Salı, Ocak 05, 2010

Sen benim şarkılarımsın..

Cumartesi akşamı misafirlerimizi ağırladık, güzel bir akşamdı bence. Ertesi sabah yürüyüşe çıktık. Bu sefer Oyuktepe koylarındaydık. Hava çok açık değildi bu yüzden ormanda ya da toprak yolda yürümek istemedik. Arabayı Letonya arkasındaki ilk koyda bırakıp asfaltta yürümeye başladık. Ares mutlu mesut etrafı seyrederek gezindi.. Bende yine yakaladığım pozları çektim. Işık güzel olmadığından güzel resim pek çıkmadı ama manzara her zamanki gibi nefisti.


Kıvrıla kıvrıla giden yollarda yürüyerek gezindik, sohbet ettik. Geri dönüş yolunda sonuna doğru birden yağmur başladı.. Son 200 mt ıslandık ama nasılsa eve gidiyoruz diye önemsemedik. İyi ki sabahtan yürüyüşe çıkmışız, daha sonra eve döndüğümüzde ben azıcık bahçeye çıktım , daha Çalış'ta yağmur başlamamıştı.. Sonra yağmur bir başladı, akşamda devam etti. Mecburen içeri girdim. Uzunbey dönüşte fidancıda durdu ben çiçek soğanı istiyordum, üç tane gezdik,aradık ama bulamadık. Burada marketlerde de yok, internetten almak da zor geldi .Bekleyeceksin bir kaç gün falan.. Çiçek soğanı bulamadım ama bende olmayan değişik bir kaktüs aldı bana Uzunbey. Dün saksıya koydum hemen, daha sonra görüntüleyeceğim yeni bebişi :) Geçen sefer kendim gittiğimde aynı fidancı da benimkilerden farklı çeşitte kaktüs yoktu, sukulentte.. Uzun zamandır değişik bulabildiğim tek kaktüs bu oldu. Resimde görülen yolun devamı kıvrılarak giderken yolun sonunda görülen Şovalye Adası, en solda görülen kısım da Çalış.. Yani şu an Çalış'la bulunduğumuz yerin arasında deniz var ortada da ada..Hani sabahları Şat'ta (Çalış'ta )yürürken resmini çektiğim ada.

Bu koyun adını bilmiyorum açıkçası (bilen varsa yorum yazabilir) ama su kaydırağı olan bir tesis var içinde, bir de köşler.. Eskiden gidiyorduk ama arka arkaya olunca tüm koylar bazen karıştırıyorum.
Küçük Samanlık, Büyük Samanlık, Boncuklu Koyu , Aksazlar -olmadığını biliyorum o ilk koy-isimlerini bildiklerim.

Fethiye körfezi..

Karşısı Karataş plajı -Akmaz / Kargı

Duruşuna hastayım :) Güzel bıyıklı, yakışıklı köpek.. Öpücem bir gün o güzel bıyıklarından olmayacak :P Birde tarçın renkli kirpikler öldürüyor beni :)

-Çok seviyoruz biz bu oğluşu yaa.. Her lafımızı da anlıyor, yanında konuşurken bizi dinliyor falan. Babam bebeği olanlar gibi hep onu anlatıyorsun diyor bana, anlatmamak mümkün mü , hayatı bir başka canlıyla paylaşmak hayatın mucizelerinden biri gibi..

İngiliz komşumuz Uzunbey' e bu köpek hiç havlamayacak mı diyormuş.. :) Ancak dikkat çekmek isterse havlıyor o da her istediğini anlatabildiği için gerek kalmıyor. Birde balkondan tehlikeli gördüğü bir şey olursa hırlıyor tehdit eder gibi..

Aynı koyda köşkler..

Havada değişik bir koku aldığındaki hali..

Şovalye Adası.. Arkası Çalış.


Yakın plan adadaki evler..

Bugün sakin sayılan bir gün geçirdik, sabah yürüyüşe gittik, yazıyı bürodan yazıyorum arada da Facebookta gördüğüm bu sayfayı (Mugla ili, Koycegiz ilcesi, Beyobasi beldesi, Pinar koyu hudutlari icerisindeki Yuvarlakcay irmaginda yapilmak istenen hidro-elektrik santralina karsi cikiyor, Ozel Cevre Koruma Kurumu Baskanligi'ni, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nu ve Cevre ve Orman Bakanligi'ni Yuvarlakcay'da yapilmakta olan doga katliamini durdurmaya davet ediyoruz.)paylaşıyorum.. Uzun zamandır konuşuyorduk ama ilk ağaçları kestiler hem de anıt ağaçları, haberi gördüğümde içim kan ağladı.. Okuduğunuzda sizde göreceksiniz ki o kadar küçük su kaynağının üzerine HES ( hidro-elektrik santrali) yapmak soruna çözüm getirmiyor ama birilerine yarıyor demek ki. Bu yüzden doğaya kıyıyorlar.


Birde Su Meclisi Toplantısı var ki, gerçekten orada olmak isterdim.. Emekli olduğumda bütün toplantılara katılmak istiyorum ben :)) Hepsine hem de :)) Emeklilik hayalim bu çevre toplantılarına istediğim zaman katılabilmek. .

Bugünlerde aslında şikayet edecek bir durumum yok, her zamanki gibiyim ama hayatımdaki bazı izleri -ne diye sormayın bunu anlatamam, bazen kendimde bilmiyorum- bulamıyorum, bu yüzden sıkıntıdayım işte. Eskisi gibi yakalayamıyorum.Bu da beni rahatsız ediyor. Kendimi huzurlu hissedemiyorum.Benim hayatım da alışkanlıklarım çok önemli.. Kendim istemeden şartlar değişirse mutlu olmuyorum. Neyseki biraz önce içinde çok güzel şarkı linkleri olan bir mail aldım :) havam değişti .. İşte bu tarz güzelliklerden beslenmeden yaşayamıyorum ben. Benim hayatım böyle geçmeli, kendimce keyfim yerinde olmalı, keyfim yerindeyse bana zor gelen herşeyi yapma gayretim yükseliyor, hayata bakışım değişiyor :)
Yarın önemli bir kahvaltı daveti var, sabahtan, resim çekebilirsem paylaşacağım..
Çarşamba 2. el pazarımız var merkezde..(pazar yerinde) Arkadaşlarla satış yapıp burslara bağışlayacağız yine.
Pazar günü Hisarönünde 2. el pazarı var (car boot sell) ama artık ilkokulun bahçesinde yapılıyormuş pazar.Gitmek istiyorum,uzun zamandır oraya gitmedim ama pazar günkü plana bağlı gidip gitmemek.
Yazıyı bitirmem gerek artık.. Değiştirmeden yolluyorum.

16 yorum:

Adsız dedi ki...

Sıcak bir şömine başında sıcacık evsahipleriyle, yalancı olduğu iddia edilen ama gerçeğini aratmayan nefis ikramlar eşliğinde çok güzel bir akşamdı.. Tadı damağımızda kaldı :)) En kısa sürede tekrarlamak dileğiyle..
Sevgiler, selamlar Nurdan..

Asortik Krep dedi ki...

Nurdancım, bizde çok mutlu olduk,evet kesinlikle tekrar etmemiz gerekli :) Menüdeki yalancı tavukgöğsü ve yalancı su böreği için diyorsan sanırım fena değildi :)
Bende sizin hediyenin resmini çektim bu sabah, gelecek yazıya artık :)

Unknown dedi ki...

sizin şu sabah yürüyüşlerinizdeki doğaya bayılıyorum arada da kıskanıyorum :))
bir de pazarlarınızı :)))
daim olsun maşallah diyeyim nazar değmesin :)

Asortik Krep dedi ki...

Funda, Fethiye doğal plato zaten özel bir çekim yapmaya gerek yok, nereye baksan manzara,deniz,yeşillik..
Birde biz hafta arası birbirimizden ayrı planlar yaparız, gündüz aynı büroyu paylaşıyoruz ama az görüşüyoruz herkes kendi bölümünü takip ediyor..ama pazar günleri bütün planım Uzunbey ve Çağıl'la ilgilidir, o gün planları onlara bırakırım.Bu sene Çağıl dershaneden çıkamadığından Uzunbey, ben ve Ares geziyoruz doğal olarak.Pazarları arkadaşlarımla özel olarak buluşmam, randevu vermem,misafir kabul etmem.Sadece iş için bu da son zamanlarda 2. el pazarlar için görevli gidiyorum.Bu İstanbuldaykende böyleydi..

Unknown dedi ki...

ablacığım fotolar harika bayıldım ben ya :)
ben de oraları görmeyi çok istiyorum hem de çok :))
şu konuda çok haklısın ki insan kendisi mutlu olmayınca istese de mutluluk sacamıyor aslında içindeki olumsuzluklar seni üzmesin at onları o güzel sabah yürüyüşlerinde serp denize doğru :))
sevgiler..

minimalist dedi ki...

şovalye adası ne kadar güzel görünüyor. Keşke orada yaşasak ne güzel olurdu:((

Demli Hayat dedi ki...

kıskançlıkla izliyorum...

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

sağlıkla huzurla olsun her gününüz...

Özlem dedi ki...

Bu seferki resimleri sevgiliyede gösterdim baştan sonra, profesyonel çekimleri dedi öyledir dedim;)

Adsız dedi ki...

sağlığınız,mutluluğunuz daim olsun,inanın sizin için arada dua bile ediyorum))kel alaka da bir şy soracağım erdil beye ne oldu biliyormusunuz?sağlıkla,sevgiyle kalınız))eylül

Adsız dedi ki...

Saygıdeğer Adsız! İnternet ortamındaki çalışmamda size rastladım!Faaliyetlerinizle ilgili
olarak ve dahi benim öneri ve teati
durumumum için bu notu değerlendir-
me durumunuzdan sonrasında bana:
ululevo51@hotmail.com veya:
emeklilevo@windowslive.com olan
2 adetten her hangi birisi üzeri
olacak şekliyle e-mail iletinizi sunmanızı rica edebilirmiyim?!

Asortik Krep dedi ki...

Burcu, belki kaçarsın bir ara buralara belli mi olur..? :)

Minimalist çok güzel evler ve butik oteller var adada.. Hiç değilse tatil yapabilirsin :)

Demli Hayat, ben çocukken manavımızın duvarında bir tabela vardı;
nazar etme ne olur
çalış seninde olur :)

Akdenizde yaşamak isteyen herkese yardıma hazırım.. :)
Yolunuz geçerse buralardan artık bir kahve ikram ederiz denize karşı :)

Elçin, hep beraber tatlım :)

Özlem, evlen o adamla kaçırma sakın :P :))

Eylül,çok teşekkür ederim beni düşündüğünüz için..Erdil beye mail attım..

Saygıdeğer Adsız Bey,verdiğiniz adreslere mailimi gönderdim,cevabım umarım yardımcı olmuştur...

Adsız dedi ki...

merhaba.bir arasize bahsetmiştim..fethiyenin yerlilerinden olan Osman adlı bir arkadaşım vardı.çokk severdim kendisini.5-6 ay önce ölmüş.buradaki arkadaşlar benden üzülmiyeyim diye saklamış.yeni öğrendim..size niye yazıyorum..onuda anlamadım..sanırım sizde orada olduğunuz için sizinle paylaşmak istedim..üzdüysem özür.eylül

Asortik Krep dedi ki...

Eylül, ben size yazmıştım aslında ama kaçırmışsınız.O ara yazılarımı okumadınız sanırım..Zaten ilk duyduğumda aklıma siz galdiniz.Çok sevilen biriydi,mekanı cennet olsun..

CaDı dedi ki...

Ever canim istanbuldayim

nalan dedi ki...

dertleri suyun başını tutup bizim olan suyu bize satmak.
hes bahane, sudan gelecek rant şahane !