Cuma, Aralık 23, 2005

ÖZLEMEK GÜZELDİR

(resmi kaldırdım) İşte bu benim yakışıklı yeğenim Atahan (Atoş). Burcu'nun oğlu. Atahan Babamın bonusu gibidir. Burcu da Babama benzer. Aynı şekilde huylarıda benzer. Bazen Annem ile Ben Burcu'yu kızdırırız.. Babamla Burcu'nun birbirine benzemelerinden dolayı anlaşmaları zordur. Genelde çatışırlar. Atahan doğduğunda aynı Burcu'nun bebekliğine benziyordu. O kadar ki Burcu'nun erkek haliydi. Hâlâda öyle. Üçümüz Çanakkale'de gezdiğimizde Atahan çok hoş bir çocuk olduğu için herkes onu sever..Gururla gezerim ben onunla.Her anne bebeği beğenilsin ister aslında.Genelde Atahan'ı benim oğlum sanırlar..Her ne kadar Burcu' ya benzese de.Aslında Burcu' da biraz bana benzer..Yani yüzlerimiz aynıdır.Ben renk olarak kumralım.O sarışın.Renkli gözlü..Ben onu kızdırırım..Çok güzel olduğum için benim çocuğum sandılar diye..Burcu' da beni kızdırır ben çok genç olduğum için seni annesi sanıyorlar diye.. Geçtiğimiz bayram ordaydım..Çok güzeldi onlarla gezmek..Ben Çanakkale' yi severim..Oraya gitmeyi de..Onlarla gezmeyi de.Bazen keşke daha yakın otursak diye düşünüyorum..Atahan'ın büyüdüğünü kaçırmak hoşuma gitmiyor.Bir yandan da onun ne kadar çok annesine benzediğini düşünüyorum..Son gittiğimde Truva atını bana Atahan anlattı..Keyiften nasıl dinleyeceğimi şaşırdım.Onu ilk gördüğümde ben doğurmuş gibi sevmiştim.O da beni sanırım.Teyzeler neden anne yarısı oluyor şimdi biliyorum.Çanakkale ' ye gitmek beni en az İstanbul' a gitmek kadar sevindirir..Her motora binişimde aklıma Burcu' yu evlendirdiğimizde düğünden sonra dönüşümüz gelir.Öyle zor gelmişti ki onu oralarda bırakmak.Motordan inip yüzerek geri çekebilirim sandım bir an.Bir yandan da kendimi bırakırsam Anneminde bırakacağından korktum.Halbuki Annem öyle zamanlarda benden daha metanetlidir.Kendini biz gözden kaybolana kadar bırakmaz.Özlem çok garip bir şeymiş , en çokta zamanla alışırsın diyenlere kızarım ben..Özlemin de alışması olur mu ya.. Kaç sene oldu ben hala alışmadım alışmakta istemiyorum..Ben özlemeyi severim.İnsanın sevdiklerini özlemesi kadar doğal bir şey olabilir mi! Ben bunu bir kere eşim askere gittiğinde bir de buraya taşındığımızda dibine kadar yaşadım...
Özlemek güzeldir...İnsana yaşadığını hissettirir.

13 yorum:

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

abla, harika bir yazı olmuş. Bunu yazıcıdan çıkarıp oğlumun dosyasına koyacağım ve eminim ki büyüyüp de okuduğunda çok hoşuna gidecek. resmi de harika.çok mutlu oldum ve duygulandım.seni seviyorum.

Asortik Krep dedi ki...

Burcucum beğendiğine sevindim ama içimden geçenleri yazdım sadece.Fotoğrafla ilgili tüm teknik çalışmaları Çağıl yaptı.Şimdilik photoshop kullanmak beni aşar.
Xtra ; Linkleri verirken neden Eski Dostlar dediğimi daha iyi anlatmak için ve adımı özlediğim için o yazıyı yazdım.

Sulin dedi ki...

hehee yazıdan iki sonuç çıkardım.
1. Sizin ailede herkes birbirine benziyor aslında (:
2. Senin Çanakkale'ye gitme vaktin gelmiş

Asortik Krep dedi ki...

Evet haklısın SULİN..Ben Babamla Annem karışımıyım..Tipim Anneme benzer.Çarli biraz bana benzer.Renk ve tip olarak..Burcu babamın tip özelliklerini taşır ama yüzümüzden kardeş olduğumuzu anlarsın.Ama huylarımız ve özelliklerimiz herbirimiz bambaşkayız :)
2. konuda da haklısın..Hatta böyle zamanlarda arkadaşlarım bana der ki..Senim "istanbulun gelmiş"...

Gamzeli dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Gamzeli dedi ki...

Ayy çok güzel yazmışsın yaaa.Sanki kendimi gördüm yazıda..Ablamla ben... oda evleneli 1 yıl oluyor aynı özlem bizde de var...Çok güzel bir duygu özlemek ve o özlemi içinde hissetmek..

Asortik Krep dedi ki...

Gamzeli; biz Burcu evlendiğinden beri yani 2000 den beri ayrı şehirlerdeyiz..Hatta bende 2000 senesinde buraya taşındım..Daha da uzaklaştık.
Bence de Yeşim insanın Ankarası geldiyse bir şekilde gitmeli :)

zaferator dedi ki...

özlenmek daha güzeldir.

Unknown dedi ki...

Asortik krep. benim kızkardeşim yok. Kız kardeşten daha öte kız arkadşım var o doğurursa teyze olucam :) Hala olmak kulağa pek hoş gelmiyor.

Asortik Krep dedi ki...

Zaferatör; ben karşılık beklemeden özlüyorum..Gerisi onlara kalmış:)
Dali; Ben hala olduğumda da teyze olmuş kadar sevinirim..Çünkü kardeşlerimi çocukken bile ayırmadım.İkisine de ablalık yaptım.Zaten kavram olarak o olsun bu olsun diye düşünmem..Eğer birini seviyorsam bunu ona belli ederim:)Ama beni tanımayanlar için söylüyorum..Sevmiyorsam da belli ediyorum..Yani isteyerek değil istemeden..İlişkilerde dürüst olmaya inandığım için.

Gamzeli dedi ki...

Kıyamam size...Benimle ablamla aramızdaki yol mesafemiz 20 dk falan ama bana çok zor geliyor çünkü her akşam beraber oturup yemek yiyemiyoruz...her gece oturup dertleşemiyoruz...2 günde bir ancak..tabiki şimdi diyeceksin ki bende o da yok çok haklısın canım...Ama bana bu bile zor geliyor...İki kız kardeşin durumu ile İki erkek kardeşin durumu çok farklı...Kızlar kadar birbirlerine belkide düşkün değillerdir...

Asortik Krep dedi ki...

Gamzeli; insanın yapısına ve birbirine hissettiklerine bağlı bir şey bence..

zaferator dedi ki...

karşılık bekleyip özlenmez! :) Yani bunu kimse yapamaz (istese de). Yapsa bile bu özlemek olmaz.

Zafer
Muhalif Özlem Derneği Üyesi