Salı, Haziran 26, 2012

SAVAŞA HAYIR..!

Uçağımız neden düşürülmüş / Uyandırma Servisi 

Suriye savaş uçağımızı düşürünce, başta mutasyona uğratılmış medya olmak üzere ilgili çevreler, ‘hesabını soracağız’ moduna girdi.
Asalım, vuralım, Suriye’ye girelim naraları atanlar ve attıranlar yine neler saklıyor diye düşündünüz mü hiç?
Ama ben bir kez daha, “hadi ya, olmaz böyle şey” dedirtecek bilgiler paylaşayım.
Siz de belki yine paylaşım rekorları kıracak şekilde paylaşırsınız.
Düşürülen uçağımızın özelliği nedir?
Türk Hava Kuvvetleri’nin 2 Keşif Filo’sundan birinde ...görevlidir.
Bomba taşımaz. Yani tamamen silahsızdır.
Ne yapar bu keşif uçağı?
Adı üstünde keşif ve buna bağlı fotoğraf çekimi, bilgi toplama vb işlemler.
Şimdi bir bilgiyi daha paylaşalım.
Hatay’ın Samandağ ilçesinin sınıra sıfır noktasında, Suriyeli silahlı muhaliflerin her gün botlara bindirilerek, eylem için Suriye’ye gönderildiğini, ardından yine buradan Türkiye’ye botlarla döndüklerini, ülkemizde kaç kişi biliyor?
İşte bu mevkide olup bitenler, Suriye ve aşağıda adını vereceğim bir güç tarafından uzun süredir izleniyordu.
Olup bitenleri gören bölgedeki Türk köyleri ise feryat ediyordu, ama duyan kim.
Bu bilgiyi CHP Hatay Milletvekili Dr Mehmet Ali Ediboğlu verdiğinde de hiçbir yalanlama gelmedi. Tam bir sus pus vaziyeti oldu.
Düşürülen uçağımız, Suriyelilerin ve bir başka gücün yakın takip altına aldığı işte bu bölgeden geçti, birkaç kilometre içeri girdi ve sonra da olan oldu.
Şimdi sıkı durun.
Uçağın düşürüldüğü bölgenin çok ama çok yakınında ne var?
Suriye’nin Lazkiye Limanı.
Bu limanda ne var?
Rus Donanması’nın en önemli 3 savaş gemisi
Bu gemiler ne zamandan beri burada?
Nisan ayından bu yana.
Amiral Çabanenko savaş gemisi, Smetlivıy savaş gemisi ve Yaroslav Mudri firkateyni.
Bunlardan Amiral Çabanenko savaş gemisinin özelliği ise dünyanın en gelişmiş hava savunma ve radar sistemini taşımasıdır
Sizin anlayacağınız, uçan sineği bile algılar, anında bilgileri verir.
Sonrası da malum.
Şimdi soruyorum size, dün geceden buyana ekranları kaplayan sivil, asker, akademisyen, diplomat, gazeteci uzmanların aklına bu anlattıklarım geldi mi?
Bunları dile getiren bir konuşmacı oldu mu?
Başta Sayın Başbakan olmak üzere yetkililerin suratı niye beş karış?
Rusya gerçeği, düşürülen uçağımızla kabak gibi ortaya çıktı da, ondan mı acaba?
Başta ABD olmak üzere Batılı güçlerin dolduruşa getirmeye çalıştığı ve maalesef dolduruşa gelen Türkiye, kendisinde olmayan demokrasi ve özgürlüğü Suriye’ye götürme havalarında, Ortadoğu’nun belalı bataklığına itiliyor.
Adım gibi eminim, kimse Rusya gerçeğinden, Rus savaş gemilerinin varlığından, uçağımızın düşürülmesindeki rolünden tek kelime ile bahsetmeyecek.
Yetkililer ise suratları bir karış, konuyu es geçecek.
NATO üyesiyiz falan diye bir şeyler söyleyip yardım umacaklar.

Son söz: Acaba Rusya, dolaylı yoldan, “Yok öyle üç köfte beş kuruşa” mesajı mı verdi?

Gürbüz Evren / Siyaset Bilimci

Not: Bütün televizyon kanalları fellik fellik konuyla ilgili görüş alacağı, röportaj yapacağı isimleri arıyor. Yurdum insanı da, “laf ola beri gele” türünden konuşanların ağızlarından çıkanlarla iyice serseme dönüyor. Bu yazıyı ne kadar çok paylaşırsanız, uyandırma servisi görevini yerine getirmiş oluruz.
--
gelen bir mailden...

Fotoğraf facebooktan.Çeken bilinmiyor.

9 yorum:

hypo dedi ki...

yazıı psylsşmam ama bu millet için bir şey yapmam.
alkışlasın onlar.

Nilgün Komar dedi ki...

hemen paylaşıyorum!

Unknown dedi ki...

bizim ülkemiz herseyiyle refahtaymış gibi başka ülkerelere el uzatıp yardım etme çalışmalını bir türlü anlayamadım bende ..malesef ülkemizi dışa bağıımlı ne derlerse yapmaya mecbur bir ülke haline getirdiler kukla gibi oynatırlar bizi..olanda masum insanlarımıza oluyor..

bücürükveben dedi ki...

Amerikalılar Türk subaylarının başına ÇUVAL geçirince suspus kalan, nota bile veremeyen üstelik "bu müzik notası mı?" diye dalgasını geçip eğlenenler, aynı Amerika gaz verdikçe gaz çıkartıyorlar...pispis kokutuyorlar ortalığı umarım bu kadarla kalırlar, burnumuzu tıkıyoruz şimdilik...Suriye devlet başkanının %60'a yakın oyla seçildiğini de eminim bizim gerzek koyunlar bilmiyordur kendisi %47 aldım diye övünürken, % 60'a yakın oy alan Esat nasıl tu kaka oluyor acaba?

*kelebekana*-* dedi ki...

tek istekleri halkları savaşa sokup silah satmak bu devletlerin ..olan pilotlara askerlere oluyor bir hiç uğruna ..

cenebaz dedi ki...

Uçak düşürüldü bahanesi ile savaşa çekilmeye çalışılıyoruz. Bizim topraklarımıza saldırı olur, anlarım, yurt savunması der girersin savaşa. ne işimiz var bizim Suriye'de, sana mı kaldı Suriye'ye demokrasi götürmek ki sen ülkendeki mevcut demokrasiyi işlemez hale getirmişsin. Kaç delikanlının kanını, kaç ana-babanın göz yaşını pazarlık masasına sürdüler kimbilir. Sonuna kadar SAVAŞA HAYIR

Sonsuz Dekorasyon dedi ki...

gerçekten güzel bir paylaşım olmuş başbakana bugün kemal kılıçdaroğlu'n dan çok anlamlı bir cevap gelmiş gerçekten çok iyi konuşmuş. Ben çok sıkıldım artık başbakanın kurtlar vadisi triplerinden asarız keseriz laflarından sonuç olmadan sürekli konuşuyoruz.. İcraat yok bir süre sonra bu konuşmalarla saygı duyulmayan bir lider haline gelecek haberi yok

buzlubadem dedi ki...

fotoğraf ne kadar etkileyici...

Hayattan Azıcık dedi ki...

Her gün şehit haberleri duymaktan bıkmayan milletiz. Yıllardır Yunanistan F16 mızı vurdu ses çıkartmadık, Subaylarımızın kafasına Çuval geçirildi sustuk eyvallah ettik, Şimdi yine unutacağız... Her millet hakettiği gibi yönetilir. Hadi dalavere ile geldiler bir arjantin olup ayaklanmıyorsak bu bizim ne kadar korkak bir millet olduğumuzu gösterir. Atalarımızdan şehitlerimizden utanmıyoruz. Daha ne diyeyim...