Salı, Aralık 09, 2008

Xmas pazarı

Arife günü Xmas pazarında o kadar çok konuşmuşum ki giderek boğazım kötüleşti.Dün bütün günü evde geçirdik, öğleden sonra eski komşum Hatice Teyze ve yine yaşça büyüğümüz ve sevdiğimiz Ekin Abla'yı ziyaret ettikten sonra 4 'te Gülderen ve Ahmet Beylerle buluştuk. Ahmet Beyin İstanbuldan akrabaları burda olduğundan onlarla Yörük Müzesine bu sefer köy tavuğu yemeğe gittik. Yörük müzesinde yemek yerleri iki kat, ilk katın çevresi açık bizde güneş batana kadar ordaydık,alt katın da açık ama kışın kapatılıp soba yakılıyor.. Bizde yemekten sonra çay faslı için aşağıya indik.Fethiye 'de gündüzleri hava sıcak ama güneş battığı gibi çok soğuk basar.Kuru soğuk.Bu yüzden sabah erken ve akşam çıktığınızda kalın giysilerle çıkarsınız.Gündüz öğle vakti soyunur,akşam yine giyinirsiniz.. Biz çay, meyve ,soba üstü kestane derken akşamı bulduk orda. Tabii muhabbetten ve keyiften yine üşüttüğümü farketmemişim.Gece de boğazım ağrıdı..Bugün sabah sesim kısılmıştı. Bugünkü maceralarımız bir sonraki yazıya kaldı .. Balık keyfi, deniz sefası diyelim ve pazar günkü kırismıs pazarına dönelim.
Bu pazar diğer car bootlardan farklı olarak hediyelik eşya standlarından oluştuğundan oldukça fazla stand vardı.Bu sene Türkler daha fazla stand açmışlardı.Yukarıdaki resimde çalış karnavalının maskotu tospa ve bir noel baba arabayla turlayıp etrafa el salladılar.

Beğendiğim standlardan biriydi.Çoğu resim çekerken kendim için örnek olsun diye çekiyorum sandı :) Oysa bu düşüncenin bir kısmı doğru sizlere bazı çalışmalar örnek olsun diye çektim ama asıl çalış karnavalının arşivi için de resim çektim.Bazı standlar gerçekten çok keyifliydi..



Çalış o gün çok kalabalık oldu.Standlar yaklaşık 5 restaurantın önündeki masalardan oluştu.Arkada ve içte yine restaurantlar işine devam etti.

Standlar,yiyecek,içecek,hediyelik eşyalardan oluşuyordu.

Derya Baykalda bu terliklerden görmüştüm..


Bu anahtarlıklar benim çok hoşuma gitti..Nedense almamışım..O gün hastalıktan ve yorgunluktan alışveriş yapmak aklıma gelmedi.

Bu taşları iki ingiliz çok beğendi ama ülkelerine götüremeyecekleri kadar ağır olduklarından almadılar. Kapı çarpmasın diye kullanılan ağırlıklar peçete uygulamasıyla yapılmış.


Talin'in standı.. Sarı malzemelerin hemen hepsi satıldı.Talin kendi boyuyor bunları :)

Kardan adam kurabiyeler..(Resmi tıklayıp büyütebilirsiniz..)


El yapımı kartpostal ve yeni yıl kartları..

1 liraya çekilişe katılıyorsunuz..Masanın üstündeki hediyelerden biri sizin oluyor..Boşuda vardı :)
Anita, burda uzun süredir yaşayan bir İngiliz, zor bir hayat hikayesi var. Bir Türkle evli ve gördüğünüz el işi tabloları yapıyor.Sergi açtığında bizde almıştık Uzunbeyle bir tablo, şimdi büromuzda asılı..


Ev yapımı kurabiyeler, kekler..



Ahşap boyama standı..

Sipariş çalışan bir vitraycı.

Evde yapılan chutney soslarını sadece bu tarz pazarlardan alıyorlar..Barbeküde etle yenen
ekşi-tatlı bir sos.


Devin'in standında vardı çok güzeldiler..Ekmek sepeti tavuklar .Çaydanlık örtüsü sanmıştım..O da olur dediler :))






El emeği standı..


Berna'nın standı 1 -pembe peluşlar..

2-noel baba çorabı..
3- yağlı boya tablo
4-küçük kumaş çiçek saksıları

Daha yastıklar ve değişik objeler vardı çekemediğim..Çaktırmaz ama çok beceriklidir Bernacım..

Bu stand biraz sonra göreceğiniz o güzel taşların ve yüzüklerin standı..Aslında dükkanı var paspaturda , Rana.Sevdiğim bir başka arkadaşım :) Değişik ve büyük gümüş yüzüklerimi ondan alıyorum değişik takılarımı da..






Keyifli ve kaliteli bir standttı.


Bir başka arkadaşımın standı.. Canan
Bu silah daha önceden dekorasyon mağazası olan bir arkadaşımın standıydaydı..Mağazayı kapatınca mallar elinde kaldı.

Daha farklı ve değişik standlarda vardı ama ben daha çok resimleri güzel çıkanları yazıya koymaya çalıştım..O gün oldukça kalabalıktı.Pera organizasyon yine sponsor oldu Xmas pazarına ve balonlarla süsledi her yeri..
Şu an sesim çok az çıkıyor, ilaç alıyorum ama hasta olmam bu günde gezmeye gitmemi engellemedi :) Umarım yakın zamanda sesim düzelir,yoksa böyle konuşmak çok eziyetli..

3 yorum:

:)den dedi ki...

Geçmiş olsun...
Ballı süt çok iyi geliyor bu tür boğaz ağrılarına.

Yine harika standlar kurulmuş. İç geçirerek, orda olmayı isteyerek yazdıklarını okudum. Uzun uzun fotoğraflarına baktım.

Fethiye'den sayende harika haberler alıyoruz;)

Asortik Krep dedi ki...

:)den, dün fazla konuşmadım,evden de çıkmadım ama sesimde hiç çıkmadı..Sen burda olsan sayfalarca yazı çıkarırsın.. Ben çoğu yerde makinayı çıkarıp çekemiyorum,herkes tanıyor ve soruyor bu sefer :)

Adsız dedi ki...

amma reklamımı yapmışsın canım benim saol:))