Perşembe, Mayıs 03, 2007

Benim Bahçem :)) 1.bölüm


Büyük çam ağacımız..Nerdeyse bizden büyük..Çevredeki inşaatlar yapılırken işçiler gelip altında nefes alırlarmış..Yazın altı muhtemelen serin olacak..Fethiye için katma değer bence :)) Pazar günleri pazar pazarı kurulduğundan ve evimiz pazar yolu üstünde olduğundan en görünen yere astım bayrağımızı..Hala duruyor.

Ekin Abla' nın bize verdiği kaktüslerden..Saksısı kahverengi olduğundan değiştirmedim..

Benim çok sevdiğim mavi çiçeklerden..Kendi çoğalıyor, yer örtücü gibi..Adını bilmiyorum bilen varsa lütfen yazsın..

Balkondaki kaktüslerim..Çiçek açmayanlardan.(Bunu niye yazıyorum çiçekli istiyorsanız bundan almayayın diye :))

Eski arabamız,motorumuz ve çam ağacımız..Bazı kişiler budayın biraz daha diye akıl veriyor ama içeriden camdan baktığımda o ağacı görmek beni çok mutlu ediyor..Sadece bunun için bile bu ev benim için daha değerli..Benzerlerine nazaran..

Karşı komşumun ceylan sardunyaları,benim balkonumdaki manzara..Aslında sitenin bahçevanı varmış bir zamanlar ama şimdi bahçeyi biz suluyoruz Uzunbeyle :)) Bazı insanların kafaları basmıyor bu kadar yoğun çalışıp akşam gelip karı-koca bahçeyi sulamamıza..Bence hayata bakış açıları çok yanlış :)

Sarı çiçek açan kaktüsleriniz olsun istiyorsanız salon camındaki bu kaktüs kokteyli yaptığım kaktüslerden çiçekli olanı alacaksınız.

Bu da bir kaktüs kokteyl ama görünen kaktüs baskın çıkmış diğerlerini sindirmiş..Demek ki neymiş bu kaktüsten kokteyl karışım yapmayacakmışız :))


Bu pembe çiçeklerin adını ne yazık ki bilmiyorum Çünkü ben geldiğimde burdaydılar hem de benim balkonumun önünündeki taş peyzajı kaplayacak kadar..Bilen varsa söylesin lütfen..Lila renginden de eski komşum Hatice Teyzem getirdi..Bittiği yere diktim..Yani seneye birde lilalar yandan saracak kısmetse.

Gazanyalar, benim çok sevdiğim tam alırım diye düşündüğüm anda evin önünde görünce çok sevindiğim çiçek..Güneş sever ve yayılır.


Sarmaşık gül ,kapıda ve kocaman kocaman açtı..Sarmaşık güller budanmazmış..Sadece çıkıntı yapan dallar budanırmış..Diğer gülleri bol bol budamanız lazım..Özellikle çiçekten sonra ayrım yerinden en az 15 cm üstten budayın..Aşı yerlerininin üzerinden de..

Sardunyalar plastik..İstanbulda Sinanobadaki balkonum için almıştım..Üç tarafı deniz olan bir burunda oturduğum için çok rüzgarlı balkonumda hiç bir çiçek barınamzdı..Tam biz balkonu kapattık, buraya taşındık..Yanındaki çiçek yer örtücülerden ama adını bilmiyorum..Küçük pembe çiçekler açar, çok su istemez ve güneşe bayılır.

Karışık kaktüs tabağı..Özellikle seramik kaplarda çok güzel duruyor..

Mor salkım ve dalları..Bahçenin diğer ucuna da mor salkım diktik..İki taraftan birden saracak.

Mor salkım taneleri :)


Kılıç çiçeği, görüntüsü çok sevimli olmayabilir ama bir inanışa göre girdiği eve bereket getiriyor..Ben bana hediye getiren arkadaşıma bunu bildiğim için teşekkür etmiştim..Evinize alsanız bence iyi olur :))

Pembe sardunyalardan..Her rengini bahçeye dikmeye çalışıyorum..O kadar çok seviyorum ki onları..Kıyamayıp hemen her renginin resmini çektim zaten..Katmerlisi,sarmaşığı,ceylanı hepsi çok güzel..

Giriş kapısının önündeki koyu pembe güllerim..Böyle açık renk olduğuna bakmayın ilk rengi resmen koyu çingene pembesiydi..

17 yorum:

devin dedi ki...

Selam,
Ben o çiçekleri Bodrum Papatyası diye biliyorum. Acayip çoğalan bir çiçektir, birkaç tane dikersin her yanı sararlar, ben çok severim. Bizim bahçede de var. Yeni eviniz bizim eve çok yakın galiba, anlatımından çıkardığım kadarıyla. Bekliyorum bir gün :)

kurunane dedi ki...

asortikcim olmaz biliyorum da hani allah kısmet ederse birgün bahçeli evim olursa senin arşivini sürekli karıştıracağım demek ki. ne kadar güzeller :)

Nenoni dedi ki...

Ne kadar güzel çiçeklerin var.ben apartman dairesinde oturduğumdam ufacık balkonumla idare ediyorum işte.

Asortik Krep dedi ki...

Devin G.kentte oturduğunu söyledi Dilek Hanım.Ablanızla konuşmuş geçtiğimiz hafta..Sanırım beraber ziyaretine geleceğiz..Ben çok istiyorum ama bu son geçirdiğimiz eleman krizi bir yere çıkmama mani oluyor..8.30 dan önce eve giremiyorum..

Kurunane, balkonum varken de çiçeklerim doluydu..Hatta Sinanobada salonum yemyeşildi..Genelde demode kaldığını düşünüyor insan salonda ama her tarzın çiçeği var..Benim salon çok büyük olduğu için benjamin, yuka gibi çiçekler ağırlıktaydı..Eğer minimalist bir stili olsaydı da o zaman kaktüs ya da bonsai koyardım :)

Nenoni, küçük balkonlu evlerde duvara ve balkon demirlerine saksılar astım..Eski resimlerde bulursam yayınlarım..Ya da tek bir sarmaşık gül dikebilirsin kocaman saksıda şöyle yumruk büyüklüğünde güller açan..O bile havasını değiştirir balkonunun..Birde bu bulaşıcıdır biliyormusun..Senin balkonu gören karşı balkonlarda da eğer varsa mutlaka bir kaç çiçek konur saksılara :)

Gamzeli dedi ki...

Çok süper bir yer yaa, Allah güle güle oturmak nasip etsin inşallah...Bayıldım yani, yazın ne güzel olur şimdi orası...

Bu arada Hayırlı Cumalar...

Benim Hayatim dedi ki...

Sayende olmayan evime çiçek seçiyorum :) Çok güzeller çok olacaksa da şiddetle bahçeli bir evim olsun istedim.

Annem de küçükcük balkonumuzda bakardı akşam sulama görevi benimdi çocuk aklımla saatlerce oyalanırdım 15-20 saksı her biri diğerinden farklı. kimden gördüysem onlarla konuşur,kurumuş yaprakları toplardım yaş 8-9 gibi :)

Annelog Atölye dedi ki...

İçim açıldı bakarken ve okurken Asortik, çok güzeller, özenle bakıldıkları belli:)

elma dedi ki...

gercekten cok serin ve guzel kokulu fotograflar bunlar. gercek mekani dusunemiyorum bile, akdeniz sicagina dayanabilen ve cim icin onca masraf ve bakima gerek birakmayan gazanyalar bahceli bir evim olursa ozellikle ilk ariycaklarimdir. bu arada cok ciddi sekilde onumuzdeki hafta gidecegim alanyadan sana hep o bahsettigim ama bahcende hic rastlamadigim cicegi gondermek istiyorum. annem surekli biriktiriyor, sanirim birini sana verebilir:)

ERDIL dedi ki...

Selam
Aster Startight : 20 cm büyür cok günes sever bakimi cok kolay lila ,kirmizi pembe beyaz renkleri vardir.Subat-Nisan ayinda dikilir.Don'dan korunmalidir.
Osteospermum 70 cesidi vardir.Güney Afrikalidir.Ocak subat ayinda dikilir.1 m2 200 tohun dahi atilabilir.bakimi cok kolay 14 derecede saklanabilir.Nemli topragi sever.
Wisteria sinensis mavi salkim.Tohum ve ciceklerdeki nektari zehirlidir cocuklariniza ellememesini tavsiye edin.
Saygilar.

ERDIL dedi ki...

Asortik Kreb kardesim bitkiler üzerin de her sorunuza acigim.Hastalik konulari hakkin da da bilgi sorabilirsiniz zevkle cevaplandirabilirim.Tabii bu diger blog kardesleri icinde gecerli.Doga hepimizin.
Saygilar.

Adsız dedi ki...

Merhaba,

çiçekleriniz çok güzel benimde küçük bir balkonum var ama her tarafı çiçek dolu duvarlarda bile.
Şimdi senede bir açan çiçeğim açmak üzere ama muhteşem bir renk olur. Yalnız gülüm henüz açamadı baktım böceklenmiş onu düzeltmek için uğraşıyorum. Bozulursa üzülürüm babam dikmişti tabii oda üzülecek.Ben ilerde inş.bahçeli bir evde oturmak isteerim.En büyük hayalim.
Sevgiler...

Hülya dedi ki...

İçim açıldı bakarken;)Pek bir iyi geldi her bir çiçek bahar girdi sanki odama monitörden;)Süpersin....

Adsız dedi ki...

Icim acildi, kaktusler ne guzel oyle, ben de yetistiren ama genelde de curuten biriyim, az da sulasam bir bakiyorum curumus, acaba bakir kaplarda yapiyorum, ondan olabilir mi?
Cok sevgiler asortik
S.

Age35 dedi ki...

Asortik hanımcımm yoksa sen cennette mi yaşıyorsun??

gazel vakti dedi ki...

Asortikçim tek kelimeyle çok şanslısın. Blogunu her açışımda iç çekiyorum bu güzelliklere.

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

bahçen, çiçeklerin çok güzel asortik. ben de bayılıyorum çiçeklere, evimin içi dışı çiçek dolu. hani o sorduğun mavi çiçekli bitki var ya bu mevsimde açıyor yayılıyor da yayılıyor. yayımladığım resimlerde kademe duvarlarını birinde aynı çiçekten var bizde de..

Seni kimler kızdırdı bilmiyorum ama hiç ilgilenme canım benim, amaçlarına ulaşamasınlar..

Asortik Krep dedi ki...

Gamzeli, teşekkürler..

Mücevher Kutusu, çok sevindim..Ne güzel :) Evinin adresi belli olduğunda yolla ben sana çiçek göndereceğim :)

Annelog, beğendiğine sevindim :)

Elma, ben merak ederim amaşimdi bu hangi çiçek :)

Erdil Bey, teşekkür ederim bilgiler için..Bahçe konusunda böyle birini bulduğum için de çok şanslı hissettim kendimi :)

Zerrin Hanım, güllerin ilacı var..Ziraat ilaçları satanlardan alıyorsunuz..Yeşil böcekler için..Sanırım sizde de oldu..Az ilaçla bayağı gülü ilaçlayabiliyorsunuz..Birde eğer yanlış hatırlamıyorsam arapsabununu su ile karıştırıp güllere sıkıyorlar..Her ikisini de deneyin ki Babanız üzülmesin..
Ben de ilaçladım hatta bahçedeki diğer gülleride çünkü hasta gülden yakınındaki güllere de bulaşıyor..

Hülya, iyi o zaman yazı amacına ermiş :)

Sanem, olabilir..Zamanla daha kötü olurlarsa kesin kabındandır..Yavaş yavaş oksitleniyor ya..

Age35, yok canım..Fethiye ' de :P


Gazel Vakti, teşekkürler..

Yalnızlar Kraliçesi, o çiçek çok güzel yayılıyor biliyorum ama çok yayılınca çimi örtüyor onun için saksıda ama gelecek sene bir düzenleme yapıp toprağa alacağım..
Boşverdim zaten.