Pazar, Mayıs 06, 2007

Bugün Hıdrellez.. Dün akşam gülün dibine isteklerimden şekiller çizdim taşla :) Dikkat ederseniz isteklerimi yazmadım..Yazmayacağım çünkü bu sene kendim dahil başkaları için de dileklerim oldu .


Cuma günü Dalamana gittim..Havalimanında işim vardı..Arabam olmadığı için Renault yeni arabamız gelmediğinden bize o günlüğüne araç sağladı..Logan marka güzel bir arabaya bindim..Burada reno hem de Dacıa bayi olduğu için böyle oldu..Yalnız o konuda yardımcı oldular ama arabamız geldiği halde faturası ve plakası için taa çarşamba gününü bekleyeceğiz...Oldu mu şimdi.. Beş gün araba bekletilir mi kapı önünde..Aslında en iyi yönü yürümem oldu ama bizim işimiz için ve acil durumlar için çok zor bir durum..Mesela dün açılış vardı Kayaköy de..Öyle ters ki dernekten bir arkadaşım aradı bende arabam olmadığı için gelemeyeceğimi söyledim..Hem minübüsle gitsem bile yolu uzak..O götürdü sonra gelirken de başka tanıdıklarla geldim..Bu konuda en az zorlanacak olan benimdir herhalde.Önce Kayaköy kahvesinde bir çay içtik sonra beni eve kadar bıraktılar sağolsunlar..Çok güzel resimler çektim Kaya da..Çokta hoş bir yer..Daha sonra yazacağım..


Geçtiğimiz akşamı yazmam lazım mutlaka..Burcu ile telefonda her gün yarım saat konuşuruz biz..Yani bir açtık mı bayağı uzun sürer..Tam konuşuyoruz Atahan oradan şarkı söylemeye başladı..Benim annem, güzel annem beni al kollarına..derken sesi gittikçe duygusallaşmaya başladı..O arada ben onun gelip annesine sarıldığını falan anlıyorum..Tam ağlayacak şimdi derken Burcuya gerçekten iyice sarılmaya ve sesli sesli ağlamaya başladı..Ben ve Burcu telefonda hem gülüyoruz ama bir yandan da Burcu Atahan' a çaktırmamaya çalışıyor..Benim duygusal yengeç oğlum diye onu sevmeye çalışıyor..O gece ikimizide darmadağın etti Atahan.

Bu sabah erken kalkıp bahçeyi suladık Uzunbey'le.. Çağıl arkadaşlarıyla sinemaya gidecekmiş bizde pazara gidip belki deniz kenarına yürüyüş yaparız..Gönül bugün Ölüdenize gidip denize girmekteydi ama araba yok ve arabasız Ölüdenize gitmek zor geldi..

7 yorum:

Hülya dedi ki...

Ay bu gurbet ne zor birşeydir böyle.Atsan atılmaz,satsan satılmaz:(
Hıdrellez de kavuşmaya dair birşeyler de çizseydin keşke gülün dibine;)

Asortik Krep dedi ki...

Hulya öyle şeyler dilemiyorum artık..Sebebine gelince de bir gün bir müşterime gittim..Adam Tüyapta fuara gideceğini söyledi..O an beni vursaydı bir damla kanım akmazdı..İçim gitti..Öyle de özlemişim ki Annemleri..Keşke ben de gidebilsem dedim ona ve benim memleketime gittiğini, oralara benim için de bakmasını söyledim..Bir kaç gün görüşmedik..Derken bir gece saat dokuzda telefon çaldı..Annem Babasını kaybettiğini söyledi..Bizim bütün otobüsler gece dokuzda yola çıkar..Başka vasıta yoktur..O gün Uzunbey' de bir arsa işinden dolayı sabahın 5 inde kalkmış ve araba kullanacak durumda değil..(İstanbul 13 saat)Benim zaten kafam yerinden gitti.Çünkü Dedemi çok severdim..O konumda yola çıkacak durumda değiliz zaten işimizden dolayı ikimiz birden ayrılamayız..Hem İstanbul değil Onu Demirköy' e defnedeceğiz..Yani İstanbulun ötesi arabayla 2 saat sürer..15 saatte mümkün değil yetişemem..Kış zamanı..Öğlen kaldırılması lazım..Benim uçak korkum var..Uzunbey' le oturduk ve benim gitmem lazım dedim ona..Dedeme veda edeceğim..Uçakla yetişebilirsin ancak dedi..Kış olduğu için de Dalaman kapalı Antalyadan..Sonra gece 12 ye kadar uçak ve gidiş yolları aradık..Tüm acentacı arkadaşlarımızı aradık..Antalya- Fethiye 2.5 saat yayladan..sonra bir tanesi aradı sabah 8 de Dalaman' dan tek sefer varmış..Olur dedim ve internetten bileti aldık..Hem ilk kez hem de yalnız binecektim ama yetişebileceğim için Allaha şükrettim..Ben sabaha kadar hiç uyumadan Havaş servisine bindim..Havalimanında indim , kapıdan çıktık..Servis otobüsüne bindim ki bir kaç gün önce keşke ben İstanbula gidebilsem dediğim müşterimle karşılaştık..Onunla aynı uçakta İstanbula gittik..Hatta babamla erkek kardeşim beni ve onu arabayla aldı..Biz onu Tüyap' a bıraktık (Beylikdüzüne) ve cenaze arabasının arkasından yetişmek üzere Trakya' ya doğru yola çıktık.

Sanem dedi ki...

Asortik, bir solukta okudum yukardaki yazini, ne kadar etkileyici, unutulmaz bir durum olmus. Nur icinde yatsin deden canim.

zeyno dedi ki...

Asortikcim, biz de cuma akşamı sürpriz bir şekilde dalaman a geldik, hep seni andım orada, haftasonunu geçirip geri döndük aklımdan çıkmadın neredeyse....

Yukarıda anlattığın olayda beni çok etkiledi, bazen ağzımızdan çıkan her şey nasıl da gerçekleşiyor ama bizim düşündüğümüz şekilde değil..Gerçekten birşeyleri isterken dikkatli olmak lazım, çok etkilendim....Buna benzer bir öykü okumuştum ama seninki birebir yaşanmış....

CaDı dedi ki...

Biraz önce Burcu'nun sayfasındaydım. Maşallah oğlunun efe kıyafetiyle fotoğrafını gördüm, hem çok yakışıklı hem de duygusalmış ufaklık:)

Asortik Krep dedi ki...

Zeyno, cuma günü 7 de döndüm havalimanından..görüşmek isterdim doğrusu..
Cadı, öyledir teyzesinin koçu :)

Asortik Krep dedi ki...

Bana yazdığım cevap yorumları sebebiyle kızmayın..Çünkü ben buraya ya da insanlara karşı hissetmediğim şeyleri yazamam ve söyleyemem..Bence hissetmediğim halde aa ne güzel söylemişsin dersem esas sizi kandırmak olur..Bu tarz bir davranışım olmaz, olamaz..Beni bu konuda mazur görün ve cevaplarımı bu çerçevede değerlendirin lütfen.