Cuma, Eylül 27, 2013

Bir masalın başlangıç cümlesi gibiydin sen benim için..

Biz yarın sabah erkenden Demre St.Nicholas Kilisesi- Noel Baba'nın evi- ne ve Anadolu Ateşinin Antalya'daki gösterisine gitmek üzere 2 günlük bir tur düzenledik.Biletleri zaten 90 lira, bizde iyi bir otelde konaklama ve Demre 'yi ekleyip ,hatta küçük bir Antalya turu yapıp geleceğiz kısmetse.
Fazıl Say'la ilgili resimleri koydum,çünkü çok güzeldi.Fethiye resmen Fazıl Say'ı bağrına bastı.Bizim Beşkaza meydanımız yeni yapıldı.Bayağı büyük, doldu, hemde her yeri.Şimdi genelde insanları tanıyan biri olarak diyebilirim ki çok çeşitli insan tarzı vardı.Çocuklarına büyük bir sanatçı göstermek isteyen, konserle alakasız ama çocuğum tecrübe etsin diyen tiplerden, klasik müzik hastalarına herkes oradaydı.Civar yerlerden otobüs tutup gelende vardı.
Ben 12 yaşımdan beri opera,bale,klasik müzik konserlerine giden biriyim.Süper bir izleyici değilim ama her fırsatı kollayıp giderim. Ahh birde bu konseri kapalı  ortamda dinlemek isterdim.O kadar güzeldi ki hiç bitmesin istedim.
Konseri dinlemek mi onu izlemek mi daha keyifliydi bilmiyorum.Fazıl Say,  piyanoda  çalarken o kadar konsantre oluyor ki bir ara müziği dinleyip resmen onu da seyrettim.Normalde piyaniste bakmazsın dinlerken,Fazıl say baktırıyor.Keyif alıyorsun onu seyrederken.
Konser sonunda "Her yer Taksim Her yer Direniş" diye bağırdık, "bu ülke seninle gurur duyuyor" diye haykırdık birilerine inat.Çok güzeldi, o kadar güzeldi ki ona laf söylemek için başkalarının yalakalık için bazı kişilere taktığı yakıştırmaların  beş katı ustalıkta bir görüntüde Türkü-yabancısı oradaki herkesin gönlüne taht kurdu. Sanatçı olmak böyle bir şey dedirtti.

Biz yokuz ama 2 gün tohum takas etkinliği var Cumhuriyet Kadınları Fethiye Şubesinin...



Çalış Çocuk Yardım kuruluşunun 2. el pazarları başladı, takvimi basıldı.Bizde geçen pazar gezdik,ben görüntüledim yine.

Bu yazıyı da en az 15 keredir kaydetmeye çalışıyorum, kaybolmadan göndersem çok sevineceğim.

Bu akşam kitap kulubümüz vardı, Necati Cumalı gecesindeydik.Çok güzel  şiirleri var, hikayeleri zaten enfes, hepsini okumaya karar verdim ve özellikle şiirlerini okumayı düşünüyorum.
Blog yapacağımdan bahsetmiştim ya, başladım.Bizi buradan takip edebilirsiniz...

KEÇİ KİTAP KULUBÜ...  :))   Keçikitap.blogspot.com

4 yorum:

gülsen VAROL dedi ki...

Güzellikleri.. güzel olan ne varsa hepsini her şeyi, senin anlatımında dinlemek-okumak ne kadar güzel Asortik Krepim.. İnsanın, okuduğunun ya da anlatılanın doğru olduğunu bilmesi, sanki yanı başında olan bir kişinin anlatışını dinliyormuşsun gibi okuması tarif edilmez bir rahatlık sunuyor yüreğe... beyne..
Ben, seni okuduğumda, satırların arasında yer alan diyarları gezip içime sindirebilmek için, O GÜN başka ziyaretlerde bulunmuyorum!!!

Oglak Kizlari dedi ki...

Akyaka ya acaip bozuluyorum.
Dalyan da da İztuzunda betonlaşma çalışmalrı var gibi.

Off diyorum.
Tohum takası kaçırdığıma üzüldüm.
05 te Kayaköy de olacağız iniaşşal.

Öperim.
Uykusuz anne

Hepimiz dedi ki...

Fethiye'nizde yasayasim var sizin bu gunclerinizi okudukca.

Asortik Krep dedi ki...

Gülsen Hocam, sizin yorumlarınızdan sonra ben çoğalıyorum sanki :))

Çiğdem, sen bizim burada olacaktın bence :)) Hala böyle düşünüyorum... :)

Hepimiz :) Bence bu taraflara geldiğinizde bir görüşelim...