Çarşamba, Ağustos 29, 2012

Ne kadar sussam o kadar birikiyorum *

Uzun zaman yazmayınca bir türlü yeni yazı yazamadım.Oysa keyfimde yok, nasıl desem, her zamanki tadımda değilim bu aralar.Bir çeşit kampta gibiyim.Kimseye tahammülüm yok. Uzun zaman oldu,fotoğraflar birikti ama ben çok güzel günlerde geçirdim. Kuzenim Ersan ve ailesi geldi, Çağıl 'ı çok sevdiklerinden 2-3 gün olsa da tatile gitmek için burayı tercih ettiler.Bizde beraber büyüdüğümüz için ağbim gibidir, onlarla çok güzel vakit geçirdik.Hele bir Saklıkent safari turu yaptık ki sanırım kolay kolay kimse unutmayacak. 
Önce onlarla olan kısım daha sonra da diğer günleri anlatacağım.

Arabayla sabaha karşı  geldiklerinde evde  karşıladık onları.İki oğulları var, Aresle beraber oldular evde 4 delikanlı.Yedik ,içtik ama illa otelde kalalım dediler, çünkü temmuzda geldiklerinde hava çok sıcaktı.Bende tatil yapabilsinler diye fazla ısrar etmedim.Birde Ovacıktan bir otel ayarladık ki orası bir kaç derece daha serin.Zaten bütün gün beraber olduğumuzdan akşamdan akşama yatmaya gittiler.
Önce tekne turuna çıktık, daha önce geldiklerinde çıkmamışız.O zaman koya pikniğe gitmiştik.Deniz -küçük olan - hayvanları çok sevdiğinden tekne turuna bayıldı,her geçen balığa selam verdik, hikayesini dinledik :)
Oğluşum teknede  yatınca dizlerime-okşadım saçlarını,bazen kızıyor bazen de sesini çıkarmıyor. Saçları dalgasına kadar her şeyiyle benden.O da uzun sevdiğinden kesmiyor.Bir kaç güne dönecek İstanbul'a, son zamanları beraber geçirmeye çalışıyoruz.
Etraf balık dolu.
Onlar girdiler , ben resimledim bol bol.
Yassıca adalar..Göcek
Tekne turunun en güzel duraklarından.
Etraf kalabalıktı, en çok gezilen tarihler tabii ki.
Tekne
Bir gece Koca Çalışta karavanda yemek yiyelim dedik,Uzunbey kalabalık olunca rahat edemeyeceğimizi düşünüp organizasyonu yanımızdaki Escape Beach Club 'a kaydırmış.Gelenler ailece müzikçi;  kendileri müzik öğretmeni,çocuklar konservatuarlı, hep beraber çaldık söyledik.Öyle keyifli zamanlar geçirdik ki Escape in sahibi Murat, restauranttaki misafirler, gelen giden arkadaşlarımız,başka karavandan katılanlar,çok eğlendik ve burada resmen hayran kitleleri oluştu.Ersan ve oğlu çaldı, eşi söyledi, bazen Ersan söyledi bazen biz eşlik ettik.
Pazar günü Saklıkente gitmek istiyorduk, Uzunbey iki araba ayrı ayrı gezmek yerine Saklıkent Safari turuna yer ayırtmış, Aresi bırakmak zorunda kalacaktık ama en azından beraber olacaktık.
Tlos
Tlos Yakapark
Yakapark


Yakapark
Saklıkent
Saklıkent
Keyif molası
Saklıkent
Karaçay
Rafting
Şimdiye kadar ilk defa bu tura katıldık ama diyebilirim ki en eğlenceli turlardan biriydi, ara yollardan giderken gönüllü su atan köylüler sayesinde hatta sulayan demeliyim tur çok sulu zırtlak geçti. Allahtan tura çıkmadan uyarıyorlar, arabaların üstü açık olduğundan her türlü ıslaklığı sonuna kadar yaşıyorsunuz.

Ellerinde sularla bekleyen köylü çocuklar.
İşin komik kısmı suları yedikçe o sıcakta mutlu oluyorsunuz.Sıcakta susuz çekilmez o tur.
Turun bazı fotoğrafları turun fotoğrafçısından.Makineleri kullanmak bu turda gerçekten zor,cep telefonlarımızı da almadık uzunbey dışında.



Biz Karaçayla gittik, memnun kaldık.
Bardan geçen balıklar olduğundan turistlerin sevdiği bir yer Yakapark.

Saklıkent havzası...
Saklıkentin içi.
Etrafta balık yiyebileceğiniz restaurantlar dolu, biz turla gittiğimizden tura dahildi.

Ben çok ıslanmayayım diye ileriye gidemedim ama suya giremedim ya içim gitti.


Sonra çamura gittik,daha sonra denize. Ben hepsini özel durumlardan  seyretmek zorunda kaldım, çamuru yüzüme,kollarıma ve bacaklarıma sürdüm,sonra buz gibi suda yıkanma faslı çok güzeldi ama herkes girdi yine.Ben Uzunbeye daha sonra bu çamura beni getirmesi için özel ricada bulundum.Çağıl ve Uzunbey çamur sevmeyenlerden ama yıkayınca tenin pamuk gibi oluyor, ben çok beğendim.
Ersan'ın ablası sadece anlatılanlardan ve fotoğraflardaki neşemizden bir daha geldiğimizde bizi de götürün diye özel tembihledi.Biz gülmekten ve eğlenmekten yorulduk.

Ersan'ın eşi benim için Ersan gibi . Onunla acaip eğlenip, konuşuruz, görmeyince çok özlerim ve herşeyi paylaşırım onunla. O kadar eğlencelidir ki öğrencilerinin ne kadar şanslı olduğunu düşünürüm hep.Bu geldiğinde de buna taktık... Yaşlı bir adamın mahallede evi yanmış,komşuyla ropörtaj yapıyorlar.Kameraman beni buluyor hep diye söyleniyor arada. Komşu diye bu muhatab alınmış ama kadın çatlak çıkıyor. Birbirimize "mumdan çıkmış yangın" diye diye kahkahalar attık :)) Arada mesaj çekiyoruz ya da telefonda söylüyoruz birbirimize.

Birde bu var...

Diğer yazı hazır olana kadar  , şimdilik bu kadar.
Günün şarkısı
*  Başlık: internetten

16 yorum:

bücürükveben dedi ki...

Ne muhteşem yermiş valla hayran kaldım, keşke şu oturduğum evi satıp Saklıkent'te minik bir köy evi, gecekondum olsa ama bahçeli...hele hele o botlarda olup, kürek çekmeyi çok istedim...iyi yapmışsın senin adına sevindim güzel harika bir yaz geçirmişsin..sevgiler

Unknown dedi ki...

resimlerinize bayıldım..nekadar güzel yerler var..2 gün önce bende tv de izledim karaçayı su savasını :))çok eğlencelidir diye düşünüyorum:))

Fikriye Filtresiz dedi ki...

Bugünkü tatil postu dozumu aldım ben hatta bünyeme fazla bile geldi, şu an Ankarayı terkedesim var:)

Adsız dedi ki...

Merhaba Asortik Hanım.
Sizin şu eğlenmenize gezmenize inanın hayranım.ve o gezip gördüğünüz yerleri öyle bir güzel yazıya döküyorsunuz ki beni yeniden kendinize hayran bırakıyorsunuz.

Yazılarınızı büyük bir zevkle okuyorum.Yüreğinize ve kaleminize sağlık.

ÖZLEM:)

Asortik Krep dedi ki...

Bücürüğün annesi, saklıkent tarafında evler daha uygun olur köylerde,neden olmasın..? :))

Sevil Hanım,çok keyifliymiş gerçekten ama muhallebi çocukları için değil, mutsuz ayrılıyorlarmış.

Alışveriş Danışmanı ,bir sonrakini bekle :))

Özlemcim,teşekkür ederim.Diğer konu hakkında Mavikuş çarşambaları açık, oraya gidip burs başvurusu yapsınlar referans olarak beni göstersinler. Ben seni yarın arayıp öğrencinin adını alırım.Sevgiler..

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Saklıkent e gitmedim hep zor suların içinden geçiyorsun vs dediler. Ee o kadar da zor gözükmüyor. Gerçi biz Rüzgarla oraya gidemeyiz herhalde zaten bir süre;) Çok keyif aldığın belli yazıya da yansımış;) Öperim;)

Asortik Krep dedi ki...

Kahve içerken Saklıkentin içinde küçücük bir bebek gördüm ve nedense! aklıma Rüzgar geldi :)) iLERİYE GİDEMEZSİN AMA ORADAKİ SERİNLİKTE KIPIRDAMAN YATTIK KÖŞKTE DİĞERLERİ ÇIKANA KADAR.-düzeltmedim artık büyük yazmışım :))

gülsen VAROL dedi ki...

SEN, EN YORGUN VE SENİN DEYİMİNLE TATSIZ OLDUĞUN DÖNEMLERİNDE BİLE TADINDAN YENMEYECEK DOZDASIN..
SENİ OKUMAK, SEYREYLEMEK ÇOK FARKLI BİR MEKAN SUNUYOR BANA.. HAYAL GİBİ !!
"EĞER" LE BAŞLAYAN HİÇ BİR CÜMLEYİ SEVMEM... SANKİ ACİZLİK YA DA KAÇAMAK GÜREŞMEK GİBİ GELİR BANA.. AMA ŞU AN BU KELİMEYİ DEFALARCA KULLANMAK GELİYOR İÇİMDEN... NASIL MI?
EĞER: SENEYE SAĞ ÇIKARSAM :))
EĞER: AYAĞIM OMUZUM VE BİLUMUM UZUVLARIM İSYAN BAYRAĞI ÇEKMEZSE :))
EĞER: PARA BİRİKTİREBİLİRSEM

HADİ YETER DAHA VAR AMA KESTİM!! SENEYE MUTLAKA SENİN YANINA GELMEK İSTİYORUM.. BANA NERELERDE KALABİLECEĞİMİ SÖYLE 4-5 GÜN.. ÖĞRETMEN EVİ VARSA EN GÜZELİ O.. YOK İSE BİR MOTEL VEYA PANSİYON..
KARDEŞLERİM VE OĞLUMUN EVİ DE DAHİL BEN KİMSENİN EVİNDE KALAMAM DA!! TİP BİR KADINIM AZ Bİ ŞEY DE HUYSUZ!!! :)) SEN BENİ ANLARSIN.. EMİNİM.
SENİN TEK SATIRLIK (ama banim çoğaltaa çoğalta okuduğum) YORUMLARINA NAZİRE OLSUN DİYE BÖYLE ROMANIMSI YORUM YAPTIM :)))))

Özlem dedi ki...

ahhhhh ne kadar sussam o kadar içimde birikiyor , şu anda vuruldum gibi , uzun zamandır bu durumun içindeyim bende , uzun uzun biriyle dertleşmeye o kadar ihtiyacım var ki , bunu daha önce eşimle denediğim halde olmadı adım çıktı trib yapan kadına saldım çayıra, sonra susup konuşulanları dinledim hep cevap vermeden hemde bilmiyorum nereye kadar böyle gider ama susup sadece kendilerini böyle dejarj eden insana bıraktım ,

resimlere yine bittim :) saklıkent ve safari turunu özledim ben yaaa hatta ıslanmayı bile nasıl güzel bir şey oraları

Yüreğimin İklimi dedi ki...

bende saklıkentin o suyuna giremeyenlerindenim.bir türlü cesaret toplayamadım oraya girmek için. yazılarınızla tekrar gitmek istiyor insan oralara sevgiler.

Asortik Krep dedi ki...

Gülsen Hocam, öğretmen evi var,otel bol,apart yoğun, evim müsait,yataklardan yatak beğen bence :))
Ben az ama öz yazmayı hedeflemiyorum,size öyle denk geliyor.
Başkası anlamaz ama keyifsizliğimi anlayan insanlar olunca onların özel olduğunu düşünmeden edemiyorum.Her şey insanlar için ama iyiyken herkes sizi sever, akşam bir dost le karşılaştık,keyfin yok dedi halbuki yüzüm gülüyorken sohbet ettik.İç huzursuzluğum var,sebebini giderebilirsem rahatlayacağım,sadece o kadar.

Özlem,aslında geçen yıllarda ne keşfettim biliyor musun..? İnsan kendini anlatmaya çabalıyorsa ve anlattığına inanıyorsa ki sen öyle yapmışsın, aslında seni anlıyorlar ama çoğunun işine gelmiyor anlamak.Bu en yakının olsa bile sen mesajlarını doğru veriyorsan, bir şekilde seni anlayacaktır.Buna güven ve evlilikte her zaman sorun çıkararak olayları çözemezsin,bazen sessizlik en büyük silahtır,kullan onu :))
Seni seviyorum Trakyalı arkadaşım ,bana memleketimi hatırlatıyorsun.Bu yüzden sık sık yaz,hem sen rahatlarsın,adın çıkmaz hem de ben, sen hava bozdu,rüzgar çıktı desen bile hayal edip oraları özlem gideriyorum.

Yüreğimin İklimi dedi ki...

lüleburgazla bağlantın var galiba:)) benimde antalya ile var ama:)) aslen antalya aksekiliyim ama lüleburgazda ikamet ediyorum.
sevgiler

Asortik Krep dedi ki...

Lüleburgazla bağlantımı nerden anladın,eski bir kaç yazımda yazar sadece..
Bağlantılarımı yazayım..
1-Dedemin evi-kurtuluş mahallesinde,babaannem orada.
2-Amcam mimar,orada oturuyor,halam ve eniştem emekli öğretmen.
3-Büyük dayım da orada-yurtdışına çalışıyor-
4-Daha bir kaç akrabam daha var.Burgaza çocukluğumdan beri giderim, severim de.Benim için özel yerlerden biridir.

Yüreğimin İklimi dedi ki...

tekrar geldiğinde beklerim bende o zaman babam 1950 senesinden beri burada ikamet ediyor.Kurtuluş mahallesi yamanın sol tarafı ben sağ tarafında ikamet ediyorum. belkide tanıyorumdur akrabalarını ne kadarlık yer şurası zaten herkes birbirini tanır. sevgiler

Asortik Krep dedi ki...

Gelirsem yazacağım gelmeden.. :) Teşekkür ederim.

herşey tadında dedi ki...

eniştem fethiyeli karagözlerdeler
harika bir yer o tekne gezisi hala tadı damağımda saklıkent balık hepsi gerçekten süper
5 sene oldu gelmeyeli bakalım kısmetse belki seneye