Pazartesi, Aralık 04, 2006

Bu benim bahçeye dikmek istediğim ve köklü denediğim tutmayan Pamuk ağacı çiçeği..Bu çiçeği ilk burada gördüm.Aslında kolay tutan bir ağaçmış ama ben nedense çok istediğim için belki de bir türlü tutturamadım..Çiçeği yan komşumun bahçesinden görüntüledim..
Haftasonu hiçbir şey yapmadan sadece dinlendim..Cumartesi ve pazar dışarı çıkmadan geçirdim..Pazar akşam üstü arkadaşlar telefon ettiler .Bizde Uzunbeyle onlara oturmaya gittik..
Bugün sonucunu beklediğim ama olumsuz sonuçlanan bir olayımız vardı..Aslında çok istiyordum ama olmadı..İşin mükemmeliyetinden değil ama bu aralar gerekli bir ihtiyaçtı bizim için..Olmadığına aslında çok üzülmedim ama buruldum diyelim.
Burda bana değişik gelen ama buraya özgü bitkiler oldukları için herkesin çok sevmediği kaktüslerden bolca var.Bu mavi renk hem benim favorim hem de bu tarz saksıları ben çok seviyorum..Uzun süredir bahçeyle çok ilgilenemedim zaten..Bu gidişte İstanbuldan kendime bahçe makası aldım..Sanki burda yokmuş gibi ama oradan getirdiklerim daha sağlam çıkıyor.
Bugün fazla yoğun değildi.Bilgisayar başında kah müşterilerle ilgilendim kah telefon geldi..Öğlen yemeğini ise kültür merkezinin köşesindeki tostçudan hallettik..Akşamüstü eve erken döndüm.Milföy börek ve poğaça yaptım peynirli..Çağılla oturup yedik..Sonra da yemeği yalnız yedik..Uzunbey arkadaşıyla yemeğe gitti..
Bahçede güller çok hoş görünüyordu..Dayanamadım resmini çektim eve geldiğimde..biraz önce de iki aileyi seyrediyordum ..hem yazıyorum hem seyrediyorum..Bu akşam ki bölümde çok güzeldi doğrusu..Aynı hevesle seyrettiğim bir de Hatırla Sevgili var..Avrupa Yakasını anlatmıyorum çünkü o eskidi artık..Binbir Geceyi de seyretmeyi istiyorum ama bir türlü denk getiremedim.
Salon camına dizdiğim kaktüsler..Değişik ciste gördükçe toplamaya çalışıyorum ama yakında pencerelerde yer kalmayacak..Mutfak camında sakız sardunyalı saksılar durduğu için kaktüslere yer yok..

Çağıl' ın yatak odası..Yatak örtüsünü yeni almıştım..Şu örgü battaniyelerden..Sanırım o da sevdi..Yatakucunda tv si, bir çalışma masası ile mavi bir koltuk var birde odada..O istanbuldayken alıp sürpriz yapmıştık ona..Sanırım beğendi de..Bu akşam muzırlığı üstündeydi en sonunda kızdırdı beni çıktı odasına..
Aslında kafamda yazmak istediğim bir sürü şey var..Ne anlatabildim ne de yazabildim..Ama şöyle söyleyeyim, gezmek, görmek, okumak bir yere kadar, kendini yetiştirmekte, önce insan olmak gerek..Nerden mi çıktı bu..Aslında konuşacak çok şey var da bir türlü kafamdaki kıvamı bulamıyor..

24 yorum:

Nenoni dedi ki...

Merhaba Asortik ne güzel çiçeklerin var.Ben de balkonumdaki boş bir saksıya gül diktim.Şimdilerde tutma zamanıymış galiba.Birde Biyoniğe ne oldu biliyormusun bloğunu kapatıyor galiba.

Adsız dedi ki...

ASortikim Krepim:)
Bak şimdi mektup gibi olacak bu yorumum.

1- Mavi saksılara bayıldım. HAtırlarsan bende de sarısı vardı da sen de yazmıştın bende de var diye. Onu hatırladım. Sonra dedim ki vay beee ne kadar uzun zamandır takip ediyorum ben Asortikimi. Burcunun blogunu duyuruşu bile dün gibi.

2- Ben de kaktüsleri sendeki mavi saksılara benzer olan saksılarıma diktim. Güzel durdu valla. Mutfak camındaki sakız kardeşlere de selam:)

3- Çağıl'ın yatak örtüsünün aynısının lila ve mor tonlarındakini ben araya taraya buldum yatak odama. O kadar seviyorum ki ben de örgü battaniyeleri.

4- Kafadaki kıvamsızlık mevsimseldir diyelim. Geçelim. Takılınca bulanıyor, bunaltıyor.

5- Sevgiler

Adsız dedi ki...

Birşey söylemeyi unuttum. Hani sen prematüre anneleri grubunun butonunu koydun ya bloguna. Bu jestini her gördüğümde gülümsüyorum. İçimden de sana teşekkür ediyorum.

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

İki Aile ile Hatırla Sevgili'yi ben de kaçırmadan izliyorum. Yasemin'in sevgilisi rolündeki adam benim Kırık Kanatlar'dan aşkımdı zaten. Gerçi eski dizisinde rolünün verdiği bir havası vardı ama burada da idare eder. Çağıl'ın odasını görmemiştim ben de iyi ki resimlerini koymuşsun ucundan kıyısından da olsa fikrim oldu.Kaktüslere ve kaktüslerine bayılıyorum. Çeşit çeşit olmasa da bende de var kaktüs ve ben onları çoğaltıp çoğaltıp küçük saksılara dikmeye bayılıyorum. Sıkma canını vardır her şeyde bir hayır...

Asortik Krep dedi ki...

Aysetuncuğum burada adına öyle bir alışmışım ki eşine bile söylerken Aysetun'a selam söyle dedim :)
Görüşelim bu aralar seni özledim..

Nenoni, Biyonik yazdı zaten gidişini ama ben üzüldüm..Buradan giden herkese üzülürüm ama ona biraz daha fazla üzüldüm işte..Belki de tanıştığım için..


Sardunyam, gerçekten Burcu sayesinde girdim bu işe..Bir kere blog açtı yazmadım..İkinciye kırılmasın diye yazayım dedim..Bu kadar çok yazma sevdalısı olduğumu o bilmez çünkü beni evde ve abla olarak gördü hep..Dışarıda paylaştığımız ikinci olgu bu :)
Mutfak camı dışında benim bahçede her renk sardunyam vardır..En sevdiğim çiçeklerden biridir..
Çağıl'ın örtüsünün kahverengi-mavisini de kendime aldım ama daha kullanmadım..
Kafamdaki sıkıntılar olmasını isteyipte olmayan işim için..
Sen söylediğinde farkettim ki ben bunun için yazı yazıp link koymamışım..Ama o zamanlar yazının içine link koymayı bilmiyordum..Şimdi öğrendiğime göre tekrar irdelemek lazım bu işi..Hatırlattığın için sağol.

Asortik Krep dedi ki...

Burcum yorumu yolladım sen benden önce yorum yazmışsın görmedim ..Benimde kaktüslerim var cümlesi bana ilk evini düğünden önce yerleştirirken Annemle getirdiğimiz kaktüsleri mutfak camına nasıl koyduğumuzu hatırlattı..yaşlılık böyle bir şey mi acaba insan zamanla yaşadıklarını değil de kelimelerin onlara hatırlattıklarıyla mı yaşıyor :))
Yok bügün hüzün günüm ..Sakız desen çocukken sana bakkaldan aldığım Aşk Budur (ama sen aç budu derdin ve biz anlayana kadarda çıkmazdın bakkaldan ve bize kızardın anlamıyoruz diye :))aklıma gelen budur :)

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

saksılarını çok beğendim, bir de çiçeklerini..

olmayan şey için canını sıkma, herşeyde bir hayır vardır..

sevgiyle..

Adsız dedi ki...

Battaniyenin renkleri cok guzelmis :)

Asortik Krep dedi ki...

Yalnızlar Kraliçesi, daha çok var zamanla yayınlayacağım resimleri :)) Bunlar kaktüsler sadece.

Mert, evet renkler Fenerbahçe renklerine benziyor ama oğluşumun Galatasaraylı battaniyesi de var :))
Hatta atkısı ve şapkası da :))

zeyno dedi ki...

Asortikcim ben kaktüs sevenlerdenim, bir ara koleksiyon yapmayı istemiştim ve bana bir hediye almayı düşünen varsa değişik kaktüslerden alsın dediğimi ve yüzsüzlük yaptığımı bile hatırlıyorum:)
Saksıların da çok hoş ayrıca...
İki aile favori dizim, hele de feritin oyunculuğunu çok seviyorum.Binbir gecenin de inanılmaz bir konusu var

Asortik Krep dedi ki...

Sevgili Zeyno, bak kaktüs dedin bu gün senin payına düşen nostalji hikayeni hakettin :))
Sınıf başkanıyım lise 2 de..Her zaman olduğu gibi aslında..Ben çünkü 2 sene anaokul dahil bütün okul hayatım boyunca sınıf başkanıydım hatta dershanede servis sorumlusu bilimum işler sorumlusu..öğrenci temsilcisi falan filan..Birkaç gün hastalandım ve 24 kasım öğretmenler günü hediyesini kulakları çınlasın Özlem diye bir arkadaşıma pasladım..O da bizler gibi o zamanın dershane merkezi Bakırköyden alışveriş yapacak pazartesi okula getirecek hediyeyi ..ben gidemiyorum ya O hafta sonu Bakırköye..Bana dedi ki bir şey bulamazsam çiçek alayım mı al güzelim dedim ama pazartesi sabahı okula gittim ki ne göreyim arkadaş kaktüs almış sevgili öğretmenimize..Hemde Bakırköyden lüks bir çiçekçiden..Sınıf başkanı benim, benim vermem gerekiyor çiçeği ..ben para topladım..Herkes isyanlarda çünkü biz matematikçimiz olan hocayı çok seviyoruz..Hoca yanlış anlayacak..O saatte B.çekmecede ben nerden hediye bulayım ilk ders onun..Çaresiz masasına koydum çiçeği ve ilk yalnız kaldığımızda bunun bir mesaj olmadığını belirtmem gerekti..Çünkü uyanık bir kadındı ve yanlış anlayabilirdi..o tarihten sonra kesinlikle beni temsil edecek bir hediyenin ne olduğunu sorarım öyle katılırım ve ya kendim alırken de kendim seçerim..Kaktüsleri çok severim ve özel günlerde çok samimi olmadığım insanlara kesinlikle göndermem hediye olarak :)
Bu arada bende akşam Feritin oyununa bittim..EVİNÖNÜ-KADIKÖY esprisine başta olmak üzere..Bence onu olabildiğine serbest bıraksınlar müthiş doğaçlamaları var ..

renkler dedi ki...

Kaktüsü ben de severim aslında. Hani şöyle seninkiler gibi şık saksılar içerisinde hoş oluyor. Bizim şirkette dışarıda balkon gibi bir yer var ama hiçbir şekilde çıkışı yok. Akıllı bina olduğu için :-P pencere bile yok. Temizlik hakgetire anlayacağın. Orası kötü görüldüğü için ne yapalım diye düşündük, iç mimarımız camları bir kereliğine söküp balkon kenarlarını ayna ile kapattı, balkonu çakıllar ile doldurdu ve koca kaktüsler dikti. Su istemez, bakım istemez. Teksasta çalışıyor gibiyiz:-) Hoş aslında.

Çalışmaya ilk başladığımda şirin minicik bir kaktüs alıp bilgisayarımın yanına koymuştum. Bir sürü bembeyaz minik çiçek açtı biliyor musun? Radyasyonu yedikçe coçtu...

İşte böyle....

Asortik Krep dedi ki...

Renkler, dev kaktüslerin ve çiçek açan minik kaktüsün resmimi istesek çok mu oluruz acaba ?

Adsız dedi ki...

çok imrendim, ben de kaktüslerimin fotosunu çekip en kısa sürede blogumda sergileyeceğim. Paylaştığın için teşekkürler

Asortik Krep dedi ki...

Filli Boya, bekliyoruz o zaman :)

zeyno dedi ki...

Asortikcim nostaljik hikayene bayıldım, paylaştığın için teşekkürler.Öğretmene sonra açıklama yaptın mı merak ettim:) Ama kaktüsü neden kötü algılıyor ki insanlar ,sonuçta o da bir ÇİÇEK..
Ben hediye olarak gelse alınmam belki de bu çiçeği sevdiğimden ötürü:)Ancak
birine hediye vermeye tereddüt ederim çünkü karşımdakinin bunu nasıl algılayacağını kestiremem....

Adsız dedi ki...

sevgili asortik, çiçeklerin de bahçen de çok keyifli görünüyor.
Ayrıca, Binbir Gece de güzel bir dizi, sanki Aliye gibi ağlak bir dizi olacak gibi görünüyor,ama Aliye kadar ruh sıkıcı değil, ben izliyorum ve beğeniyorum, tavsiye ederim.

Adsız dedi ki...

sen böyle anlatıp güzel güzel fotoğrafları gösterdikçe ben biraz daha yaklaşıyorum oralarda yaşamaya. bir gün tası tarağı toplayıp göç edeceğim. hayat daha kolay olur belki bizim için.

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

Merhaba...
Ne kadar güzel saksılar,kaktüsler,ne hoş görüntüleri var öyle.Çok zarifler sizin gibi.
Benim bahçedeki çiçekler yavaş yavaş ölüyorlar gibi maalesef.Sebebi Paticikler:(
(yok avize çiçeği iyi çok şükür.)

Ben Emre Kınay'a Yeditepe İstanbul dizisinden beri bayılırım.İclal Aydın'ın gamzelerine de.Onun için onları seyretmek başka bir zevk.Hatırla sevgili dönem dizisi olarak başarılı izliyorum.
Ama hay Allah Binbirgece ile ilgili eleştirel bir yazı yazacaktım ben de.Umarım yanlış anlamazsınız.:(

Asortik Krep dedi ki...

Zeynocuğum,açıklama yaptım dedim ama gözünden kaçmış sanırım..
Öğretmen,patron ve kayınvalidelere çok sevdiğini bilmedikten sonra kaktüs göndermemek gerekir..Düşünsene Anneler Gününde kayınvalidenin birine koca bir kaktüs gidiyor..Mahalleye şenlik :))

AlevK, ben Aliyeyi seyretmemiştim çünkü çok samimi bulamadım diziyi..Ama BinbirGecedeki başrol ıyuncularını seviyorum..Şehrazat'ta aynı annesi gibi çok güzel bir kadın..Daha ilk gördüğümde sevdim :)

BKaya, buralarda yaşamak benim anlattığım kadar kolay değil..Bir kere ben çok yoğun çalışıyorum..Çok geziyorum, çok tanıdığım var yani hiç yalnız kalmıyorum, sıkılacak zamanım olmuyor..Eğer gerçekten evden çıkıp yürüyerek çarşı pazar gezmeyi sevenler, sakin bir hayat yaşamak isteyenler, az kişiyle samimiyet kurup rahat etmek isteyenler, emekliliğinde bir Akdeniz kasabasında yaşamak isteyenler burada beni bulabilirler..Seve seve yardımcı olurum :))

Yağmur Damlası, bende Emre Kınay'ın oyunculuğunu severim ama her yönden İclal Aydın'ı severim..Belkide onun için hemen ısındım bu diziye..Binbir Geceyle ilgili her türlü eleştiriyi yapabilirsin konusu bana da ilk zamanlarda çok ters geldi ama sonuçta o bir dizi..Aslında bana ters gelen sanki her gün öyle bir konu insanın karşısına çıkabilir gibi herkesle bunu röportaj yapanlara daha gıcık oldum ben.

renkler dedi ki...

Dev kaktüsler seninkilerin yanında dev ama aslında normal boyuttalar. Resmini çekerim tabi mini Teksas çölümüzün:-). Ama çiçek açan rahmetli olalı bir 10 yıl oluyor.-) İş hayatına ilk başladığımda almıştım, doğum izinine gidince bensiz ölmüş! Amaaaa size çok yakında çiçekler açan bonzaimin resmini çekeceğim. Çok tatlı şu sıralar...

ERDIL dedi ki...

Fidani ilk olarak Humuslu toprak dolu teneke kutuya deneyin.Mümkün olarak topraginda su miktari cok olmamasi lazim.Günesli veya yari günes alan bir yere bir senesini doldurdugu zaman dikebilirsiniz.Eger direkt bahceye dikmek istiyorsaniz Dogudan gelen ayazdan korumaniz ve köklerinin civarinda su toplanmamasi lazim.PH degeri yüksek topragi sever.Ve cok cabuk büyüyen cinsindendir.

Saygilar.
Saygilar.

Asortik Krep dedi ki...

Renkler, bekliyorum..

Dost,teşekkürler ..Ben direk toprağa dikip yetiştiriyorum çelikleri..Deneyeceğim söylediklerinizi..

nilly dedi ki...

Ne guzel anlatmissin Asortik Krep. Benimde anlatmak istedigim cok sey oluyor ama toparlayamiyorum bazen. Ya da nerden baslayip nerede bitirecegimi bilmiyorum. Biraz once Gazeline bir yorum yazdim sanirsinki post yazdim. Umarim kizmaz :) Ama konu oyle iyiydi ki dayanamadim :)

Cicek icin oneri. Git komsununkinden bir lokma cal. Batil inanc seklinde olacak ama her cicek bakimi hakkinda bir konusmada calinan cicek cok guzel acarmis diye bir laf doner ortalikta.