Cumartesi, Eylül 01, 2012

"Ve bazen hayattır sevmek, birini çok uzaktayken bile yüreğinde taşıyabilmek*

Kaya köye haftada bir kez gidiyoruz herhalde.Bazen iş, bazen de gezme amaçlı.Orayı seviyorum.Çalış'tan sonra en sevdiğim yer.Çağıl yarın gidecek,- bugün gitti- bu son haftayı hep beraber geçirdik,işe gitmedim, onun işlerini hallettik, beraber takıldık.Son günlerde de Uzunbey bizi bazen kahvaltıya bazen yemeğe götürdü.Bu akşam nefis bir lazanya ile finali yaptık.Ben yaptım tabii ki. Çağıl'ın gelipte benim yapmadığım bir zaman olamaz  zaten.Perşembe sabahı İzela restaurantta kahvaltıya gittik, Kayaköyde gözlemeli kahvaltı meşhur birde köy kahvaltısı ama biz İzelanın kahvaltısını da çok beğeniyoruz.Hele bir pancarlı tahini var,kaç oldu fotoğraf çekemiyorum.Daha öncede Jazibeye gitmiştik akşam yemeğine, aşağıdaki fotoğraflar oradan.


Yemeklerden önce gelen mezeler..
Uzunbey ve ben mantar soslu  biftek ,
Çağıl kuzu incik istedi.İkimizinde gözü bu tabakta kaldı, ben Türk usulü çok pişmiş sevdiğim etimi orta pişmiş yedim.Bir boğa'ya asla yemekle ilgili hem de açken karışmamalı insan.Bu biftek çiğ yenir zamazingosundan ise nefret ederim.Allahtan orta geldi, yoksa bir daha gitmem ben etimi istemediğim gibi getiren yere.Neyse biz son zamanlarda favorimiz olan Kabak'a geçelim.

Olive Garden bizim kaçış yerimiz oldu,sık sık güzel yemek isteyince gidiyoruz.Ortam sakin,gelenler belli bir düzey üstü, eli kitaplı her yaştan yürüyüş yapan tipler yani, mekan keyifli,manzara süper. Bize soranlara sık sık tavsiye ediyoruz.
Tavuk sarma
güveç

Benim sevdiklerimden asma yaprağında tavuk

 güveçte köfte
Türk kahvesi :))
çay içmeden dönmem :))

havuz yanında mısır tarlası gibi sevdiğim kısımları mevcut. http://www.olivegardenkabak.com/

Bu lokumlarda Gülce kızdan :))
Ramazanda bir akşam iftara gittik, ben onunla oynadım annesi sofra hazırladı.
Ayrıca Fethiyede olmayan tatlılarımızdan sütlü nuriye de yapmıştı... Güzeldi.

Ares bu aralar çok havalı.çünkü ona fular taktık.Çok yakışıklı oldu :)

Bu da Fatoş'un havalı butik çantası. Karma'dan aldı,ben görüntüledim.

Bayramda karavan keyfimizden.
Evde kahve keyfi.
Huzur Sofrası- Yanıklar Kahvaltıya gittik, tavsiye ederim.Yeni açıldı.
Köşklerde oturmanın kötü yanı Ares'te bizimle oturmak istiyor,normalde kediler otursa kimse bir şey demez ama benim haftada bir banyoda yıkanan oğlumu Uzunbey köşkte oturtmuyor.O da çaresiz kapıda bekliyor.
Kahvaltı mekanı ama aynı zamanda balık restaurantı Huzur Sofrası.


Burası Kayaköy Antik. Bir çay molasından görüntüler.
Burası da bir akşam yemeği görüntüsü, 22 ağustosta 22. senemize arkadaşlarımız ve çocuğumuzla girdik.Dondurmalı baklavalar ikramdan...
Cinbal buraların en tanınan ve belkide kalitesini en iyi koruyan yerlerinden biri.
Kendi ellerimle topladığım Frenk İnciri :)) En olmuşundan.Çok severim.
Akşam güneşi vuran evleri sevdim hep...
Ares balkonda.
Fularlı yakışıklı...
Balkon camı.
Cafe Matisse de kahve keyfi,Fatoşla yaptığımız bir kaçamaktan.
Bu da Rana'nın güzel yemeklerinden... Rana her ne kadar takı- doğal taş dükkanı işletsede onun yaptığı güzel yemekleri için hemen herkes öğlende bir kere uğrar,olmadı akşamüstü uğrar, gelen ne yemek var diyecek kadar da Rana tarafından şımartılmıştır. :)) Az bile anlattım.Hem güzel hem de güzel yemek yapan kadınları çok seviyorum. Beni merak ediyorsanız söyleyeyim, ben ancak keyfim yerinde olursa güzel yemek yaparım.Bu aralar keyfim yok ama akşamki lazanya güzel olmuş dediler, bu bir istisna.

Diğer yazı bir ev gezmesi yazısı olacak..Yeşillikler içinde ,sessiz ,sakin ama keyifli... Bu arada sizi Berceste'nin güzel yazısıyla başbaşa bırakıyorum.

Ve ,
Oğlum İstanbulda, burası bomboş... - Hala alışamadım-


* Başlık: Özdemir Asaf

15 yorum:

gülsen VAROL dedi ki...

İnan bana yutkunmaktan zor okuyorum yazdıklarını... bir yerlerim şişecek olusa sebebi sensin!!! :)))
Bu Çok farklı yazılarını seviyorum.. yazdıkların farklı değil, diğer yazanlara göre farklı ve eşsiz!! sanki yanında gibi hissediyorum kendimi...
Ama yazına başlamadan önce (hemen hemen her yazında) başlık beni alıp götürüyor bir yerlere!! bu sefer de öyle oldu.. bir insanı çok uzaklardayken bile sevmek... hatta o uzak olan yerin neresi olduğunu bilmeden!!
Seni özledim..

Asortik Krep dedi ki...

Başlıklarım her yazıma özel,bende seviyorum bu yüzden..ve başlıklarımı sevmenizi seviyorum :))

Yüreğimin İklimi dedi ki...

olive garden kaydettim mutlaka gideceğim yine fethiyeye, bu arada sormadan edemeyeceğim karavan hayatı kolay mı? ağbimde kafasına koydu illa karavan yaptıracağım diye biz 2 bekar kardeş beraber dolaşacağız, ama yaşam nasıl olur çok merak ediyorum?? sevgiler

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Ve Çağıl geldi bizim evimiz şenlendi:O).

Oglak Kizlari dedi ki...

Asortik,

Biliyorsun seneye Dalyan da olacağız.
Biliyorum duymaktan şiştin bunu ama bana güç veriyor yazdıkların.

Ellerine sağlık.

Göçebe anne Çiğdem

Adsız dedi ki...

ayna ve aynaya bakmayı bilenler diye bir deyiş vardır))

Adsız dedi ki...

merhaba,hülya ben...bloğunuzu epeydir takip ediyorum..harika..ellerinize sağlık..arkadaşınızın takı ve doğal taş dükkanı olduğundan bahsetmişsiniz..ben antalya da yaşıyorum..taşlara merakım var ancak burada güvenip alabileceğim bir takı dükkanı yok..ne zamandır turuncu-karamel rengi akik yüzük arıyorum..internet siteleride pek güvenilir değil..çoğu çin malıymış..acaba arkadaşınız kargo ile yollayarak satış yapıyor mu ya da resimleri mail olarak yollayabilir mi?sevgiler..iyi akşamlar..

Asortik Krep dedi ki...

Yüreğimin iklimi,karavan eğer devamlı karavanda yaşıyorsan güzel ama bizim gibi karavanı bırak işe git yaşıyorsan zor.

Burcum, sizinde gözünüz aydı :))

Çiğdem,Ha dalyan ha fethiye ya..Buraya gelin :))

Adsız, yorumu okuyunca inanın yazıya bir daha baktım,sanırım benim güzel kadın güzel yemek yapma cümlemi kendime yazdığımı düşündünüz,ben onu Rana için yazmıştım :) Deyişi bilmiyorum, çok aynaya bakmam,benim gönlüm güzel, en azından birinin yüzünü görmeden ona çirkinsin demediğim için.

Hülya Hanım, istediğiniz renkte taşlı yüzük varsa ben sizin için çeker,buraya koyarım,isterseniz mailini veririm,görüşürsünüz.

Hamarat Kontes dedi ki...

Gönlü güzel,yüzü güzel,kendi güzel asortik krebim.Sen yalnız kaldın ama biz çoğaldık .Bizim evimiz şenlendi,Çağıl ve Atahan'la bu gece ikiside bende .bende dedeside çok mutluyuz.hepinizi çok seviyoruz.

Her Telden dedi ki...

Merhabalar bloğunuzu şans eseri buldum ama o kadar sevindimki anlatamam :) Postlarınızda bol resim olması şahane :) Artık izleyicilerinizden biriyim :) Kayaköy fotoğraflarına bittim tabi Saklıkent turunuzda öyle :) Size bir sorum olucak 9 Eylül akşamı yola çıkıp kısmetse Fethiye'ye geleceğiz.İnternetten Çiğdem Pansiyon diye bir yer bulduk orada kalacağız.Gelip bol bol denize girmek istiyorum ama İstanbul da havalar bu ara bozuk Fethiye nasıl merak ediyorum tatil için biraz geç kaldık.Nerelere gidilir,ne yemeden ne içmeden nereyi görmeden dönmemeli acaba müsait bir zamanızda bilgilendirebilirseniz çok mutlu olacağım hoşçakalın :)

herteldenhepberaber.blogspot.com

Asortik Krep dedi ki...

Hamarat Kontesim, sizinle olduğu için içim rahat ve gözüm arkada kalmıyor.. :))

Her telden, çiğdem pansiyon güzel bir yerdir, benim kargı plajı - karataş plajı diye yazdığım yazılara bakarsanız en yakın denizi görmüş olursunuz.Gerçi sahibi kendi arabasıyla denize servis yapıyor diye biliyorum. Yine fethiyede yemek etiketine bakarsanız nerelerde ne yemeniz gerektiğini görürsünüz. Fethiyenin en güzel aylarından biridir eylül,yani en güzel zamanlarda burada olacaksınız.Çok sıcak değil bizim için ama size yine de sıcak gelecektir :)) Ben bugün havuza girdim mesela, ekimde ve kasımda da girebildiğimizi söylersem havayı tahmin edersiniz.
ölüdeniz
kayaköy
saklıkent
Tlos
müze
paspatur
çalış plajı
amintas kaya mezarı
kale
ilk aklıma gelen yerlerden.
Devamını gelince benden alacağınız bilgilerle sağlarız isterseniz.

Her Telden dedi ki...

Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim :) Bloğunuzu en ince ayrıntısana kadar inceleyeceğim :D çok faydalı olacağından eminim. Çiğdem pansiyon konusunda benim içimi ferahlattınız ayrıca Fethiye ye geldiğimde sizlede kısmet olursa görüşmeyi çok isterim :)

Adsız dedi ki...

Yine döktürmüşsünüz.kaleminize sağlık.

Allah kavuştusun oğlunuza.

Kocaman öpüyorum

ÖZLEM

Adsız dedi ki...

bana göre;hiçbir canlı çirkin değildir)tabiki fizik olarak..esas olan düşünce yapısına bakmaktır.bu benim doğrum,herkesin doğrusu tabiki farklı

evinkedisi dedi ki...

Sevgili Asortik Krep bu fotoğraflar konulur mu?!!! Bizlere bu yapılır mı?!!! Ares çok olgun görünüyor, yine Berceste de hemen söyleyecektir ikimizin dayanamadığı bebek ayağı fotoları iyice yedi bitirdi ortamı. Hele de o balkon...Uzun süre bir balkon, masa ve lap top fotoğrafı vardı, atmosfer cidden harika görünüyor. Sevgiler bolca...