Salı, Mart 13, 2007


Geçtiğimiz günlerde Annemin doğumgünü yazısına yorum yazan Boripori ile ordan burdan derken öyle bir yerden tanıdık çıktık ki beni can evimden vurdu.Hem çok sevdiğim bir öğretmenimin kızı çıktı hem de O'nu yani babasını bir sene önce kaybettiğini öğrendiğimde de beni çok duygulandırdı..O günden beri mailleşiyoruz..Boriporiyi tanıdığıma çok sevindim çünkü beni öyle bir zamana götürdü ki onunla yazışmalarımız beni yine üniversiteye hazırlanan bir öğrenci gibi hissettirdi..Geçmişe gömdüğüm ve çok sevdiğim arkadaşlarımı hatırlamamı sağladı..Kaybettiklerimi anımsattı..
Teşekkür ediyorum sana geçte olsa sevdiğim bir insanla beni hayali olarakta olsa buluşturduğun için.

Resim: Büyükçekmece Mimarsinan Köprüsü: 1.Süleyman(Kanuni) (hd 1520-1566) Zigetvar seferine çıkarken, bu köprünün yapımına başlatmış 2. Selim zamanında 1566-1567 bir yılda tamamlanmıştır.Köprü Mimar Sinan'ın eseridir. Büyükçekmece ile Mimarsinan arasında ulaşımı sağlayan köprü,(Şimdi trafiğe kapalıdır) Büyükçekmece Gölü ile Marmara Denizi üzerindeki geçit üzerinde yapılmıştır.Köprü uzunluğu 636 metre, genişliği 7 metredir.

Not: Bu resmi koymamın sebebi..Boriporinin hayatımdaki bazı eski anılara köprü olmasındandır.Bir de bu köprüyü çok severim :)Resimdekinden çok daha güzel bir köprüdür.

7 yorum:

BoriPori dedi ki...

Çok sevdim bu tabiri-köprü olmak-, çok hoş:) bak bu da benim lügatıma senin soktuğun bir tabir olsun..

Bu köprüyü ben de çok severim ve evet resimdekinden çok daha güzeldir.. Son yıllardaki gece ışıklandırması ile de daha büyüleyici oldu.. Son günlerde gazetelerde bu köprünün hemen ön tarafında yapımına başlanan yeni köprü inşaatını duyunca epey canım sıkılmıştı zira tüm görsellik bir anda yerle bir olacaktı. Neyse ki bugün yeni köprü inşaatının durdurulduğunu ve yıkımın baçladığı haberini okudum.. Ohhhhhh dedim, şimdilik kurtardık..

sevgiler..

ciceklibahce dedi ki...

Ne güzel olmuş buluşmanız:) Ne varsa blog dünyasında var:) Heran herşey olabiliyor:)

Sanem dedi ki...

Cok hos olmus bu durum, bu aralar ben de kendime misyon edinmistim eski arkadaslarimi bulmayi.. Once ikisine mektup attim, sonra onlarin cevaplariyla havalara uctum, ve ustelik uc kisinin daha adresine ulastim.. Cok guzel oldu ;)
Sevgiler ve tesekkurler yardim talebin icin ama soyadlarini maalesef hatirlamadigim icin yazamadim..

ümran dedi ki...

Asortik,kartopu mu oynuyosun hu huuuu ??

Hülya dedi ki...

Köprünün ifade ettiği duygu yoğunluğuna dikkat kesildim hemen.Dünya çok küçük diyesim geliyor benim de bu durumlarda...

Asortik Krep dedi ki...

Boripori,uzakta ama beklemedeydim sanırım yanlıştan dönüldü ama oraya harcanan parayla neler yapılabilirdi bir düşünmek lazım..

Çiçeklibahçe, dün akşamda reklamlarda geçiyordu blog dünyası..

Sanem, ihtiyacın olursa burdayım.

Limon, dün gerçekten yükseklere kar yağıyordu :)

Hülya, dünya küçük ..

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

Ey bloglar dünyası, sen nelere kaadirsin, görüşemeyenleri buluşturur, birbirini tanımayanları tanıştırırsın..