Salı, Mayıs 10, 2022

Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır. Tam güldüğün yerde başlar şiirler.


Bu fotoğraf bir Bakırköy akşamından. Dün çektim, aslında kemoterapiye gittim ama kanım düşük çıktı. O yüzden kemoterapi bugüne kaldı. Dün iki ünite kan aldım. 
Bugün, -bugün diyebilirim artık- gecenin bir yarısı .. benim doğum günüm. Geçmişe baktığımda bu bloğu yazalı 17 sene olmuş. Başlarken Çağıl küçüktü, ben Fethiye' de yaşıyordum ve bana  bloğu Mutfakcamı Burcu yaşgünü hediyesi açmıştı. Yazmayı severim, hem de çok ama ilk seferinde yazmak istemedim. İçimdekileri hayli ve misli dökeceğimi bildiğimden de yazmadım. Ama yazmak beni her zaman rahatlattığı için ve Burcu ısrarla yaz dediği için yazmaya başladım. Şimdi geriye dönüp baktığımda iyi ki dediklerimden bloğum var. Her şeyi yazamasam da çünkü yetişememişim, çoğu şeyi yazmışım, dertleşmişim, kızmışım, yaşamışım. Aynı hayat gibi yoğurmuşum yılları burada. 
3 hayat yaşamışım buralarda diye yazdıktan sonra hayatım değişmiş. Şimdi inanılmaz bir şekilde tekrar İstanbul' dayım. İstediğim gibi bir yaşamdayım artık. En azından kendim için hareket ediyorum. Büyük bir yaşam savaşım var - kimin yok ki ? - bir çok kere engeller aştım. Kopan ipleri sağlamlaştırmakla geçiyor hayatım. 
Bu hastalıkta en sevmediğim acıma hissi. Aklınızın alamayacağı cesurlukta insanlarız biz. Yaşadıklarımızın yarısını yaşasanız oturup ağlarsınız. Psikolojisi farklı, acısı yoğun, vedalaşmaları çok, ama tahlilleri doğru sonuçlar doğuran bir yol bu yol.
Ve insan ayıklayan. O yüzden yeni yaş almalara, yaşlanmalara kalmadan ilerliyor. Bu doğum günümde 51 yaş bitiyor, oysa yaşadıklarımla bir 25 katabilir hayat bana.. Hastalığın, yalnızlığın, yaşlılığın her türünü gördüm şu 3.5 senede. Hastane koridorlarında sıra beklerlen göz tanığı oldum hayata. Ne Türk filmleri çevirdim. Üstüne yaşamaya çalışırken babamı kaybettim aynı nedenden. Çok ağlamadım ama içim ağlarken güçlü durmayı öğretti bana hayat. Ölümü gördüm, iki kere atladım sırtına vurduğu sepetinden, bir 3. sü için savaşıyorum. O yüzden korkusuzluğum ve çoğu kişinin bilmediği bir şey biliyorum. Hayatı gerçek manada yaşamak. Yeni yaşımı karşılarken eski hayatlarımı uğurluyorum.  
Ve yanında umutsuzlukları, hüsranı, sevgisizliği, insan seçmeyi, günlük hırsları, şımarıklıkları. Eskisi gibi anlatıp farkındalık yaratmak bile gelmiyor içimden. Büyümek buysa hayat, çok yaşlanmaya kalmadan verdiğin dersleri inan ben aldım. Sevgiyi bildim, sevildim. Birileriyle mutlu olmayı öğrendim. Sonra kaybettim. O kaybedilmişlikte bana çok şey öğretti. Ama unuttum hayat. Şu an yeni yaşımda tek söyleyebileceğim kendini sevmekmiş. Boşmuş gerisi. Geçmişe baktığımda geçmişte kalmış. Level atlatmış hayat bana. Mutluluk vermiş. En güzeli çocuğummuş ❤️ Şimdi iki oldular :)
Sonra da ailem. Annem, babam, kardeşlerim. Mutluluk kendimdeymiş zaten. Ben yaşatmışım karşıma.. Benim izin verdiğim kadar hayat güzelmiş, ben çekilince karşımdaki de bitmiş. Güçlüymüşüm be hayat. Şimdi çok daha net anlıyor insan. Biliyordum ama pekişti. Yoruldum ama galip geldim. Kimseye eğilmedim. İçimden geldiği gibi sevdim. Gelmediyse bıraktım.Bıraktığım yerde özgürleştim. Böyle de güzelmiş hayat. Kendi ayaklarının üstünde durmak, hayata meydan okumak, ölümden korkmamak, zorluklarla savaşmak güzelmiş. Nereye kadarsa, gittiği yere kadar savaşçı olmak benim hayatımmış. Ve bundan mutluluk duymak. 
Yeni yaşımı, üstümde taşıdıklarımla, kalbimde götürdüklerimle, umutlarımla karşılıyorum hayat. İnadına yaşamak, dik durmak, yolundan dönmeden buna devam etmek, zorlanarak ama bırakmadan yeni pencereler açmak hedefim. Değişik bir yeni yaş yazısı oldu bu. Dün o pencereden güneşi batırırken içimdeki pencereleri bir bir açtım ben yeni hayatlara. Değişe değişe kabuklarımı atıp geliyorum hayat... 
Bana yol aç !

20 yorum:

buraneros dedi ki...

Değişik bir yazı evet... ama çok da güçlü bir yazı, okuyanı beslediği kesin, hayatı, mücadeleyi, her şeye rağmen değer olduğunu sevdirdiği de. Yeni yaş hayırlı olsun, onu da sevdikleriniz ve sevenlerinizle birlikte güle güle kullanın.

Yüreğimin İklimi dedi ki...

Yeni yaşının sana sağlık, mutluluk, başarı, huzur getirmesini diliyorum.

fatma dedi ki...

Daha nice yaşlara sağlıkla, mutlulukla!
Yaş aldıkça anlayanlara ne güzel dönüşümler:)

tülin dedi ki...

Yeni yaşınız kutlu olsun.

Adsız dedi ki...

Nice senelere, hep birlikte :)
Nuray

Adsız dedi ki...

Yeni yaşınız hoş gelsin, hoş yaşansın inşallah. Allah tez vakitte, daimi şifanızı versin. Hayatınız rast gitsin. Ailenizle, sevdiklerinizle birlikte artık sadece güzel hatıralarınız olsun inşallah.

serpil dedi ki...

Yeni yaşın yeni sevinçler getirsin, çiçekli yazılar yaz her zaman.

Adsız dedi ki...

Ağlattınız beni ne güzel ne güçlü bir yazı. Nice yaşlara sevdiklerinizle kavuşun inşallah. Hülya

hüznün tadı dedi ki...

Mutlu yıllaar.

hüznün tadı dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
ummu Umara dedi ki...

Sizin eski bir yaziniz bana guc vermisti. Bugun bir adim attim ve gece bu yaziya denk gelmek inanilmaz.
Annem, babam, kardeşlerim. Mutluluk kendimdeymiş zaten. Ben yaşatmışım karşıma.. Benim izin verdiğim kadar hayat güzelmiş, ben çekilince karşımdaki de bitmiş. Güçlüymüşüm be hayat. Şimdi çok daha net anlıyor insan. Biliyordum ama pekişti. Yoruldum ama galip geldim. Kimseye eğilmedim. İçimden geldiği gibi sevdim. Gelmediyse bıraktım.Bıraktığım yerde özgürleştim. Böyle de güzelmiş hayat.
Okudum okudum defalarca okudum. Cok garip. Cok cok ilginc. Gecen yazinizin denk gelis zamani ve bu yazi. Iyi geldi cok iyi geldi

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

İyi ki doğmuşsun, iyi ki varsın. Seni seviyorum. Kalp kalp kalp :O)

Adsız dedi ki...

access bars seanslarını araştıtıp deneyebilirsiniz geçmiş olsun

Asortik Krep dedi ki...

Kanserin iki çeşidi var, hücre anlamında... access bar' la sadece psikolojinizi ve enerjinizi kontrol edebiliyorsunuz. Kanser hücrelerini daha bu şekilde yönetemiyorsunuz ne yazık ki..

Adsız dedi ki...

Budur işte özünü buldun.

Gazel Vakti

Adsız dedi ki...

Asortik seni merak ediyoruz, daha sık yaz lütfen💕

Asortik Krep dedi ki...

Bana kalsa coşturacağım ama haftada 3 gün hastanedeyim.. Bana iyilelmek, kendinimi toparlamak ve hayata tutunmak için 4 gün kalıyor.. Yazacağım, sağol, böyle cümleler yaşam kaynağım 😀

Buse Ç. dedi ki...

çok güzel yaşlarınız ve umut heyecan dolu bir hayatınız olsun. :)

Imge dedi ki...

Yeni yaşınız size şifa ve mutluluk getirsin sevgili Asortik Krep. Yıllardır takipteyim, tanıyor gibiyim sizi. Hastalığınızı yeni öğrendim ve ona karşı duruşunuza da bir kez daha hayran oldum. Çok geçmiş olsun. Bu dönemden çok daha mutlu, güçlü ve kendiniz olarak çıkacağınıza eminim.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Web sitenizi tanıtıp ödül kazanabileceğiniz web etkinliğine davetlisiniz. Web sayfanızla şimdi siz de kazanmaya aday olun. Blogunuzu tanıtın, promosyonlar ve ödüller kazanın. Sponsorlarımızın desteği ile bloglar arası etkinlik yarışmamızı 2022 yılı sonuna kadar düzenliyoruz; harika bloglar dünyasına katılarak yeni yıla ödülle girip markalaşın istiyoruz. Bu mesaj spam değildir; biz birlikte aileyiz ve sizi de bu eğlenceli blog etkinliğinde görmek gurur verici olur. Şimdi siz de blogunuzla başvurmak isterseniz detayları inceleyebileceğiniz linke göz atabilirsiniz ve websitenizi dizine ekleyebilirsiniz.

List: https://www.blogumharika.ga
Web: https://www.blogumharika.tk