Perşembe, Ekim 29, 2009

Cumhuriyet sadece ona sahip çıkanların..İhanet edenlerin değil.

O gün Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Paneli oldukça kalabalıktı. Geçen sefer Erdal Sarızeybek'te dışarıdan izlemek zorunda kalınca biraz erken gidelim dedik. Fevzi de bizimle geldi. Önce onun işyeri önüne arabayı parkedip beraber Fethiye Kültür Merkezine geldik. Alt salonda arkalarda yer bulabildik ancak. Kemal Kılıçdaroğlu hiç de ekranlarda görüldüğü gibi değil.Yani alışık olduğumuz politikacılar gibi değil, gayet aklı başında ve güzel konuşuyor.Sessiz gözüküyor ya sessiz bir adam da değil.. Sanırım show yapanlara alışık olduğumuzdan ekranda bize sessiz ve uyumlu gelmişti.Oysa hitabet yeteneği var ve taşı da istediği zaman gediğine koymayı biliyor.Yani lider olabilecek kadar yetenekli,belli bir zümreyi peşinden koşturabilecek kadar da etkileyici. Oldukça kalabalıktı, çıkışta dışarıda kokteyl vardı ama biz kalamadık.
Dışarı çıktığımızda sergi salonunda o gün açılan bir sergiyede denk gelince bir çırpıda geziverdik.



Günlerdir yazmak istiyorum aslında. Yazamadım. Hem resimleri ayarlayamadım hem de bir türlü konsantre olamadım. Oysa pazartesi ve bugün evdeydim. Pazartesi hiç bilgisayar açamadım. Tüm gün ev düzeni ile uğraştım. Bitmedi, çabuk bitmiyor artık ya da ben eskisi gibi iş yapamıyorum. Dikkatim dağılıyor ya da sık yorulup mola veriyorum. Molalar bilgisayarda son bulabiliyor. Evde işler de kolay bitmiyor aslında. Balkonlar,bahçe, yemek derken akşamı ediyorum. Bugün de evdeydim, biraz kolayladım ama bitmedi. Üç gündür hava bozdu artık, ara ara hava serinliyor ve üstümüze bir şey giymeden dışarı çıkamıyoruz.Hatta 2 gündür bir yağmur ki sormayın..Bugün mesela bizim köyde bir işimiz vardı ama yağmurdan ertelenmiş. Telefon geldi gelmeyin diye..
Bu iki güzellik ne zamandır sıra bekliyor görücüye çıkmak için..Annem örüp getirmişti, en sonunda çekip koyabildim bloğa.. Büyük ve güzel bir koleksiyonum oluyor galiba..Hele annemin ördüklerini kıyamıyorum kullanmaya..
Geçen haftaki motorcros yarışlarından görüntüler. Çok kalabalıktı , hava da çok güzeldi. Bu pist yeni yapıldı.Konserlerde güzel geçmiş duyduğum kadarıyla..
Ortalık toz duman oluyordu motorlar geçerken..

Yarış motorları..

Sahanın yanında bakım üniteleri vardı değişik markaların..

Havada atlamaları çok etkileyici.. Br ara üç tanesi havadaydı.
Burası Muğla-Antalya çevreyolu, Fethiye Esenköy yanı. E-5 gibiydi :) yarışlar boyunca.

Çok yakında olunca tozlanmamak mümkün değil.Uzaktan da bu kadar keyifli olmuyor.

Bazıları çekirdek çitleyip seyrederken arada bizim gibi gezerek izleyenlerde mevcuttu..
Biz bir tur atıp çıktık, o haftasonu hastaydım ya, pek keyfim yoktu.

Motorcros pisti..

Bu da pistin planı..

Biraz da Çalış Karnavalı 2. el pazarı görüntüleri.. O gün sabahtan pazar öğleden sonra motorcros yarışlarına gittik. Havaoyunlarına kalabalıktan ve saatini kaçırdığımızdan izleyemedik bu sene.Ben Türk Yıldızlarını ancak yoldan izleyebildim. Sonra da yoldan dönmüştük ,yazmıştım.

Çalışta üçüncü senesini yapacağımız karnavalın 2. el pazarı oldukça yoğun geçiyor. Kocaman bir otoparkı doldurup yanındaki sokağı da resmen dolduruyoruz.Bu hafta da oldukça kalabalıktı.


Burası da pazarın girişi..

Bu pazarlarda sadece 2. el eşyalar yok.Ev yapımı İngiliz tarzı yiyecekler ve turşular,soslar da yapılıp satılıyor.


Pazardan genel görüntü..

Bu hanım hem telefonla konuştu hem de bana poz verdi :) Çoğu beni tanıyor artık, her hafta komite için resim çekiyorum çünkü.
Bunu beğenmiştim ama almayı unutup çıktım, yaşlanıyorum mu ne :P

Yeni takvimlerimiz bunlar. Takvimlere sponsor bulduk, bastırdık..Sonra onları karnaval yararına satıyoruz beş liradan.. Böyle etkinliklerle tüm kış boyunca geçen sene 24 bin daha önceki sene de 23 bin lira para topladık. Sonra toplanan bu paralarla Patlangıçta okul yurdunun bahçesine oyun grupları aldık,izcilere çadır aldık, belediyeye başvurup burs alamamış çocuklardan 10 tanesine burs sağladık.. Bunun gibi desteğe ihtiyacı olan ama yardım alamamış dernekler dahil ihtiyacı olana komitede oybirliğiyle karar verip yardım ediyoruz.

Komitenin bir kısmı.. Ana grup diyebiliriz aslında.Resmi ben çekince grup eksik oldu ama bu sene daha kalabalığız aslında.. İskoçlar ve İngilizler bu grup.. Alman bir ailemizde var komitede.. Hilkat Hanım var (Pera Organizasyon)bir de ana sponsorlardan ve Dilek Hanım Fetav müdürü.. İki senedir Mete Bey var yine Türklerden..
Bu sene yeni katılan Türklerde var ama onlar daha acemiler bu konuda..

Pazaryerinin dışarıdan görüntüsü..

Çatalarık İlköğretim okulunu anaokulunun yeni düzenlenen sınıfı Çalış Karnavalından elde edilen gelirle yapıldı.
Geçen hafta orayı ziyaret edip alınanları gördük hep beraber..Beyazlı bey Peter , komite başkanımız.Kendi ülkesinde de (İskoçya) öğretmenmiş.. İyi bir başkandır, severiz kendilerini..

Bu gömleğim eski aslında,çok severek giydim zamanında. Daha yeniyken bir gün önü leke olmuş,çok üzülmüştüm.. Annemde ben senin için bir şeyler yaparım ver onu bana dedi.. Kırkyama kursunda üstüne kırkyama yapmış hatta kursun sergisinin olduğu gün giymiş.Bu gelişte bana getirdi.. Ben bayıldım..

Fikri mühimden gelen hediye paketim..Bebek diş fırçası ve macunu bu hafta Elçin'in bloğu için hazırladığım hasta destek kargosuna gidecek.. Küçük bir paket ama daha çok kitap ve yap boz ağırlıklı oldu. Kitapları pazartesi alıp göndereceğim..
Yarın Fethiye Yetiştirme yurdu ile Mavikuşlar Üzümlü'de Avcı Kulubesi adlı yerde Cumhuriyet Pikniği yapacağız.. Yarın erken kalkıp sosisli tart yapacağım.. Resmi tatil olduğundan Çağıl da bizimle gelebilir sanırım..
İyiyim, yani evde yeni düzenlemeler yaptım. Yoruldum ama evde çalışmayı özlemişim..
Saat geç oldu ama hala uykum gelmedi... Asi gece kuşu olmayı özledim galiba.. :) Bir zamanlar gece hiç uykum gelmezdi allahtan uzun süredir düzenim bozulmadı.. Erken kalkmak bir kenara ama geceleri uyumamayı seviyorum aslında..Geceler benim. Kendimi geceleri daha rahat hissediyorum.
Bu saatte yemekteyizin gece yayınları var. Ankaradalar, kalede çekim yapmışlar. Çok hoştu, Ankara Kalesi ilk gezeceğim yerlerden sanırım..Eğer bir gün gidersem :)


Not: Bu hafta Devin'le görüştüm..İyi gözüküyordu,bilgisayarı bozuk bu yüzden yazamıyormuş.

8 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Ankara Kalesi güzeldir be Asortiğim. Sen gri şehir, çirkin şehir diyenlere bakma, pekçok şehirden daha yeşildir. Benim Ankara'da olduğum bir zamana denk gelirsin inşallah da birlikte gezeriz Kale'yi. Sevgiler, kolaylıklar.
Bayramımız kutlu olsun...

Kubilay Kızıldenizli dedi ki...

O kadarçok şey yazmışsınız ki hangisi için yorum yapacağımı bilemedim.
Ama diyorum ki "bayramımız kutlu olsun!"

Özlem dedi ki...

sayende elçinin bloğunu tanıdım ve geçen gün bende paketimi yolladım.
annen gömleğini çok hoş yapmış farklı bir hava katmış.
grup olarak öyle güzel işlere imza atıyorsunuz ki imrenmemek elde değil.
CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN...

Adsız dedi ki...

Annenin ördükleri çok güzelmiş.Gülegüle kullan.Öptüm.

Unknown dedi ki...

bekliyorum kaç gündür merak etmiştim seni :)) yogun ve yorucu geçmiş günlerin ama yine zevkli şeyler diye düşünüyorum :)) çok hoşuma gidiyor yaptıklarınız festivaller,2.el pazarları sonucunda yapılan yardımlar destekler ne mutlu size ben de birgün umarım bir parçası olmak isterim inşallah ve sizinle tanışmak :))
sevgiyle kalın asortikciğim :))

uykucu dedi ki...

ahh ah o komitede çalışmayı bende çok isterdim!!.gel artık ankaraya sana süper bir tur ayarlarım, kalenin geceside gündüzüde muhteşemdir bekliyorum...

Gülen Tezer dedi ki...

Asortiğim krebim; hani bbg'ler vardı ya bir ara; orada kimin sesi çok çıkarsa o prim yapıyordu? Aynen öyle, kim saldırgansa kimin sesi çok çıkıyorsa siyaseten o aynen..
Kemal Kılıçdaroğlu hakkında tek yorumum:İstanbul kaybetti :( Alışık olduğumuz politikacı tiplemen de çok hoş :)
Çok güzel sosyal projelerden söz ediyorsun; toplanan paralarla yaptıklarınız için kutluyorum sizi. Çok mutlu oldum :) Aktiviteleriniz de ilginç :) Yalnız Ankara'da Leylakdalı'yla gezmeni onaylamıyorum :P benimle gez sen :D ya da ne yapalım iyi bari, Leylakdalı da gelsin..
Motocrosculardan Barış Tok'la tanışmıştım, o zaman 16sındaydı ve bana 'gör bak Türkiye şampiyonu olacağım ben' demişti. Oldu :) Bir kaç ay sonra kardeşimin rallide birinci olduğunun haberinin çıktığı dergide onun motocros şampiyonu olduğu haberi vardı :)

Anneciğinin ellerine sağlık.. Çok güzeller..

CUMHURİYET, İYİ İNSANLAR OLDUĞU SÜRECE KUTLANMAYA DEVAM EDECEKTİR.
BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN..

Asortik Krep dedi ki...

Leylak Dalı, çok isterim, yazarken bile içim gitti :))

Kubilay Bey, sizinde bayramınız kutlu olsun..

Özlem, çok teşekkürler o zaman sana..Seninde bayramın kutlu olsun..

Zen, teşekkür ederim,renkleri de çok hoş değil mi..?

Burcucum, ben de seninle tanışmayı çok isterim..Kıyısından köşesinden bir şey yapmazsam hayata karşı kendimi yenik hissediyorum..Bu da başkaları için bugün ne yaptın olarak karşıma dikiliyor geceleri..Bu duygudan kendimi kurtarmakta istemiyorum çünkü bunu seviyorum.
Tanışma olasılığımız varsa değerlendirelim lütfen.. :)

Figen, sen buraya gel,ben beş dakika seni boş bırakmam :)
Kale gece rüyama girmiş, başka ne diyeyim :)

Gülen,dönüp tekrar okudum ne yazdım diye :)) Tek korkum öne çıkmasını engelleyebilecekleri..Bence bizler için kendini sakınmasın politikadan, kimseyi de dinlemesin,zamanı geldiğinde öne çıkmayı bilsin :) Umarım mesajı almıştır..
Ankarayı hep beraber gezelim de yolda dikkat çekeceğimiz kesin :) Neden dersen ben çok gülerim,neşeli biriyim ya, sen konuşup betimlemeler yaptıkça ben gülerim artık.. Hem de mutluluktan :) Bir gün kaçacağım sanırım..

Senin ailenede maşallah var ya.. Özendim eski bir sporcu olarak :)
Akşam Fener Alayı da vardı ama ben erken eve dönünce kaçırdım.