Salı, Temmuz 01, 2008

tekne turu..

Tekne turunun dönüşünde 1. Karagözler denilen mahalle..

Festival sırasında mı artık daha önceki hafta mı tekne turu yapmıştık yine..Ondaki fotoğrafları koymasam olmazdı.Dünkü haftasonu gezimizi de Sarıgermeye yaptık,fotoğraf çekmedim,çünkü arabada bıraktım makineyi bilerek..Orada kumsal çok geniş ve bir girdiniz mi denize oturduğunuz yeri görmek mümkün değil.Bu yüzden fotoğraf makinesini taşımadım yanımda..Ceplerim eski olduğundan onlar için çok endişelenmedim ama makinemi riske atamadım.Bir o kadar da güzel bir yerdir, yine çekemedim..
Deniz kenarında gezi tekneleri ..

Burcu ve Annem bu akşam yola çıkacaklar..Cumartesi benim temizlik günümdü zaten,onlara da hazırlık oldu, bir hafta temizlik yapılmaz ve rahat rahat gezeriz diye düşündüm..Kalabalıkta yemek işi bayağı zaman alıyor ama benim mutfağım açık mutfak olduğundan çok problem olmuyor,karşındakiyle sohbet ede ede iş yapıyorsun..

Geldiklerinde zaten bana pek iş yaptırmıyorlar, sonra da benim zorla yaptırdığımı söylüyor burcu :)) Hala inanamıyorum geleceklerine..Tam bir sene oldu, onları burada görmeyeli,en son zaten şubatta görüşmüştük burcuyla..Çarlileri de çok özledim ,babamı da aslında..Akşam anneme telefon açtım ,çarli açtı annemlerdeymişler..
Şehitler Anıtı.. Fethiyeden şehit olan askerlerimiz için yapılan bir anıt..


Bugün işteyim, işlerimi toparlamak için, yapılacak ve alınacak bir kaç işim var..Mecbur kalmadıkça bu hafta işe gelmem diye düşünüyorum..Biraz sonra da dışarı çıkıp alışveriş yapacağım.


Günlük gezi teknelerinden biri dönüşte..

Yazmadığım bu arada her gün işteydim cumartesi hariç, geçen cuma akşamı da Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivalinin teşekkür yemeği vardı biz komite üyelerine..Başkan bize festivalde satılan yastıklardan hediye etti,üstüne de herkes imza attı..Biz 3 kişi olduğumuzdan 3 yastık almış olduk :) Yemek güzeldi, güldük, söyledik, çaldılar, eğlendik.Biz berna ve eşi hamit ile yanyana oturduk..Festivalde deniz'den sonraki ekürim (eküri : fransızcada ahır demekmiş :) Türkçede ise at yarışları ve ganyanda çok kullanılan bir kelime olduğundan o gruptan,onun arkadaşı anlamında kullanılıyor, neyse ben seviyorum,belki de söylenişi fransızca oluşundan dolayı güzel geldiğinden çok kullanırım ben- kaynak ekşi sozluk-) Belki de iyi anlaştığımızdan o gece beraber olmak ve geceyi kutlamak bize çok eğlenceli geldi..Geceyi çok güzel Türk havası oynayan bir rus dansözle kapattık.

1.Karagözler..

Alışverişimi yaptım, şu an evden Çağıl'ın bilgisayarından yazıyorum.Annem otobüse bindi İstanbul'dan..İzmir üzerinden geliyor bu sefer, burcu da gece binecek.

Yemek yapacağım bu akşam, kendime çay koyup ,yemek yapmaya gidiyorum aşağıya..

Resimlere doyamayacağınızı biliyorum..Fethiye güzel şehir ama insanın sevdikleriyle olması daha güzel :))



Eskiden benim büromunda olduğu kısım..

Şovalye Adasının önü..

Arkada Kızıl Ada..

Uzaktan kale ve Fethiye..

Fethiyenin arkasındaki iki dağdan daha alçak olanı.. Mendos

Maliye tarafları..


Yeni devlet hastanesinin görüntüsü.. Benim evin civarları..

Babadağ ve Fethiye..


Mendos dağı..

Şovalye adasından yakın bir görüntü..

Uzaktan Şovalye adası..

Çalış Plajı.. Ortadaki sarı bina daha önce yazdığım İbrahimbey butik oteli



Geziden bir enstantane..



Akvaryum koyundaki restaurant.. Göcek adalarında..




Babadağ'ın Akdeniz tarafından görüntüsü ve bir katamaran..


Biz daha sakin ve nufus bakımından az olan teknelerle geziye çıkmayı seviyoruz..Onlarda ise son ses müzik ve danseden turistler var :))


Bir ara yarışırken Ahmet Bey turistleri seyrediyor..

Ya Simavilerin Domuz Adası ya da Uzanların zeytin adası.. Hangisinin bilemedim. Bu körfezde iki tane zengin adası var da..
Oldu mu zaten böyle ya adan olacak .. Herkesten kaçmaya buraya geleceksin..Yoksa zenginlik gönülde olsun..Diğerleri fasa fiso bence..

Yassıca adalarda tekneler..

Göcek
Yassıca adalar..





Burası yassıca adaların yemek molası verilen yeri..Sadece gündüz gözlemeciler var.. Resimlerde görülen uzun toprak kısım..




Bürodaki misafirim..Köpük :))

Burası da Çalış plajında Bambu bar.. Akşam görüntüsü..

11 yorum:

HAYAT dedi ki...

asortik her şey çok güzel.resimler harika.
ailenin gelmeside çok güzel.
güzel bir vakit geçireceğinize eminiz.

SOFRAM dedi ki...

Harika görüntüler, çok güzel, paylaşımınız için çok teşekkürler.Gözünüzaydın, aileniz de gelmiştir sanırım bol bol özlem giderirsiniz artık,sizlere güzel günler diliyorum, sevgiler...

gönül dedi ki...

Asortikciğim,
Sağol gezmiş kadar oldum ne güzel yerlerdir oralar,şimdi oralarda olmak vardı...o ada Uzanların zeytin adası,oralarada uzanmışlar yani,sana ailenle güzel bir tatil diliyorum,
sevgiler.

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Teşekkürler resimler için. Şu devlet hastanesi, kırk yılın başı Fethiyeye gelip tam Ölüdenizin tadını çıkarırken, Tolga nın kulağına su kaçması münasebetiyle apar topar ziyaret ettiğimiz yer dime :)
Bu yaz çıkmıyoruz tatile , malesef. Bir de sana bir şey söyleyeyimmi, geçen yaz inanırmısın bilmem seni sanki görsem tanıyacakmışım gibi bakındığım en yoğun yer Devlet hastanesinin oraları oldu. İçime doğmuş gibi evinin oralara yakınlığı :)

mor-cilek dedi ki...

merhaba,
sitenizi son 1 aydir buyuk ilgi ile izliyorum
nedenine gelince agustos ayında kuzenimle beraber ölüdenizde tatile geliyoruz
daha cok resim ve cevreyi anlatan yazı bekliyorum:))
oraya geldigimizde mutlaka gitmemiz gereken lokanta v.s bogazima biraz duskunumdur) kisacasi ölüdenizin EN'lerini yazarmisin....
tesekkurler

Hayatın Ressamı dedi ki...

çok keyifli bir yerde yaşoyorsunuz.siz hiç yaşlanmazsınız çok güzel....

SeyyAh dedi ki...

Merhabalar,
Tekne geziniz ne güzel geçmiş... Denizle içiçe olmak başka.. bizde hafta sonu Ordu'ya kadar uzanıp döndük..
Ay sonu kısa bir geziye çıkacağız bakalım yollar nereye götürecek..
Bu arada festival notlarınızı fırsat bulduğunuzda eklemenizi bekliyoruz...
Ailecek selam ve sevgiler..

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

Fethiye iki kez gittiğim bir yer, o da yıllar önceydi. hatırladığım kanaldan geçtik, kaya mezarları, carettelerin olduğu yer, epey gezmişmiyiz? her yıl bodrum veya marmarise gideriz bu yıl ağustos sonu gibi (22 ağst da yeğenimin düğünü var) fethiyeyi düşünüyorum, sayende daha yakından tanımak istiyorum orayı, sevdirdin bana.. merkeze uzak olmayan, dört veya 5 yıldızlı otellerden önerirsen sevinirim. tabii bir de karşılaşırsak tanışırsak çok sevinirim.. işlerinin yoğunluğunu tahmin edebiliyorum o nedenle rahatsız da etmek istemiyorum ama..burcu ya geçerken bana da uğrarsan sevinirim yani altınoluğa.. sevgiler...

Asortik Krep dedi ki...

Hislerim ve ben, teşekkürler, gerçekten çok güzel vakit geçirdik..

Sofram, teşekkür ederim..

Gönül hanım, sizide çok özledim :)

Böğürtlengözün annesi, öyle bir çay içmeye bile uğramayanlar işte etrafta benzetecek birini ararlar böyle :) Uğramadığın için üzülmüştüm gerçekten..

Mor-çilek ,bana uğrayın yani büroya bende size yemek yenebilecek yerleri söyleyeyim..Hatta içki içilebilecek :))
asortikkrep1@gmail.com den telefonumu alabilirsiniz..

Sihirli eller, zaten hiç yaşlanmamaya karar verdim :) Hatta kokoş olacağım büyüyünce..

Seyyah, ahmet selçuk ilkan yazım var hala yazamadığım..Yazacağım ama..

Yalnızlar Kraliçesi, 22 ağustos benimde evlilik yıldönümüm :))
Bekliyorum,çok mutlu olurum görüşmekten..Merkezde ecesaray var 4 yıldızlı..ağustosta ölüdenizde de kalabilirsiniz..letonya tatil köyü ya da hill side 5 yıldızlı..Yer ayarlayabilirim oradan :)

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

ilgin için teşekkürler asortik..22 sinde yeğenimin düğününü yapıp geleceğiz inş.. fiat ve yer durumu uygun olursa dediğin yerlerde kalabiliriz. sevgiyle...

Has Tekne dedi ki...

Güzel bir tekne yazısı.