Perşembe, Nisan 14, 2011

"içimde ikinci bir insan gibidir seni sevmek saadeti..."

Karataş Plajı
Uzun zamandır eski yazılar kıvamında yazamadım yasaklardan.Hoş ben blogların açılacağına da inanmıyorum.Hatta bu son haber olan blogspot yerine blogsport yazıldığı için mahkeme kararının çıkmamasını da iyi niyete bağlamıyorum.Bu konularda inancımı yitirdim.Bunun için sayacak bir sürü nedenim var. Ben öyle insanlar söylüyor buna inanıyorum diye inanamam ki...! Çünkü onlara inanmamam için en az beş uygulama sayarım size.Al işte birisi üniversite sınavları-şifre mevzuu- diğeri 2B lerin seçimden sonraki zamanlara bırakılması.3-HES'lere teslim edilen Anadolu.4-Özel sigortalara dönüşü sağlayacak aile hekimliklerinin halka kakalanması.5- Kendi tohumunu kullanamayan çiftçi.6- Ankara sanayi sitesindeki patlamanın üstünün örtülmesi.7- Çok kıymetli! Apo'nun ev hapsinin konuşulması gibi ilk aklıma gelenleri yazayım da en azından kapatılma sebepleri olduğunu düşündüğüm politik konular yüzünden yazmış olayım.Özgürlük bizim neyimize....? Ya da ülkeyi yönetmek sizin neyinize..? ! 

Görüşemediğimiz zamanlarda yaptıklarıma gelince... Saklıkent HES'ler için yürümüş, Saklıkentte piknik yapmıştık. Daha sonra aynı gün o taraflarda tarım yapan bir arkadaşımızın tarlasına gittik,o taraflar diyorum ama bu  haritaya bakıp-Demirler köyü mesela- aslında ne kadar büyük bir alanın tahribat altına gireceğini görmemek mümkün değil.12 köy etkilenecek, bu köylerde hem tarım yapan köylüler hem de yatırımcılar var. Yani bu sizi nasıl etkileyecek hemen söyleyelim,o köydeki nar eken yatırımcının toprakları su altında kalınca sizler şehirde  narı  çok pahalı alacaksınız. Köylü zaten ekip biçemeyeceği için belki göç edecek, belki de kahvede oturup istenen etkisiz vatandaş rolünü hakkıyla verecek,işte seçimden seçime gidip gelinen insan grupları olarak,yabancı tohumlarla kontrol altında tutulan ,evde sadece  ekmek yapabilecek kıvamda  kenarda duran köy insanı. Ne kadar iç açıcı yazıyorum değil mi..?   Bunlar daha ne ki..!
Gelelim Fethiye güzelliklerine.. Bunlar geçen haftaların güzellikleri.Ares,uzunbey ve ben yaptığımız kaçamaklarla hayatımızı şenlendirdik.Erken çıkılan bir iş günü sonrası Kargı Karataş Plajı pikniği.
Deniz esintilerinin yüzüne vurduğu bir portre.Ares yakışıklısı :))
Özel piknikler için aldığım kadehler...
Karataş Plajından Şovalye Adası ve arkada Babadağ.
Kaya'da bir yürüyüşten Kaya Lalesi.
Papatyalar.
Bir iş çıkışı akşam yemeği. Aminthas Mezarı-200 basamaklı-enfes manzaralı.
Kings Garden Restaurant -Aminthas Karşısı
Gece görüntüsü en az yediğimiz yemekler kadar güzeldi.
Bir kahve gününde evsahibi arkadaşımızın Almanyadan gelen çiçeği. Böyle bir durumda büyüyor ve çiçek açıyor.Adını bilemedik.
Bu fotoğraf daha Kaya ya yerleşmeden çekilen bir öğlen kaçamağından.Fotonun tam ortasında kocaman bir kertenkele var.
Kayanın kebapçıları haricinde en meşhur yiyeceği ,gözlemeleri.".Bülent'in yeri."
Unutmadan Nükleere Hayır...!!! Hele İğneada' yı duymayayım... Sinirim zıplıyor. Akkuyu ve Sinop'a da  hayır,yurdumun diğer bölgelerinde de hayır.Önce kaçak enerjileri halledin siz bir hele,ekonomi yapın bakalım,sonra geleceğin enerjilerini düşünürsünüz. Bir ev düşünün evin hanımı hiç evde yemek pişirmiyor, her gece dışarıda yiyor, sonra da eşine yeni bir işe gir para yetmiyor diyor.Aynen öyle işte.
Hes panelinden görüntüler...
Konuşmacılarımız çok beğenildi, çok güzel konulara değinildi ama yeter mi..? Hayır. Gelecek günlerde değişik etkinliklerimiz olacak Fethiye Saklıkent Koruma Platformu olarak. 
Hes'lere hayır yazanı arabamda şu an :)  -aynısını facebookta paylaşmıştım geçen haftalarda-
Kaya evi.
2.el eşya pazarı örgü damacana örtüleri.
Geçen hafta perşembe günü uzunbeyin doğumgünüydü.(7 nisan) Önce yürüdük başbaşa Gemiler koyunda, sonra planlar yaptık hayata dair.Gün içerisinde de büroda kutladık arkadaşlarla beraber.Akşamda Hale'lerde yemek yedik davetli olarak.
Her sabah onlar Ares'le yürüyorlar.Ben işim elverdikçe ya da kalktıkça yürüyorum.Bu sabah mesela çok güzel patika bir yol keşfettik ormana giden.Hep beraber yarısına kadar gittik.Arada kaya mezarları gördük ki evin etrafında da çok var görülen.Kaya ilginç bir yer, burada yaşamak değişik bir tecrübe, bu yazıda daha fazla foto koymak istemedim ama geçen pazar mesela fırında ekmek yaptı komşularımız, bizde tavuk pişirdik oturduk bahçede yedik gelen arkadaşlarla. Çiçekler dikiyoruz bahçeye,ben  evden de çiçek getiriyorum.Bazı çekirdekler ve tohumlar vardı biriktirdiğim,arkada 4 dönüm bahçe var,komşularla (evsahibimiz) paylaşıyoruz, beraber dikeceğiz de onlar bensiz başladı "dermişim" her ne kadar çiçeklerden ve ağaçlardan anlıyorsam da sebzelerden de bir o kadar anlamıyorum diyelim,tanımak baabında değil, ekip biçmek anlamında. Neyse daha önceki bahçe tecrübelerimi hatırlamaya çalışıp ,öğrenmeye çalışacağım bilmediklerimi.Ben daha çok keyif tarafını çalışıyorum,yani çay ve kahve molalarını tasarlama gibi.Gerçi şimdilik sabah çıkıp akşam girdiğimizden ancak geçtiğimiz pazar evde kalıp çalıştık ama olsun,kaya yaşamak için güzel bir yer.
Kaya'da arada Avea çekmediğinden Burcularla olan hattımla rahat konuşamıyorum.Oysa bu hat hem eski,hem de bizim indirimli hattımız olduğundan geleneksel uzun konuşmalarımı Kayada yapamıyoruz   burcularla ama bende yoğunluktan gündüz konuşamayınca iş hattımdan  konuşuyorum şimdilik.Bu yüzden midir nedir bu aralar daha çok özledim bizimkileri.Gündüz de yoğunluktan konuşamıyoruz. Bu da beni bunaltıyor.Bloğa hala işyerinden giremiyorum,kapalı.Bu harf yanlışı numarası ne kadar gidecek göreceğiz.Yoksa kaya da vınn'lıyorum.Bu da akşamları bloğa rahat girebilmemi sağlıyor ama eskisi gibi her yerden bloglara giremediğimden yazılar yazılamıyor.Dün gece mesela evde yükledim fotoları,işe gittim ki fotoların numaraları gözüküyor, kendileri yok.Ben resim altına yazı yazan biri olduğumdan hangi resim altına
ne yazacağımı planlayana  kadar iş yoğunluğundan yazıyı yazamadım.
Bugün kadın kollarıyla ev gezmesindeydik, bizimkiler çalışmıyor diye eleştirenlere söyleyeyim biz canavar gibi çalışıyoruz.Herşeyde çok güzel gidiyor.Milletvekili listelerimiz belli oldu, hepsi de zıpkın gibi maşallah :)
Muğla milletvekili adaylarımız
1-Tolga Çandar-bildiğimiz sanatçı :)) mühendis
2-Nurettin Demir-Bu çevrede çok sevilen Dr. öğretim görevlisi.
3-Ömer Süha Aldan -Kadın Kollarına gelip eğitim çalışmalarına katılan adayımız. (Benim adaylar arasına katılmasına çok sevindiğim biri, sözlük diliyle
saygıdeğer kişilik diyelim :)
Emrah Doğu- Turizmci (eski ilçe başkanı)
Ali Aslan-dr.(şimdiki vekillerden)
Mustafa Öztürk-mali müşavir
Bizim buralarda seçim çalışmaları gayet hızlı gördüğünüz gibi, bir yandan da bu seneki sezona hazırlanıyoruz.Başımızı kaşıyacak zamanımız yok.
Bu gecenin şarkısı çok özlediklerimiz için gelsin...
Ümit Hanım-kadın kolları başkanımız hediye getirdi bana cdsini arabada çevirip çevirip onu dinliyorum.-

*Başlık N.Hikmet.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Tolga Çandar'ın bütün kasetleri bende mevcut olup, bir Egeli gibi yaşamaya çalışan İstanbullulara Tolga ağabeyimizi desteklemeye davet ediyorum.:)

Sibelbek dedi ki...

Güzel günler göreceğiz, güneşli günler... diyeyim ben de... umut etmek istiyorum ülkemin geleceğiyle ilgili. oğlum için... çocuklarımız için...

bilge ve annesi dedi ki...

Doya doya okudum, fotoğraflara baktım. Yine iyiki varsın dedim (ben bunu demekten hiç bıkmayacağım) Senin gibi insanların var olduğunu bilmek inan geleceğe dair umudumu arttırıyor. Ares her zmanki gibi yakışıklı, Uzun Bey' e nice güzel yaşlar diliyorum. Tabiki sana bu yoğunlukta bolca güç ve keyif diliyorum. Kendine iyi bak, öpüyoruz kızımla

Derya dedi ki...

Gelecek giderek daha bir korkutucu hal alıyor.Çıkarlar doğrultusunda insanlar sonunu hiç düşünmeden davranıyorlar, yarın diye birşey yok, sanki herşey bugün olup bitecek, sonrakiler ne yaparsa yapsın.Size çok imreniyorum, elinizden gelen çabayı fazlasıyla gösteriyorsunuz, iyiki varsınız siz ve sizin gibi insanlar. Geçen haftasonu Ankara da da hes'lere hayır yürüyüşü vardı. Bizzat katılıp destek verebilmeyi çok isterdim pek çok kendi istediğim katılımlar gibi onu da yapamadım. Çarşıya pazara kuzuyla gidiyorum ama bunu yapamadım. Çok fazla konulara dahil olamsamda içimde sürekli okuyarak edindiğim ve endişelenip, üzüldüğüm, onaylamadığım çok şey oluyor.
Yine size çok imreniyorum (bende fazla kıskancım galiba ama :) yaşadığınız yerler, orman, kaya mezarları, deniz ve tabi o sevimli tüylü dostunuz. Keşke bizlerde şehirdeki keşmekeşi bırakıp oralarda doğayla başbaşa yaşayıp, oğluşumu oralarda büyütebilsem ama senede bir tatile gidersek ancak o kadar oralı olabiliyoruz.
Unutmadan Uzunbey'e nice yaşlara,sizlerle beraber sağlıklı ve mutlu yaşlar diliyorum.
Ege bölgesi adayları gayet umut verici kişiler, umarım hakettikleri desteği fazlasıyla alırlar. Sevgilerimle..

Özgen dedi ki...

Canım merhaba yazını yeni okuyabildim.Herşeyden haberdar ettin bizi yine.Ayrıca hayranım ve imreniyorum Kaya'da yaşamanıza.Çok isterdim orada yaşamak sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

çok güzelllll bir yer çok ama çok şanslısınız

Adsız dedi ki...

Varya size gerçekten hayranım.Enerjinize,yaşam kaynağınıza herşeyinize.Kaya harika bir yer çok şanslısınız.Güzel bir yaz diliyorum yeni mekanınızda.Herşey gönlünüzce olsun inşallah
Öpüyorum
ÖZLEM

Adsız dedi ki...

UNUTMADAN KADEHLERİNİZE BAYILDIM.NERDEN ALDINIZ DİYE SORSAM?:)))

ÖZLEM:))

Asortik Krep dedi ki...

Creep,İstanbullular nerede nasıl yaşayacaklarını çok iyi bilir :) Ege'de egeli yaşamak da buna dahil.

Tibet'in annesi, ben size harçlıklarıyla sözcü alıp köylere bırakan kadınlardan sözetmişmiydim..? :)) Daha çok yazmam lazım,bazı hikayeleri daha çok duymaya ihtiyacımız var.

Bilge'nin annesi, ben sizi seviyorum ,her ikinizi de :)

Sevgili Derya,bu kadar yoğun olmasaydık bende Ankarada Hes yürüyüşünde olacaktım.Arkadaşlarım ordaydı,bizim için de yürüdüler.Artık bir daha ki yürüyüşe görüşürüz kısmetse...

Özgencim, buraya bekliyorum mutlaka.

Adsız, çok teşekkür ederim.

Özlemcim, bak seni de bekliyorum mutlaka ve yazdıkların için teşekkür ederim.Çok tatlısın.
Kadehleri bu kış Tansaş'tan aldım.

Adsız dedi ki...

Davetiniz ve cevabınız için çok teşekkür ediyorum.Güzel günler diliyorum.
Hoşcakalın
Özlem

Unknown dedi ki...

yaptığın herşeye katılıyorum o kadar güzel seyler dusunup uyguluyorsunuz ki Hes gibi nükleer gibi...ama ben şu kayaköy ev durumlarına bayıldım acaba yardımcıya ihtiyacınız var mı ki ben geleyim :))) her konuda herşeyi yaparım hahaytttt :) bayıldım fotolara ablam sevgiler kolay gelsin :)

Asortik Krep dedi ki...

Özlemcim, davetim her zaman geçerli canım :)

Burcu,tabii ki :)) canım,ne zaman istersen...

gülsen VAROL dedi ki...

Sana nasıl hayranım anlatamam sevgili asortik krep.. bunu lâf olsun diye yazmıyorum.. O kadar çok yönlüsün ve öyle dolu dolu yaşıyorsun ki hayatı ve de o kadar faydalısın ki ailene çevrene etrafındakilere.. ve nasıl akıllı bir o kadar da mütevazi..
Bilmem anlatabildim mi hayranlığımın ve biraz da imrenmelerimin sebebini???
Ne mutlu seni, seninle yaşayarak tanıyana..
Tüm nazarlardan azade bir ömür ve sağlık diliyorum sana ve sevdiklerine zevk üstadı dostum..