Cuma, Ekim 15, 2010

Çağıl.. 18 yaşında.

Bugün benim doğurma günüm ,Çağıl'ın doğum günü yani. Sabah 10.30 da mesaj çektim.Doğduğu saatte. Dersteydi,dersi bitince aradı ,hani benim yazım diye :) Oysa ben bu yazıyı o akşamüstü görsün istiyordum,sebebini daha sonra yazacağım.

Onsuz geçen günlere alışmaya çalışıyoruz, bunları çok yazmak istemiyorum,onsuz hayat geçiyor ama tatsız. Keyfim yok, kimse bana herkesinki uzakta yaşıyor,allah başka şeyler göstermesin diye yazmasın,bunları ben sizden çok daha farkında bir şekilde yaşıyorum.Kızmayında böyle söylüyorum diye.Sadece okuyun ve paylaşın.İnsanlarla ilişkim yazdıklarımdan daha yoğun, en çok bunları yaşayan insanlardan biriyim. Sosyal gönüllülüklerde olsun ya da işimde bunları sık görüyorum zaten. Allaha şükrediyorum bana güzel ve sağlıklı bir evlat verdiği için,  bu duyguları aman da aman şeklinde de yaşayamam.Herhalde ileride alışırım. Şu an değil.Hersabah yanında olmak isterdim duygusuyla uyanıp uzakta yaşamamız gerektiğini kabullenmek benim gibi asi ve inatçı yapıda biri için oldukça zor aslında.Sanırım kabul edemediğim de bu ama iş sebebiyle gidebilecek bir durumda değilim.En azından gitmek isterdim sadece bunu yazayım da içimdekilerin başkalarından biraz daha farklı bir şey olabileceğini anlayın. Yani istediğim zaman gidemediğimden belki bu tavrım.Herşeyde olduğu gibi kendim hazır olduğumda alışacağım. Yazıyorum, çünkü bir yerlerde paylaşmam gerek. Babası da henüz alışmış değil zaten.Bazen paylaşıyoruz bazen de sus lütfen zaten zor geliyor diye susturuyorum.

Biraz değişiklik yaptım hayatımda :)  Yeni bir şeyler aldım.Bu biraz sıkılmış ruhuma iyi geldi. Biraz sadeleşmeye çalıştım.Bu benim için büyük bir adım.Yeni artıları olursa ki bekliyorum olmasını sizlerle paylaşabilirim.

Bu bir doğumgünü yazısı olmadı farkındayım ama onu çok özledim.
Arada çok kötü yağmur yağıyor ve birden hava açıyor. Arada onu düşünüyorum. Güzel bir İstanbul sabahında Merter' e doğru yola çıktığımda heyecan içindeydim.Babası ve halası yanımdaydı.Hepimiz tecrübesizdik ve merter vatan hastanesindeki doktor doğum başlamış dediğinde babasıyla halası doğuma gireceğime inanmamışlardı :)) Hoplaya zıplaya merdivenlerden çıkıp doğumhaneye gittim.Hemşire merdivenlerde biraz yavaş çıkarmısın diye beni uyardı :) Ben dokuzda girdiğim hastanede 10. 30 da bir bebek sahibi olmuş lohusa bir kadındım :)  Tüm o zor olaylar 1. 5 saatte cereyan etti ve normal doğumla 4.100 gr. 52 cm boyunda o zamana -ve bu zamana göre de- iri bir bebek sayılabilecek Çağıl dünyaya geldi.Bazen diyorum ki  biz o zamanlar Bahçelievler  Haznedar'da oturuyorduk. O Merter'de doğdu. Ben  Bakırköy'de evlendim. O şimdi Ataköy'de okuyor.Şirinevlerde kalıyor. Belli bir eksende hayat devam ediyor. Gelecek ona daha da güzel günler getirsin diliyorum. En güzel günler onun olsun.O hep mutlu olsun. Onun gözlerindeki ışıltı hiç sönmesin. Allah yolunu herzaman açık etsin.

O giderken valizine bir manifesto yazdım. Bulmuş,okumuş.Bunu hem uzağa gittiği için hem de artık onsekiz yaşına girmek üzere olduğu için yazdım. Hayat hep ona çizebildiğimiz oranda ilerlese keşke.. Yoldan sapmalar  olsa da kendi yolunu güzel ve emin bir şekilde bulabileceğini biliyorum. Onun yaşında bazı şeylerin farkında olmasını da bir şans olarak görüyorum.Ona güveniyorum. Beni herzaman çok mutlu eden oğluma hayatı boyunca  etrafında sevdiği ve onu seven insanlarla dolu ,sağlıklı ve güzel, istediği gibi bir yaşam diliyorum.
SENİ SEVİYORUM...

Bu yazımın 1. bölümü , gece 2. bir bölüm ekleyeceğim...

2. bölüm :  Çağıl bu gece uçakla istanbuldan geldi :))  Dalaman dan biz karşıladık. Pazartesi sabahı gidecek. Zehra nefis bir sünger bob pastası yaptı, yedik hep beraber. Tadı nefisti, keyfimiz  yerinde.
12.00   suları..

41 yorum:

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Birşey demeyeceğim fazla...Gözlerim doldu...Satırlara fazlasıyla yansımış özlemin...Allah yardımcınız olsun! Çağıl'ın başarılarıyla gururlanın hep!...

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Bir de DOĞUMGÜNÜN MUTLU OLSUN ÇAĞIL:)))

Adsız dedi ki...

ay okuyunca gözlerim doldu. benim de 16 yaşına yeni giren bir tanecik oğlum var. sizinle aynı şeyleri yaşamama az kaldı. hissettiklerinizi yaşamadan anlamak tabi ki mümkün değil. çağılın yeni yaşı kutlu olsun, uğurlu gelsin. elif

Saglıklımutfak dedi ki...

Canım benim Allah oğulcuğuna sağlıklı ömürler nasip etsin. Çok detay bilmiyorum ama sen de hep mutlu ol olur mu.

Haccecan dedi ki...

Bende anne olup yavruma hitaben böyle yazılar yazmak istiyorum...
Oğlunuza nice yaşlar... Sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir ömür diliyorum...

YeMeK vAkTi dedi ki...

İyiki doğdun Çağılll...Uzun ömründe mutluluk ve başarı hep seninle olsun....

Adsız dedi ki...

Merhabalar efendim.
Bende bir terazi olarak oğlunuzun doğum gününü kutluyorum.İnşallah yeni yaşında ve bundan sonraki yaşamında hayat ona gönlünden geçirdiği bütün güzellikleri versin.Yazınız harika.Ellerinize ve yüreğinize sağlık.
Özlem(selit)

Pilli Petro dedi ki...

sen ne güzel bi annesin asortik :) doğum günü kutlu olsun Çağıl'ın nice senelere

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

çağıl'ın doğum günü kutlu olsun. zaten bunalıma girmeye müsaitim şu aralar... siz de tuz biber ektiniz. yüreğinize sağlık...en kısa sürede evladınıza kavuşmanız dileğiyle...bebegimincicileri.blogspot.com.

7.oda dedi ki...

uzun, sağlıklı ve mutlu bir ömrü olsun :)

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

İyi ki doğdun Çağıl ve iyi ki onu doğurmuşsun ablacık:O). Sizi seviyorum.

Sibelbek dedi ki...

Çağıl'ın yeni yaşı kutlu olsun. Senin gibi bir annesi olduğu için çok şanslı... iletişiminiz hep güzel, yüzünüz hep aydınlık olsun...

Adsız dedi ki...

Bir anneden digerine,
Biz anneler hep ayniyiz galiba. Dogumda kucagimiza konulur konulmaz, onlara asik oluyoruz ve bu ask olene kadar devam ediyor.

Bende, onlarin dogum gununde haydi siz bana hediye verin sizin dunyaya gelmenize vesile oldugum icin diyorum.

Onlar buyudu, kanatlandilar ve yuvadan uctular, ama merak etmeyin tatillerde bayramlarda hep yaninizda olacaklar ve sizde buna alisacaksiniz.

Oglunuza daha nice mutlu yillar dilerken size de sabir diyorum.

Gokce

Kiraz Limanı dedi ki...

Ne güzel anlatmışsınız..Size ve Çağıla mutlulukla dolu bir ömür diliyorum

cenebaz dedi ki...

Asortiğim, gözlerim doldu okurken. Ne diyeyim, inşallah en kısa sürede hasretliğiniz bitsin. Çağıl'a nice mutlu yıllar:))

Girls On Blog dedi ki...

Asortikcim cok duygusal yazmışsın...Çağıl doğumgünün kutlu olsun:)

Zehra Gürgen dedi ki...

Canım okurken duygulanmamak imkansız. Bugün gözlerindeki heyecanı görmek yeterdi bence, biliyorum saatleri sayıyorsun..dilerim kuş gibi geçer saatler Çağıla sımsıkı sarılman an meselesi..

sevgiyle öpüyorum güzel anne :)
Akıllı oğlunuda tabii..

pie kurabiye dedi ki...

Çağıl'a nice yaşlar dilerim,sağlıklı mutlu.Belli ki akıllı-fikirli bir genç.Tebrikler sana da böyle bir genç yetişdiğin için.Sevgiler.

Pratik Anne dedi ki...

Dogurma gunun kutlu olsun Asortik'cigim,
Ben de annemlerden 17 yasinda ayrilmistim. O zamandan beri fiziken hep ayriyiz ama gonuller bir. Bilmiyorum ben cocuklarim buyuyup evden gittiklerinde ne hissedecegim ama hayatin dongusu bu. Budan sonra kendi kanatlari ile ucacak. Insallah daha sik gorusebilirsiniz. Nice mutlu senelere oglusuna.

modafobik dedi ki...

Oğluşunun doğum günü kutlu olsun :) Ben de bir erkek çocuk olarak hem de anne kuzusu bir erkek olarak baya duygulandım. Aynı zamanda bugün anne oluşunuzun yıldönümü, nice nice mutlu senelere sevdiklerinizle sağlıklı ve mutlu :)

Unknown dedi ki...

Doğum günü kutlu olsun Çağıl' ın...
ne denebilir ki dibine kadar da özlenir üzülünür buna da alışılacak pek tabi ama ben her daim anı ne olursa olsun yaşanması taraftarıyım üzüntüyse üzüntü sevinçse sevinç dibine kadar...

Nedret dedi ki...

Çağıl çok şanslı bir genç. Sizin gibi bir annesi var, daha ne ister.Mutlu yıllar ona. Öğrettiğiniz ama onun aldırmıyor ve dinlemiyor sandığınız şeyleri aslında nasıl hazmettiğini, yeri geldiğinde görecek ve çok sevineceksiniz. Duygularınız benim de duygularım. Can onlar can. Sevgiler.

minimalist dedi ki...

öncelikle "doğurma gününü" kutlarım :)) çok hoş bir tabir! Ve Çağıl'ı da...

O kadar güzel duygularını yansıtmışsın ki ne denebilir... Alışmak bilmiyorum mümkün mü? ama kolay bir şey değil çok iyi anlayabiliyorum. Bir de doğduğu saatte mesaj çekmen; valizine koyduğun manifesto yani bu ayrıntılar ve hoşluklara ise mest oldum.

serpil dedi ki...

Çağıl,doğum günün kutlu olsun !

Asortik ne güzel yazmışsın, Çağıl gittikten sonraki duygularını çok iyi anlıyorum, Yalın'ın çok güzel bir şarkısında söylediği gibi "Alışmak Zorundayım" diye avutuyorum kendimi ben de.

Sevgiler.

Sittirella dedi ki...

Çağıl'ın doğum günüsü çok mutlu olsun :)
Babamın üniversiteye başlamamdan 3 gün önce söylediği ve hayat felsefesi yaptığım sözleri :
''Kızım, bu akıl, bu beden ve bu hayat senin.
Şimdi git, istediğin gibi kullan.
İyiye kullanır, güzel şeyler yaşarsan... başımız dimdik seninle gurur duyarız.
Kötü bir şey yaşarsan boynumuz eğilse de yine arkanda biz varız''

Çağıl, okuyacaksın bunları, biliyorum.
Bu kadar sana deli bir anneye sahip olma ayrıcalığına sahip olduğun için seni kutluyorum.
Yeni yaşının dolu dolu gelmesi ve geçmesi dileğimle.
Anneni ''Anne'' olma mertebesine ulaştırdığın günün mutlu olsun :)

Çınar dedi ki...

Mutlu başarılı sağlıklı nice yaşlar dilerim Çağıl'a

Sevgiler

Berceste dedi ki...

Iyi ki dogmus Cagil ve nice senelere...
Benden Bizden'in dogum hikayesini okudum. Henuz pek taze. Sonra seninkini 18 yillik :) Ama o kadar guzeller ki! Duygu uzerine duygu bindi simdi. Iyi ki gelmis ve iyi ki haftasonu sizinle. Hep mutlu ve birarada olun.

Sevil Şahin dedi ki...

blogumda bir etkinlik var katılmak isterseniz beklerim
sevgiler

AycA dedi ki...

Peki ben niye ağladım şimdi :))
henüz oğlum 3.5 yaşındayken. ve şimdi babasıyla 4 günlüğüne yazlığa gitmişken..
nice mutlu yıllarınız olsun..

tülin dedi ki...

Benim küçük oğlumunda doğum günüydü dün.
Güzelliklere vurgun bir güzel terazi kendisi.

Hayılı,sağlıklı,mutlu yılları olsun tüm çocukların.

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Nice sağlıklı mutlu yıllar dilyorum.
Allah evlat avcısı çektirmesin.
Sevgiler:)

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Çağıl'ın doğum günü kutlu olsun asortikciğim. Öyle güzel anlatmışsın ki bu özlemi ve ana oğul ilişkinizi duygulanmamak mümkün değil.
Teselli etmek için edilecek sözleri bile anlamsız bulmanız bana hiç yabancı gelmiyor. Geçenlerde Fransaya gönderdiğimiz kardeşim için de ben aynı duyguları yaşıyorum. Hele buna bir de seneye üniv. gidecek oğlum eklenirse ne yaparım bilemiyorum.
"Hayat geçiyor ama çok tatsız". Anlatan en güzel cümle bu.
Birlikte olabilmeniz dileklerimle,
Sevgiler,

sünter dedi ki...

İkinizede harika bir doğum-doğurma hediyesi oluş bu kavuşma.
"Havaalanı olan hiç bir yer uzak değildir" demişti bana eşim. Kızımın uzaklara gideceği için ağlamayayım, üzülmeyeym diye. Annem ise "kapının arkası gurbet" derdi hep.

Her ikiside doğru aslında.
Garip bir şekilde hem ağlayıp hemde bavullarını hazırlıyoruz cocuklarımızın. Hem gitsinler ayaklarının üstünde durmayı bilsinler hemde hep yanıbaşımızda olsunlar.
Annelik bütün bu fırtınalı duyguların toplamı galiba.

Sevgiler

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Bugüne kadar dediklerimizi sıkıntını bilemeden yazmışız,kusura kalma artık. Klasik tamirci tutumu yani ! Sen bildiğin gibi yaşa ve istediğin gibi hisset, ne gam..Sadece anlat, biz dinleriz. Çağıl'a da nice seneler, gözün aydın..

Anne İş'te dedi ki...

Nice güzel yıllarınız olsun;gönlünüzce.Nice Yaşlar dilerim Çağıl!a..Ve harika bir yazı ne denebilir ki....

bilge ve annesi dedi ki...

Ne güzel yazmışsınız bir anne ancak bu kadar anlatır.Çok güzel yıllar diliyorum Çağıl' a ve tabiki sizlere de sevgilerle...

Beyaz Piyon dedi ki...

Günü kaçırmışım ama Çağıl'a mutlu ve sağlıklı nice yıllar diliyorum :))

ASLI dedi ki...

Sevgili Asortikciğim;

Çağıl'ın nice mutlu sağlıklı yaşlar geçirmesini diliyorum. Sizlerle birlikte olsun.

Sevgilerimle.

zühra dedi ki...

mutlu seneler Çağıl a

Seni Keşfettim dedi ki...

bir annenin çocuğuna duyduğu özlemi çok güzel ifade etmişsin.Çağıla nice seneler diliyorum

didem dedi ki...

Nice mutlu senelere!
Okurken duygulandim buruklastim. Bizimkiler evden ayrildiginda bu duygulari mi yasayacagiz diye dusunmeden edemedim. Okurken bile icim dayanmadi cunku. Ben de su an ailemden ayriyim yurtdisinda yasiyorum. Bizimkiler isyan etmemek icin zor tutuyorlar kendilerini, biliyorum. Sadece babamin surekli dedigi "Allah boyle ayrilik versin, siz iyi olun da!" Sevgiler.Didem