Çarşamba, Aralık 06, 2006



'Marmara kıyısındaki sıcak, toz toprak içinde, eciş bücüş yollu ikinci sınıf kıyı kasabası Mudanya'da, Batı ile Doğu karşı karşıya geldiler. İsmet Paşa'yla görüşecek Müttefik generallerini taşıyan İngiliz sancak gemisi "Iron Duke"ın kül rengi öldürücü kulelerine rağmen, Batılılar buraya barış dilenmeye geliyordu; yoksa barış istemeye, ya da şartlarını dikte ettirmeye değil... Bu görüşmeler, Avrupa'nın Asya üzerindeki egemenliğinin sonunu gösteriyor. Çünkü Mustafa Kemal, herkesin bildiği gibi Yunanlıları silip süpürmüştü.'
Ernest Hemingway
Amerikalı Romancı, Yazar, 1922



Bir yerde gördüm de hoşuma gitti :) Alttaki resimlerde ünlü yazarın evinden.

5 yorum:

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

bir ülkenin gücü, istikrarlı yöneticilerle ve devleti yönetenlerle vardır. ünlü yazar da bu gerçeği görmüş ve objektif olarak yazmış.

bir de bugünü düşünelim. kapalı kapılar ardında, size önerilen, bizim aleyhimizde olan şeyleri yerine getireceğinizi taahhüt ediyorsun, kısaca günü kurtarıyorsun ya da balon olan başarılardan bahsediyorsun... taahhüt ettiğin şeylerin günü gelince de yapamayacağını anlıyorsun ve yapmaktan vazgeçmiş gibi görünüyorsun günlük politikalarla..ama bunu kimse, daha doğrusu pekçok kişi yutmuyor. tıpkı bugün, sıcak gündemde olan kıbrıs konusu ve AB ye verilen gizli sözler..

yalancının mumu yatsıya kadar yanar.

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

Buraya ilk yorumu ben yazayım ama daha çok aşağıdakilere cevap olacak.:)
Evet Allah'ım bizi öteki yarılarımızdan ayırmasın.Bunu babaannem bana hep dua ediyor.
Hiç birbirinizin acısını çok duyamadan -güzel bir ömürden sonra-peşi sıra gidin diyor.:)
Evde de gözümün önünde bir yere yapıştırdığım eşimin bana verdiği bir çiçeğe iliştirdiği"sen olmasan bu hayat çekilmez" yazısı.

Ve tam bingo bende esas o röportajları yazacağım zaten.Kıl oldum.
Ve kızın güzelliğine vurulduğumu da yazacaktım.Zaten bir tek onu görmek için seyreder oldum :)


Bu büyük yazarın evi çok bakımlı bir müze imiş diye okumuştum da,geçende devletsah.com da Mehmet Akif'in ev müzesi ile ilgili yazdıkları içimi sızlatmıştı.

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

üniversite de oku oku bıkmıstım Ernest i ama sonradan aramız yıne düzeldi severim kendisini :)

Nenoni dedi ki...

Ünlü yazarın ne güzel bir karakalem resmini bulmuşsun.

cenebaz dedi ki...

Ernest Amcam 1922'de demiş bunu. Ve biz 84 sene sonra o noktadan en az bir 10 sene geriye gittik. Gene hasta adam, gene batılıların dikte ettirdiklerini yazan, yapan, uygulayan, aciz, hasta bir devlet. 1950'lerden itibaren gelmiş geçmiş, bu ülkeyi yönetmişlerin hepsine yuh olsun!