Çarşamba, Eylül 30, 2009

özledim, yorgunum, canım keyif yapmak istiyor..

Kaç gündür yazmamışım. Aslında yazmak istedim ama olmadı. Blog bana ben bloğa bakıyorum . Yoğunluğumu ve yorgunluğumu yazmak istiyorum aslında. Şimdi normalde günde 4-5 defa büroya girip çıktığım bir işim var.Gönüllü çalıştığım bir derneğim çoğu zaman kendi işlerim ile gitmek zorunda olduğum yerler. Çalışıyorum, geziyorum da.. Ev ve işlerini saymıyorum,uzun zamandır yardımcım yok, işleri kendim yapıyorum. Güvenmediğim için herkesi evime sokamıyorum ama artık birini bulmam gerekli çünkü çok yoruldum.. Daha doğrusu yoruluyorum. Birde yetişemiyorum bu ara.. ve insanlar beni hep sosyal olaylarda ve dışarıda gördüklerinden hep geziyorum sanıyorlar. Oysa ben işlerimi aksatmıyorum, aksattığım sadece evdeki işler o da bazen.. İşimi gezsem de ,tozsam da yapıyorum..Mesela bu yazıdan sonra işimle ilgili bir yazı yazmam gerek. Yazıp yatacağım.Sabahta yedide kalkıyorum.Bu senenin geçen seneden farkı işten daha erken çıkıp evde Çağıl'ı karşılamaya gidiyorum saat 4.30 civarı.. Poğaçalar, tartlar,börekler yapıp çay demliyorum ,çay bana , süt ya da meyve suyu Çağıl'a oluyor :) Pazartesi -salı geç çıkıyor, ilk hafta olduğundan daha haftanın diğer günleri ne yapacağı belli değil..Yani her gün çıkışta dershane yapabilir , çıktığı gibi de benim alıp eve gitmem gerekebilir.. Allahtan dershane bize yakın, yürüyerek de gidebilir bürodan. Olabildiğince istediği düzeni sağlamaya çalışıyoruz bu sene.
Söylemek istediğim beni gezip tozarken görenler,ben bana düşen görevleri bir şekilde yapıyorum.. İşimde gidilmesi gereken bir yer varsa bir başka yere gitmeden arada oraya da gidip görüşmemi yapıyorum .. Of neyse sıkıldım..Yani ben işimi severek yapıyorsam ve bundan keyif almaya çalışıyorsam bu çalışmıyorum anlamına gelmemeli.. İşimi çok seviyorum ve her gün isteyerek ve severek gidiyorum.

Kapak resmi dün gittiğimiz bir dükkandan..Uzunbey'le alışveriş yaptık :)

En son ne yazmışım, (yazdığım son yazı) unuttum bile.. Dönüp bir baktım, hatırlamaya çalışarak devam edeceğim. Ben size yazana kadar arada çok hoş bir geceye tanıklık yaptım. Geoffrey Davidson geçtiğimiz yıl yazdığım bir yazıda uzun uzun anlattığım bir sanatçıydı..

Yakın arkadaşları onu bu sene anmak için özel bir gece düzenlemişler ve Antalya'dan Konservatuardan Yaylı Sazlar Grubu küçük bir konser için davet edilmiş, İngiltereden ağbisi ve ailesi de çağrılmıştı. Bir zamanlar yaşadığı ev müze yapılmak için hazırlanıyor ve eserleri orada sergilenecek.

Ben o gece Ekin Ablayla beraber gittim, Ekin Abla Geoffrey'in iyi arkadaşıydı. O gece onun için okuduğu İngilizce şiir ortamda duygusal anların oluşmasına yetti. Çok hoş bir geceydi, ortam güzeldi, bir ara ekrandan İstanbulda yaptığı sergilerin görüntülerini de izledik. Beraber onu konuşup anıları yadettik.
İlginç olan Türk arkadaşlarının bir gün önce Ölüdeniz camiinde onun için mevlüt okutmasıydı..


O gece kullanılan mekan aslında Geoffrey'nin evinin yan komşularıydı ama ısrarla gecenin kendi evlerinde düzenlenmesini istemişlerdi. Balerin bir arkadaşı onun için doğaçlama dansetti ve gece onbir sularında biz kalktık.

Çalış Plajı sabah yürüyüşü zamanı..Arada kaçamak yapıyoruz Uzunbey ve Ares'le.

Fotoğraflarım genelde hep aynı açıdan sanırım.Bunu açıyı daha önce güzel bir kış sabahında çekmiştim. Bitkiler olmayan bir açıydı .
Bombay Corner diye güzel bir Hint restaurantı var Çalışta.Geçen gün orada 2. el satışları yapıldı FIG (Fethiye Uluslararası Grup) için satışlardan komisyon verdiler ve satamadıklarını oraya bağışladılar. Ayda bir ya da iki ayda bir tekrar edeceklermiş.

Biz geçen hafta Kayaköy'e kaçtık bir ara.Çağıl 'da yanımızdaydı ve yemek yedik,bazı müşterilerimize uğradık,biraz yürüyüş yaptık.. Bu da dönüşten, sağda Likya Mezarları ve Fethiye ovası.

Burası da Levissi şarap evinin mahzeni.. Kendimi fotoğrafı çekerken darı ambarında bir tavuk olarak betimledim ve Uzunbeyle gülüştük.. :)

Kayaköyden bir çiçek, ne olduğunu bilen var mı..? (Kapari olabilir mi..?)

Yazıyı yazarken buna benzer bir fotoğrafım olduğunu da hatırladım.. Yine de güzel ama.

Çok keyifli bir yazı olmadı farkındayım, yazı yazmadığım zaman huzursuz oluyorum.Yazmak bana iyi geliyor.
Yarın Roka Restaurantta Çalış Karnaval toplantım var. Perşembe Zen' e gidebilirim masaja, cuma da belki Kaş'a..
Ayrıca geçen pazar car boot yaptık Çalışta ve pazartesi Kaş'a gittik Uzunbey'le.Çok güzel fotoğraflar çektim. Neden yorgun olduğum açıkça belli oluyor sanırım.. Biraz evde kalmaya ihtiyacım var ama insanın kendi patronu olması istediği zaman bunu yapabileceğine delalet değil. Hele bu aralar işe gitmeme gibi bir lüksüm olamaz.
Nasıl dinleneceğim ben..?
Not: 1-4 Ekim arası Fethiye Kuş Gözlem Günleri var.. Etkinlikler Çalış ve Girdev Yaylasında.

11 yorum:

etki alanı dedi ki...

O yorgunluk ve yoğunluk hepimizde var sevgili Asortik...Ama sayfan o kadar dinlendirici geldi ki anlatamam.Hele fotoğraflar,alıp götürüyor beni....
Aresin kirpiklerini ve patilerini benim için de öpebilirsin...Çok şeker...Hatta ben gelip yiyebilirim de...
Kızkardeşimde var aynı cinsten,sarılıp sevdiğim zaman tüylerinin yarısı bana geçmiş oluyor.Çok sevgi dolu ve tam ev köpeği bu cins köpekler.Öyle bakışları var ki,her an seninle konuşacaklarmış gibi...Ye onu ye,benim için...
TüTü

Özlem dedi ki...

sen sadece işini yapıyorsun , her zaman planlı olduğun apacık belli ,
dediğin gibi sevdiğin işin üstelik. böyle tipler her yerde var maalesef. bunları düşünmek için boş zaman haracayan insanlara yazık :))
senin yaptığının çeyreğini yapabilirler mi???
her alanda başarılar cnm ..
en kısa sürede iyi bir dinlenmem arzusuyla ama zen sana iyi gelir:)))

Leylak Dalı dedi ki...

Çok yoğun olduğunuz fotoğraflardan bile anlaşılıyor, kolay gelsin. Ayrıca üniversiteye hazırlanan çocuk annesi olmak ne demektir iyi bilirim o yüzden iki kere kolay gelsin.
Yorucu da olsa güzel günler geçiyor galiba fotoğraflardan belli. Antalya'dan gelen müzisyenlerden keman çalan kızı tanıdım, çok konserine gitmişliğim var.
Allah sağlık versin de koşturmalar devam etsin, insan yaşadığını o zaman anlıyor.
Sevgiler, kolaylıklar...

Asortik Krep dedi ki...

Tütü, çok akıllılar birde.Daha önceden colie cinsi köpeğim vardı ve onu akıllı bulurdum.Goldenlarda en az coliler kadar akıllı bence.

Özlem, son zamanlarda gerçekten yoğun olmayan insanların ağzından çok yoğunum diye duyunca sinir bastı beni sanırım :) Birde sadece işlerin gezinti bölümüne takılanlara uyuz oldum.Pazar günü sabah altıda kalktım ben. Eşyaları arabaya yükleyip stand açtık..ve saat bire kadar pazarda bekledik.

Leylak Dalı, çok güzel çaldılar o gece.. Kendilerini çok beğendim :)
Bu sene böyle geçecek sanırım,koşturmaca da..Hayırlısı olsun da koşacağız artık..
Senin şu Eskişehir yorumun var ya Fundanın bloğunda,içim gitti :))
Beni kıskandırıyorsun ..
Atlayıp gelicem yanına, senden öğrenecekelrim var sanırım :))

Leylak Dalı dedi ki...

Asortikçim Krepçim, beklerim gel:) Ben emekli olup kendine ait zamanın tadını çıkaranlardanım Allah sağlık verirse. Dilerim sen de yaşarsın o özgürlüğü. 15 güne kadar Antalya'ya, evime gidiyorum (hem de festivale) beklerim, başımın üstünde yerin var. Sevgiler canım, tekrar kolay gelsin...

Asortik Krep dedi ki...

Leylak Dalı, yakın olacağız demek ki.. (Yayladan 2.5 saat) Arada alışverişe kaçıyoruz ama yalnız hiç gelmedim. Davetin için teşekkür ederim,belli olmaz belki kaçarım. Belki de sizi beklerim buralarda :))

Öykücü dedi ki...

O çiçek bence bıyık çiçeği.Ya da kedi çiçeği.

-uydurdum-

Sevgiler..

mavi dedi ki...

Belli ki birileri sizi çok üzmüş. Bir de sanki çalışmanızı, hem çalışıp hem de doya doya sosyal ortamlara girmenizi çekememiş kimi insanlar. Genelde istemediğimiz işlerde, sıkılarak çalıştığımız için böylesine işine bağlı insanları çekemez kimi insanlar. Lütfen ev işi içinde sıkmayın canınızı gelen sizin güzel,temiz yüreğinize gelsin. Gerisi fasa fiso.

denizanasi dedi ki...

o kadar güzel noktalardan resimler yayınlıyorsun ki, orda yaşamak ve çalışmak ayrı bir zevk olsa gerek. yorgunluğu da ayrı güzel. benim gibi istanbulun da ağırlığını taşıyanlar valla sana çok özeniyoruz. ben yardıma gelebilir miyim:))

Adsız dedi ki...

Sevgili Asortik Krep,
Tam ustune basmissin...
O Kapari`nin ta kendisi....
Zaten bilmesen sasardim ya neyse..Diyecegim o ki cok bitki taniyorsun....
Selam ve sevgiler Almanya`dan...
Mine Ozgur

Asortik Krep dedi ki...

Öykücü, ne güzel ıuydurmuşsun ama bıyık çiçeği ya da kedi :) Bence güzel.

Angel, ben açık konuşan insanları severim. Kendim de açık sözlüyüm eğer kinaye seziyorsam bundan hoşlanmıyorum işte.Alasını ben yapabilirim kinayenin :) aslında ama bir daha benim saygım kalmıyor öyle insanlara..

Denizanası,gelebilirsin..

Sevgili Mine, bildiklerimi yazıyorum hemen.Bu bitkiyi buralarda tanıdığımdan hiç çiçeğini görmemiştim..Yeşil halini biliyorum.Teşekkürler.