Cuma, Mart 28, 2008

Her Telden..


Bugün uzun zamandır yapmadığımız her telden resim olayını yazıya dökeceğiz..48 K ...
Benim evin numarası 48' i buldum ama K yı bulamadım daha..

Annem ve Babam Burcu'da, Çanakkale 'deler.Onları çok özledim ve nisan ayında gelmelerini sabırsızlıkla bekliyorum.Annemle Burcuya bir patchwork ve elişi cd 'si yaptım internetten.Günlerce dolanıp beğendiklerimi onlara fikir versin diye topladım,çaldım ,çırptım :) Ortaya süper bir cd çıktı..Hatta anneme bunu kursta çoğaltıp satarsın bile diye yaptıklarımla övündüm.Tabii ki orada yapılış aşamaları yok ama fikir vermek açısından süper bir cd oldu..Annem çılgın patchwork kursuna gidiyor Florya da..Bir gün takı ve mefruşat kursu da var sanırım.Onlarda Çekmece'de..Ara ara anlatıyor yaptıklarını bende bana da getir göreyim diyorum.Yapamasam da fikir için yapılan ve alınan herşeyi görmek isterim ben :)) Aynısından kendime de çektim tabii.Daha sonra gösteririm ucundan acık.Annem ben Burcu'dan daha süslü olduğum için yaptığı daha güzel kolyeleri ve yüzükleri bana hediye ediyor..Çirkinleri Burcu'ya veriyor :)) ya da benim beğenmediklerimi. Çiçek siklamen, adını sık duyduğunuz arkadaşım Gülderen'e hediye gelmiş..Geçtiğimiz hafta kaçamak yaptım ona bir öğleden sonra orda çektim bu resmi.. Annem de çok sever...

Bu resim benim eski evin bahçesinden..Geçenlerde ziyarete gitmiştim de..

Pazar günü car boot cell'den aldığım benim için en kıymetli şey :)) Yepyeni ve tam benlik :) Ne yazık ki artık buralarda denize girme mevsimi başladığından ancak seneye kullanabileceğim :)
3 ytl ama yeni..hatta parlıyor ışıkta yenilikten..Sanırım sahibi kokoş bir kadın değil alıp pişman oldu sonra ben kullanamam diye de sattı :) Ben kullanırım, hem de bayıla bayıla.. (Biyocan nasıl ama..? leoparrrrrrrrr)

Yine car boot sell' den aldığım ahşap tablo..Londra sokakları. Uzunbey'in bürosunda asılı şu an..
2 ytl

Kedi & köpek bibloları tanesi 2 ytl..

Bu mutfak kavanozuymuş ama ben kaktüs kabı yapacağım :)) 3 ytl...

Yine kaktüs için..Bunları büroya götüreceğim içine kaktüs koyup..Hepsi 5 ytl..

İkisi 3 ytl.. Kaktüs için.

Seramik kumbara ama ben çiçeklerin yanına kullanmak için dekor aldım balkona..İkisi 5 ytl..

Gülderen'e gittiğimde ona hediye gelen bir havluyu çok beğendim.Annem Burcu'da ya burdan o görsün diye de koyuyorum.Yuvarlak ve tam daire kesilmiş bir havlu parçasının kenarına biye geçilmiş,kenarına çaydanlık motifi işlenmiş,tam ortasına da asmak için küçük bir ilik eklenmiş.Hediye için birebir..Hem de renkleri uyarlarsan süper güzel bir görüntü oluyor..

Bu arada bazen aslında yayınlanmayacak şeyleri bile resimleyip koymamın sebebi yeni birşeyler yapacak olanlara fikir vermesidir (bir)
Herzaman görüşemediğimiz için annemle burcunun görmesi içindir..(iki)
Göstermek için kullansam sizden sakladığım bir sürü şey var onları yazardım ben :))
Mesela yeni köşe koltuklarımı..Onların resmini çekip gönderdim onlara..Hem başka fikirler sormak için böyle şeyleri birbirimize göstermemiz de gerekiyor ve bu muhabbetleri yapmayınca bir şeyler eksik kalıyor bence..
Geçen İstanbul ziyaretimde mesela anneme yeni tüller yaptık ve ben burcuya resmini çekip gönderdim bile döndüğümde :)) Böylece uzaklıkları kapatıyoruz ve ancak bunlar bu tarz muhabbetleri yapabildiğimizde bizi mutlu kılıyor,yoksa onlar görmeden içim rahat etmiyor bir türlü.
Gülderen'in bahçe arabası..Bu da bir arkadaşından hediyeymiş..Biz o gün bahçede oturduk zaten ve sohbet ettik gönlümüzce..Hava çok güzeldi, daha da güzel olunca bahçesindeki çiçekleri de çekeceğim.
Bu ne diye aslında yarışma açmam lazım.Ben gördüğümde bir şeye benzetemedim..Bana çılgın bir atkı örüyormuş, hatta görüşemediğimiz bu bir kaç günde bitirmiş ama daha alamadım..Gelince görüntüleyeceğim sizler için :))

Çalış Karnavalının maskeli balosundan bir enstantane..Ben gidemedim ama sizlere görüntü sunuyorum efendim.Fethiye gecelerinden mahrum kalmayın diye :) TRT çekmiş aslında..Görüntüdeki İngiliz hanım bir emlakçı,Türk beyle dansediyor :) Ben gitsem İspanyol bir hatun ya da gerçekten avatarımdaki Monet'in "Şemsiyeli Kadın" tablosunda ki gibi bir elbiseyle giderdim :)) Uzunbey'in başka işi vardı gidemedik.


Bu resim geçtiğimiz haftalarda Üzümlü'deki çevre derneğinin toplantısına gitmiştim, anlattım aslında Dikencik Evlerindeki havuz başı soframızdan..Resimleri bilgisayarım bozuk diye kullanamamıştım..Bu resim o harika sofranın elma kurusu, kanepe ve çikolatalı incir görüntülerinden oluşmaktadır...

Resim : Malatya Tarhanası..İlk defa Dikencik'te gördüm ve yedim..Tarhananın kurutularak kıtır haliyla yenmesi..Çok hoş ve besleyici bir ikramdı :) Bu artık fabrikalarda yapılıp yurtdışına gönderiliyormuş..
Fethiye'de ki bu ekolojik hayata bayılıyorum ben..İleride belki bende organik üzümden şarap yapabilirim ya da kendime ekolojik turizm ya da tarım yapabileceğim bir yer yapabilirim :)) Emekli olunca ancak..Çünkü bu işte mümkün değil bu tarz yaşamak..Bazen evdeki çiçekleri bile sulayamıyorum işten güçten..
Daha önce yazmıştım size Kayaköy'de Misafir Evi'nin sahibi Filiz , Kaya İncirini çikolataya batırıp kurutmuş ,görüntüleri nefisti ama tatmayı unutmuşum ..
Bunlarda benim artık çoğaldıkları için mecburen raf almak zorunda kaldığım kaktüslerim..

Bu mavi fuları bana görümcem örüp hediye göndermiş.Maviyi çok sevdiğim için özel yaptı..Lastikli ve boyunda çok güzel duruyor..Çağıl İstanbul'dan gelirken getirdi..

Yüzük, annemin kursta yaptığı ve bana Çanakkaleye gittiğimde hediye ettiği yüzük.

Bunlarda yüzük ve kolye takım..Yeşil bir takımı da burcuya vermişti..

Bu yeleği Çekmeceden almıştım. Çok severek giyiyorum..
İki gündür işte hareketli.Gerçi bugün biraz erken geldik eve.Uzunbey beni bırakıp diğer büroya gitti.Hani şu yeni açılan.Biz Çağıl'la tost yaptık ve yedik akşamüstü için..O maça gidecek bu akşam.Aslında Üzünlü'de yemek var,davetliyiz ama eve girince de çok zor çıkıyorum ben bir daha..
Şimdilik bu kadar.Yarın bir arayan olmazsa büroya gitmeyeceğim ve biraz evde dinleneceğim..

4 yorum:

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Leopar çok güselmişşşş.
Hain Asortikkkk:)

Ne zaman getiriyorsun,babydoolümü de bekliyorum.Nutella getirme,bu hafta gelenlerle tam 15 büyük boy şişe nutellam oldu.Çekirdeği de boşver.Diğer koğuşlara da verdim on kilosunu.Hepsini ben çitleyemem ya :D

Görüş günü çarşamba saat 14teymiş ehiiiii

Asortik Krep dedi ki...

Biyocan, bir gün geliceğim gerçekten..

gönül dedi ki...

Asortikciğim,
bak ben bu patchwork cd sini merak ederim şimdi!!!!
canım nasılsın seni ve Fethiye yi özledim.
Sevgiler

uykucu dedi ki...

ya aldıkların nefis şeylermiş bende istiyom yazında varmı bu satışlardan:)umarım gelirim herşeyi toplarım valla..