Cuma, Eylül 20, 2013

Fazıl Say Fethiye'de...

Misafirim var,-Uzunbeyin annesi- gezip tozuyoruz,  bilgisayara az girebiliyorum ama bunu paylaşmadan edemedim. Fazıl Say Fethiye'de konser verecek. Cumartesi akşamı İngilizler,Türkler,Fethiye 'de herkes onu bekliyor. Benyamin Sönmez anısına yapılan 2. Klasik Müzik Festivalinde konuğumuz olacak. Muğla'dan otobüs tutup gelen var,konser ücretsiz ve Beşkaza meydanında yapılacak.

20 Eylül Cuma/ 20th of September Monday

18:30 Çelliçel - Çalış Plajı’nda Gün Batımı Konseri

-Sunset Concert at Calis Beach

17:30 CSO Çello Kuartet – Babadağı zirvede Gün Batımı Konseri

-Sunset Concert at Babadağı Summit 

21:00 Oda Müziği Konserleri/ Chamber Music Concerts 

J.S. BACH, Chromatic Fantasia
Carl Maria von WEBER, Andante e rondo Hongarese, Op.35 
Artemis Sis Balkız, Viyola

Cem Babacan, Piyano

Massanet, Meditation
Dinicu-Heifetz, Hora Staccato
Kreisler, Liebeslied
Bazzini, La Ronde des Lutins
Taylan Ergül, Keman

Cem Babacan, Piyano

-----------ARA---------

J.S. BACH, Partita
Ümit Önder, Keman

R. Schuman, Piyano Sonatı No:2
-So rasch wie möglich

-Andantino, Getragen

-Scherzo

-Rondo

Chopin, Do diyez minör Noktürn
Richard Strauss, Morgen
Mehmet Sönmez, Kontrbas

Deniz Yetim, Soprano

Cem Babacan, Piyano

CSO Çello Kuartet

Klasikler, tangolar, film müzikleri, caz standartlar vs.

Etkinlik Yeri: Beşkaza Meyd Concert Place: Near Fethiye Cultural Centrum



21 Eylül Cumartesi / 21th of September Saturday

18:30 Çelliçel- Belceğiz Sahil Bandı’nda Gün Batımı Konseri

-Sunset Concert at Ölüdeniz Beach

21:00 Kapanış Özel Konseri/ Exclusive Closing Concert

Fazıl SAY Piyano Resitali / Piano Recital

Etkinlik Yeri: Beşkaza Meydanı

Concert Place: Near Fethiye Cultural Centrum

Festival salı günü başladı ama ben ancak şimdi yazdığımdan program yarım.

http://www.benyaminsonmez.com/



 Geçen hafta Fethiyespor kendi sahasında seyircisiz oyun cezası almış, öyle olunca kadınlar ve çocuklar içeri girebiliyorlarmış. Bizde Fethiye'liler olarak takımımızı yalnız bırakmayalım dedik, genci yaşlısı çocukları alıp gittik.Erkeklerden daha iyi mi destek olduk,bilmiyorum 4-0 Bucaspor'u yendi bizim takım :) Trübünler dolu,90 dakika tezahüratlı bir maçtı,ben çok keyif aldım.Bu pazar yine var, uydurabilirsem gideceğim.
İçeri giremeyen erkek seyirci pazaryerinin tepesine çıkıp maçı seyretmeye çalıştı.


Ümit Hanım,  Fatoş  ve diğer Fethiyespor fanatikleri... :)) CHP Kadın Kolları olarak destekteydik. Diğer kadın kolları da vardı, eğer merak ediyorsanız.İlginç bir olay yaşadım birde,okuyucularımdan Dr. Birhan Hanım'da maçtaydı, içeri girerken öndeki hanım tam stadın kapısında bana Asortik Krep diye hitap ederek girince,ben şaşırdım,kendisini tanımıyordum,o beni sorup öğrenmiş :) Yanında kızı da vardı.Bende kartımı verdim,eğer okuyorsa ofise kahve içmeye bekliyorum.- Son dakika kartvizitimi eline sıkıştırabildim çünkü.




... ... .... 

Uzun süredir  internet bağlantıları ve telefon bağlantıları iğrenç. Vodofon telefon ve  internet kullanıyoruz ama her ikisinden de hiç memnun değilim. Telekom zaten davranış olarak iğrenç olduğundan çıkmıştık ama bu ülkenin çivisi çıkmış artık.Kopan hatlar, çevrilip düşmeyen telefonlar benim gibi çevirmeli telefonları bile kullanmış neslin hatırladığı teknik sorunlardan bile daha beter uygulamalara tanık oluyor. Saygısızca müdahale edilen hayatlarımız var, yani sorunların onlardan kaynaklandığını düşünüyorum.Ben Fethiye'ye geldiğim zamanlarda zaten iyi bir internet kullanıcısıydım.Bir  iş giderek kötüleşebilir mi..? Bu kadar son donanımlara sahip, bu kadar para verilen bir sistem hele..Evimde cep telefonuyla konuşmak için merdivene tünüyorum resmen. Numarayı çeviriyorum 3 dakikada bağlanıyor, ve annemi arıyorum tam konuşurken ilk saniyelerde kopuyor,hep aynı teknik sorun! nedense. Telefon numaralarım akıllı telefonlardan kayboluyor, kaydedip aradığım insanlar telefon rehberimden kayboluyor.Bu  sorunları sık yaşıyorum. Ne kadar ilginç değil mi..?.. ! 
İnternette iş yapmak deveye hendek atlatmakla aynı manaya gelmeye başladı ama biz işsel nedenlerle bilgisayarı çok kullanan biriyiz, operatörlere dava açasım geliyor bazen .....! Bir sektör bu kadar hor kullanılamaz. Keyfi olduğunu bazı sitelere girerken daha çok sorun yaşamaya bağlıyorum.-Facebook'ta mesela. Başka sayfa açılırken o açılmıyor,aynı internet ya. Resim yüklerken aynı.. İş yapıcam .. İş bitmeden uykum geliyor.

... ... .... 

Az yazıcam olmuyor bir türlü, neyse şimdilik bu kadar. Ha bu ayın 22 sinde yani pazar günü mevsimin ilk "car boot sell" satışı yani 2. el pazarı  Çalış'ta başlıyor. Pazar günü ayrıca "yeni kuşak köy enstitülüleri derneği" üyesi bir hanım resim sergisi açıyor FKM de.Saat 17.30 da.
Bugün "savaşa hayır" imza kampanyasına katıldım. TGB Fethiye  FKM önünde imza topluyordu.

.. Yazı sakıncalı ya,rengi bir türlü düzelmiyor,uğraşmayacağım,görün işte,bir türlü ne yaptımsa düzelmedi.!

6 yorum:

bilge ve annesi dedi ki...

Ay bu beyazlık sakıncalı diye mi, yuh diyeceğim artık ne diyeyim.Allah sakıncasızlardan korusun bizi, sevgilerle...

Asortik Krep dedi ki...

Evet, parti adı,tgb ,fazıl say ne ararsan var korktukları.

Asortik Krep dedi ki...

"Merhaba Asortik Krep Hanım,Fethiye'de olan etkinlikleri öyle güzel anlatıyorsunuzki..Bazı şeyleri sizi okurken,olup bittikten sonra öğreniyorum.Fethiyespor maçında karşılaşmamız bence en güzeliydi.Kahve davetinizi unutmuyorum.Uygun bir zamanda görüşmek dileğiyle.Dr.Birhan "

Sevgili Birhan Hanım, adımı açık yazdığınız için yorumu bu şekilde yayımladım,üzgünüm.Ben sizinle tekrar görüşmekten çok keyif alacağım,sevgiler :))

Oglak Kizlari dedi ki...

Vaay demek yorumlara müdahale de edebiliyorsun.

Aştın sen aştın.

Özleyen anne

Adsız dedi ki...

Kendi anneniz babanız kız kardeşiniz geldiğinde sayfalarca yazıp anlatıyorsunuz ama Eşinizin annesi için sadece bir cümle ile gecistiriyorsunuz.
misafirim var-uzunbeyin annesi-
bitti.zaten hep düşünüyordum Eşinizin anne babası ile görüşmüyor musunuz yoksa hayatta mı değiller diye. .bilmem sadece dikkatimi çekti. .saygılar

Asortik Krep dedi ki...

Sevgili Adsız, yorumu Uzunbey'le beraber gülerek okuduk. Önyargılı insanlardan hiç hoşlanmam,sizin yorumunuzdan da sadece ön yargılı olduğunuzu düşünerek hoşlanmadım.Üç haftadır bizimle ve arkadaşıyla zaman geçiren kayınvalidem geçen cuma gitti.Bu arada beraber bir haftasonu gezisi, bir sürü gezme, arkadaşlarla buluşma derken zaman geçirdiğimizden yazı yazamadım.Biraz normal insanlar gibi sabırlı olsaydınız,yeni yazılarımda sık sık onun adının geçeceğini görüp ,içinizdeki başkalarına karışma içgüdüsünü bastırabilirdiniz, sizin vahşi sataşma duygularınızı harekete geçirdiğimiz için üzgünüm ama kayınvalidem mutlu ve mesut ayrıldı :) Çok merak ediyorsanız telefonunu verebilirim...