Pazartesi, Ocak 14, 2008

Havvanur

Bugün size yazacaklarım konusunda inanın elim resim koymaya gitmedi..Biliyorsunuz Fethiye'de Mavikuş derneğine üyeyim.Cuma günü derneğe uğradığımda orada Havvanur ile karşılaştım.Ben aslında Havvanur'u biliyorum ama görmek o güne kısmet oldu.Birde o kadar akıllı ve uslu bir çocuk ki onu görünce etkilenmemek elde değil.Aşağıda onun hakkında verdiğim bir sürü linkten ayrıntılı şekilde durumunu öğreneceksiniz ama yine de kısaca anlatayım..

Havvanur, annesi evde yokken başına sarılı eşarbın ateş alması yüzünden ve vücudundan ağır derecede yanıyor.Annesi yetişip canını kurtarıyor ama yüzü ve vücudu yanık içerisinde.MaviKuş' ta Deniz Hanım öncülük ediyor ve çeşitli bağlantılarla Kadıköy Şifa Hastanesinde tedavisi başlatılıyor.Yalnız bu tedavi 2 yıl süreceği için ne bu kadar uzun zaman için dernek destek çıkabiliyor ne de Fethiye-İstanbul arasında bu gidip gelmelere ve tedaviye para dayanıyor.Yani yapılıyor ama minumum seviyede..Niye bunu yazıyorum ,çıkarıp kimsenin 90.000 ytl tutan bu miktarı ödemesini beklemiyorum bir çırpıda ama eğer bir gün bir şey yapmak istiyorum ve gerçekten ihtiyacı olan birisine gitsin diyenler için ve miktar önemli değil bu süreçte bu insanların yanında olmak istiyorum diyenlere yazıyorum..

Yarın Kadıköy Şifa Hastanesinde Havvanur ve annesinin dr.la randevusu var.Dr.Murat Topalan'ın hastası ..sadece biraz desteğe ihtiyaçları var..Yerine göre 5 ya da 50 farketmez. Yeter ki gelip gitmelere ve acil alınacaklara ki giyim-kuşam diğer şeyler için burada yeteri kadar dernek destek çıkıyor ama İstanbulu bilirsiniz her şey para, yani hem tedavi hem de harcamalar var bu iki sene sürecek..

Görmek veya ziyaret etmek isterseniz lütfen bir uğrayın ve o pırıl pırıl çocuğun nelerle boğuştuğunu görüp Allaha şükredin.
Gazete haberinde her türlü bilgi var yine de ben buraya annesinin telefonunu yazıyorum..
Saliha Kazık 0 539 6710517

linkler

haber1


haber2

Bu arada anne Saliha Hanım Seda Sayan'a bir şekilde ulaşıyor..HavvaNur' u görmeden biz doğuya yardım ediyoruz sizin orası turizm yeri onlar yardım etsin gibi bir yaklaşımla programa çıkarmaya yanaşmıyor..Bu kadar önyargılı olmasını ve eşitsizlik yaşatmasını anlayamıyorum.Demek ki herzaman doğu da olanlar kaybetmiyor.Ne demek istediğimi Havvanur'un resimlerine bakarsanız anlayacaksınız.

not: Bugün Havvanur'un doktoru Antalyaya kongreye geldiğinden dolayı ziyareteleri ertelenmiş.Yine de haberiniz olsun ve cep numarasından onlara herzaman ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok: