Cuma, Haziran 10, 2011

Yandaş yok, vatandaş var...

Çarşamba gecesi - evet geceyi buldu gelmesi çünkü Ispartadan uçakla geldi ve günün sekizinci mitingini yaptı bizimle.CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bizimleydi. Biz bitmeyen işlerden dolayı sekizde gidebilsekte millet saat altı civarlarında miting alanına doğru gitmeye başlamış.Oysa yediotuzda başlayacak miting saat dokuzbuçuk- onda başlayabildi. Kimse şikayetçi değildi sadece çocuklular meydanlardan kenarlara çekilmeye başladı ama gitmedi.Normalde gece güvenlik nedeniyle miting yapmazmış siyasetçiler ama Kılıçdaroğlu yaptı.Zaten kadınların çok olduğu bir miting olduğundan  problem yaşanmadan ve çok coşkulu bir şekilde sürdü gitti.
Islık çalmaktan dudaklarım uyuştu.Evet ben bir asortik krep olarak müthiş ıslık çaldım ve  konserler ya da  mitinglerde hiç yorulmam :) Saatlerce ayakta durmaktan ve elimizdeki bayraklarla sallanmaktan, zıplamaktan mitingin sonunda saate bir baktık ki saat 11.30 olmuş.Zaten saat sekizde gidince sahneye bile yaklaşamadığım için kenarda kalmışım, kalabalıktan zehra ve zen'le nasıl buluşacağımız belli değil.Sadece uzunbey arkamda ilerleyebildiğimiz oranda ilerledik meydanda.Gündüz saatleri yine de boşluklar vardı ama hava kararınca bir ara nefes alacak yer kalmadı.Karanlıkta tam önümüze zehra ve zen geldiler,sadece sahnenin köşesindeyiz diyebildik oysa. Uzanıp elimdeki bayrakla dokundum ve bağırdım iki adım ileride ama aramızda on kişi bulunan zehraya.Sonra derin durmayıpta sıkılana kadar bizimleydiler.
 
Uzunbey ara ara derin'i omuzuna aldı, beraber zıplayıp bize sataştılar.Bende CHP şapkası var, elimde flamalar, fotoğraf makinesi , hem çekiyorum hem ıslık çalışıyorum.Arada da şarkılar söylüyoruz. Şarkılar alana Dalaman'dan beri  yolda sevgi gösterilerinden otobüsü ve konvoyu ilerleyemeyen Kılıçdaroğlunun gelmesine kadar bizleri yalnız bırakmayan Onur Akın ve Tolga Çandar tarafından söylenen şarkılar.Zaten Onur Akın'ı çok severim bilirsiniz ; birde beklerken" Bekle bizi İstanbul " diye şarkıya girince iyice mest oldum :) Şarkı sanki bana geldi.Arkadaşlarım çok sevdiğimi bildiklerinden İstanbul şarkılarında dönüp bana bir bakarlar, beraber bağıra bağıra söyledik tabii.
Sonra Tolga Çandar söyledi, ıslık şarkımızı söyledik ve ıslık çaldık.Zehra'nın dönüp dönüp ıslık çalsana demesiyle zaten gaza gelen ben etraftaki köylü amca ve öndeki şaşkın teyzelerin içinden bol bol çaldım.Ara ara mola versemde bir kaç kere ıslık şarkısını çalıp söylediğimizden,arada hoşumuza giden cümlelere tepkiler verdiğimizden bol bol  çaldık,söyledik,bağırdık, coştuk.Flamaları sallamaktan kollarımız koptu. Zehra,zen, uzunbey ,ben ve derin alandaki çoğu insan gibi zıplayıp hoplayarak sadece Kemal Kılıçdaroğlu 'nun konuşma aralığında yerimizde durarak mitingi bitirdik.Gazete haberlerine göre kırkbin kişi gelmiş.Fethiyeli bir arkadaşım en son Ecevit mitinginde böyle bir kalabalık gördüğünü söylemişti.Benim hoşuma giden tarafı kadınların çokluğu, çocuklarını kapıp gelen aileler, traktör üstünde gelen köylülerdi.
Girişte kadın polisler çantamıza baktı, biz arabalarla miting alanına gidemediğimizden arabayı en yakın girilemeyen yere bırakıp yol boyunca yürüdük.Bu yüzden ben yanıma ufak bir çanta almıştım.İyi ki de öyle yapmışım. Polis kızlar diyeyim, yaşları benden ufaktı, çantaya bakabilir miyim dediğinde elimle açarken önce yüzüğümü gördüler, sonra da diğer gümüş takılarımı, ne kadar güzel deyince bende arkadaşımın takı dükkanı var, Rana'dan aldım dedim doğal olarak.Biz Muğladan geliyoruz orası nerede diye sorunca gülümsedik karşılıklı. Bende önce hoşgeldiniz dedim, sonra da Rana Doğal Taş ve Takı , eğer fırsat bulup gidebilirseniz diyerek hemen alana yakın bir sokakta olduğundan tarif ettim.Otantik  Türk işi takıları sevdiğimden genelde el yapımı  Kapalıçarşı ya da  Safranbolu,Mardin gibi özel usta elinden çıkma tarzda ürünler diye de bilgi verdim. Biz o hengamede  takı muhabbeti yaptığımızdan da kadın her yerde kadın diye de düşünmeden edemedim :)
Onur  Akın , sahnede ben yarı Fethiyelim dese de biz onu Fethiyeli sayıyoruz,yarısı falan yok bu işin. Yazları Ölüdenizde yaşadığından bu yaz müsait olursa bir akşam ağırlamakta isterim aslında. Hani o güzel ve onun kadar  çok sevdiğim eşi buraları okursa bilsin isterim ;)
Derin, en az bizim kadar istekli bekledi genel başkanımızı... Onunla konuşup memleketin durumunu anlatacakmış ona :)  
Fotoğraflar aşağıdan yukarıya doğru aslında.Hepsini ben çektim, bir tek kapak fotoğrafı arkadaşım olan bir gazeteciden istedim.Malum biz geç gidince yaklaşamadık sahneye. Gerçi ben geldiğimizde ilerlesem  kadın kolları en öndeydi aralarına girerdim ama uzunbey ve arkadaşlarımı bir daha bulma şansım olmazdı.Birbirimizi kaybetmemek için yerimizden kıpırdayamadık miting sonuna kadar Zen dahil.
" Burası Fethiye, Ne mutlu Türküm diyene "

İşimiz bittiğinde saat onbir buçuktu.Hemen çarşıda yeni açılan bir restauranta gittik,hem susadık hemde acıkmıştık.Yemeğimizi yiyip Kayaya çıktık o gece.
Mitingin başlamasını  bekleyen halk.

Trafik düzeni tek yön olan bir şehrin tüm yaşam damarı koptu o gece. Hillside ve Letonya çalışanları koca otobüslerin açılan tali yoldan geçemeyeceği için mitingin bitmesini beklemiş.Aşıklar yolu dediğimiz yol,kıvrım kıvrım dar bir yol ve sadece küçük otobüslerin geçebileceği genişlikte.
Anayolda kocaman bir Atatürk posteri.Etraf kalabalıklaşmadan.


Fethiye girişine asfalta birileri CHP'nin altı okunu çizmiş. Hatta yazılar yazmış  Kemal Bey için. Gündüz seçim otobüsüyle gezdiğimizde gördük :)

Arada ofiste bizi bekleyen Ares fotoğrafı  :))
                                                            " Yiğit Oğlan CHP "
Sabah ben direk seçim bürosuna gittim, o gün milletvekili adaylarıyla Paspaturu gezecektik, program değişti , bizde Zehra ile seçim otobüsüyle tur yaptık.



Seçim bürosu önünde.Kadın kollarından soldan sağa, benim sevgili ressam arkadaşım Hale, ortada ayakta olan partiden Zehra,(benim gezdiğim  Zehram değil ama  (cafe derin zehra ) sağdaki de en ateşli cumhuriyet aşığı  ve CHP'li arkadaşımız Sevgi Hanım.

Bir sağlık çalışanı  isyanı..!!!!
Hasta dertli,
Hekim dertli,
Sağlık sistemi,
İflas etti.
ve Sevgi hanımın yazdığı gibi ...

"Tanrım, her emperyal saldırıda Türk'e gönderdiğin KEMALLER  için sana hamdederiz "   :)

Çok güzeldi, çok etkileyiciydi, kalabalıktan o da etkilendi sanırım ve insanlar onun için saatlerce bekledi ama kimse şikayet etmedi.

Not: Muğla da en fazla oy 134 bin seçmen ile Fethiye’de var. Onu sırasıyla 95 bin seçmenle Milas, 89 binle Bodrum, 56 binle Marmaris, 49 binle Muğla merkez takip ediyor.
Fethiye kilit yer, muğla adaylarını belirleyecek olan merkez.
Pazar günü kısmetse sandık görevlisiyim. Bu seçimlerde  Çağıl'da ilk defa oy kullanacak.Bizim için her anlamda önemli bir seçim olacak.


haber 1

haber 2

haber 3 

19 yorum:

AsOrTiK dedi ki...

sevgi hanımın pankartına bayıldım:)))
sevgiler

yeliz dedi ki...

hayırlı bir seçim olur umarım. nedense umudum var. Kemal Kılıçdaroğlu sebebiyle sanırım:)

Asortik Krep dedi ki...

Asortik, bende bayıldım, onda daha ne cevherler var bir bilsen.Mesela kadınlar kolunda harçlıklarımızdan kendi aramızda toplayıp sözcü gazetesi alıp köy ve mahalle kahvelerine alıp bırakyor.Tüm organizasyonu o yapıyor.

Yeliz, Türkiye çapında oy kaybedeceklerini biliyorum iktidar partisinin, hatta muğladan da dört aday çıkaracağımızı tahmin ediyorum ama dün kulağımıza geldi mesela 50 lira karşılığında oy toplayan herkese talkımı verip kendi salkımı yutan parti.Şarkıyla türküyle olmuyor,birebir köylerde geziyorlar.
Bi daha bi daha tövbe bi daha...
Birde fazladan yazılan kişiler var,seçimden değil dalaverelerden korkuyorum.Yoksa halkın gözü açıldı artık.

Nilgün Komar dedi ki...

KEMAL'imizin yolu açık olsun!

aysema dedi ki...

Helal olsun size helal olsun... Ben de Zonguldak'ta benzerini yaptım yaptıklarınızın... Sevgilerimi gönderiyorum hepinize. Yolumuz açık olsun.

Adsız dedi ki...

Allahım,emeğinizi karşılıksız bırakmasın..akp.nin oyları esaslı düşse............aklımdan geçenleri tahmin etmişsinizdir..

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Bu hafta sonu Çanakkale'ye gitmedim oyumu kullanabilmek için... Tatil devri değil tepki devri bence...

gülsen VAROL dedi ki...

Sen ne muhteşem kadınsın sevgili asortik kretp.... bir de üstüne üstlük CHP lisin... Onun üstüne kadın kollarında hizmet ediyorsun... ve hepsinin üstüne ISLIK çalmayı seviyorsun..
Gel de sevme bunları...VE SENİ!!!

Zehra Gürgen dedi ki...

Yarın hepimiz için hayırlı bir seçim olur inşallah !!!

Banu Bingör dedi ki...

Pankart hoşmuş :) (İşimiz allahlık tınısı var hafif ama olsun o kadar :)) )
Yarın sana kolaylıklar diliyorum. Umarım temiz ve iç ferahlatan bir seçim olur.
Rahat bir nefes alsak...

Adsız dedi ki...

% 49,90
% 25,91

Asortik Krep dedi ki...

Diğer arkadaşlarıma sevgi ve saygılarımla teşekkür ediyorum.

ve adını bile yazmaktan çekinip yorumu adsız gönderen "çok cesaretli,attığı oyun arkasında duran" arkadaşa da yukarıdaki yorumda dört milletvekili demişim muğladan üç çıkarmışız.Ülke genelinde isterse %90 çıksın.Küsüp gideceğimi sanıyorsan yanılıyorsun.Bu ülke bizim; ben o oyların nasıl alındığının da farkındayım.Kalkıp bana laf yetiştirene kadar nereye gidiyorum,neleri hakediyorum diye oturup düşünmene bak.

Adsız dedi ki...

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/babaoglu/2011/06/15/onlar-mi-entelektuel

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/babaoglu/2011/06/17/aydinlar-ve-kendini-aydin-sananlar

hanımefendi,şu iki yazıyı okumanızı isterim cidden.
saygılarımla.
Burcu Göçmen (adsız ile alakam yok)

Adsız dedi ki...

çokkkkkk üzgünüm,siz belki umut edebileceğim birşeyler yazarsınız diye sürekli size bakıyorum..sizde de tık yok((

Asortik Krep dedi ki...

Burcu Göçmen, kuvvetle muhtemel yazıları bana fikrim olsun diye değil, entellektüelliğime yorumlamışsınız.Sadece yazılarıma bakıp bunları bana layık gördüyseniz ben kendimi yanlış anlatmışım beş senedir.Buna üzülürüm.Yoksa anlattılanla kendim arasında bir bağ kuramadım.İspatıda eğer arzu ederseniz buraya gelip benimle tanışmaktadır, öyle olmadığımı kendiniz farkedin isterim aslında.. Mümkünse kendiniz karar verin :))
Yazılara fikir olarak katılmıyorum.Bence Haşmet Babaoğlu anlattığından daha fazla kendi bu tarz çabalar içindedir.
Arzu ederseniz facebook sayfasından arkadaş olabiliriz kendiniz beni doğru yorumlayabilmeniz için...Mailinizi bekliyorum.
Benim "adsız" çıkışım bana bir şeyleri kanıtlamak adına yorum yazdığında adsızın ne kazanacağıdır. O an önemli olan bana laf yetiştirme işi midir..? Yoksa ülkenin gidişatı mı..?

2. adsız için, suskunluğumla ilgili yazı yazıyorum ama esas yoğunluktan yazamadım. Yazının yarısını yazmıştım, bu yüzden değiştirmeden devam edeceğim, orada gereken cevapları bulacağınızı tahmin ediyorum.

Adsız dedi ki...

sizi saçma sapan şey yazanlar üzmesin lütfen...

Asortik Krep dedi ki...

Adsız, benim gece gece yüzümü güldürdünüz... hayat da sizi güldürsün :)) teşekkür ederim :)

tulina dedi ki...

Arkadasimla saat 6 da meydandaydik. 11' e kadar ayakta ve coskuyla bagirdik, islik caldik, sarkilar soyledik., sloganlar attik. Az kalsin bayilacaktim cikmak zorunda kaldim.. Bir yere oturup dinledim sadece..
Sonuc ne olursa olsun asla ve asla umudumuzu kaybetmeyelim, zafer sarhosluguyla densiz densiz konusanlari da hic mi hic onemsemeyelim..

Adsız dedi ki...

Sadece sizinde seçim sonrası ilk yazınız "bu halk kara cahil, yine gidip bunlara oy veriyor" babında olmasın lütfen- amaçlı o linkleri verdim.
Yoksa bende Akp li değilim, bende ne olup bittiğini anlamaya çalışıyorum.Çok şeyi anlıyor, hiç bir şeyi bilmiyorum.
Facebook sayfam yok.Yolum Fethiye'ye düştüğünde sizi bulmak isterim şüphesiz.:))

Burcu Göçmen