Pazartesi, Eylül 13, 2010

Evet mi ..? Koy sandığa gör gününü ..

Referandum bitti. Aziz Nesin bugün yaşasaydı, el öpmeye gidecektim. O kaddar yani...

Güncelleme ( 15 eylül çarşamba : 18.56 ): Referandumu boykot ediyorum deyip oy kullanmayanları da çocuğu ağlamasın diye aşı yaptırmayanlara benzetiyorum. (Açılım rüzgarında olmayan boykotçular bunlar)Çocuk büyüyüp sakat kaldığında da kaderi boykot edersiniz artık. Yok efendim ülkeyi ikiye bölmüşüz evet ve hayır olarak.. Sen kimlerdensin o zaman..? Vatansız mı..? Ülke sadece bizim mi..? Demokrat olsaymışız ya niye bu kadar karşı çıkıyormuşuz.. İnsanın ülkesini sevmesi, ne zamandır suç bu ülkede..İlla üçüncü gün şeriat mı gelmesi gerekiyor..? Bekle şekerim o zaman..Yumurta kapıya geldiğinde anlarsın ne olduğunu...


Son Güncelleme : Ordu'da belediye deposuna kaldırılan bir sandıktan 222 oy çıktı..!!!

(15 eylül çarşamba 22.40)

Daha neler göreceğiz.........hatta ........... görmeye yeni başladık...

19 yorum:

Derasmus dedi ki...

Çok şükür ki bitti bakalım bundan sonra neler olacak ??

Lavanta Bahçesi dedi ki...

Ata'mın rahat uyumadığına eminimde Aziz Nesin rahat uyuyordur herhalde ;)

minimalist dedi ki...

kesin ben de seninle gelirdim...

Beyaz Piyon dedi ki...

O kadar üzüldüm ki sonuca anlatamam.

bilge ve annesi dedi ki...

Beni de ekleyin gelecekler listesine...

Adsız dedi ki...

keşke ben de kılıçdaroğlu gibi seçimi boykot !!! etseydim.

Asortik Krep dedi ki...

Sevgili Adsız :))
Bende şaşırdım tv de bu tarz haber yapanlara..Çünkü bence yürüyemeyen bir adama neden kırmızı ayakkabılarını giymedin gibi bir durum olmuş bu anlayış.
Tam yarım kafalılık durumları işte bunlar.. Bir tarafta ülkenin anayasasının en önemlisi oylanmış,vergi kaçıranlar yurtdışına elini kolunu sallaya sallaya çıkacak, sen kalkıp efendim Kemal Kılıçdaroğlu oyunu kullanamamış da mışmış da..Hadi be..!
Zaten adını da yazmamışsın,eksik beyinli diye dalga geçeceğim senle,uyuz. Biz ne anlatıyoruz sen ne anlıyorsun...!
Beni de coşturdun ya buradan ne diyeyim artık.

Unknown dedi ki...

Sevgili Asortik Krep boşuna sinirlenme lütfen bunlara. Zafer kazandıklarını sanıyorlar. Akılları sıra dalga geçiyorlar. Neler kaybedildiğini gördüklerinde kafalarını vuracak duvar bulabilecekler mi acaba? Son yıllarda akp'nin Türk halkından aldığı vatan sevgisi'nin yerine ne koyacaklar çok merak ediyorum.
Çok yazık güzel ülkeme. Çok yazık..

düşünce bahçesi dedi ki...

akepe ninki "pirus zaferi"nden başka bir şey değil.

Elifin Terazisi dedi ki...

Yazık oluyor güzel vatanıma, artık abd ( anadolu birleşik devletleri) başkanlık sistemini tartışacaklarmış!!!

Adsız dedi ki...

"Köktendinci bir cemaat

Necdet Şen - Star, 23 Temmuz 2008

Bir cemaat var Türkiye'de. Ama "cemaat" kelimesini küfür gibi kullanan bir cemaat bu.

Tam anlamıyla köktendinci, alabildiğine bağnaz bir kabile.

Sahip olduğu imtiyazları toplumun geri kalanıyla paylaşmamak için ayak diretiyor.

Bu cemaat kendini her ne kadar "din dışı" diye tarif etse de bana göre toplumun en radikal dinci kesimi.

Puta tapıyorlar. Acaip ritüelleri, tapınakları, totemleri, dağa taşa yazılmış ayetleri var.

Toplum hayatına egemen olmak için yapmayacakları hiç bir şey yok.

Din dışı hayattan anladıkları ise, aslında halkın siyasetten dışlandığı bir düzen.

Hasan Sabbah'ın fedaileri gibiler; gözü kara, saldırgan, komplocu.

Bu kabilenin insanlarıyla sakin bir tonda konuşmak, fikir alışverişi içine girmek zor. Hatta aynı otobüste aynı vapurda yolculuk yapmak bile cesaret işi. Tartışamıyorsun. Ya onlardansın ya da "takkesiz liboş".

Bakış açında bir gıdım farklılık algılasalar, alaycı bir tonda "sen de mi hidayete erdin?" gibi bir lâf sokabiliyorlar.

Üniformalı veya cübbeli darbeye karşı çıkmak ise "iktidar yalakalığı".

Onlar için kelimeler "kıç üstü oturtmak" için var.

Bu insanlardaki yapay çağdaşlık boyası kazındığında altından çıkan tutucu özü gördükçe uzaklaştım onlardan.

Tatilini yurt dışında yapmayı görgü, yoksulluğu ve o yoksul insanların kendi kısıtlı imkânlarıyla zorladıkları nefes alma çabasını görgüsüzlük diye adlandırabiliyorlar.

Türk'ü Kürt'ü Ermeni'si Rum'u Musevi'si Müslüman'ıyla bu ülkede yaşayan herkesin ortak gururunun simgesi olan bayrağımızı "salla bayrağı düşman üstüne" diye diye kendisi gibi düşünmeyenin suratına sallayabiliyorlar.

Ama ne kadar fikren ters açılara düşsek de maalesef bu hoyrat cemaatle dip dibe yaşamak zorundayım.

Kendi halkından nefret etmeyi çağdaşlıkla karıştıran bu ırkçı güruhla aynı semtlerde oturuyor, aynı caddeleri parkları taşıtları paylaşıyor, aynı marketten alışveriş yapıyorum, ama fikirlerimizi birbirimizin terazisinde tartabilecek ortak bir dilden yoksunuz.

Zihnimi ne kadar zorlarsam zorlayayım, onların yekpare ayrımcılık kokan dünya algısına akıl yatıramıyorum.

Bendeniz, bu ülkede şeriat tehlikesinin kuruntu, zıt uçlara savrulma ve otoriter bir rejime kayma tehlikesinin gerçek olduğuna inananlardanım.

Kendi gözlerimle apaçık gördüğüm ve artık dile getirmekten yorulduğum şey ise şu:

Sürdürdüğü ikiyüzlü yaşamı yapmacık bir öfke ve kurmaca bir tehlike algısıyla tartışma alanının dışına çekmeye çalışan şımarık bir zümrenin koparttığı fırtına aslında bu olup bitenler.

Türkiye, bu fırtınada yalpalayarak yolunu bulmaya çalışıyor."

2008 de yayinlanmis,bu yazi HAYIR' cilari mi anlatiyor acaba ne dersiniz?
Gokce

Asortik Krep dedi ki...

Gökçe; eğer bana bunu yazdıysan bu beş senelik arşivde beni hiç okumamışsın demektir, bana yazmadıysan da zaten anlatmak istediğim herkes kendi düşüncesini anlatabilmek adına başkasına saldırmak zorunda mı..? Ben buna inanıyorum,inandığımı da buraya yazıyorum.İnandığım uğruna yaşamaya çalışıyorum ama hiçbirşeye inanmıyor gibi gözüküp ya da inadığını aşırı gösterip nedense bir şey yapmaya çalışanlara saldırmaktan yana değilim.
Boykot edebilirsin ama kendince,bunu genel geçer davranış gibi algılayamazsın. Normal olan taraf olmandır diye düşünüyorum diye de bana saldıramazsın.
Ne oldu herkes üstüne gelince vaz mı geçeceksin boykot etmekten..? Boykot ediyorsan oy kullanmazsın ,hayır diyene düşman olmak niye..? Anlayamadığım bu.Gidipte evet diyen birine neden evet diyorsun diye sormadım,saldırmadım,evet diyen arkadaşlarım var..Hala onları aynı derecede seviyorum.Onlarında beni aynı derece de sevmesini bekliyorum.Benim isyanım hayır dediğim için bana onlara davranmadığım açıda davranmaya çalışanlar. Akıl öğretmeye kalkanlar.Tercihim bu,müdahale ettiğinde değişecek mi sanıyorsun..? Şimdiden söyleyeyim.Değişmeyecek.

Hayattan Azıcık dedi ki...

Evet diyen hiç kimse benim gözümde aynı değil konu vatan olunca evetçiler teferruat benim için. Geleceğimizi ülkemin topraklarını Türklüğü vatanı kullanıp evet dedim diyenleri hele hiç affetmeyeceğim.
Din sömürgesi, darbe yapılacak kelamlarına kanıp oy kullananlar yarın gerçek darbenin yapıldığını gördüklerinde biz hayırcıların omuzlarını arayacaklar.
Çuvaldızı bize de batırırsak en çok ev kadınlarının evet dediği gerçeğini kabul edersek de arı gibi çalışan o bir kaç örümcek kafanın cahil insanların beynini ağ ile örerken oturup bekleyerek ne büyük hata yaptığımız gerçeğini ettiğim kabul olabilir. Bunun için Ülke için can vermiş herkese boynum eğik buna üzülüyorum...

ganfi dedi ki...

bir arakadaşım face e yazmıştı atam izindeyiz diyenler hala izinden dönmemişler demekki diye bende aman orda kalsınlar zaten bir hayırları dokunmuyor bizlere demiştim ama yılmaz özdilin yazısındada olduğu gibi ben pek halkın özgür iradesine inanmıyorum bunca sınav sorusunu çalan hayırlarıda çalmıştır eminim nerdeyse:(

Nilgün Komar dedi ki...

ganfi; valla olabilir.. daha ilk seçimlerdeki bilgisayarla oylar artırıldı tezini çürütmedikleri için hayırların nereye gittiği meçhullüğü de gizemini koruyacak bence söylim.. haritaya baktığımızda sahil kesimlerin ve anadolunun bir ayrımı yapıldığı istanbulun ve etrafının büyük çoğunlukla toplandığını gösteriyorlar ya halk inanç yönünden ikiye bölünüyor. böyle olmaması gerek.. zaten oy kullanan bizim köyden bahsedersek; yükse 60ı babası dedesi dedi diye evet dedi. biz erdoğanı seçmiyormuyuz işte bende onun için evet diyorum dedi bana :) yani başkan seçiyoruz sanıyor okumayan tarlada çalışan kadınımız onun zaten seçtik şimdi bir iş yapacak onu kabul ediyormuyuz diye soruyor bize dedim evet mi diyelim hayırmı? ne işi yapacak o kızım dedi bilsemde anlamam ben dedi bey dedi evet bas bende basarım gerisine de karışmam dedi yani bu bir örnek o yüzden atılan ve alınan oyların çoğu bilinçsiz. hayırlı günlerimiz olsun inşaAllah.. bu ülke kuruldu ve yaşıyor.. ülkenin yaşamı için gereken ne varsa o yapılmalı habire şekli değişiklikler içine girilmemeli..günlük işleyiş yaşayış güzelleştirilmeli bence..

enne dedi ki...

Ben de geçersiz oy atan 744.000 kişiye taktım. Bir tarafı evet, bir tarafı hayır olan bir oy pusulasını nasıl geçersiz hale getirebildiler hayret? Yazık bize, gerçekten yazık. Yine de %42 bence çok iyi bir sonuç, benim gibi düşünen %42 var işte, daha da artacağına inanıyorum ben.

Asortik Krep dedi ki...

Enne, bak ben sayının bu derece de olduğunu görmemiştim ya sağol, umarım o oylar geçersiz kılınmamıştır..!
Bu cümle için de kimse beni suçlamasın valla aynası iştir kişinin..Hani o çok bilen adamlarınız var ya ösym yi neye benzettiler meydanda.. Parti içi adamları doldurdular istanbulda vapurlar karaya çıkıyor; meydanda..
Eğitimcileri meydanda..( sınavları ancak kopya ve destek ile kazanabiliyorlar)

Son müjdeyi de ben vereyim buradan doğuda bu sefer üç beş kömüre gitmemiş oylar, inekler verilmiş diyorlar, nasılsa kokusu çıkar yakında...
Bizi gidi bizi ..! Hem hayır kullanıyoruz hem demokratik değiliz hem de hiçbirşey dağıtmıyoruz.

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

yeni yazı da istiyorum artık!

zihni örer dedi ki...

Liboşlara bakın hele! Star yazarıymış. Belli,türkiyeyte ilk liboşluğu aşılayan bir kanalın kiralık ağızları. Ve 12 eylül darbesinin çöplüğüne koanan takımın elemanları.
Türkiyedeki liboşların babası, ABD'deki liboşlar değil mi! ABD Liboşları, 1980'de bütün dünyaya özellikle ahmağı bol olan uyuşuk toplumlara, Libral ahlaksızlığı, sömürü düzenini, bencilliği... sokmak için, Darbe yaptırmadılar mı! Şimdi kalkmış bana darbe karşıtlığı numarası yapıyorlar.

Şu an köşelerde yediğiniz darbecilerin boku değil mi!
Bir ülkede kötü gidişe, sömürüye, ahlaksızlığa, katilliğe ve bil umum düzenbazlığa karşı duran yiğitleri asarken, kimini suikastlerle ortadan kaldırıken, türkiyenin korkak liboşları dabecilerin paçası arasında dolaşmıyorlar mıydı.
Onların paça arası kokularıyla beslenmiyorlar mıydı. Şimdi kalkmışlar "cahilsevicli" yapıyorlar.

Sapılkktır bu. Cahilliği övmek ve onları sadece oy verirken ve askere alırken hatırlamak sapıklığın daniskasıdır. Onları Aydın düşmanı olarak kurabilmek için, olmadık taklaları atarken, olmadık kutsal değerlieri perde yaparken siz mi onların dostusunuz, yoksa onların hakları uğruna liboşlar ve onların silahlı güçleriyle cebelleşenler mi!
Cahillik tarlasından çok nemalananlar, elbette onların tanımlanmasını, üzerinde oynanan oyunların deşifre edilmesini, onların aydınlatılamsını suç gibi gösterebilirler. Öyle yapıyorlar, bunu anlayanlarla aynı toplumda yaşamakta zorlanıyor!
Bu ahlaksızlık ve cahilceviliğiniz, çanağından yemlendiğiniz parababalarınızın emri olduğunu biliyoruz.
İşinize bakın siz.