Pazartesi, Aralık 25, 2006

Yeni yıl ruhuna uygun olsun diye bu ara hep bu tarz resimler kullanmaya karar verdim..Eskiden yani biz çocukken yeni yıl zamanı hep kar yağsın isterdik..Hatta Burcu ile Çarli küçükken yine bir yılbaşı gününe kadar İstanbul 'da bir damla kar yağmadı..Bütün gün sabah kalkıp kar yağmasını bekledik..Ne yazık ki son günde kar yağmadan sona eriyordu ki.. Birden lapa lapa kar yağmaya başladı..Hepimiz ne kadar çok sevinmiştik..Burada havalar çok soğumadığı için ve 35 yılda bir kar yağdığı için kar görmeye ve ya oynamaya dağlara çıkılıyor..Bende çok özlediğimi söyleyemem ama bazen tek özlediğim lapa lapa yağan karı gece karanlıkta sıcak bir apartman dairesinin, tülü çekilmiş penceresinden, elektrik direğinin aydınlattığı loşluktan yağan haliyle seyretmek.. Çok uzun bir cümle oldu farkındayım ama tam tanımıyla işte bunu yapmayı özledim..Yani siz şu son günlerin çok soğuk İstanbulundan sıcak memleket özlemi çekerken ben burada lapa lapa yağan karı seyretmeyi özledim..Özledim işte..Belki de seyretmek istediğim ya da olmak istediğim durum bu..Birde şimdi aklıma geldi..Hani yürüyorsundur İstanbulda sokakta..Birden kar başlar yavaştan aslında o saate kadar geç kalmamış insanlar bile yavaştan bir acele etmeye başlar..Hareketler hızlanır, hem konuşulur hem de tezgahlar müşteriye huzursuzluk vermeden toparlanır..Kuyruklarda soğuktan hareketlenen insan sayısı çoğalır ve hızlı hızlı eve yetişmeye çalışırsınız..Herkes gibi..İşte burda her şey var ama bunlar yok..Özlediğim belki de bu kalabalık..Bilmiyorum işte..Bir şeyler özledim ama aklımın ucuna geliveren düşünce burada dilimin ucuna gelmiyor bir türlü..İşte ben bu düşünceler içinde sıcak kahvemi yudumlayarak yarın muhtemelen gündüz vakti bir deniz kenarı cafesinde havanın bu çok güzel olan Akdeniz şehrinde keyfine varıyor olacağım..Puslu dağların zirvesinde belki de İstanbuldaki bir sokaktaki manzarayı düşünmekten yorgun bakışlarımla bir parça simit attığım denizdeki balıkları seyrederken ve kahvemi yudumlarken yavaş yavaş..

7 yorum:

ERDIL dedi ki...

Mutlu Bayramlar nice nice yeni yillar dilegi ile Yilbasin da Bulundugunuz yerden yarim saat Geyik Bayiri bir bakmissiniz kar diz boyu.Bey daglari böyle bir imkani da veriyor.
Saygilar.

Adsız dedi ki...

HAYRETTİR KARDAN BAHSETMİŞSİN AMA DEMİRKÖY'DEKİ KARDAN HİÇ BAHSETMEMİŞSİN. NASIL UNUTURSUN BE ABLAM...

renkler dedi ki...

İnanır mısın daha geçenlerde o senin anlattığın akşam eve dönüş hareketliliği aklıma geldi. Gerçi hayal ettiğim karelerde kar yok! Cumartesi günleri annemin gezme günü olurdu. Bizi de elimizden tutar günlere sürüklerdi (gerçi ağabeyim evde babamla kalırdı genelde) sonra hep de ay çok geç oldu diye telaş içinde kalkardık, eee tabi evde erkekler aç aç yemek bekler! Sonra alışveriş yapardık, halden meyve sebze, kasaba uğrama filan. Hep koştururduk da bizim gibi herkes o saatte koştururdu. Kış ise eğer ki nedense hep kışın hatırlıyorum, hava zaten çoktan kararmış olurdu... Ne güzel günlerdi o günler. Çok özledim şimdi...

cenebaz dedi ki...

Bizler de İzmir'de kar özleyenlerdeniz. Burada da kar görmek için Manisa yoluna gidilir ya da Spil dağına çıkılır. Dönüşte de mutlaka arabanın önüne küçük bir kardan adam yapılır ki cümle alem anlasın kar görmekten geldiğimizi diye. Eeee görmemiş kar görmüş :)

Asortik Krep dedi ki...

Yazan Bey, Geyik bayırını çıkaramadım ama olsun..Sizinde bayramınız ve yılbaşınız kutlu olsun :)

Çarlicim, sana özel resim koydum bir sonra ki postta..

Renkler, ben anlatırken genelde Bakırköy alışveriş günlerimi ya da Tahtakale-Mercan gezmalerimi hatırladım..Annemin günlerinde büyüdüm ama bende zamanında çok gün yaptım ve çok gezdim..

Çenebaz, bana en çok burada klozet kapağından kızak yapan çocuklar ilginç gelmişti :))

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba
hani şu uzun cümle var ya, işte tam benim istediğim şeyde aynen bunlar... Kar yağsın gece, pencerenin camından sokağın loş ışığa gelince birden iyice beliriveren ama yavaş yavaş yağan lapa tipindeki kar:)
İsviçre'ye gidiyoruz bu akşam, alırken sırf bu anı düşünerek aldım kar yağar orda diye. Ama şansıma kardan eser yokmuş bu sene :((( Son ana kadar dua edeceğim. Yılbaşı akşamı kar yağsın diye.. Sırf o akşam yağsın lütfen lütfen...Yani biz ordayken sürekli yağabilir ama yılbaşı gecesi olsun oda yeter..
sevgiler
Mutlu Yıllar

Asortik Krep dedi ki...

Bende senin için dua edeceğim..Umarım yağar..Mutlu yıllar sana da :)