Cuma, Aralık 10, 2010

birden sen gelsen aklıma


Dün enteresan bir gündü ama onu daha sonra yazmaya karar verdim.  Bu fotoğraf Kayaköy İlköğretim okulu için yapılan gönüllü çalışma grubunun toplandığı gün çekildi. Yaza kadar çok güzel gelişmeler yapmayı düşündüğümüz bir çalışma içerisindeyiz.Her aşamasını sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.Bu da ilk ön çalışma toplantısıydı yalnız grubu çekmeyi atlamışım :) 



Bu  iki güzellik annemden.İstanbulda takı kursuna gidiyor bu sene.Bana yaptığı hediyelerden. Ben kendine yaptığı bir bileziği daha beğendiğimden sanırım onu da yapacak bana- değil mi anne..? :)) 

Kırkyama kadar takı konusunda da süper :)) Eline sağlık diyorum.

Gelelim pazar günkü xmas (yılbaşı) pazarına.. O gün o kadar çok yağmur yağdı ki..! Emeklere üzülmedim dersem yalan olur. Bir ara saçak altından çıkamadık,düşünün yani.Buna rağmen aşırı kalabalıktı.Eğer güzel bir hava olsaydı en az 3000 kişi gezerdi diye düşünüyorum..Gerçi yağmur İngilizleri bağlamadı,kısa kollu ve şemsiyeli olarak gezdiler stantları :))
noel baba
Derin fotoğraf çektirirken...
ev yapımı soslar
şeker hamuru yılbaşı pastaları
keçeler
örgü bebekler
                                                Cafe derin'in hepsi satılan kurabiyeleri :) 




Dün gece aşırı yağmur yağdı.Pazar gününden bu yana da havamız biraz soğudu.Yine de güneşli günlerde dışarıda gezebilecek kadar hava güzel.Akşamları da  serin olmaya başladı.


Akşamki yağmurda Ares şimşeklerden çok korktu. Normalde yatağın ucunda yerde yatar, bütün gece yatağı paylaştık :))  


Köpekler aynı evin çocuklarının huyunda oluyor birde.Demek ki yetiştirene de bağlı bir şey bu.Mesela normalde bir şeyi tatmıyor ve yemiyor ama bir kere kandırıp tattırabilirseniz  yemeye başlayabiliyor :) Birde artık iyice farkettim ki ben onun hayatında özel bir yerdeyim.Bana  kesinlikle karşı gelmiyor :)  Uzunbey'e köpek bile kimden korkacağını biliyor diye takılıyorum :))   


Bugün perma kültür toplantısına pastoral vadiye gitmeyi düşünüyorum. Yarın akşam da Zen evine  davet etti, gece oturmasına. 


Salı günü güzel bir şey oldu :) Uzun zamandır yapmadığım bir şey yaptım kendim için. Bu kendime ayırdığım zamanları çok sevmeye başladım ben. Özgür bir ruh gibiyim, kısıtlanmaktan hoşlanmıyorum. Kendime zaman ayıramamak da kısıtlanmaya giriyor bence.Keyif alıyorum tamam ama daha çok kendimle başbaşa kalmalarda beni yeniliyor diye düşünüyorum. Bu halimi seviyorum. Biraz bu yönde secret yapmaya karar verdim.Yani sevdiğim şeyler için daha çok çabalamaya. Hayallerim desem daha doğru olacak galiba... Çünkü işimden zaten keyif alıyorum. Çok yoruluyorum ama keyifle yapıyorum ki çoğu gönüllülük ve destek işi yaptıklarımın.Görüyorsunuz buradan zaten.Sıkıldığım bu değil ama kendimi geliştirmek istiyorum. İlgi duyduğum değişik konular var ve bunların peşine de takılmak istiyorum. 


En çok da okumayı özlüyorum bu ara. Bu konuda  okuma grubu kurmayı düşünüyorum.Burada yaşayan arkadaşlarımla konuştum. Ayda bir toplanıp oturup okuduğumuz kitapları konuşacağımız bir grup kuracağım. Yani mesela bir aya bir kitap hedefleyeceğiz. Herkes o kitabı okuyacak sonra da toplandığımızda o kitabı enine boyuna inceleyeceğiz.Herkes neden beğenip neden beğenmediğini paylaşacak falan. Kitap konusu dışında politika,hayat gibi konularda konuşmak serbest ama kendinden konuşmak yasak olacak. Bunu da Rebecca diye bir İngiliz arkadaşımdan örnek aldım.Onlar ayda bir kitap inceliyorlar ama İngilizce , benim hedefim  bunu Türkçe yapmak çünkü diğer alanlarda zaten yeterince İngilizce konusunda cebelleşiyoruz.Hem benim Türkçesine daha çok ihtiyacım var :) 
Devamlı okuyan bir kaç arkadaşım var, onlarla konuştum fikri hoş buldular, sanırım yapacağız bunu.


Günün şarkısı : MFÖ  

25 yorum:

Hülya dedi ki...

Örgü bebekler çok güzel! Bende istiyorum : )

Oz dedi ki...

sergide fotografı gozuken herşey birbirinden güzel. keşke yanında olsaydım ve yağmur yağarken gezebilseydim sergiyi, yanımda sen:) Okuma grubu fikri süper:) Ben kesinlikle Fethiye de yaşamalıymışımm:) Yanımda sen!:)

Berceste dedi ki...

Kitap klubu super Asortik Krep! Yani bastan sona hersey super, ozellikle annenin elisleri. Kendisine hayran oldugumu soyler misin :) Eline saglik. Christmas pazarinda brandy'li keklere carpti gozum :) Hem sever, hem sevmezdim onlari nedense. Yilda bir kere yemek guzeldi :) Gelelim en basa yazdigima. U3A'de en cok toplanti kitap kluplerinde yapiliyordu sanirim. Hedeflenen sureye yetistikleri gibi, hicbir toplantiyi da atlamiyorlardi. Burada emekli edebiyat ogretmeni bir komsumuz var. Hatunun tek isi olan biteni izlemek, kuracalamak. Ona kizdikca hep derim. Akli basinda, bu isi bilen bir insan olarak neden boyle seyler yapmaz da millete karisir diye... Aksam yemeginde selam soyle ;-)

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

çok beğendim Fotoların tamamını örgü bebeklere bayıldım bir de keçelere... yapanların ellerine sağlık... bir de ilk fotoda bahsettiğiniz çalışma ile ilgili yapabileceğimiz bir şeyler olursa, elimizden geleni yapmak isterim. Mesleğimin ilk 3,5 yılı köy öğretmenliği yaparak geçti de ... bir annenizin ellerine sağlık ne hoş takılar bunlar....

paylaşımlarınızın tamamı için teşşekkürler..

Unknown dedi ki...

ablacığım ben bayıldım fotograftaki herşeye :)) ah ah özlemisşim yazılarını fethiyeyi :))
kitap konusu çok iyi fikir bizimlede paylaşırsın artık okuduğun kitapları ayrıca kendine zaman ayırma konusunda çok haklısın çok ihmal etme kendini :)
annenin ellerine sağlık ve güle güle kullan
öpüldün ...

Suleyman ve en dedi ki...

Merhaba Asortik Krep,

¿Nasilsin?
Esim ve ben Arjantin´de :)

Simdi tango ders gidiyoruz..

Cok selam = ¡Adios!

Suleyman ve Ben

Adsız dedi ki...

Kitap okuyup inceleme olayına bayıldım...:)))

sevgiler

Nurdan Karakaş

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Önemli projeler ve koşturmacalarda kolaylıklar dilerim. Ailece iyi hafta sonları...

(bloğun yeni imajı, eskisiden iyi!)

beste dedi ki...

okuma grubu cok iyi fikir Zehra kurabiyeleri yapar;) yagmur bazi milletler icin paln degistirici bir unsur degil, hos gunler gecirmissin ne guzel. Ilik huzurlu fethiye gunleri...

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Resimler çok güzel.Belli çok emek var.Annenin yaptığı takılarda öyle.
İyi günlerde kullan.Burası Darıca ve yağmur buradada var.Bütün yurt öyle.Güneşli günlere hasret kalacağız sanırım.
Yinede bol güneşli günler diliyorum.
Sevgiler:)

Çınar dedi ki...

Fotoğraflar her zamanki gibi harika. El işleri, özellikle Annenin yaptıkları ve kurabiyeler de.

Sevgiler

tulina dedi ki...

Kitap okuma, kitabi tarisma fikrini cok sevdim. Katilmak isterim.:)) mumkunse..

Asortik Krep dedi ki...

Hülya, görürsem alacağım senin için bana mailini yaz lütfen.

Özlem, siz başka yerlere gidemezseniz buraya gelin lütfen :)

Berceste,annem çok marifetli bir kadın, bildiklerini listelemem lazım ancak anlatabilirim.Biraz olsun genlerimde olmasını hayal ediyorum bu yeteneklerinin... :))Ben bir sürü kadının özellikle çalışan kadınların evde boş oturmasına uyuz olan biri olarak diyorum ki ben eskiden günlere giderdim mesela sultanahmet günümüz vardı, ( allahım çok gezenti biri olduğumdan büyükçekmece de oturup sultanahmete güne giden biri olarak şimdi aklıma geldi bir de Trakya günümüzde vardı,keşan,çorlu,lüleburgaza giderdik günübirlik :)) neyse günlerde okuduğumuz kitapları,yaptığımız yeni yemekleri, bulduğumuz yeni uygun alışveriş dükkanlarını paylaşırdık :)) yani potansiyel gücü nasıl kullanmak istersen o yönde kullanırsın bu biraz sana bağlı, ben o günde öğrendiklerimi hiçbiryerde öğrenmedim diyebilirim. Oturup boş konuşmakta senin elinde kitap ,sinema konuşmakta diyeyim sen anla.
İstanbulda olsam ne güzel olurdu ama seninle sık sık gezi günleri yapar,istanbulu tekrar keşfederdik..Düşünsene müze günleri mesela...

Sevgili Emine, daha çok stand vardı ama yağmurdan dağıldı.kaya için belki kitap desteği isteyebilirim daha sonra,önce şu tamirat tadilat işlerini yaptıralım bir, şimdi dersler başlayacak ingilizce verecek bir arkadaşım-Rebecca :) resim dersini de Dean verecek :) atölye yapacağız falan bilgilendireceğim daha sonra.Teşekkür ediyorum.Görürsem sana da yollayacağım örgü bebekten.. :)

Burcu, tabii ki her şeyi yazmaya çalışıyorum zaten :) Teşekkür ederim güzel yorumun için.

Süleyman, eşine ve sana selam ve sevgiler.. Tango çok severim bir zamanlar yapmak istedim ama uzunbey pek hoşlanmadığından bende başkasıyla dansetmek istemediğimden gitmedim :)) ama sık sık dinlerim ve izlerim.

Nurdancım istersen katılırsın ileride..

Jivago, teşekkür ederim :)

Beste, Zehra valla çok güzel şeyler yapıp çok yemeyenlerden, ben onun yaptıklarına ne kadar dayanabilirim belli değil :)) O günlere kurabiye getirmemesini isteyeceğim :P Nisanın ilk haftası mantar festivaline geliyorsun değil mi...?

Sevgili Şanslı, bugün güzeldi ama dün bir ara yolun yarısında arabayı kenara çektim,silecekler yetişmedi en son hızda..Ben 16 senedir devamlı araba kullanırım,her ortamda kullandım ama dünkü yağmur çok kötüydü..Yolda sadece sağ çizgiyi görebildim düşün yani..Onu da göremediğimde durdum.

Çınar, sağol,öğretmenler çok becerikli oluyorlar valla :)) Öğretmen çocuğu olmak okurken zor ama hayat için bir şans bence.

Tulina, çok sevinirim.İlk kitap için arayacağım.

gülsen VAROL dedi ki...

Ben bir yıla yakın zamandır senin bu çok yönlü sayfanda keyif sürmekteyim sevgili Asortik krep.. Demek ki sen beni yeni yeni keşfediyorsun!!! Olsun! geç olsun güç olmasın.. :))) Seni gibi eleştirmene ihtiyacım var..

minimalist dedi ki...

fikir gerçekten çok hoş; belki bize de örnek olur :)) mutlaka paylaşırsın diye umut ediyorum detayları ilerleyen zamanlarda. Annene de maşallah diyorum :)))

Asortik Krep dedi ki...

Sevgili Hasret Senfonileri, aslında tam olarak anlatamamışım,kafam karışık aynen karışık bir cümle olmuş anlatımım...
Ben sizi aynen bir şarap gibi her yudumda yeniden keşfediyorum gibi bir şey yazmak istemiştim..Yani yavaş ama sindire sindire demek istedim.Her keşfettiğim yudumu sakince içimde çeviriyorum,aromasını tahmin edip,fikirler yürütüyorum ve yutmaya kıyamıyorum :) :))

Mininmalist, mutlaka ayrıntıları paylaşacağım..Listeyi oluşturmaya başladım.

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

ÇOK SEVİNİRİM ..HER HALDE BENDEN ÇOK KIZIM SEVİNİR. BENİM DE DİKKATİMİ ÇEKMİŞTİ BEBEKLİ FOTOLAR...TEŞEKKÜRLER İNCELİĞİNE

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

BU ARADA BEN DE ÜRETMEYEN İNSANLARA TAHAMMÜL EDEMİYORUM...

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

paylaşımınıza teşekkürler.. yeni bir şey daha öğrenmiş oldum sayenizde..

Adsız dedi ki...

şarkıya sardım.
nerden çıkardın, aklıma sardın?

Asortik Krep dedi ki...

Çok sevdiğim bir şarkıdır :)

bilge ve annesi dedi ki...

Sevgili asortik Krep, bayıldım yine yazdıklarına. Annenin takılarına, yeni projelerinize ne güzel düşünceler bunlar. Ben de yapabileceğim bir şey olursa elimden geleni yapmak isterim.yine içimden keşke orda yaşıyor olsaydım diye geçirdim:(((
Kendinize iyi bakın ve ılık havanın tadını çıkartın, sevgilerle...

Adsız dedi ki...

Birden ben gelsem aklına keşke tospağa.

Canım bunu yazmak istedi, bende yazdım. Öpüldün, görüşmek üzere.

Oğluşun

Asortik Krep dedi ki...

Emine, teşekkür ederim :)) anlayışına..

Bilge ve annesi,bizde işler bitmez,haberdar edeceğim, çok teşekkür ederim.

Asortik Krep dedi ki...

Oğluşum :)) seni gördükçe hayatta en güzel yaptığım iş diyorum kendime, kendimi tebrik ediyorum bolca bilesin ve sen birden geliyorsun aklıma gerçekten ama hiç gitmiyorsun...