Pazar, Aralık 02, 2007

Öncelikle cumartesiye kadar müthiş bir çalışma içindeydik.Perşembe Huzurevi için yapılacak kermesin hazırlığı için FKM de geçti Şükran Teyze ve Berna ile.Cuma erkenden yine ordaydık.Bütün gün satış yapıp, sohbet ettik.Tv ye bile çıkmışız o akşam .Cumartesi sabahtan giyindim.İşe gidip saat 11.30 gibi Orman işletmeye geçeceğiz.Arabayı ben alacağım ama Uzunbey birileri ile buluşacak önemli bir randevusu var.Babadağ'a çekirdek atma planımızdan son dakika vazgeçildi .Çünkü yağmur bastıracak ve orası çok yüksek.Plan iptal olmadan orman işletme müdürü,Berna ve ben karar verdik geçen sene yanan Letonya üzerindeki kısma çekirdekleri atacağız.Kimseye söylemedik zaten orman işletmeden arabalar yola çıkacak.

Arabayı büronun önüne çektik ve ben laptopu ve çantamı aldım.Uzunbey girişteki emlakçıyla sabah sohbetine dalınca yukarıya çıkayım dedim.Hafif yağmur çiselemiş sabahleyin yerler ıslak.Tam koridorun ucuna yaklaştım ki o ne öyle bir canım acıdı ki sormayın gitsin.Ayağım kaydı ve burkuldu.Bileğim döndü neredeyse.Bilgisayar ve çantam önüme düştü.Bende dizimin üstüne ve ayağımın acısından önce koptum sandım.Uzunbeye sesleniyorum ama ayağımın acısından sesim çıkmıyor.3- ya da 4 kere seslendim.Kalkmak istemiyorum çünkü canım çok acıyor.Ayağıma basamayacağımı düşündüm.Oynattım bileğimi..Hııımm yerinde sanırım.Bu iyi..ama canım hala acıyor.O arada Uzunbey gördü ve koştu hemen yanıma.O gelene kadar ben oturur vaziyete döndüm ama kalkmaktan korkuyorum.Beni hemen kaldırmamasını istedim.Hemen davranırlar ya kaldırmaya genelde.Oysa ayağımın beni taşıyıp taşımayacağından emin değilim.Yukarıdan başka bir arkadaş geldi bizim bürodan.Sakince kollarımdan tutmalarını ama basamazsam onlara tutunacağımı söyledim.Kalktım.Canımın acısından konuşurken zorlanıyorum ve önümde basamaklar var.Tutunarak çıktım.Büroya girdik ve ayağımı hemen soğuk suya soktum.Beş-on dakika soğuk suda tuttum.Sonra da lasonil ve sargı alıp sardık.Ayağımı da uzattım.Tam birbuçuk saat var gitmeme..Gidiş saati yaklaşana kadar ayağım uzun durumda koltukta nete girip zamanın geçmesini bekledim.Kendime arazi için spor botlardan getirmiştim.Ayağımdaki derileri çıkarıp onları giydim.Uzunbey ayağım şiş olduğu için beni yalnız yollamadı ve kendisi götürdü..Ben inat etmişim o çekirdekleri atacağım diye.Doktora da gitsem sonra, önce törene gideceğiz dedim :)


Orman İşletme de buluştuk.Herkes arabalara dağıldı.Mavi Kuş minübüsüne de izcileri ve basını alıp kalanları Nicholas otelin minübüsüne doldurup yola çıktık.Yer zaten şehrin kenarı.Eğimli bir arazi.Yolun kenarına park edip arabaları bir 300 m yukarı çıkıldı yürüyerek.Ben tabii ki orman işletmenin 4x4 arabalarıyla çıkarıldım :=))Önce konuşma yaptı Berna,sonra teşekkür etti.Sonra da tek tek kutulara ayrılan çekirdekleri toprakla buluşturduk.O kadar eğimli bir arazi ki bir adım yukarı gitmeme imkan yok.Orada ,başlangıç yerinde durup bol bol fotoğraf çektim bende.Çok keyifliydi..Yaşanılan her yorgunluğa değerdi.Sözümüzü tutmuştuk.Orman işletme tarafından yanan alana çamlar dikilmişti.Bizde çamların yanına kimini toprağa attık kimini soktuk ama dağılıp her çekirdeği değerlendirdik.Likya World'den 2 kişilik bir ekipte gelmişti. Onları da çektim.İstanbuldan gelen Çocuk gibi nin çekirdekleri de bu yanan tepeye gitti.Geldiğinde bakar artık.
Çekirdeklerin hepsini atmadık.Gelecek haftaya Kemer'deki yanan orman arazisine de bırakıp yola çıktık.Ayağım fena halde değildi .Uzunbeyin randevusu için ben büroda kaldım o gitti.Daha sonra bir yağmur bastırdı ki sormayın.Hava bozacağını öğrendiğimizden çabuk çabuk işimizi yapmıştık.İstesek o çekirdeklerin üstüne yağmur yağmazdı.Şakır şakır yağmur yağdı ve çekirdeklerimiz toprakla karıştı.
Arazinin ne kadar meyilli olduğunu görüyorsunuz.
Ayağım akşama kadar bayağı bir şişti.Ben ağrı kesici aldığımdan sadece sabahleyin biraz da arazide zorladığımdan sancılıydı.Daha önceden devlet hastanesinin ortopedistini beğenmediğimizden acile gidip film çektirdik ve pazartesiye kadar bir terslik olmazsa Uzunbeyin doktoruna gitmeye karar verdik.Cumartesi Ecesaraydaki şarap tadımına gitmedim.Eğlence eziyet olsun istemedim.Ayağım çok şişti,üstüne basamıyordum artık.Premium şaraplarının tadını artık alınca deneyeceğiz.Daveti kaçırdığıma üzgünüm ama...
Bugün bütün gün Uzunbey ve Çağıl bana baktılar.Yemek onlardandı.Ayağımın şişi morluğa dönüşmeye başladı.Dünkü filmde doktorların çok az da olsa bir çatlak göründüğünü söylemeleri üzerine ayağımı hemen hemen hiç kullanmadan yatıyorum.Pazartesi doktora gideceğim.Perşembeye kadar bir işim yoktu Allahtan.Şimdi dinleniyorum ama yatmak zor iş.benim gibi hareketli birisi için de çok zor.
Bugün Burcu aradı ve feysbuk için ne düşündüğümü korka korka sordu.İyi de ben şimdi girmek istemiyorum gibi bir şey yazmıştım ama herkes beni feysbuk düşmanı algılamış.Babamla ilgili bir kaç cümle görmüş Burcu hoşuna da gitmiş.Çarlide girmiş.Amcam,halamın kızı ve kuzenim de orada.Uzunbeyle Çağılda girdi..Sende gir diyor Burcu.Ben çok yoğun olduğumdan girmek istemiyordum.Bilmiyorum belki girerim ama burdan tekrar belirteyim dedim.Şimdilik girmeyi düşünmüyorum ben karşı değilim.

İşte böyle ..Neler düşünüyor insan neler yaşıyor.Kısmetse lafı ağzımdan hiç düşmez ama şu son günde yaşadıklarım sağlığın ne kadar kıymetli olduğunu bana bir kez daha hatırlattı.
Bu kampanyayı sevmemin bir nedeni bana Anneannemin mutfak penceresindeki çekirdekleri hatırlatması sebebiyleydi.İstedim ki benim çocuğumda mutfak penceresinde kurumuş çekirdekler olan bir evde büyüsün ve istedim ki diğer çocukların da ileride hatırlayacak böyle anıları olsun.O çekirdekler çıksada, ya da toprakta çürüsede ben bu kampanyanın her dakikasında çalışmaktan çok keyif aldım.Buradan destek veren herkese teşekkür ediyorum.Kendiniz her zaman çekirdeklerinizi bir yerlerde toprakla buluşturun diyorum.Eğer buluşturamıyorsanız da bize gönderin.Biz buluşturmaya devam edeceğiz çünkü.

12 yorum:

gülçin dedi ki...

çok geçmiş olsun asortik hanımcığım, çekirdeklerinizin de yolculukları hayırlı olsun, hepsi güneşi görsünler dilerim :)

sevgiler

Nenoni dedi ki...

Geçmiş olsun.Çekirdeklerde güzel bir koru ya da orman olurlar inşallah.
Not:Sizin üzerinizde bi göz mü var ne?Hep birden ayaklar burkuluyor.
Tekrar geçmiş olsun.

Punto dedi ki...

Geçmiş olsun Sevgili Asortik Krep. Çekirdek atma töreninde bulumayı çok isterdim. Umarım bir gün yolumuz oralara düşer, attığınız çekirdekleri fidan olarak görürüz.

sofi dedi ki...

Sevgili Asortik, geçmiş olsun, elinin değdiği tüm çekirdekler kocaman ağaç olsun, Sevgiler...

Alphecca dedi ki...

Öncelikle geçmiş olsun Asortik :(

Bu tepe seninle buluştuğumuz yerin yan tarafı değil mi ?????? Hani benim sevdiğim evlerin olduğu bölgenin karşısı :)))))

Burada bizimde poz poz resimlerimiz var ailecek :))))))

Gelince görürüm çekirdeklerimi :))))))))

Umarım birkaç yıl içinde, emeklerinizin karşılığını alır, yemyeşil tepeler görmeye başlarsınız :)

Bu arada çekirdek toplamaya devam demekki, biz alışmıştık zaten :)))))))))))

Asortik Krep dedi ki...

Gülçin,umarım hepsi güneşi görür ve güneşi görmeyenler hayvanlara yem olur :))


Nenoni, bimiyorum gerçekten bu aralar nazara geliyoruz demek ki...

Punto, umarım gelirsiniz oraya ben sizi hanımefendiyle beraber götürürüm.Bir de Çocuk Gibi ile bir şeyler içtiğimiz koyda otururuz dağın hemen altında..

Sofi,ne güzel bir dilek bu böyle..Olsun :)))

Çocuk Gibi, evet orası..Çekirdekleri beklemeye de devam demek ki :))

Arkadaşlar , iyiyim çok teşekkür ederim ilginize ve sevginize..Ayağımda çatlak yokmuş fakat çok kanama olmuş.Ayak bileğim bir karış morluk içinde.Doktor dinlenme verdi.En az iki gün evde dinlenmek gerek,haftasonu Çevre Bakanı geliyor,cumartesi çekirdeklerin devamını Kemer'e beraber atmak istiyorum (KISMETSE) :))

Alphecca dedi ki...

Sorma Asortik bizim ekip çekirdek biriktirmeye alışmış, kampanya bitti deyince biz şimdi bu çekirdekleri ne yapacağız diye kara kara düşünmeye başlamışlardı :)

Koleksiyonculuk devamı olan bir iş ne yaparsın ??? İnsan biriktirmeye alıştı mı bırakamıyor :))))))))))))

. dedi ki...

dostalara çıktım ilk kez bugün.sizede uğramadan olmazdı.kusura bakmayın kafam götürmüyor uzun diye okuyamadım yazını sevgili asortik krep.inanın her şey yaşında ve zamanıda güzelmiş derlerdi şimdi anladım.yorumlarda size geçmiş olsun denilmiş.bende geçmiş olsun diyeyim.umarım ciddi ve kötü bir şey yoktur sizde ailenizde yakınlarınızda.sağlık her şeyin başı her şeyden önemli denilmesi, sağlığı kaybettiğimizde anlaşılıyor.allah bu günümüzü aratmasın inşallah.allaha emanet olun.sevgiler

Asortik Krep dedi ki...

Çocuk Gibi, bırakın alıştıkları gibi yaşasınlar..
Teşekkürler hepinize :))

Sibel,sizde allaha emanet olun..Meraklanmıştık gerçekten..

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

Öncelikle çok geçmiş olsun, umarım önemli bişey yoktur, çatlak kırıktan zor derler çünkü.. Ektiğiniz tohumlar tez zamanda yeşersin, kocaman ağaç olsun..

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

çooooooook geçmiş olsun. umarım ciddi değildir. bu arada olur da facebook'a üye olmaya karar verirsen arkadaşın olmak isterim.

Yonca Topkara

Asortik Krep dedi ki...

Yalnızlar Kraliçesi, tez zamanda inşallah :))

Yonca,ilk fırsatta üye olmaya karar verdim çünkü herkes bastırıyor :)önce Burcu olmakla beraber.Mail atacağım girdiğimde..