Perşembe, Ağustos 20, 2009


Öykü yazmış.. Bu ülkede önce soruna bakılır sonra denir ki şu lazım, beş sene sonrası düşünülmeden yapılır yapılacak olan.. Beş sene sonra bir bakarsınız ki yapılan yapıldığıyla kalmış, soruna çare bile olamamış ama it ürür kervan yürür, bazılarının gözü boyanır oylar alınır..


On sene sonra bunu yapanlara bu millet ne düşünür ben şimdiden biliyorum aslında ama ben demiştim demekle yaşanmıyor..

3. KÖPRÜ YAPILMASIN..


Araştırmadan beş yıllık planlarda bile olmayan bir köprüyü ben istedim yapıyorum mantığı padişahlarda bile yoktu..Bu işi usta ellere bırakırlardı..

Alın size Mağlova Kemeri..



Köprünün yapılması planlanan yerlerin çevre yolları şehre su sağlayan havzalardan geçecek.Oluşan suyun belki de kaynağını sağlayan ormanlar ve yeşillik köprüye kurban gidecek.

Bir zamanlar bu su havzalarının yapılmasını sağlayanlar suyun damlasını bulamıyorken su gibi ,çevre gibi, doğa gibi önemli etkenleri nasıl gözardı edebiliyorlar trafik için anlamıyorum.

Deniz ulaşımı gibi bir lüksü olan İstanbul gibi bir kentte, hala üçüncü köprü konuşuluyor.O da yetmezse boğazın her yakın yerine bir köprü daha mı atacağız..


Bence köprünün sorunları çözmesinden çok köprü yapılırken elde edilecek rantlar sadece göz önünde tutuluyor..

Soruna çare aranmıyor.. Göz boyanıyor..

3. Boğaz köprüsü yapılırsa on sene sonra geldiğimiz nokta keşkeler olacak.Bunu adım gibi biliyorum. Partisel ya da kişisel fikirler umrumda değil ben artık akıllı çözümler bekliyorum.
Gerçi memleketini vatanını düşünmeyen adamların İstanbul gibi bir şehri gözetmesini de bekliyormuyum..? Hayır, beklemiyorum..
(hızlı metro ulaşımı sağlıyor mu sağlıyor , millet hangi rantlar döndü burada demiyor gördüğüm kadarıyla a ne hızlı gidiyoruz diyor, sanırım onlarda bıktı hesap verilmeyen açıklardan, göz göre göre fakirlerin gözünü parayla doyurup kazanılan oyların hesabı tutulmuyor artık, herkes etrafın birden nasıl hissi duygularının uyanıp gerçek dünya hesaplarında olduğuna bakıp, semirenleri seyrediyor bence.. Hatta ben nasıl değişirsem semirenlere katılırım hesaplarında çoğu.. Bunu görmek için gönül gözü açık olmaya bile gerek yok, gerçek gözle farkediliyor değişimler..)
Bu millet gözünü açıp takip etmeli aslında bazı şeyleri yoksa beş-on sene sonra satılacak vatan da kalmayacak ellerimizde..!!!

Amma başkalarının sömürgesi olmaya meraklı milletmişiz de atalarımız bilememiş savaşıp kanlarını heba etmişler memlekete..
Hazır konu açılmışken yazayım diyorum..Yakın beklentim..
1-pekeke ile savaşıp şehit olan askerlerimiz yakında vatan haini ilan edilebilir.

2-assalanın öldürdüğü diplomatlar reddi millet edilir...
3-Adamın gözüne baka baka açılımlar desteklenir, sorulursa imralı diye bir ada yokmuş gibi davranılıp ana haber bültenlerinde sokakta oynayan çocuğun bile haberinin olduğu durumlardan sanki karşı komşu dedikodusu kadar bi haber davranılır.
Son bir şüphem var ki Hırka-ı Şerif ortadan kayboldu ya hakkındaki düşüncelerimi yazacağım ama korkuyorum paranoyak olmakla suçlanacağım..Bir insan bu kadar kıymetli bir eşyayı nasıl olur da bu kadar hırpalayarak kullanır.. Sevmeyin bu kadar çevrenizi ya.. Ülkemi bu kadar sevmeyin, insanlarımı bu kadar sevmeyin.. Sevdiklerinize bunları yaparsanız sevmediklerinize ne yapacağınızı düşünemiyorum ben.
Ramazan başlıyor.. Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum.. Gelecek ramazan da neye ütü basılır, hangi şehrin canına ot tıkılır hangi memleketi ne yaparlar , hakkımızda hayırlısı diliyorum..

7 yorum:

cakiltasi dedi ki...

ah asortikrepcim ah:(

içi seni dışı beni yakar bir durum. istanbul'daki eşeğe sorsan 3. köprünün saçma olduğunu söyler diye yazmış biri ekşi sözlükte. ben istanbul'da yaşayan bir insan olarak diyorum ki! değil 3, 10 köprü yapılsa soru çözülmez. hatta çok idda ediyorum. trafiği yaratan birebir köprülerdir. ve tarabya'ya beykoz'a da kısmen yakın oturan bir insan olarak. sonuna kadar karşı çıkacağım bir oluşum.

Sibelbek dedi ki...

bu ülkenin alenen satıldığını düşünüyorum ben. sence paranoyak mıyım?

xxx dedi ki...

yazık olacak tarabya ve sarıyer sırtlarına.. eski sarıyerli olarak oradaki yeşilliğin gidecek olmasına ve bunları kızıma gösteremeyecek olmaya da üzülüyorum. Halbuki orada doğdu..

Mine dedi ki...

Ne televizyon izleyesim var ne haber okuyasım :(

Ece dedi ki...

Duygularımı kısaca anlatamayacağım için, sayfama yazdım ben de.

Sevgiyle öpüyorum canım

Basak dedi ki...

Ne ülkeymiş kardeşim, yağmala yağmala hala bitmedi... Eli kulağında ama.

Oya Kayacan dedi ki...

Önlenemez bir gidiş bu. Çok hızlı kentleşme... Çok çıkarcı yönetimler... Dünyaya yayarsak eğer; yediklerimizde hormon neyse, gökdelenler, köprüler de aynı mantık.