Salı, Ağustos 24, 2010

Şimdi artık seni koklar yalnızlığım..

Geçen hafta Çağıl' ın okul belgelerini hazırladık. O bu pazartesi uçakla İstanbula gitti. Bende bir terslik olmazsa gelecek pazartesi akşamı (30 ağustos akşamı) gidiyorum. O gün aynı zamanda elsanatları sergimiz var .(ziraaat bankası arkasında.)
Çağıl'ı Dalaman Havalimanına bırakıp Dalyan'a geçtik. Arkadaşımız yeni açılan bir Spa otel'de çalışmaya başladı.Hem onu ziyaret ettik hem de oteli görmüş oldum.
(BC Spa Hotel Dalyan ) Otel çok güzeldi, konaklama bölümü açılmış, spa da en kısa zamanda hizmete girecek. Sık sık ziyaret etmeyi düşünüyoruz bundan sonra kendisini :)

Dün Dalaman, Dalyan, Ortaca ve Göcek yaptık gitmişken. Akşamı buldu dönmemiz.Ben direk eve girdim , Uzunbey işe gitti beni bırakıp.

Bugün toplantı yapıp sergiye ne çıkaracağımıza karar verdik hep beraber.

Bu sabah ilk defa biraz yürüyebildik, sanırım- sabahları ama bir nebze sıcaklar azaldı. Çay içtik sonra denize karşı oturup,öyle işe geldik.Yürümeyi hele denize bakıp çay içmeyi özlemişim.Buraların en güzel zamanları baharlar, kim ne derse desin ama İstanbul'u ve annemleri de çok özledim. Taa mayıstan beri görüşemiyoruz. Çağıl bey keyifte kuzenlerde, onlar iki kardeş, ikisininde erkek çocukları var liseye giden, bizde beraber büyüdük ya çocuklarımızda şimdi yakın yaşlarda.. Onlarda küçük benim ama en büyük çocuk bende :)


Balkondayım, hava karardı, iftar saati.Yazıya öğlen başladım ama bitiremedim.Yan bahçedeki otomatik çim sulama aletinden gelen sesten başka etrafta klima sesleri var, oysa daha önceki gecelere oranla hafif bir esinti var.Bu da gecenin ilerleyen saatlerinde daha serin olabileceğinin işareti. (Ben yazıyı bitirene kadar gece oldu, etrafta melissa kokuları içinde yazıyı yazıyorum)

Bu aralar yine asi gece kuşu modundayım.Canım uyumak istemiyor. Canım çalışmakta istemiyor hatta işe gitmek.Çok ilginç çünkü ben işime hep isteyerek giderim. Keyif alırım çalışmaktan.Ben çocukken annem böyle derdi, çoğu özelliğim gibi bu özelliğimde ona çekmiş :) Okula hep isteyerek giderdi, çok sosyaldi, evde üç çocuk ama o türlü etkinliklerde, günlerde, gönüllü işlerde çalışırdı. Uzağa gitmemek lazım demek ki :)

Yarın akşam Göcek'te "Vatan için elele " platformunun hayır kampanyası için çalışması var. Gitmek istiyorum Uzunbey'le belki Zehra'lar da gelir. (Cafe derins)

Uzun zamandır paylaşacağım bir türlü fırsat olmadı. Hisarönünde bir rus işadamı küçük bir havuza iki yunus atıp gösteri merkezi yapmayı istiyordu.Yaptı da ama burda önce yabancılar ağırlıklı olmak üzere bir direniş var Yunusların özgürlüğü için. İşte bu yunuslar için aslında ilk başta yola çıkıldı ve peşine de çevre için dendi, bir caz konseri yapılacak geliri de yunuslara ve çevreye harcanacak.
Konser Aksazlar Koyunda, özel konuklarımız var. 10 eylülde Aksazlar Koyuna bekliyoruz ..Yunuslar ve çevre için. (Giriş 20 lira.)

Çağıl İstanbulda, bu gece 2. gece .. Geçen kış zordu ama bu kış sanki daha zor geçecek.. Onun için seviniyorum,önünde yeni kapılar açılacak..Heyecanlanıyorum bir yandan, kendim içinse birşey diyemiyorum. Benim için zor olacak sadece içimden bunu yazmak geldi.

Özlediklerimin sayısı çoğalıyor uzaklarda...

Fotoğraf : Dalyan

Not1- FETHİYE HALKI HAYIRSEVERDİR :)

Not2- 22 ağustos bizim evlilik yıldönümümüzdü, o gece bir rüya gördüm. Rüyamda çocukluğumun büyükçekmecesinde bir arkadaşımla geziyordum :) Hayır olsun.

17 yorum:

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Allah kavuştursun Asortik! Ne mutlu ki size güzel bir amaçla ayrı kalacaksınız! Bence sen sık sık gelirsin artık İstanbul'a...Çağıl'a sonsuz başarılar! Yolu açık olsun inşallah! Bu arada ne kadar kalacaksın İst.da?

Zehra Gürgen dedi ki...

Canım evet senin için zor bir sreç başladı, ki ben Çağıl'la aranızdaki inaılmaz iletişimi,bağı ve paylaşımı gördüm. Böyle olmasaydı da anne-evlat ilişkisi yeter özlemeye..Anne olarak çok iyi anlıyorum içindeki yangını. Yanındayım, Çağıl olamam ama dostun olurum..Zaman ver kendine canım zaman..

yarın geliriz neden olmasın? iyi de olur . Giderseniz haberleşiriz.

Asortik Krep dedi ki...

Kirpikteki gözyaşı,ben zor alışıyorum ayrılıklara da biraz inadım ya,buraya da ancak üç senede alışmıştım :) Onu çok özleyeceğim,çünkü o benim hem en yakın arkadaşım, hem kankam, hem oğluşum,hem kumam, herşeyim.Biz çok takılırız birbirimize, devamlı atışırız,hiç bir şey yapmasak fiziksel olarak birbirimizle itişip dururuz.En çok gece oturmalarımızı özleyeceğim..ve arabaya atlayıp gece markete gitmeyi,balkonda kafa çekmelerimizi..
İlk defa sekiz gün kalabileceğim :)

Zhra, gidelim bence de,benim biraz açılmaya ihtiyacım var, ve sağol :) tüm desteğin için.

Girls On Blog dedi ki...

Asortikciimm allah kavuştursun canım..Çağılın da yolu açık olsun insallah ..başarıları daim olsun:)operim

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Benim de oğlum olursa böyle olsun!...Erkekler ergenlikten sonra uzaklaşıyor aileden gibi geliyor bana...Allah size kolaylık versin! Dedim ya güzel ayrılık bu;) Bu durumda bayramdan sonra burdasın. Belki görüşürüz dedim:))))

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Yoo bayramdan önce dönüyorsun...

Adsız dedi ki...

halleder o merak etme problem çözme ve kavrayış dayısına çekmiş... :)

Asortik Krep dedi ki...

Girlsonblog,çok teşekkür ederim :)Seninde yolun açık olsun...

Kirpikteki Gözyaşı,bence erkek kadın olarak değilde kişilik olarak bakmak gerek..Birde erkekler biraz daha bağımsız olmak zorundaki yeni bir aile kursun,gözlerin kendi ailenin üzerindeyken yeni bir yuva kurmak kolay değil.Annem bile bana evlenirken senin ailen artık o, herşeyini ona göre ayarlaman lazım diyerek evlendirdi..Kendi kanatlarımla uçmamı sağladı.Bende her zaman arkasındayım Çağıl 'ın ama günü gelince kendi kanatlarıyla uçacak..Sanırım az kaldı diye hüzünleniyorum ama nasıl oluyorsa mutlu bir hüzün bu..İnsan hem gurur duyuyor hem de buruk bir bir tat bırakıyor gönlünde.
Tam arife gecesi dönüyorum.Mail atacağım sana, okul ve kayıt işleri zamanında biterse uygunsan görüşebiliriz belki.

Adsız ÇARLİ :)) Adını yazmıyorsun ama cümlelerinden anlıyorum seni. Evet bazı yönleri acaip sana çekmiş :)) Senin kızında bana çeksin inşallah :)) Hemde bana benzesin.. :)

Back to Black dedi ki...

Ne yalan söyliyeyim, ilk gün olmasa bile sonraki günlerde telefonunun çok bekledim.... canın sağolsun.

Çağıl senden uzakta olsa da senden kopamaz sebebi güzel ayrılıklar bunlar...

bilge ve annesi dedi ki...

Sevgili Asortik Krep, başlığı okurken başladı duygu selim, ardından duyarlılığını, anne tarafını, kardeş tarafını ve eş tarafını okumak ve sonunda bu kadar güzel bir insan olmanı... Ne diyeyim iyiki varsın, iyiki ben bu bloğu keşfetmişim. Sevgilerle...

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Başlığı gördüğüm gibi anladım oğluna hasretini. Zor tabi ama Allah hepimize böyle hayırlı ayrılıklar versin, çocuklarımızın yolları açık olsun.

Asortik Krep dedi ki...

Black, konuşmamızda da anlattığım gibi benim için çok özel durumlar onlar ve sen benim hep dışarıda çalıştığım halimi gördün oysa benim de köpeğime motor çarptı ve biz canımız köpeğimizi bu yüzden adım adım kaybettik bir zamanlar.B konularda sana güç verebilmem için kendimi hazır hissetmediğimden arayamadım.Hem de o gün köpeğimi bir ölüm kalım savaşından kurtarmışken dayanamzdım seninle konuşmaya.. Daha çok üzmemek için aramadım, umarım yanlış anlamazsın.

Bilge ve Annesi, aynı şeyleri dün senin bloğuna bakarken hissettim.Mutlaka girip baktığım bir blog oldu bloğun.. ve dün mavikuşta kolyelerine bakarken kulaklarını çınlattık bir kez daha..Ne kadar beceriklisin diye :))

Böğürtlengözün annesi, anlıyorsun değil mi..? :)
Allah bütün çocukların yollarını açık etsin..Anne olduğumdan beri her çocuk benim için çok daha kıymetli.

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Sevgili Asortik; ben uzun zamandır girmiyordum yazılara, kaçırdım..Oğlun liseye mi üniversiteye mi başlayacak? Hangisiyse yolu açıkolsun. Benimki de bu yıl 3.cü senesine başlıyor İstanbul'da. Biz de çok bağlıyızdır ama O'nlar iyiyse biz de iyiyiz, bunu unutma. Mutlaka alışırsın, alışmak zorundasın. Allah kavuştursun, sevgiler..

laleninbahcesi dedi ki...

Galiba Çağıl'ı kutlamayı kaçırdım ben... Dilerim her şey gönlünce olur... yeni ufuklar açılır önünde.
Büyük kızım Ege Üniv. de okudu. Çok üzüldüm giderken ama O'nun için çok farklı bir deneyim oldu. Yalnız yaşamayı, para idare etmeyi, arkadaş seçiminin ne kadar önemli olduğunu öğrendi deneme yanılma metoduyla... Dört yıl sonra artık o çok farklı biriydi... ayakları yere basan başlıbaşına bir birey olmuştu... Evdeki yokluğunun hüznü tartışılmaz ama gelişlerindeki coşku da bir o kadar şenlikliydi ev de... Siz de ne güzel daha sık İstanbula gelme bahaneleri yaratabileceksiniz:)))

Sevgilerimle

Asortik Krep dedi ki...

Lezzetli Somunlar, bu sene üniversiteye başlayacak.. Alışacağım ama bu söylendiği kadar kolay olmayacak sanki :)Desteğin için sağol.

Lalenin bahçesi, son cümleniz ne kadar içaçıcı olmuş :))
İsyanım yok,farkındayım ki o yeni bir yolun başlangıcında.Merdivendeki ayak seslerini bile özleyeceğim sadece bunları farkediyorum bu ara..

Back to Black dedi ki...

canım iyi ki konuştuk ilaç oldu bana yine en zor anımda ben çabalamadan sen anladın beni...

Asortik Krep dedi ki...

Aynı gün doğmuşuz o kadar da olsun :))