Cuma, Kasım 06, 2009

Geçtiğimiz haftanın en güzel manzarası bu manzaraydı diyebilirim. Burası Karaağaç yolu. O gün hava da çok güzeldi ve hem gezdik hem işimizi hallettik. Günlerden salı aylardan kasım :)
Denizde görülen ilk ada St. Nicholas Adası yani Gemiler koyundaki ada. Yeşillikler içindeki mahallede Kirme. Karaağaç'a bağlı bir mahalle.
Bugünlerde niye yazmıyorum diye sordu bana Zen, aslında yazmak istedim ama yazamadım. Bir şeyde yapmadım. Bu hafta artık soğuk havalara geçiş yapmış bir Akdenizli olarak yazıyorum. Geçen hafta utanmasak denizdeydik bu hafta kalın hırkalarımızı ve şemsiyelerimizi çıkardık.

Klima çalışmaya başladı akşamları evde. Uzunbey hasta gibi.. ama hasta olup evde kalacak lüksü yok. Pazara kadar olmaz yani.. Cumartesi belki bir hastalık geçirmiş birine akülü araba almak için kahvaltı yapılacak oraya gidebilirim.. Kaleparkta ama zamanından emin değilim..

Bugün Zen'de aylık bakımdaydım, hiç bitmesin istedim.. Gelecek hafta da masaja gitmek istiyorum.

Bu mantarlar Karaağaç yolundaydı, gidince bir köylüye sordum ama mantarları pek tanımıyor. Yalnız hayvanlar yiyiyor onları dedi, malumatım bu kadar.

Bu da araba yolumuz.. Yeni açıldı da bu yüzden geçen hafta gidilecekti ama yağmur yağınca iptal edildi görüşme. Bu yeni yol Fethiye-Ölüdeniz- Kirme -Karaağaç-Alınca yolu.. Ölüdeniz Faralya arasında yol ayrımı var ve yol Kirme'ye gelmeden böyle toprak yol haline geçiyor. Yukarıdaki manzara da en yüksek yerlerden.. Sonra dağın içinden öbür tarafına geçip yavaş yavaş iniyorsun.. Yine de deniz kenarına değil.Çünkü denizin kenarı Kabak Koyu. Karaağaç ve Alınca Kabak Koyunun üstü oluyor.
Resimde görülen Faralya yolu, biraz dikkatli bakarsanız da yolun üstünde gördüğünüz yer Faralya (Uzunyurt).

Arabadan çekilmiş bir poz, Lykia World. Onun arkası Kıdrak Plajı arkası da Belceğiz -Ölüdeniz..



Bu sefer ters istikametten yine arabadan çekilmiş Kıdrak Plajı.

Uzun süredir bahçe resimleri yoktu. Benim bahçeden Hanımeli..

Bunlar sukulentler.. Öndeki çiçek olanının adını ezberleyemedim bir türlü, diğeri Aşkın Gözyaşı.. Döküldüğü yerde çoğalıyor da ondan.

Evin ön tarafında bu pembiş pembiş açmış çiçekli bitki Ağaç Gülü,yol hatmisi de deniyor... Arka bahçe de var ama zamansız budadıklarından kötü durumda. Normalde bu ağaç budanmıyor.

Çiçekler böyle pembenin her tonunda.. Buruşturulmuş kağıt mendiller gibi. İlk geldiğimden beri sevdiğim bir bitki bu.
Her fırsatta kendimizi dışarı ve denize atıyoruz ya bu da onlardan birisi..Uzunbey bizi mangal yapmaya götürdü Kargı plajına..Kimseler yoktu, hava da çok güzeldi. Mangalı yapıp döndük eve..


Çağıl' la Ares kumda koşup durdular..

Geçen hafta gittiğimiz Cumhuriyet Pikniği.. Çocuklar top oynarken Ares'te tüm topları kovaladı durdu.

Çuval yarışı yaptılar, ip atladık ben atlamadım ama ben çevirdim :) Ne de olsa onlar erkek ip çevirmeyi bilmiyorlar..
Çok eğlenceliydi sık sık biraraya gelmeye karar verdik..
O sabah yapılan poğaçalar, bunlar Çağıl'ın, sosisli tart pikniğe gitti :) O pikniğe gelmediğinden ona yarı pişirdim. En sevdiklerinden..

Bazı sabahlar ya da gün içindeki yürüyüşlerde yürüdüğümüz Şat. Bu gördüğünüz yolun ucundan eskiden gemiler maden yüklermiş..

Şat'tan Şovalye adası çok yakın..

Bu tarafta Koca Çalış dediğimiz bölgeye uzanan sahil yolu..Çalış plajı bu görünen kısım yani.

Burası eski 1881 yeni Mutlu Restaurant .. Bir ara servislerinden şikayet ettiğimiz için uğramıyorduk, yeni düzende dile getirince illa gelin deneyin denildi bizde bir pazar sabahı gittik. Denemeye gittiğimi de söyledim :) Görüntüler oradan.. Kişi başı 12.5 lira.

Koca Çalışta .

Hep başkalarının yaptıklarını koyuyorum. Çünkü eskisi kadar bol vaktim olmuyor birşeyler yapmaya.. Gerçi ben başkalarının yaptıklarını seyretmeyi de seviyorum. Yetenekli insanlar hoşuma gidiyor. Bunu ise sandıktan çıkardım. Eskiden kurslara giderdim, kumaş boyama kursunda yaptığım seccade. Kullanmadım, Çağıl'ın çeyizinde :) Kat izi olmuş,aynen çektim ,ütüye zaman bulamadan tekrar yerlerine koydum da..


Modelini kendim tasarladım.. Eski bir kaftandan motif çıkarıp seccadeye uyarladım. Saten kumaş üstüne kabartma boya.

Bu benim bebek arabamın örtüsü.. Resmini bulursam arabanın resmini de paylaşacağım.. Annem yapmış,dikmiş ve işlemiş. Saten altı dolgulu ve kenarları beyaz tül fırfırlı.

Bu da karyola örtüm..Her tarafı işli ama diğer resimler titrek çıktığından koyamadım.. Bebek odası mobilyalarım beyazdı, beş altı yaşına kadar o yatak odası takımı kullanmıştım, hatırlıyorum.. :)

Bu da annemin ben küçükken çeyizim için yaptığı masa örtüsü..O zamanlar bu tarz örtüler çok modaydı..Bunu ben yedi yaşındayken yapmıştı. Her gün kullanmaya kıyamadığımdan hala öyle yeni gibi durur, bu evde ki oturma grubum aynı tonda olduğundan iyi ki öyle kullanmışım diyorum.Masaya serdiğimde çok hoş duruyorlar çünkü..

Bugün Back to black' le buluşacağız. Daha doğrusu onu ziyarete gideceğim.. Geçen çarşamba 2. el pazarında oturup kararlaştırdık..
İstanbul için bilet ayırttım.. Kısmet olursa bayramdan önce ben gideceğim, Çağıl arife günü gelecek, beraber pazar günü dönmüş olacağız.. Uzunbey Ares'le evde kalmaya karar verdi..Pazara döneceğimizden son iki gün beraber olacağız ..
Günler sakin geçiyor, belki böylesi daha iyi bu ara yoğun tempoda yaşamak istemiyorum.
Arada blogda eski yazılarımda linkleri verdiğim şarkıları dinliyorum, bazen sırayla bazen aklıma eseni.. ama şu aralar buna takıldım kaldım.. Çok dinleyemiyorum ama mırıldanıp söylemeyi seviyorum :)

6 yorum:

minimalist dedi ki...

ne ilginç mantarlar öyle? Deniz kokusu eşliğinde kahvaltı...Lütfen böyle fotolar koymayalım biz de insanız :)))

Unknown dedi ki...

güzel bir hafta sonunuz olsun sevgili asortik ciğim...abla desem aşırıya kaçmış olur muyum acaba...
bu arada karadenizin fatsa sından yazıyorum size :)
sevgiyle kalınız...

Asortik Krep dedi ki...

Minimalist, bak bu sefer geldiğinde kahvaltıya götüreceğim seni.. :) Tamam mı..?

Burcu, tabii ki abla diyebilirsin..Çok sevinirim :) Fatsa'ya sevgiler o zaman..

Çınar dedi ki...

Mantarlar çok ilginç. Manzaralar da çok güzel. Ankara'da tamamen kışa girmişken ve gecenin bu saatinde içim açıldı bakarken ve okurken. Keyfin bol olsun.

Nostaljik el işleri de çok güzel.
Yapanın ellerine sağlık

Sevgiler

Asortik Krep dedi ki...

Çınar, nostaljik el işleri yazıyordum altına, sonra yazıya baktım yazmamışım..Nostaljik el işleri güzel uymuş,evet gerçekten benim için nostaljik :)

Oz dedi ki...

Yeni geldim ama dayamadım Mimledim seni:) Operizzz...