Salı, Eylül 02, 2008

Saklıkent

En son cuma günü yazmışım. Cumartesi yine evdeydim. Bu sefer temizlik günüydü.. Ben ise telefon bekliyordum. Uzunbey'le Karaağaçta işimiz vardı. Giderken bana Saklıkent üzerinden gitmemizi gerektiren bir müşteri ziyareti olduğunu söyledi.. Çok sevindim.Çünkü hala çok sıcaklar var ve Saklıkent Fethiyenin en serin yerlerinden biri..


Tam Gönül Hanımla telefonda konuşuyorduk..Çok üzüldüm ama bu sefer imkan bulupta Gönül Hanımla görüşemedik. Zaten daha onunla konuşurken iş cebimden eşim aradı ve beni gelip evden aldı, yola çıktık.


Bu gördüğünüz resimler bizim gittiğimiz yer. Saklıkent Gorge

Önce işimizi konuştuk, o arada ben resim çektim.

Sonra öğlen zamanı geldiğinden bir şeyler yiyelim dedik Uzunbeyle..
Gördüğünüz köşklerden birine samimi bir şekilde birbirimize dayanarak yan gelip yattık Uzunbeyle.. Hatta bir tane ekip vardı çekim yapan, çocuk bizi görünce bakmadan geçmeye çalışarak beni gülümsetti. Böyle tanınmak iyi oluyor, bazen rahat kalmak ve özel anlarda açıklamalardan kurtuluyorsun.
Her yer turist doluydu. Yerli yabancı,burası her tarz turistin geldiği bir yer.


Ben galiba artık Akdenizli oldum :)) Hem bugün bana biri söylediği için hem de kendimi şu günlerde daha çok öyle hissettiğim için. Bu halimi de sevdim :)

Serinliklerde ve gölgelerde kimi sohbette kimi keyifteydi.



Karşıdan görünen yer Saklıkent kanyonu. Buradan girdiğinizde Antalya Elmalıdan çıkabilirsiniz.. ama gerçek anlamda teknik ekiple.. Onun harici içeri girip serin sularda gidebildiğiniz yere kadar gidip geri dönüyorsunuz. Ben normal şartlarda arkadaşlarımla teknik destek isteyen yere kadar gittim.
Tursitlerin tercih ettiği kısım..
Saklıkent Kanyonunun girişi.. Giriş köprünün altında ve ücretli..
Bu kısımdan yürüyerek kanyonun içine gidiyorsunuz.. Mümkünse üzerinizde mayo ve şort ,yaklarınızda da suya girebileceğiniz bir şeyler olmalı.. İleride su içerisinde yemek yerleri ve satıcılar var.Tercih sizin istersenizde bizim gibi gidebildiğiniz yere kadar gidiyorsunuz..

Biz tabii ki balık yedik ama gözlemecilerde buranın klasikleri.. (Resmi kaldırdım ) Bende ilk defa balık yanında bulgur pilavı yemiş oldum ama artık böyle kabul edip eleştirmiyorum çoğu şeyi.. Hala bağdaş kurup oturamıyorum ama uzunbey dizini kırıp yaklaşınca sofraya bende yanaştım. Fiyatlar tabii ki turist fiyatı..fethiyenin her yeri böyle zaten, ona da alıştık artık.

Oturduğumuz yerden saklıkent kanyonun girişi..

Bugün evdeyim yine..Pazar günü de Kıdrak Plajına gittik ve çok güzel dinlendik. Bu hafta bir kere daha denize gitmek istiyorum aslında.. İsiliklerime deniz iyi geldi, ilaçlarımı da kullanıyorum. Geçmeye başladılar.Bunda biraz olsun serinleyen havanında etkisi var sanırım..

yine de şu sıralar iyimiyim ..? Değilim ..

10 yorum:

HAYAT dedi ki...

ağaçtaki eve bayıldım.
asortik her daim muhteşem yerler gösteriyorsun bizlere çok sağol.
diğer resimler harika.
kanyonu merak ettim içi muhteşemdir kesin.
tekrar geçmiş olsun evinde de dinlen biraz:)

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Ohhhh demek istiyorum!!! Süper fotoğraflar! Şu masalardan birine ben de otursam da ayaklarım suda iftar yapsam:)) Hayırlı ramazanlar!

etki alanı dedi ki...

Galiba rahatsızlığını basit anlatmışsın bize,sevgili Asortiğim...Dizlerini daha kıvıramadığını yazınca,ağzım açık kaldı...Çok ama çok geçmiş olsun...

Resimlere baktığımda,hissettiklerimi anlatmam mümkün değil...
Hani,salıncağa bindiğinde,içini,hoş bir duygu sarar ya!Sonsuzluk gibi...İşte öyle birşey...
Benim yerim,oralarda olmalı...
Ama bakalım ne zaman?
Okuyanlar,abarttığımı düşünebilirler,ama bugün fırsatım olsa,hemen,ama hemen gelirim oralara...
Bir gün mutlaka...
Dediğin gibi,bu yazı benim için olmuş...Çok teşekkür ederim...

Ah! Akdeniz ah!...
TüTü

Asortik Krep dedi ki...

Hislerimveben, esas kanyonun içi süper.. Oraya girmek lazım :)

Kirpikteki Gözyaşı, hayırlı ramazanlar :)

Tütü, aşkolsun vallahi.. Benim hastalığım isiliklerim ,o da hayatımda ilk defa. Dizlerimi kıvıramamak asortiklikten yer sofrasına oturamadığımdan :)) Köşklerde(altı yüksek oturma yeri) oturmaya alıştım ama yemek yemek zor geliyor :)

Birde istediğin zaman gelebilirsin buralara..

etki alanı dedi ki...

Ben de isiliklerinin neredeyse,cerrahi boyutta olduğunu düşünmüştüm...Amma abartmışım...Kusura bakma...Biraz panik olmayı sevenlerdenim galiba...O zaman ortak bir noktamız bu yer sofrasına oturamamak...Ben de hiç rahat edemiyorum...İlla, sandalye gibi bir yere oturup,ayaklarım sarkacak...
Önümüzdeki yazı iple çekiyorum...
En güzeli de seninle tanışmak olacak...
Sevgiyle kucaklıyorum seni...

SERAP dedi ki...

Ne kadar güzel bir yer böyle?Karadeniz'de de çok güzel yerler var ama yatırım yapılmadığından çok bakımsızlar veya haberimiz yok.Ağaçtaki eve kızım bayıldı.Önümüzdeki sene anne-kız fethiye'ye gelmeyi düşünüyoruz.Gelebilirsek uğrayacağımız yerlerden birisi olmaya aday.bütün bunları bize gösterdiğiniz için çok teşekkürler

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

gecenhafta mısafırlerımle gıttık.tugba özay vardı orada .herkese cok sempatik davranıyordu.
bu arada akdenızlı olunmaz dogulur dıyeyımde kızdırayım senı :)hep sen mı bana yapacaksın ;)

Asortik Krep dedi ki...

TÜTÜ, ben hayatımda sayılı sivilce çıkarmış bir kişiliğim ..Neyse
görünce ihtimal vermeyeceksin zaten:)

Serap, bloğumun tümünü okursan sanırım daha beğendiğin yerlerle de karşılaşacaksın :)

Aqua, niye sana kızayım ki..? Ancak ben insanları kızdırırım hem :)) Akdenizliler ortalıkta olmazsa böyle tebrikleri ben kabul ederim canım :))
Sen daha yazma..!

gönül dedi ki...

Asortik,
Buluşmayı bende isterdim ama malum ben tatildeyim senim işin orda onun için inşallah başka sefere diyelim,fakat saklıkent çok değişmiş biz gittiğimizde yiyecek hiç bir şey yoktu sadece gidiş yolunda gözlemeci vardı artık iyimi olmuş kötümü bilemedim,sevgiler canım.

Asortik Krep dedi ki...

Gönül Hanım,bende çok istedim buluşmak ,sizi çok özledim aslında..