Salı, Mart 06, 2012

Seveceksen; yalnız kaldığında aklına geleni değil, hiç aklından çıkmayanı seveceksin... *

Geldiğimde hava böyleydi, daha doğrusu kar soğuğu vardı.Bugünlerde güzel,ben gidene kadar da bozmasın. Zaman çabuk geçiyor.Daha buralardayım.Çağıl ara da gelip bizimle kalıyor.Bugün Burculara gittik.(Bunları pazar akşamı yazdım)
Pazar günü Çağılla alışverişe gittik Torium'a.Kaban baktık, spor ve yaşına uygun ama kumaş.Bir sürü dükkan gezdik,kadınların mağazaları ağzına kadar doluyken erkek mağazaları bomboştu.Her model birbirinin tıpatıp aynısı, fiyatlar da hemen hemen aynıydı.Bu modelleri hep aynı insanlar mı çalışıyor..? Çok komikti.Biraz teksil sektöründe bilgim olsa ahkam kesecektim ama pek bildiğim bir konu değil.Gerçi bilmediğim konuda ukalalık yapabilecek kapasitem var ama yapmadım. :) 
Beykent Koska' nın müdavimi olduk. Gündüz saat 3 ten sonra indirimliydi birde,hoşuma gitti,hem taze hem de indirimli olması.Şimdi sıkı durun size alışveriş merkezlerini çekiştireceğim.
Perlavistada  Deichmann bu gelişte en uyuz olduğum mağaza oldu. Satıcılar ilgisiz,hele bir tanesi vardı ki, bana şu cümleyi söyleyip durdu, " burası self servis bir mağaza, LC waikiki gibi ,kendiniz numaralara bakıyorsunuz, oraya gidin bakın, bilmiyorsanız öyle gelin, oh oh ben böyle temsilciyi çiğ çiğ yerim,anneme dua etsin, yanınızda yorgun ve balık burcu kadınıyla kapışamıyorsunuz, almaktan vazgeçtim dedi ve çıktı dükkandan. Bende çıkana kadar söylendim.Niye kızdım..? Çünkü elimde ayakkabı 3 görevliye yanaşıyorum,iki dakika önce bana o ayakkabıyı verip kaçan bu görev coşkulu arkadaş beni bırakmış,en üst kattaki ayakkabıyı almam mümkün değil,ona ihtiyacım var,elimde ayakkabı dükkanda dolanıyorum.Dükkanın öbür yakasında onu buldum,yanına giderken başka görevliler size onu kim verdiyse onunla konuşun diyorlar.Ha anladım,işe girer gibi ön elemelerden geçip bu insanlara soru sorma hakkımız var.Neyse yanına yaklaşıyorum ve bu arkadaş diyorum.O da ne benimle kendisinin konuşmadığını iddia ediyor.Arkadaş sensin o, biliyorum,bir ihtimal ikizi var diye susuyorum.Yanından gitmeyince evet ben ilgileniyorum diye diğerlerine cevap  vermek zorunda kalıyor.Ben sizi stand stand aramak zorunda mıyım diyorum.O da bana burası self servis bir mağaza, siz hiç burdan alışveriş yapmadınız mı diye beni fırçalıyor.İçimden en üsteki rafa uzanmak yerine çocuğu oraya göndermek geçiyor.Annem bana ben vazgeçtim demese yapacağım,söyleniyorum.Söylediğiniz mağazalardan ben alışveriş yapmıyorum,çıkmamı mı istiyorsunuz yani dükkandan diyorum.Gidin bakın, sonra gelin alışveriş yapın diyor.Çocuğum, ben zaten senin kadar alışverişi bilmiyorum, herşeyi-burada her bo.u demek isterdim ama diyemedim-kahretsin bazen ağzımdan kötü laf çıkmıyor- biz hiç alışveriş yapmıyoruz,sen herşeyi biliyorsun diyorum.Dükkandan çıkmaya çalışıyorum,ben hala sinirliyim,bu da beni yanlış anladı, şimdi ne demek efendim diyecek diye beklerken hiç sesi çıkmadı.Hatta çok memnun oldu, eminim.Allahım,biz mi enayiyiz, ben hiç bir müşterimi ofisten böyle yollayamam,bunlar neye güveniyorlar böyle, ne olmuşlar, Deichmann bu müşterileri temsilcilerini çok mu aradın..? !!!  Perlavista güzel, Deichmann asla girilmemesi gereken bir mağaza...

Ordan çıktık, Perlavista Bambi de fiyatlar yazılmamış, yeni açıldı ama indirimde diyor,iyi de nerden bileceğiz.Oysa Migros Bambi de fiyatlar belli ve kocaman harflerle yazılmış.Diğerinin aksine satış temsilcisi kibar ve ilgili.Tek eksiği fiyatların yazılmaması.

Birde Migros İnci'ye bir girdik nasıl sigara kokuyor.Yüzde binbeşyüz eminim sigara içiyorlar içeride.Söyledim tabii ki ,bu konuda biraz uyuzumdur.Sigara içmediğimden kapalı ortamlarda içenlere uyuz oluyorum.Hatta izin alıp bir tane içebilirler ama böyle alttan alta iç,sonrada karşındakini kandırmaya çalış,hakaret kabul ettim bir kere.Bana migros yangınından beri etrafın böyle koktuğunu söyledi görevli.İyi de sadece siz kokuyorsunuz,yangın burdan mı çıktı diyecekken !  çıktım dükkandan.

Annemle Perlavista Polaristeyiz, mağazada topuklu  leopar bir ayakkabı gördüm,onu deniyorum,ben çok sevmem u markayı  ama ayakkabı leopar olunca bakmak istedim.Neyse liseden okul arkadaşımı gördüm,sohbet ettik, babası da annemlerin öğretmen arkadaşıydı, ayakkabı baktık, sonra çizmelere bakıyoruz bu seferde annemin öğretmen arkadaşlarını gördük, onlarla da sohbet ettik, genç delikanlı satış temsilcisi yanıma yaklaştı,kibarca sizin tüm tanıdıklarda burdan alışveriş yapıyorlar diye bana laf attı :) şimdi yaklaşım bence çok samimi ama bir o kadar da gülümseten ve rahatsız etmeyen türden :) Beraberce gülümsedik,ben, biz eski Çekmeceliyiz tanıdığımız çok dedim ama esas çıkarken gelecek günümüzü burda yaparız artık diye laf atacaktım , başı kalabalıktı, kıyamadım.İşte böyle samimi ve candan ol,canımı ye, öyle kazma satış temsilcilerin olursa ben de bir daha zor girerim mağazana.. Hatta girmem Perlavista Deichmann.
İki blogger arkadaşımla buluştum,alışveriş yaptım,annemlerle kahvaltı keyfi yaptık bol bol,Türk kahvesi içtim, simit yedim, hayatımda ilk defa metrobüse bindim, hatta İstanbul kart aldım,İETT ye bindim, pazara gittim,teyzeme ve Burculara gittim,yarın sabahta burcuya gideceğim.Geç yattım,erken kalktım.Araba kullandım,Beylikdüzünde iş kovaladım.Gelmeden daha Çağıl'ı özledim.Atahan bana gitar ve armonika çaldı.Çarliyle görüştük.Kahve falı baktılar, güzel şeyler çıktı.Bol bol etrafı seyrettim.Gezdim.
Fotoğraf çektim. (İnnovia 2) Yeni yerler gördüm,yeni şeyler öğrendim...
Kafamdan üç tane yazı yazdım,sildim, en sonunda oturup aklıma gelenleri yazdım.

* Başlık : Can Yücel

Bugün Annemin doğum günü.Aslında işlerim bitti ama bugün onunla olmak adına gitmedim daha.Doğum gününü kutluyorum buradan ve çok güzel günler borçlu olduğum,  pozitif  bakışlı ,şefkatli annemin doğum gününü kutluyorum buradan. Anneciğim iyi ki doğdun :)) Seni çok seviyorum.

14 yorum:

gülsen VAROL dedi ki...

ben aklına yazıp buraya yazmadığın yazıyı okumak istiyorum!!!!!
azzzzz sonra mı???? daha sonra mı??? yoksa "never!" mı :((((

Berceste dedi ki...

Ne iyi ettin de geldin :) Ayaklarina saglik. Gene gel...

Hatta seninle alisveris merkezlerine gidelim. Ama bizden korkulur, cok pis paralariz etrafimizdaki gibi geldi bana ;-) Gorevini yapmayana, angarya olarak algilayana, isguzarlik edene cok pis gicigim cunku! Son donemde satis elemanlarinda da bunu gorup sinir oluyorum! Kizlar, biraraya gelip dedikodu yapmayi, magazaya gelen musteri ile ilgilenmeye tercih ediyorlar tamam da ben musteri olarak hizmetten eser bulamadigim gibi, bir de uzerine bilmemkimin maceralarini dinlemek zorunda miyim? Bari aranizda fisilti ile konusun bangir bangir konusup guluseceginize degil mi? Forum Istanbul calisanlarina saygilar... Perlavista yalniz degil yani...

Adsız dedi ki...

Annenizin doğum günü kutlu olsun.Nice yaşlara birlikte girin inşAllah.Size de iyi tatiller diliyorum.Ne güzel hem iş hem gezi.Herzaman söylediğim gibi siz bir HARİKASINIZ.:))
OZİ

Nilgün Komar dedi ki...

anneciğine mutlu yıllar dilerimmmmmmmmmmmmmmmm

sevgilerimle..

bilge ve annesi dedi ki...

Anneciğinin doğum gününü ben de kutluyorum, nice güzel yaşlara diyorum. İstanbul' a gidip gezemeyen bir tip olarak ne güzel gezebilmişsin diyorum, sevgilerle:))

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

alışveriş tecrübelerin hakkaten tam yazmalık, anneciğinin doğum gününü en içten dileklerimle kutluyor allah başmızdan annelerimizi eksik etmesin diyorum

sevgiler

Unknown dedi ki...

ben de seninle aynı şehirde olmaktan bir anlık mutlu oldum ben maltepeyım cok uzaktayım ama aynı şehirdeyiz sonuçta :)ve ayrıca o güzel yürekli insanı dünyaya getiren sevgili annenin doğum gününü kutlarım uzun sağlıklı ömürler diliyorum canı gönülden ablacım sevgiler öpüldün :)

cenebaz dedi ki...

Anneciğine sağlıklı, mutlu nice yıllar

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Sana HOŞGELDİN, anneciğine MUTLU YILLARRRR!!! :)))))

Asortik Krep dedi ki...

Gülsen Hocam, ayrıntılı yazı yazmak istedişğim için o yazılar daha sonraya kaldı.Hiç merak etmeyin, mutlaka yazacağım.Sizleri yazmadan olur mu hiç ..? :))

Berceste, Sanırım biz ikimiz ortamı dağıtırız :)) İyi de olur, insanın işine saygısı olmalı.
Ben çok güleryüzlü biriyim,bilmem farkettin mi..? :)) İnan ki son ana kadar sinirlenmedim ama kendimi tutmaya çalışarak çıktım mağazadan.Bir daha da asla girmem.
Ben o mağazalara girmiyorum bile normalde,anneme bakıyorduk.Hem ben alışveriş cadısıyımdır, tezgahtar olsam prim rekoru kırarım :))


Ozi'cim,teşekkür ederim :) Sende her zamanki gibi çok tatlısın :))

Nilgün hanım, çok teşekkürler :))

Bilgenin annesi, hem gezdim hem alışveriş yaptım.İndirimler vardı, onlardan yararlandım.Ankarada durum nasıl bilmiyorum ama fiyatlar güzeldi.

Yoncacım, iyi dileklerin için teşekkürler,bir daha ki gelişimde seninle buluşmak istiyorum...

Burcucum, çok teşekkür ederim güzel sözlerin için.Bende çok isterim görüşmek, belki olur ne diyeyim...

Çenebaz, çok teşekkür ederim :))Özledim sizi,fethiye taraflarına yolunuz düşmez mi acaba..?

Çoban Yıldızı, metrobüsle çağlayan adliyesinin önünden geçerken bil bakalım aklıma kim geldi..? :)) Sen tabii ki :)) Bir sürü avukat arkadaşım var ama sen geldin. :)

Unknown dedi ki...

merhabalarr
yorumlariniz vede tafsiyeleriniz icin cok tesekkurler
resim cekmeyi bende cok seviyorum
dikkatte etmeye calisiyorum
amaaaaaaaaaaa
bu sabah yanlislikla benzer degil ayni fotoraflari yuklemisim.....
ne kadar dikkat etsem oluyor bazen
ama daha dikkat edicem....
tekrar cok tesekkurler..
paylasimlariniz cok guzel
sevgiler

Asortik Krep dedi ki...

Sevgili Cihan, daha ayrıntılı ve birbirine benzemeyen fotoğraflar konulsa daha iyi olur diye düşünüyorum.Sizde daha memnun kalacaksınız emin olun.Herkes gelip bloglarımızı geziyor ama bunları herkes söyleyemez,bende daha iyi bir blog olması için söyledim:)

Blogger Bolat dedi ki...

O bölgelerde pek ruhsuz binalar yaptılar efem :)

Asortik Krep dedi ki...

Bolat,orası öyle ama yine de İstanbulun çoğu yerine göre orayı tercih ederim :)