Perşembe, Aralık 07, 2006


Şu an evdeyim.Elimde çay fincanı keyif yapıyorum ama balkonu yeni sildim viledayla.İş yaptım ve keyif çayı molası verdim kendime..Sonra da ev işlerine devam..İşte biz böyle kendi işi olanlar bazen canımız istemediğinde ya da hava böyle çok güzelse evde kalarak işe gitmeyebiliyoruz :) Dışarı çıkmamın sebebi ise havanın çok güzel olması..İçeride giydiğim hırkayı dışarıda çıkarıp biraz da güneşlendim aslında..Çiçeklerimi suladım..
...
Burcuyu aradım uzun uzun konuşmak için ama dışarıda arkadaşındaymış..Önce kahvaltı yaptım çayla, sonra kahveyle devam ettim keyfe..Biraz ortalığı toparladım biraz yiyecek bir şeyler hazırladım sonraya..Saat 4'ten sonra oğluşum gelecek.Bu arada Çağıl gözlük takmaya başladı..Herşey gibi gözlükte yakıştı ona..Resimlerini dayısıyla teyzesine gönderdim hemen :) Büyüyor bu yaşlarda çocuk daha zor aslında..Yani ne çocuk ne yetişkin.Delikanlı diyelim ya da.
...
Kasım ayında buraya gelişimiz 6 senesini doldurdu..Zaman hem zor geçti hem de kolay..Nasıl oluyor o derseniz öyle işte..Hasretlikler ve işler zor geçiyor..Sanki daha dün gelmiş gibiyim bir yandan da..Şu altı yılda İstanbuldaki kadar olmasa da bayağı bir insan tanıdım burada..Aslında burada sosyal hayatta insan simaları hep aynıdır biraz bunun için de herkesi tanıyor gibiyim..Fethiye bana aslında arkadaşlıkların ne kadar önemli bir şey olduğunu tekrar hatırlattı.Ya da yıllarca bizim İstanbulda farketmediğimiz, dışarıdan gelme insanların yeni bir yere alışma durumunu diyelim..Gurbetlikte zormuş ..Özlemden insanın burnunun direği sızlarmışta haberimiz olmamış şimdiye kadar.Yani ben bu ve bu durumları 6 senedir dolu dolu yaşadım..Dayanamam zaten sık sık sevdiklerimi görmezsem..
...
Ne zaman evde kalsam telefonlarım çalar sık sık..Çalışırken problem olmuyor ama böyle kendime zaman ayırdığımda öyle bir telefon gelir ve evden çıkmak zorunda kalırım..Ya da mutlaka özel bir durum çıkar..Telefonumu da kapatamıyorum çünkü müşterilerimiz alışkın bize ceplerden ulaşmaya..Genellikle dışarıda olduğumuzdan problemleri böyle çözeriz ya da iletişim kurarız telefonla..
...
Cumartesi günleri kalıyorum aslında evde ama bu hafta Çağıl'ın okulunda veli toplantısı var..Sonra da bir müşteri görüşmesi..Adam ille cumartesileri randevu veriyor..Çoğunluğunu erteleyebiliyorum pazartesiye ama bu gıcık ve para alması zor müşterilerden biri..İşi bitti ama parayı sallayıp duruyor..İstediğim gibi bir görüşme olmazsa kavga bile edebilirim.Böyle müşteriler bizim işin en zor kısmıdır ve bir daha ağzıyla kuş tutsa onunla çalışmam ben..Parayı alayımda kurtulayım en iyisi..
...
Bugün sabahtan da başka bir arkadaşım var buradan giden o aradı..Evini bırakmıştı o evi taşımaya gelecekmiş ve vedalaşmaya..Uzun bir zaman görüşemeyeceği bilerek bir arkadaştan ayrılmak çok zor..İyi, tatlı günlerimiz oldu paylaştığımız ve onu çok özleyeceğim.Bu akşam eve gideceğim yanına..Onun için işleri önceden toparlamam lazım..Bugünlük kısa kaçamak günüm de böylece son saatlere kadar planlandı işte.

















.

19 yorum:

nilly dedi ki...

Alacak meselesi haric guzel bir gun olmus. Dunde burda hava guzeldi bende disarida oturark kahvemi ictim pek keyfiliydi.

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Bu aralar bende öyle istiyorum ki kaçamak bir gün geçirmeyi. Oğlanı servisine bindiricem,okuluna göndericem,arkasından vurup kafayı öğlene kadar uyucam,koca günde miskin miskin yatıcam :)Bak şimdi kendi kendimi gaza getirdim.
Neyse, ne güzel bir gün geçirmişsin sende, iyi olmuş.

Adsız dedi ki...

Merhaba Asortik,
Güzel bir gün planlamışsın kendine. Umarım bütün günün istediğin gibi geçer.
Çağıl'ın da artık bir delikanlı olması, sana özel zamanlar için fırsatlar yarattırıyordur:)
Darısı benim başıma. Büyük oğlum artık tam gün okula gidiyor da, küçük benimle evde. Gerçi çok hızlı büyüyorlar. Ama biraz daha da büyüseler, daha iyi olacak sanki:))

Ben seni uzun zamandır okuyorum. Ama blogumu henüz yeni açtım. Fakat beta blogger olduğum için, comment göndermede sorunlar yaşıyorum. Kendi adımla gitmiyor yorumlarım, ancak anonim gönderebiliyorum. Bunu da bir blogcu arkadaşım YAZ sayesinde yeni keşfettim.
Sevgiler Ayçiçeği:)

www.aycicektarlasi.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Ya ne güzel o havada o harika ortamda keyif yapmak, bazen tam da özlemlerimi öyle güzel yazıyorsunuz ki ama artık üzülmüyorum zira şafak 36 ve biz de 2 ay sonra o tatları yaşayacağız. Eğer görüşürseniz Peter'in geçen doğum gününü kutladığımızı iletebilir misiniz? Tlf. silinmiş ulaşamadık.. Oralarda ticaret yapmak bayağı zordur ama siz harika işler başarıyorsunuz, başka yerden ve yeni geldiğinizi öğrendiğimde çok şaşırmıştım. Gerçekten büyük başarı.. Sevgiler..K.

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Ben evlenip Ç.kale'ye geldikten hemen birkaç ay sonra taşınmıştın oraya. Aslında itiraf etmesende ben biliyorum ki benim yokluğumun yarattığı boşluğu doldurmak için yaptın bunu....
:O)

Asortik Krep dedi ki...

Nilly, dünkü dinlenme bugünkü çok çalışmaya hazırlıkmış :)
Böğürtlengözün annesi, bence en kısa zamanda yap lütfen..
Ayçiçeği, hoşgeldin..Hemen bloğunda ziyaret edeceğim seni :)
Sevgili K., herzaman benim hakkımda çok hoş şeyler yazıyorsun ama ben sadece çalışmayı seven ve bulunduğu ortamlarda mutlu olmaya çalışan biriyim..Yine de teşekkürler..Bekliyorum dönüşünüzü Cezayir Ustaya gideceğiz birlikte :)
Burcum, haklısın galiba, kafam dumanlı olmasa Uzunbeye gidelim diye cevap vermezdim belki..

renkler dedi ki...

Asortikçiğim, ben de evdeyim ben de keyif yapıyorum. Zaten günüm bir kahve keyfi, bir çay keyfi yapmakla geçti. Yerleri silmem lazım ama bi üşeniyorum ki. Yemek var, birazdan oğluş gelecek arkadaşıyla, yiyecek bişeyler isterler... Sana iyi keyifler:-)

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

12 yasımdan berı gözlerim bozuk 4*5 4*75 derece.4 yıl gözlük taktım 11 yıldır da lens takıyorum.gözlük falan ugrasmayın lens süper rahat bir olay cogu kez gözlerımın bozuk oldugunu bıle hatırlamıyorum.belki çağıl seviyordur ama lens gibi bır rahatlık varken yakışıklılığını gölgelemesin

Asortik Krep dedi ki...

Renkler, keyif günüm dündü canım.Bugün koşturdum çok :)

Aqua,gözlük bir insana ancak bu kadar yakışır..Bütün kızlar çok havalı olmuşsun demiş :)
Bende karizmatik buldum kendilerini :)

CaDı dedi ki...

İşte ben böyle insanları çok severim. Hayata güzel bakmasını bilen, güneş açtığında sevinen, çiçeklerine bakan, günlerini dolu dolu geçiren. Bravo ve maşallah:) Okuyunca bende oradaymışım gibi hissettim gerçekten:))

Asortik Krep dedi ki...

Tatlı cadım sağol..

Punto dedi ki...

bana da link verdiğiniz teşekkür ederim.

Asortik Krep dedi ki...

Punto-punto, böyle bir kaynak bulmuşum bırakırmıyım :))

Adsız dedi ki...

her anın keyfiniçıkarmak lazım hayat o kadar kısa ki.....
sendede bunu görüyorum zaten, her anı dolu dolu yaşıyorsun ne güzel.
çağılın gözlükleri hayırlı olsun.bende 20 yaşımdan beri gözlük kullanıyorum artık benden bir parça oldular bütünleştik onunla.

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

Ne güzel bir günmüş.:))
ne güzel anlatmışsınız...
Ve sevdiğim resimlerden .:))

Adsız dedi ki...

Asortik'cim ne kadar guzel, cok ozendim bu huzurlu haline.. insallah bende ileride evimden calismak istiyorum, ev kusuyum bennn, evvvv :))

Age35 dedi ki...

Asortikcim,öyle yoğun bir hafta sonuyduki bense hiç ama hiç keyif yapamadım.Darısı başıma..=)

Tijen dedi ki...

düsüncelerimi okuyor olmalisin. acaba yilbasinda oralarda mi olsam diyordum. ahmet'lerin harika bir programi var. aklim onda kaldi da!
sen orada misin yilbasinda?
tijen

Asortik Krep dedi ki...

Marfan, gerçekten hangi işi yapıyorsam keyif almaya çalışıyorum bu iş evişi de olabilir gerçek iş'te..
Yağmur Damlası, evet resim bulup bir kenara koyduklarımdan :))
Salıncakta İki kişi, ben evde çalışamam benim işim insanlar :)
Age35, darısı başına bence de :)
Mutfakta zen, ne yazık ki yılbaşında Antalya da olacağım bir terslik olmazsa ..3-4 günlüğüne gidiyorum kısmetse.Olmazsa bana özel gelirsiniz bir seferde :)