Pazartesi, Nisan 18, 2011

seçim yatırımı ucube değil

Bu blogdaki yazı üzerine okurken bir şey farkettim ki bu heykel ucube olduğu için yıkılmayacak.Bence bu heykeller biz kapı kapı dolaşıp oy toplamak için çalışırken  hükümet partisinin  seçim yatırımları yüzünden yıkılacak.Yani oy uğruna sanat gözardı edilecek. Sebebine gelince  bu yıkım  hep kafamı meşgul etti, neden memlekette bu kadar sorun varken kendi hükümetleri zamanında yapılan böyle önemli bir şehirde önemli ve barışı simgeleyen bir heykeli yıkmak isterler. Heykel Kars'ta Ermenistan'dan gözüken ve barışı simgeleyen bir anıt.Ortada bir protesto yok,Ermenilerle ilgili bir durum yok, prim yapma uğruna neden sanat gözardı edilecek diye düşünürken biraz nette dolaşınca insan çözümü hemen buluyor.
Şimdi  bu haberdeki yerel seçim sonuçlarına bakalım. AKP % 32.7  MHP %  27.9  CHP %22.1 
 DTP %14.7   AKP normal şartlarda ülke çapındaki uygulamalarla zaten oy oranını düşürdü. CHP yükselişte. DTP den yine oy çıkmayacak.Gizli yapılan  ön hazırlık anketlerinde kesin AKP oy oranı düşünce CHP ve DTP den de oy çıkmayacağına göre  Kars'ı garanti altına almak adına bu heykele oynadılar. Hem oy alabilecekleri en yakın parti MHP hem de daha önceden MHP kanadı tarafından hoş görülmeyen bu heykelin - Fikri nerden çıkardığımı bu yazıdan anlayacaksınız- (Türkiye'nin en büyük heykelinin inşası yine bu şehirdedir. Yapımına 2006 yılında başlanan İnsanlık Anıtı, Kars Kalesi'nin simetriğine, heykeltraş Mehmet Aksoy tarafından yapıldı. Bu heykelin amacı tüm Dünya'da barış ve hümanizme katkıda bulunmaktır. Heykel, 2000 m²lik bir alanda 35 metre genişliğe ve 30 metre yüksekliğe sahip olup Ermenistan'dan da görülecek biçimde tasarlandı. Mehmet Aksoy, heykeli 1 Eylül 2008 gününde kutlanan Dünya Barış Günü'ne yetiştirmeye çalışmışsa bile, heykelin açılışı 4-6 Ekim 2008'de yapılan Kafkas Kültürleri Festivali'ne ertelendi.Fakat İnsanlık Anıtı yapılmasına rağmen, Ermenistan'a jest olarak gören halk tarafından şikayetler üzerine MHP Belediye Başkanlığı tarafından veto edildi ve dikilmedi.)
yapımı ertelendiğinden oy oranı için böyle bir yönteme başvurmaya karar vermiş olmalılar. Bu fikrin yanlışlığı heykelin yıkılmamasını  engelleyemedi ve heykel ani sayılabilecek bir kararla bir an önce kaldırılmaya çalışıyor.Tabii ki seçimden önce olacak.Hatta yıkım başlamış.
Hiç şaşırmadım. Çünkü seçim yatırımı, bu heykel ucube falan değil.
Hep beraber artık 12 haziran sonrası işe yarayıp yaramadığını Kars oy oranında görürüz diyorum. Hesap çok basit ama hedef yüksek. Tamamen alışılagelmiş mantıklarıyla. Aslında biraz uğraşsak tüm mantığıda çözücez de ancak böyle biraz dikkat etmek gerekiyor.

Not: Ben yazıyı sabaha karşı yazdım, dün bloğa giremedim bir daha, çünkü bloglar yasaklı ve iş yerimden zor girebiliyorum.Açık falan değil yani blogger.Kandırmaca yapıyorlar.Ah birde sandıklarda halk kandırmaca yapsa birilerine çok sevineceğim.Akşam öğrenebildim Bedri Baykam'ın bıçaklandığını. Üzüldüm, insan olarak, sanki ülkede herkes bitmiş artık Bedri Baykam gibi sanatçılara kalmış bıçak savurmak. Sonra bıçağı eline alıp saplamak bir insana ne kazandırır ki diye düşündüm.Neyi çözer, neye dikkat çeker.NEDEN..?  HABER 
Umarım benim gördüklerimi birileri de görüyordur diyorum. Umarım gördüklerinize  sandık başında FRANSIZ KALMAZSINIZ.

8 yorum:

Back to Black dedi ki...

dediğine katılıyorum burada herkes bu heykelin Ermenilerden özür dileme amaçlı yapıldığına inanıyor ve yıkılmasından yana...

fiamma dedi ki...

Düşündürücü canım ama akla aykırı değil paylaştıkların.Al gülüm ver gülüm derken bari hakaret edilmeseydi ucube diye.Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi nasıl sonuçlandıracak merak ediyorum doğrusu?

parıldayan çiçek dedi ki...

görüşünüz mantıklı bugün bedri baykam bıçaklandı ona geçmiş olsun derken amaçlarının ne olduğu ortada ülkemin geldiği noktaya çok üzüldüm

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Bedri Baykamı bıçakladı ucube diyen
zihniyet. Zor bir süreç içindeyiz!

gülsen VAROL dedi ki...

onların, o ucube dediklerinin, haremlerinin heykeli olduğunu zannettiler..ondan! aslında andırıyor..
Bir heykel yıkıntısı altında kalıp can verecekler bu zihniyette olanlar..

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Sevgili Asortik; geçen haftaki yarışma sürecimde ziyaretime gelip bana moral ve destek verdiğin için teşekkür ederim canım. Sağol..

leithygurumi dedi ki...

kim görecek nerede görecek... o kadar alışmış ki millet salla baş durumuna... araştırmanın a'sından bir haber durumdayız... ntvnin sayfasında görmüştüm haberi, nasıl bir zihniyet bunu belirli amaçları uğruna sırf çıkarlar doğrultusunda yıktırıyor, dediğimde sen ne anlarsın izmirli daha nasıl oturup kalkacağını nasıl fotoğraf çekileceğini bilmiyorsun, kıçın başın gözüküyor kaşar mısın diye bir geri cevap aldım cahilliğin sınırlarını zorlayan bir şekilde...
(olay facebook ntv sayfasında gelişti.)

Sonrasındaysa bloggera aslında yasak kalktı ama adalet sistemimizde düzgün işleyen ne var ki bu da düzgün olsun. blogspot doğru yazılmadığından bir r harfinin uğruna hala bloglarımıza doğru dürüst giremiyoruz.

yazık ki hala bu ülkede başımızdakileri eleştirmeden körü körüne inanan insanlar var...

Asortik Krep dedi ki...

Bugün konunun devamını getirelim dedim ve kars'ın oy oranına baktığımızda ucubelerin yıkılmasının akp adına mhp den alınan oylarla işe yaradığını görüyoruz.

http://www.stargundem.com/secim2011/1195002-kars-ili-secim-sonuclari.html

Parti Adı Oy Sayısı Oy oranı

AKP 61543 42.76

DP 625 0.43

CHP 24070 16.73

EMEP 26 0.02

MP 157 0.11

LDP 59 0.04

SP 589 0.41

HEPAR 208 0.14

HAS 854 0.59

MHP 25209 17.52

DYP 239 0.17

TKP 367 0.26

MMP 143 0.10

BBP 1560 1.08

DSP 940 0.65

MÜLKİYE BİRTANE 27327 18.99