Cuma, Mart 05, 2010

kim gerçekten tanır ki aşkı

Geçen hafta iki gün yürüdük yazmıştım ya, resimler oradan.. Bu hafta yorulmuşum pek kıpırdayamadım hatta perşembe sabahı Çağıl'ı gönderip tekrar yattım, çünkü gece uyumadım. On'u on geçiyordu kalktığımda.. Uzunbey gel seni kahvaltıya götüreyim dediği halde kalkamadım iyi mi..? -Kahvaltı hakkımı yarın mı kullansam acaba..? :)

Birilerinin beni gezdirmesine ihtiyacım var bu hafta kendi içimden gelmiyor ama farklı şeyler yapmak istiyorum.Buraların en gezgin gönlü bende sanırım, arada içime sıkıntılar geldiyse ve ben hiçbir şeyden keyif almıyorsam buna ne denir bilmiyorum, çok da öğrenmek istemiyorum aslında.


7 martta mavi kuşlarla kahvaltımız var birde, müsait olan varsa gelsin.. Boğaziçi restaurantta olacağız..

Kendime Çalış 2.el pazarından aldığım yeni yüzük (yüzük 2. el değil ) , boyutu belli olsun diye elimde görüntüledim. Bunları sadece İzmir'den gelen Hüseyin Bey getiriyor ve her pazara gelmiyor. Bu yüzden o geldikçe alıyorum. Bir tane kaplangözü aldım, bir tane de Şükran teyzenin doğumgünü olduğu için ona aldım.Çok sevdi :)

Geçen pazar Şükran Teyzenin doğumgünüydü, sabah kalkıp önce 2.el pazarına sonra Yanıklarda Çınaraltında kahvaltıya daha sonra da Karagözlere Şükran teyzenin doğumgününü kutlamaya gitik Uzunbeyle.. Her sene kura çekeriz ve gelenler için bir hediye hazırlar Şükran teyze, hepimiz için önemlidir ve onu kazanmak için neredeyse can atarız. İki senedir çekiliş bana çıkıyor :)) Hem de bana çıkacak deyip kura çekiyorum.. Bu seneki hediyem de bu.

Burada böyle çıktığına bakmayın, şeffaf ipek eşarp, boyunda duruşu daha farklı , eşarp koleksiyonuma yeni katıldı..

Bu porselen bebekleri Uzunbey almış.. Koleksiyondan bozulmuş, en soldaki hemen hediye bile gitti.

Şükran teyze ..

En güzel fotoğraflarını ben çekiyorum.. Kendi öyle söylüyor bende öyle düşünüyorum :)

Yanıklarda kahvaltıdan sonra yürüyüşte yaptık. Hava çok güzeldi, arkada Akdağlar 'ın tepeleri karlı, biz portakal bahçesinin önündeyiz, hava sıcak.Bir Akdeniz kışı klasiği bu, karlı dağlar, sıcak hava..
Kahvaltıdan önce biz deniz kenarında zaten yürümüştük, bu resimlerden o zamandan..

Tuana'nın iskelesi.. Karşıda Babadağ.

Deniz o gün dalgalıydı ve gelgitler çoktu.

İskelenin uzaktan görüntüsü..
Sabahtan gezdiğimiz 2. el pazarı..


İzmir'den gelen Hüseyin Beyin standı.

Pazar kalabalıktı ama çok resim çekmedim, hemen gezip kahvaltıya gideceğimizden fazla oyalanmadık diyebilirim.
Ayakkabılardan ve şapkalardan oluşan biblolar..

Bu sefer 4 sıra araba vardı, meydan biraz sıkışıktı..

Çalış Karnavalı için bez torba yapmıştık, çok güzel satılıyor, öncelikle yabancılar rağbet ediyor ama bizim için iyi bir başlangıç oldu.Yaptırdığımız fiyata satıyoruz, sadece bez torba alışkanlığını kazandırmak için. Birde reklam olsun diye :) Tanesi 1 lira.

Natürde çalışan arkadaşım Fatoş'a uğradım geçen hafta, illa kahve içelim dedi.Fincanları o kadar güzeldi ki görüntüledim.. O bu takımın aslında bozulduğunu 3 tane kaldığını bu yüzden işe getirdiğini anlattı, daha sonra da ben beğendiğim için çıkarıp hediye etti daha sonra uğradığımda.
Günler hareketli geçiyor, salı günleri 3.Fethiye Kültür ve Sanat Günleri için toplantı yapıyoruz, çarşamba Mavi Kuşta oluyorum. Perşembeleri Çalış Karnavalı toplantıları oluyor iki haftada bir..Biri genel toplantı, biri sponsorluk toplantısı.
Bu yüzden cumaya kadar nefes almam zor oluyor.. ama bugün kaçamak yapacağım, Zen' de randevum var sabahtan .. Arada da Uzunbey'le kaçamak yapıyoruz bazen. Çarşamba mesela yürüyüşe kaçtık, koyların orada bir yürüyüp geldik Ares, ben Uzunbey.. Ares öyle zamanlarda çocuklar gibi şen :) Bende..
Çarşamba günü 2. el pazarı vardı merkezdeki pazaryerinde.. O gün yiyecek standı için bir terslik olmuş başka derneğe verilememiş yine biz aldık son dakika, çarşamba sabahı kalkıp elmalı tart yaptım sabahtan, kıyafet standımızda vardı, sbaahtan gidip tartı bıraktım. Makinayı elime aldımki şarjı bitmiş oysa en kalabalık pazardı diyebilirim. Bütün kapalı pazar yeri doluydu.. Arda enteresan bir iki stand gördüm ama çekemedim.Tekrar gitmeye de fırsat bulamadım bir daha.
Her 2. el pazarında eski likör bardağı bakıyorum öncelikle, bayağı bir bardağım oldu aslında.. ama bulursam ve beğenirsem alıyorum.
Kaktüs için seramik kap bakıyorum, beğenirsem alıyorum. Yine eşarp bakıyorum ama en çok içki kadehi bakıyorum.Bu pazar çok güzel kadehler buldum,birde aynı takımdan viski bardağı ..
Çarşamba günü kuaföre de gittim , saçımın zamanı gelmiş boyattım ve manikür yaptırdım. O gün bayağı bir iş yapmışım demek ki :) Aslında hep aynı tonda boyatıyorum ama zamanla hafif açılıyor demek ki.. Başta oğluş olmak üzere dikkatli beyler hemen farkediyorlar :) Beyaz tenli olduğumdan çikolata rengi ile farklı bir kontras oluyor.. Kendi saç rengime çok yakın olduğundan doğal durduğunu ve yakıştığını düşünüyorum..
Birde ben hiç fön çektirmem, sadece kurutuyoruz jöleyle.. Kuaförüme de ilginç geliyor ama doğal durmadığını düşünüyorum. Her seferinde yine de soruyor :)
Bu gece normal saatlerde yattım, gece üç gibi uyandım, uyuyamadım.. Bilgisayarı açtım ve bakın ne buldum.. Bazen öyle zamanlarda ruhuma uyan ve beni yatıştıran şeyler buluyorum ki bunlar benim hayat kaynağım diyebilirim :)
Örgü Kampanyası kargoları gelmeye devam ediyor..

8 yorum:

laleninbahcesi dedi ki...

Şükran Teyze, bir şeyi beğenince hemen hediye ediveren arkadaşlar ... yaşasın hayat...

Aşağıda Ece'nin yaptıklarını gördüm, hiç şaşırmadım , onun yaptıklarına çok yakından şahit olup, onu yakından tanıyan biri olarak. Gurur duyuyorum onunla.

Etkinlik mayıs ayına kadar sürecekmiş. Benim elimden öyle çok bir şey gelmez ama karınca kaderince katılacağım:))
Sevgilerimle...

Aysetun dedi ki...

Şükran teyze her zamanki gibi yine çok hoş, çok özel... Sevgilerimi iletirsen çok sevinirim. Senide öpüyorum.

Gülen Tezer dedi ki...

İskele ve güneşin vurduğu deniz bir yandan, Asortik bir yandan, yürüyüşler öte yandan, ikinci el pazarı, Hüseyin Bey'in yüzükleri hep bir yandan gel diye çağırıyor :)

Bahar ve yaz aylarında bloğunu okumama kararı aldım :D
Şükran Teyzemiz çok zarif bir hanımefendi. Doğum gününü kutlayıp öpüyorum onu.

Not. O fincan öksüz mü doyuruyor?

Özlem dedi ki...

Cnm kırklareli yurtiçi kargo şubesi ve trakya bölge müdürlüğü hadımköy aradım indirimden yararlanamıyormuşum bizle böyle bir anlaşma yok diyorlar....acaba bölge bölge değişebilir mi??

Adsız dedi ki...

sizin fotolarınıza bakarak deniz özlemimi gideriyorum sanki ben oralarda yürümüşüm gezmişim gibi geliyor inanın.....

Asortik Krep dedi ki...

Sevgili Lale, Ece için ne desen haklısın :) Sizin sürprizleri de bekliyoruz ..

Aysetun, ilk gördüğümde ileteceğim..

Gülen,geldiğinde onunla kahve ikram edeceğim sana :) Birde bahar fotoğraflarını bekle şeker :))

Özlemcim, yok öyle bir şey bildiğim kadarıyla,yarın Fethiye şubesiyle görüşüp ne yapmamız konusunda fikir danışacağım..Yurdun her yerinden indirimli o numara, adres belirtmeden ve indirimli gönderebiliyorsun..

Adsız, ne güzel, demek ki bol bol deniz özleminizi gidereceğiz buradan :)

Adsız dedi ki...

I would like to exchange links with your site asortik-krep.blogspot.com
Is this possible?

Asortik Krep dedi ki...

sure :)