Salı, Kasım 07, 2006


GÖÇMEN

Sevdiklerimin başında bir bilmediğim
Görmediğim özlemediğim özlediklerimin başında

Yurdum olmadan sıladayım
Kimsem ölmeden yasta
Yollarda gözlediğim ne
Mektuplarda beklediğim ne

Nereden sürmüşler beni buralar nere
buralar nere, buralar nere

Bir bildiğim olmalı, bilmez olmuşum
Bir derdim olmalı, gülmez olmuşum
Buralara konmuş göçmen olmuşum
Bir derdim olmalı, gülmez olmuşum

Bülent Ecevit

Bende herkes gibi üzüldüm işte..Allah rahmet eylesin.

13 yorum:

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

ölümden gayrısı yalan...

sevgili asortik, dün momog. çektirdim. sonuç iyi. rady. dr. na göre dokuların çok iyi, iki yılda bir çektir dedi. kendi dr. um da bir yıl sonra yine gel dedi. rutin, her yıl kontrollerimi yaptıracağım. sevinçliyim..

Asortik Krep dedi ki...

Çok sevindim..O rahatlama duygusunu bilirim :)

Toplu İğne dedi ki...

allah rahmet eylesin öncelikle. ben hep düşünürüm bilir misin; sanatı seven insanı da sever, tabiatı da, çiçeği d eöcüğü de. sanatı seven yaşamı sever, doğayı sever. o yüzden ecevitten hiçbir zaman korkmadım, şiir severdi, şiir yazardı. öyle insandan korkulmaz zaten. salt şiir okuyandan ise korkarım! çünkü o yazmamıştır hayatında hiç şiir, sadece işine gelen dizeleri okumuştur. ne diyeyim; sanatsever nice politikacı görebilmek dileğiyle.
sevgiler

Asortik Krep dedi ki...

Toplu İğne,doğru söylemişsin..Belki de bu kadar duygulu ve etik değerlere sahip çıktığı için insanlar onu sevdi..Diğerleri gibi değildi.

ERDIL dedi ki...

Bir cinar daha devrildi.Sonbaharin renklerini tasiyan bir cinar.Cok yönlüydü ayni zamanda sade.Cinarin köklerinden yeni filizlerin fiskirmasi dilegi ile.
Kaybolan degerlerimiz.Geriye kalan anilar hatiralar.Dostlarinin kalbinde yasatacagi sicak sevgi.
Saygilarla.

Adsız dedi ki...

Sevgili asortik krep, ben de Ecevit'i çok severdim o her konuda çok farklıydı.Nur içinde yatsın,sevgiler.

Asortik Krep dedi ki...

Dost, şimdiki Cumhurbaşkanımızın da değerli bir insan olduğunu düşünüyorum :)

anonymous, size de sevgiler..

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

(43 yaşında ve geçmişi gören biri olarak,onların-hepsinin- varlığı beni sevindirmiyor, yokluğu da üzmüyor.herkes gidecek,ektiğini biçecek.
Yanlız Topluiğnenin -salt şiir okuyandan korkarım-sözüne bayıldım)
İzninizle ben aşağıdaki yazınız için yorum yazmak istiyorum.
Asortik krep ilk önce İstanbul'a ,sonra Çanakkale'ye gitsin.:))
Ben de şu resimlerini gördüğüm güzel yerlere gelip gezeyim.hem yazın olduğundan çok daha güzel gelir bana eminim.
Her iki gezi temennisine -aamiin- diyelim mi?.:))

Asortik Krep dedi ki...

Yağmur Damlası, eskilerden sevdiğim bir o vardı diye yazdım bunları :)) Yani benim gördüklerim..İnsan olarak :) Bende bayıldım hatta şiir okumayandan daha çok korkarım !
Gezi dualrınız için sadece amin diyorum..Her ikisine de :))
Yalnız buraları da soğuk şimdi..Yazın gelin bence ..

filliboya dedi ki...

Ecevit'in basılı bir şiir kitabı var. Şiire özellikle bir düşkünlüğüm olmamasına rağmen elimden bırakamamıştım.Bence siyasi hayatının şairliğinin önüne geçmesi bir kayıp olmuş.Bu çok güzel şiiri tekrar hatırlattığın için teşekkür ederim.

Asortik Krep dedi ki...

Filli Boya, bu şiiri bende sevdim..Ben Ecevit gibi şiir yazan hatta okuyan, okutan, sanatla uğraşan, çevreye duyarlı politikacılar istiyorum ülkemde..

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

YAĞMUR DAMLASI, ülkeye bu kadar hizmet etmiş bir kişinin, onu da bırakın ölen bir kişinin arkasından varlığı da sevindirmiyor, gidişi de üzmedi diyebilmen.. hayret... rahmet bari dileseydin...
bu dünyada kimse kalıcı değil tabii ki, ektiğini biçecek derken.. kötü birşeyler mi ekti sence. onu hiç kimse değerlendiremez, sadece allah bilir..

Adsız dedi ki...

Herkesin Başka Bir Ecevit'i Var ! sizinkisi şair :)

..."İnanca saygılı laiklik"i düşünecek kadar iyi niyetli politikacı idi. Ama 2 Mayıs 1999 günü, TBMM'nin yemin töreninde öne fırlayıp, türbanlı Merve Kavakçı'yı göstererek "Burası devlete meydan okunacak yer değildir. Lütfen bu hanıma haddini bildiriniz!" diye haykırmasını kim unutabilir? Ben hiç unutmadım, unutmayacağım!......demiş Özdemir İnce.....ben Ecevit'e çok kırgındım, belki oda bize kırgın gittiya neyse...

Erbakan-Demirel-Ecevit üçlüsüne, siyasette artik ciddi ciddi bir şeyler düşünmeye başladığım yirmili yaşlardan itibaren epeyce arkalarından saydırdım...Çünkü babam onlarla büyümüş yaşlanmıştı, bende onlarla büyümüş kazık kadar askerlik çağında gay adam :) olmuştum ve başarılı olamadıkları kabak gibi ortadaydı, aklımda kalan son Ecevit silueti dili dolaşan, robotlaşmış ayaklarını yere sürerek yürüyen birisi olarak kalmış.Tabi ki allah rahmet eylesin ama bu muhteşem üçlü daha düne kadar iktidardaydı bakıyorumda 34 yaşındayım ve benimde hayatımın yarısını yemeyi bir güzel becermişler :(

http://www.gaykedi.blogspot.com/