Perşembe, Mayıs 26, 2011

ne güzeldir yollarda olmak şimdi

Fotoğraf salı akşam üstünden.Kayaköy küçük kilise.Sarnıçta işimiz vardı,Fatoş'la uğradık.Kahvelerimizi içtik, sohbet edip uzunbeyi beklemeye gittik. Kötü bir gündü, sabahtan akşama kadar hem de.Tek güzelliği Fatoşla kayaköye kaçmamız oldu.Tabii ki iş için ama  yine de dinlenip sohbet  ettik ve o beni bırakıp evine döndü.Bende uzunbeyle buluşup eve döndüm.Bizim evimiz kayanın çıkışında.Diğer yerlere göre daha da sessiz.Ben de bu yönünü seviyorum.Birde gece gökyüzüne bakarken dağların üstünde hemen gökyüzünü gördüğüm için seviyorum ve sabahları kuş cıvıltıları olduğu için.

Bugün ise uzun zamandır ertelediğim dişçi randevuma gittim Fatoş sayesinde. Benim dişlerim porselen ve artık bakım zamanı geldiğinden,hatta protezim düştüğünden kendime buralarda bir dişçi bulmak zorundaydım.Hatta bulamamıştım.Bugün sanırım -eğer dişçimi korkutmadıysam bir tane buldum.Zor bir hastayım diş konusunda.Aslında zor olan ben değilim dişlerim. Koltuğa oturmadan uyardım, bir ara doktorum terlemişti ama neyse ilk randevumuzu şimdilik iki diş çektirmeyle geçtik.Kemiklerim çok sağlam  olduğundan dişlerim parça parça çıkıyor, bu yüzden tam üç kere de çekti.Diğerini anlamadım. Sadece anlattığınız kadar varmış dedi. Şimdi sağ üst dişlerim en arkadan iki eksik ve iyileşmesini bekliyoruz.Bir de 15 hazirana kadar çeşitli yerlerde görevlerim var, en azından 12 haziranda sandık başı görevim var.Bu yüzden tedaviye daha geç başlayacağız.Hem bizim işlerde biraz sakinler, çünkü bugün yine de sarsılmışım ki dişçiden gelip büroda çıkana kadar konuşmak istemedi canım.
Fatoş'a ayrıca teşekkür edeceğim ki ben 16 yaşımda  tedaviye kendim gitmiştim Şişli ye.Bugün beni bir an olsun yalnız bırakmadı.

Akşam terasta keyif yaptık uzunbeyle.Hem de ne keyif.Ares' te katıldı bize.Gökyüzünde yıldızları seyrettik. O şarap içti , ben antibiyotik.Şimdi de ilacımı içip yatacağım artık. Yarın yoğun bir gündem var, dişçiye kontrole gideceğim, çalıştaki eve de, akşam 8.30 da çalışta caretta caretta ve kuş cenneti semineri var, arkadaşım kitap imzalayacak orada. Arada günlük işlerimi bitireceğim ve beni kazıklamaya çalışan telekoma gideceğim.Onu daha sonra anlatırım.
Bu akşam bahçeden topladığım semizotlarından yemek yaptım ve ne tarz yeni likörler yapabilirim diye  düşündüm. Cumartesi çalış karnavalı günü, görevliyim ve pazar günü kimseye randevu vermeden nasıl geçirebilirim diye hesap yaptım.
Ve sabahleyin araba camını açmadan yolculuk ederken, arabada rüzgarın yüzüme vurmasını sevmediğimi kaç kişinin bildiğini düşündüm ve  başkaları hakkında ne kadar az şey bildiğimi.
Birilerini çok özlediğimde onlar hakkında bildiklerimi kafamdan geçirip, bir çeşit terapi yaptığımı ve bunu benim için birilerinin yapıp yapmadığını düşündüm.Onları çok özlediğimi..
...
Bu saatte daha başka şeyler yazmadan uyumak istiyorum birde.Kulağımda bu melodiyle sadece uyumak.


20 yorum:

Adsız dedi ki...

insan sevmez mi yüze çarpan havayı?
belki de sevmez.

Kiraz Limanı dedi ki...

Asortik Krep,öncelikle geçmiş olsun..Bir gün eşimle birlikte ziyaretinize gelmek ve bu kadar zevkli ve duyarlı olan sizi yakından tanımak çok isterim..Karadeniz gezisi yaptığınızda biz de sizi ağırlamak isteriz..
Likör çeşitlerine gelince bu sene vişne zamanında bir vişne likörü yapmayı planlıyorum :)
Bir de burada inanılmaz güzel böğürtleyenler oluyor reçelinin yanısıra likörü de çok güzel olacağını düşünüyorum...
Hamile olup da likör ve şaraba aşermek böyle bir şey sanırım :)
Güzel bir gün diliyorum..Kuzeyden güneye kucak dolusu sevgiler

Asortik Krep dedi ki...

Creep, fazlası yüz felci yapar, benimse saçlarım dalgalı ya çok uçuşuyor.Bu yüzden arabadan inince saçlarımı kontrol etmeye çalışmaktansa pencereyi kontrollü açıyorum.Klima sevmediğimden açok mecbur kalmadıkça açmıyorum doğa düşmanı aletleri.

bilge ve annesi dedi ki...

Çok geçmiş olsun, biran önce biter umarım. Ares çok tatlı görünüyor yine ve yine. Sabah dinlemiştim Mamak türküsü' nü, burda da görünce gülümsedim, kalp kalbe karışı mı ne:))

Asortik Krep dedi ki...

Yurdanur, hayırlı olsun önce güzel haberlerin :)) Beklerim ne zaman gelirseniz uğrayın lütfen.Sevgiler Fethiyeden..

beste dedi ki...

gecmis olsun kuslar alsin gotursun problemli disleri:) elinde neler var hemen likor tarifleri vereyim ona gore, kisisel likor danismanligi verilir itina ile! seminerlerden bahsedeceksin ayrintili degil mi?

Zehra Gürgen dedi ki...

Asortik Krepim en azından başladın dişini yaptırmaya, sonra çok rahat edeceksin canım :)

aslı dedi ki...

Kaya köyü çok seviyorum, ne güzel ir yerde yaşıyorsunuz. Doğanın ve tarihin içinde. Dişleriniz için çok geçmiş olsun, en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz inşallah. Uzunbey'de çok şekermiş.
Sevgiler:)

Özlem dedi ki...

geçmiş olsun canım ,
biri burda teras keyfimi yapmış :)
havalar burda biraz daha düzelsin de bende özledim terasımı ;)

Zıvanasız dedi ki...

Geçen ay Çalış' taydım. Yerleşmeden önceki keşif gezisiydi. Sadece Çalış Plajına paralel cadde ve belki bir arkadaki sokakların deniz manzarası olması canımı sıktı. Çalış dümdüz bir dolgu alana kurulmuş ve arazide eğim de olmadığı için neredeyse tüm evler deniz görmeden birbirine bakıyor. Bunun dışında okul, hastane, sosyal etkinlik anlamında ideal. İnsanları çok sıcak. Orada oturan Perim adlı arkadaşımız da önerdi yerleşirsek orayı tercih edebileceğimizi ama biraz daha görüşe ihtiyacımız var galiba. Yazıda Çalış' ı görünce ona odaklandım, kusura bakmayın artık.

UygarRadikal dedi ki...

Umarım kutlamalara gelebilirim çok sevdiğim Muğla'ya.

Dostça kalın

Asortik Krep dedi ki...

Beste, seminer güzel geçti ama yazamadım.Fotoğraflarını çektim.
Likör danışmalığı için teşekkür ederim.Tabii ki senin bloğundan tarifleri alacağım :) danışacağımda.

Zehracım, zor oluyor,ağrılı dişle iş yapmak ama başlamak bitirmenin yarısı deyip çalışıyorum.

Sevgili Aslı,kayaköy bir masal gibi, şu zamanlar sadece geceleri ve pazar günleri kalsamda..

Özlem, senin terasın yazında eser mutlaka.Özledim oraları..

Zıvanasız, sormak istediklerine cevap verebilirim.On senedir çalışta oturan bir istanbullu olarak hem de.

Uygar radikal, muğladan yine dört milletvekili bekliyoruz,beşinci sürpriz.Kutlamalara bekliyoruz o zaman.

Unknown dedi ki...

Geldiğimizde otlar yemyeşildi
Ve kuzeydeydi güneş
Kömür deposu boşaldı işte
Mamaga sonbahar geldi

Güneş altında tutsaklar
Geçen sonbahara bakıyorlar
Şirin mi şirin gecekondu evleri
Samsun asfaltında otomobiller
Ne güzeldir yollarda olmak şimdi

Asortik Krep dedi ki...

isoon, bu link senin için, şarkı nefis ama içinde başka anlamları da var.ben çok severim ve söylerim.ekşiyi okuyunca daha çok sevdim.
http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=sonbahardan%20%C3%A7izgiler

Unknown dedi ki...

mamak cezaevi diosun...

Asortik Krep dedi ki...

İsoon, sen var ya tehlikeli bir kadınsın :) insanların şarkıya yüklediği anlamları sevdim ben işkenceleri değil.

Unknown dedi ki...

bu benden sana :)
http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=sonbahardan%20%C3%A7izgiler

Gölgecik dedi ki...

Merhaba Dost,

Bizi merak etmişsin bende yazdım...Mutlu olduk:)))Selam ve sevgiler
http://golgecik.blogspot.com/2011/06/rab-bilir-ama.html

Asortik Krep dedi ki...

İsoon, teşekkür ederim :))

Gölgecik, Bizi habersiz bırakma lütfen...

BlogMame dedi ki...

http://www.blogmame.com/2011/06/blogger-ve-blogspot-yarsmas.html


Hmm. Şu linkte blogspot ve bloglar yarışması düzenliyorum. Katılımın çok olacağını düşünüyorum. Gerekli açıklama blog sayfamda mevcuttur. Bannerimizi sayfanıza eklersenizde olur eklemezsenizde ama mutlaka bekliyorum...

Davetlimsiniz... Teşekkürler.