Pazartesi, Ocak 10, 2011

acısa da öldürmez

Crebro yollamış,onun yılbaşı çekilişini kaçırınca yazdığım bir yorum üzerine.Çok teşekkür ediyorum buradan. Bu tasarımını gerçekten çok sevmiştim. 


Günlerdir kendi işim ve sosyal işlerim arasında koşturup duruyorum.Çarşamba aşağıda fotoğraflarını göreceğiniz üzere 2. el pazarındaydım.Bu sefer chp kadın kolları olarak burslar için aylık yiyecek standını biz almıştık.Satışlar çok güzel geçti.Pazarda bayağı kalabalıktı.


Birde kadın kolları eğitim komitesi olarak öyle bir HES toplantısı yaptık ki sizlerle de paylaşmak istiyorum.Çok güzeldi,kalabalıktı,sadece kadınlar değil herkes katıldı.
Konuşmacılarımız Muğla  il genel meclisi üyesi, avukat Burak Erbay, ( Yuvarlakçay'ı koruma platformu avukatı )  tema vakfı Fethiye temsilcisi Okyay Tirli. (solda) 

HES'ler ülke açısından çok önemli bir konu. Fethiye için de o kadar çok proje için izin verilmiş ki hepsi yapılırsa Fethiye yaşanmaz bir yer olur. Tam 16 hes projesi mevcut Fethiye için.Bunlardan ikisi çalışır vaziyette benim bildiğim. Diğerleri seçimden sonrasını bekliyor başlamak için anladığım kadarıyla.Bunlardan en önemlisi Eşen çayı  üzerine Saklıkent'e yapılması istenen projeler. Bildiğiniz üzere Yuvarlakçay hes  projesi ilk davanın kazanılması üzerine Akfen holding'in çekilmesiyle şimdilik son bulmuştu ama Akfen Holding orası olmadı o zaman Saklıkent olsun diye düşünmüş olmalı ki yönünü Saklıkent'e çevirdi.Şimdi milletvekili seçimlerini bekliyorlar bence  başlamak için. Oysa Saklıkent'i görenler bir düşünsün bakalım orada bir hes projesine gerek var mı ..? 
Turizmden bu kadar çok geliri olan bir yerde sadece büyük bir alışveriş merkezini aydınlatacak enerjiyi sağlayacak projeye ne ihtiyacımız var..? Bence yok.Amaç benim gördüğüm suyun başını tutmak , daha önce de yazmıştım, şimdi de yazıyorum.49 yıllığına kiralanan ve suyu istediği gibi kullanmasına olanak veren bu izinleri aldıktan sonra bu şirketleri kimse tutamaz.Balık da üretirler, (suyu kirleten bir uygulama bu) suyun yönünü de değiştirirler, suyu da keserler.Bu hak devlet tarafından sağlanmış oluyor zaten. 
Biz çocukken İstanbulda bazı semtlerde sular kesilirdi, herkesin deposu vardı, saatlerle su verilirdi evlere, bu HES'lere izinler verildiği sürece ileride aynı günlere döneceğiz gibi görünüyor, ben şehirde yaşıyorum doğa beni bağlamaz diyenlere sesleniyorum.  Yurtdışında HES'ler  akarsuyun yönünü değiştirmeden kurulduğu için Türkiyedeki kadar suya engel olmuyor ama ülkemizde suyun kullanım hakkı veriliyor, istedikleri zaman kesebiliyorlar,yönünü değiştirebiliyorlar,bunu kanıtlamakta izinler verildikten sonra çok zor.En büyük sakıncalarından biri de bu.İzni alıp halkı ve tarımı düşünmeden suyu kullanma hakkını bu kadar rahat kullanmalarına izin vermeyin ve hes'leri ciddiye alın. İleride birden yüzyüze kalacağınız sorunları şimdiden hesap etmeniz çok zor. Böyle giderse çocuklara kalmadan yaşlılığınızda susuz kalacağınızı söylemeden geçemeyeceğim.
Aman dikkat! 

Güncelleme :Son gelen bilgiye göre Fethiye'ye yapılması düşünülen HES'lerin listesidir.

1. Kargı Çayı:  Yanıklar I HES, Yanıklar II HES - Erikoğlu Holdinge bağlı Erikoğlu Elektrik Üretim Dağıtım A.Ş. 
2. Yukarı Akçay:  Sekiyaka I, Sekiyaka II, Çayan HES projeleri - Akfen Holdinge bağlı Bereket Enerji Elektrik Üretim Dağıtım A.Ş. 
3. Tezli Deresi:  Çökek HES - Batıçim Elektrik Üretim  A.Ş.
4. Eşen Çayı:  Eşen HES I, Eşen HES II - Göltaş Elektrik Üretim  A.Ş.
·         Eşen 1, Eşen 2, Eşen 3 - Bereket Enerji Üretim Dağıtım A.Ş. 
·         Çaygözü HES, Çukurincir HES - Ernanur Elektrik Üretim A.Ş. 
·         Çobanlar HES - Çobanlar Elektrik Üretim A.Ş.
·         Burgular-Gebeş HES, Eşen HES - Kiler Holdinge bağlı Ekol Elektrik Üretim A.Ş.
5. Fethiye HES - Fethiye Elektrik Üretim Dağıtım A.Ş.

NOT: Bu konuda Fethiyede özel bir platform kuruldu.



Yonca'dan gelen yılbaşı kartım :) Tam bir sürpriz oldu, çok teşekkür ederim Yonca' cım :)




Bu sürprizde çok uzaklardan gelen bir sürprizdi :)) Sevgili Beste bana göndermiş,çok teşekkür ederim Beste :))  Şaşırttın beni..



Bu görüntülerde 2. el pazarından.CHP fethiye kadın kolları yiyecek standı,soldaki mavili hanım,  kadın kolları başkanı,sağdaki de Ölüdeniz belediye başkanı. Eş oldukları fotoğraftan da belli oluyor sanırım :))


Pazardan görüntü.

Hanife'nin kaktüsleri.
Hanife'nin yatak örtüsü.

Mavikuş standı :)) Fatoş Hanım  ve ziyaretimize gelen  Rafet Bey  :))  

Şapkalar.

Hanife'nin çantaları.

Perşembe günü bir hediye daha aldım ama onu daha sonra paylaşacağım. Zehra benim için kolye dizmiş :)  Cuma dolu dolu işlerle, cumartesi de duvar kağıdının yarım kalanlarıyla geçti. Biz Zehra ile perşembe uzun uzun görüşemeyince onu eve çağırdım yardıma :))  Gerçi ben yemek yaptım, sonra da beraber yedik ama böylece konuşmuşta olduk. Pazar günü de beraber kar görmeye gittik Nif'e onun paylaşımları da daha sonra. 

Duvar kağıtlarının bir bölümü desenli olduğundan hepsi yetmedi, mutfak kaldı.Onu da annemden istedik,bugün almış sağolsun yarın yollayacak. Burcu aradı telefonla,eskisi gibi rahat konuşamıyoruz artık.O erken yattığından bende arayamıyorum. Zaten bu aralar uyku düzenim iyice değişti, çok geç yatıp geç kalkıyorum,çoğunlukla uzunbey ve aresle yürüyüşe gidiyoruz sabahları, eğer geç kalmayacaksak işe. Birde yeni bir çalışmamız vardı o yordu biraz.Bu arada biz mavikuşlar kendi aramızda kahve günü yaptık onbeş günde bir .Cuma günüde hem kahve gününe gittim hem de toplantı aradan çıkardım oradan da müşteriye gittim, çekim yaptım :)) Akşam eve geldiğimde uzunbey yemek hazırladı, yorgunluktan kıpırdayamadım.

Trendyol siparişim hala gelmedi :(  Yarın telefon açacağım.

Ve uzun zamandır yazmadıklarım var ama şimdi havamda değilim. Güzel yazmıyormuşum birde ama kimin umrunda. Yazmayı seviyorum. Bir gün yazmazsam psikolojimi nasıl düzeltirim bilmiyorum. Yazmaya ihtiyacım var bence herşeyden önemlisi de bu.
Ha birde fotoğrafsız uzun yazılar yazıcam bir ara. Aynen eskisi gibi :) 

2010 pop listesi  - sevdiklerim bir kenarda olsun istedim.Daha sonra hatırlamaya...
2010 dan bize kalan yeni sanatçılardan sanırım sıla'nın yeri ayrı olacak. 
Mustafa Ceceli de. 
Gripin'in bu şarkısını çok sevdim ama keşfetmek ve adını öğrenmekte geciktim. 
Yıldız Usmanova ve Yaşar - seni severdim 
Ziynet Sali  -  Rüya
Herzamanki gibi Şebnem nefisti -yalnız
Gökhan Tepe sevmezdim ama bu şarkısı çok güzel 

6 yorum:

Unknown dedi ki...

bekliyorum o uzun yazılarını sabırsızlıkla :) 2.el pazarındaki işler de her zaman ki gibi güzeller :)) iyi haftalar ve kolay gelsin sevgiler ablacığım...

Özgen dedi ki...

Merhaba canım valla hızına yetişmek imkansız kolay gelsin görüşmek üzeere sevgiler...

minimalist dedi ki...

gerçekten ne kadar yoğun bir gündemin var Asortik bravo ve maşallah...Dalyan'daki arkadaşlarım YUvarlakça konusunda epey kampanya yürüttüler ve başarılıda oldular; Fethiye için düşünülen 16 projye şaştım kaldım çok feci olur...Kartpostallar çok şirin özellikle ilki ne kadar güzel bir tasarım öyle bayıldım...

Back to Black dedi ki...

kaktüs saksılarına bayıldım hanife deli bi kadın :) gözümde tütüyor oralar, ikinci el pazarını nasılda beklerdim. selamlar hepinize...

serpil dedi ki...

Asortikcim merhaba, yine aynı şarkılara takılmışız : ) Ben bir de Gripin'den Sen Gidiyorsun'u sevdim. Bu arada Funda Arar'ı unutmuşsun, Senden Öğrendim'i ben de senden öğrenmiştim, o günden beri dinliyorum.

Asortik Krep dedi ki...

Ben bu yğrumlara güzel gğzel cevaplar verdim ama sonra kaybettim yorumu :) Tekrar baktığımda inanamadım..

Burcu, yazmaya çalışacağım canım..

Özgen, pazartesi sabahı uğrayacağım büroya :)

Minimalist, crebro zaten tasarımcıların en iyilerinden :) Hayranıyım. Diğerleri de çok şıktılar.

Black,bizde seni bekliyoruz :)

Serpil'cim, ben yenilerden kalıcı olanları seçmeye çalışmıştım,Funda Arar nefis bir sanatçı ve yeni albümü de çıkıyormuş..