Salı, Kasım 27, 2007

Geçtiğimiz haftanın en güzel yanı çocuğumu anneme emanet edip geziye gitmekti.Benim gibi çocuğuna takık bir annenin yapabileceği en iyi davranış bu.Gözüm arkada kalmadan çok güzel bir şekilde 3-4 gün eğlendik işte.

Döndüğümde de annemle başbaşa buldum kendimi :) Ne güzel , olabildiğince işe gitmeden gezdik,tozduk,arkadaşlarımla görüştük ve yürüdük biraz.

Pazartesi bol muhabbet günümüzdü ama Burcu arayıpta hastalıkları haber verince biraz endişendik tabii ki..Salı günü pazara çıktık, çarşamba deniz kıyısında kahve içtik,perşembe evde arkadaş ağırladık, yün aldık, annem iki günde panço ördü bana ki modeli aşağıda:))

Cuma biraz iş biraz gezmek..Üzümlüye götürmek istiyordum onu, hiç gitmemiştik beraber..Fatoşla gittik.O da bizi enteresan bir yere götürdü..Sitesi olmadığından link veremiyorum ama adı sanırım Dikensiz Cottoge di.Butik yerlerden hoşlananlar için bire bir. Taş ev resimleri ordan ve çocukluğumun tadı "ahlat "ikram etti bize çalışan bir hanım :) Bir kahve içtik ve dinlendik, sonra eve döndük.

Cumartesi Gülderen'e ,Aysetun' a randevu verdik, akşam ancak evde olduk.Daha sabahtan gelen yardımcı ya ayak bağı olmayalım diye evden kaçtık.Akşam dokuza kadar da oyalandık evde.Gitmesi her zaman ki gibi zor geldi.Hem ben babamı da çok özledim bu sefer.Yakında kısmetse deyip yolladık annemi..

Annem arkadaşlarımı çok sevdi :) Ben de mutluluk duydum bundan.

Pançomu iki gündür giyiyorum.Aşağıda modelini göreceksiniz.Annem perşembe akşamı uyumadan örmüş, cumartesi gidecek diye bitirdi.

Bu fotolar pazar günkü yürüyüşümüzden.Kargı sırtları..Daha önce de yürümüştük ama makine yanımda yoktu.Bu sefer affetmedim :) Gülderende bizimle geldi, çekim yaptık.

Hava çok güzeldi o gün aslında yeni açılan Boğaziçi cafe de kahvaltı yaptık..Herzaman ki Fethiye klasiği kahvaltı güzel ama servis sıfırdı :) Kişi başı 10 ytl'ye çok güzel bir kahvaltı ettik ama o günde çok konuştuk, nereye gitsek şu servis olayı İstanbul'da ki gibi olmuyor işte.
Yolculuğa gittiğimiz arkadaşlarımız vardı yanımızda.Daha gezide konuştuk gelecek hafta kahvaltıya gidelim diye..Konya da mesela gittiğimiz yer güzeldi ,yemekler güzeldi ama servis biraz kalabalık olunca dağılıyor.Avanostu sanırım bir bir yere girdik kebapçı "Dayının yeri" aynı şekilde.Ya bu adamlar fazla kalabalığa alışkın değil ya da hiç profesyonel değiller.Avanostaki neyse de Konya da ki bayağı büyük ve güzel bir yerdi.(cemo) Burada göz teması sağlayabildiğim bir garson henüz olmadı yani yedi senedir daha işini adam gibi yapan bir garson görmedim ki turizm merkezindeyiz biz .Bahşiş bırakmadık tabii ki..Ben her zaman bahşiş bırakırım eğer servisi beğenirsem..Normal şartlarda bile bırakmaya da çalışırım.Paket servis getirenlere kesinlikle bahşiş veririm :) ama servisteki adam başka elim yok diye masadakilerden birini azarlıyorsa havasını alır. İyi ki bana demedi..Yine de söylediği kibar adammış.Cevap vermedi.Böyle şeyler için içkiye gerek yok.Ben olsam lafla dalardım.Hiç affetmem kendi kaşınanları.
Bu dört resmi Uzunbey bilgisayarda birleştirecek benim için :)


Fethiye ne kadar çok büyüdü inanamıyorum.

Meşhur pançom (Burcu annemin sana yaptığından çok daha güzel oldu bu kusura bakma :P

Arkadan görünüşü..

Dikensiz Cottage...Fatoş'un bizi götürdüğü yer. Bayram ve yılbaşı için doluymuş şimdiden .Zaten 8 odası var..Sahipleriyle tanışamadım,alışverişe gitmişler..Hoş yer,sessiz ve sakinliği seven için.

Korkulukları çok yaratıcı buldum :)) Ayrıca benim korkuluk yazdığıma bakmayın bunlar fener sanırım ..Teneke kutulardan yapılmış..

Ahlat ikram edilince sevinçten deliye döndük :) Çocukken kendim ağaçlardan toplar ve yerdim :)
Çok güzel kahve yaparım, söylemesi ayıp.Annemle içtik köpüklü kahvelerimizi..Kahveler Kuru kahveci Mehmet efendi tabii ki :))
Bu arada tabii ki Annemin ve Babamın Öğretmenler gününü kutladım cumartesi günü..Annemin cebi hiç durmadan ya çaldı ya da mesaj sinyali verdi.Uzunbey bile şaşırdı :)
Buradan tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum..Çağıl'ın dershanesine ve okuluna çiçek gönderdim.Umarım hoşlarına gitmiştir :)
Çarlimide unutmadım tabi ki..
Biyo,seninde öğretmenler günün kutylu olsun.Hayırsız Asortik'in.

10 yorum:

isyankar dedi ki...

Ya ben o pançoyu çok kıskandım.. Darısı birgün başıma inşallah.. Favori seramik deseninizi görmek isterseniz dükkanımıza bekleriz efendim..Hasret giderebilirsiniz :)) Çok güzel geçmiş, çok sevindim.. Görüşemek üzere.. Nurdan..

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

Ben de hayran kalmıştım Kapadokya ya.. Dünya harikalar listesine neden eklemezler ki, var mı başka örneği..Babil de Asma bahçesi kalmadığına göre, onun yerine koyabilirler örneğin.. Pançon çok güzel olmuş iyi günlerde giy..
Anne babana da en kısa zamanda kavuşman dileğiyle..

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Affederim ama şartlarım var:)
1-Şu sağ köşeye attırıveresin bana iki linkçik
2-Tez Jasminin linkini kaldırasın.Kızcaiz rahmetli olalı hayli geçti,cesedi bile çürüdü ayol sen anısını yaşatıyorsun,ruhuna fatiha!
3-Ben de annenin-babanın ellerinden öper,Çarliye elimi öptürürüm.


*****Ooo bide burada kimleri görüyoruz çıstak çıstak.*****
HUYSUZ KEDİ bana diğer blogu açtırdı da bende daha gıdım ses çıkartmadı var yaaa alacağın olsun NURDAN ha.Ben senin adını her yerde geçirip sana şöhretin kapılarını aralayım ama sen bana bi yorumcuğu çok gör ve limuzinle yanımdan transittttttt geçip git.Rüzgarınla savruldum Nurdan yaaa.
Ne yani sen Huysuz kediysen ben de Biyonikkediyim.
Bir parça ciğerim varsa yarısı senindir be Nurdan:)))

Asortik Krep dedi ki...

Huysuz Kedi,kaç kurtul bu Biyo'nun elinden :)
Kendim gelirim dükkanına gösteririm sana pançomu..Gelince de bakarım artık favori seramik desenime :)


Yalnızlar Kraliçesi, senin de öğretmenler gününü kutlarım bak herkese ayrı ayrı yazamadım :)
Bence de reklamcılar orada reklam filmi çeksin.

Biyo, sen daha yorum yazarken ben linkleri atmıştım :)
Uzun süredir linklerime bakamadığımı çaktırma lütfen :)

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

bogaziçi rest.nın garsonları ıle ılgılı o kadar cok kotu sey duydum ve 1-2 bende gordum kı sasırtıcı valla bu kadar sıkayete ragmen hala aynı.işletmecıler bu sektorde yenı sanırım .muduru mu ne bır tanesını ısten cıkardım dıyordu ama

Asortik Krep dedi ki...

Aqua, Fethiye nin içindeki otopark şirketinin restaurantıymış orası..
Şaşırmadım dersem yeridir ;)

sessiz balik dedi ki...

asortikcim
bizim oralara gelmişsin , ama ben yokmuşum (konya)
haa bir de
kapadokyada aşk başkadır diyorum başka da bişey demiyorum

Asortik Krep dedi ki...

Sessiz Balık, keşke orda olsaydın diyorum ben de başka bir şey demiyorum :P

Annelog Atölye dedi ki...

İki yazınla masa başında birsürü yeri gezdim, teşekkürler Asortik:)

Asortik Krep dedi ki...

Annelog, beğendiğine sevindim.Çünkü bende gezme hikayeleri bitmez.

Bu arada gittiğim yer Dikencik Evleri imiş..Ahşap tabeleyı yanlış okumuşum.Orayla ilgili bir link:
http://www.haber1.com/haber/20071017/Dikencik-Evlerinde-uc-gece.php