Pazartesi, Temmuz 11, 2011

Bitmesin hikayemiz..

Benim  için oldukça uzun bir araydı.Bilgisayarım hala tamirde.Bu yazıyı da iş yerinden kah uzunbeyin bilgisayarından kah  Fatoş'un masasından tamamlayarak yazıyorum.Geçen hafta işe gelmedim. Evde kayadan getirdiklerimizi yerleştirmekle geçti zamanım.Toparlanabildim mi ? Hayır. Ancak mutfak biraz yerleşti, bu arada chp kadın kolları toplantısı, festival ve kaya da yemekle geçen haftaları kapatmıştık ama arada çıkanlarada yetişmeye çalıştım.
Pazar gününden başlayarak geriye gidiyorum.Pazar günü bir arkadaşımızın açtığı Suncamp'taydık. Gayet güzel bir balık restaurantı ve plajı var.O gün sabahtan Cafe Derin Zehra'ydık ve kahvaltı ettik beraber.Hava şimdiye kadar gördüğümüz en sıcak gündü.Öğlende eve döndüğümüzde evimizin çok serin olduğunu farkettik.Hem de klima açmadan.Evin keyfini çıkardık ve ancak biraz cesaret bulunca denize gidebildik.
Gölgede uyuduk ve dinlendik,yemeği de yattığımız yerden yiyince pazar konsepti tamamlanmış oldu.Ben daha giderken güneşi orada batıralım demiştim :) Yatıp dalga seslerini dinledim ve oranın işletmecisi claire 'in sessiz plaj uygulaması yüzünden şarkıları içimden söyledim.

Arada bazı fotoğraflar var ki geçen aydan.Bunlardan biri alt fotoğraftaki Fatoş'un benim isteğim üzerine yaptığı Cevizli Ekmek.Yoğunluktan yazı yazamayınca ne güzellikler kaçırdığınızı görmenizi istedim.Üstteki çiçek benim geçen sene beğenip pazardan aldığım yerel bir çiçek. Daha önce görmemiştim ve adını da hala bilmiyorum.
Bahçe fotoları da koydum araya.Bahçemi özlemişim,baharda kaya da olmanın tek kusuru kendi bahçemin coşkularını izleyememek oldu.
mum çiçeği -hoya
Ortancalar
Japon gülü balkonun yoldan gözükmesini önlüyor,böylece günün her saati balkonda yemek yiyebiliyoruz.

arka bahçe
Bu bitkinin ne olduğunu çözemedim.Her sene beyaz çiçekler açardı bu sene üstünde bu meyveler var.
Balkonun yandan yol manzarası.
Denizli gezisinden aldığım kumaşlardan bambu takıma örtüler yaptırdım.
Ölüdeniz Festivalinde Moğollar dinlenirken chp kadın kolları standından arkadaşlar türkülerle coşarken.Ben yine al yazmalım,selvi boyluma bittim.
Hava çok sıcak olduğundan bir önceki pazar Nif'e gittik.Kırkpınar restaurantta yemek yiyip,Nif'ten kiraz aldık.Hem de serinleyip döndük.
Nif'in serin havasında ,etraftaki sedir ağaçlarının görüntülerinde oturup rüzgarın müziğini dinledik.
Kartpostal gibi görüntüleri seyrettik.
Mavikuşun hafıza teknikleri ve hızlı okuma seminerine katıldım.
Bir akşam Göcek'te bir müşterimize gittik.Arabayı orada bırakıp Göcek'in diğer ucuna yürüdük.Bir salı akşamıydı ve hiç yabancı yoktu.Hafta arası boş olan Göcek cuma -cumartesi-pazar çok kalabalık oluyormuş.
Bu etamin örtüyü Denizliden almıştım.Arkadaşlar çok beğendi kahve gününde.Bende etamin delisi olduğumdan evde bu tarz örtülerim mevcut.Hatta Zehra bana bir masa örtüsü işlemiş, doğum günümde  hediye etti.Yakında onun yeni yaptığı ve bana işlediği örnekleri de sizinle paylaşacağım.Hatta bir etamin ustası arkadaşımızın internet sergisini yapacağım.
Geçen hafta pek keyfim yoktu, tansiyonum oynak bir şekilde haftayı geçirdim.Keyfim olmamasına alışkın olmayan arkadaşlarıma bu durum çok garip geldi.Keyfim gelsin diye ellerinden geleni yaptılar.Bu kaktüsler Fatoş'un bana hediyesi.Normalde o kuru çiçekler dakkasında sökülüp,silikonlar temizlenirdi ama Fatoş  biraz dursun deyince ellemedim.Kuru çiçekleri yapıştırmak için silikon kullanılır, bu kuru çiçekler aslında kaktüslerin büyümesini önlediğinden o çiçeklerin temizlenmesi lazım.
Kayadaki evde edindiğim yeni kaktüslerim :) İçlerinde yeni türlerde var.
Bu saksı da o bahçeden getirmediklerimden kokteyl yapılanlar.
Bir başka doğum günü hediyem. Bu güller beni anlatıyormuş.Hale yaptı,benim için :))
Fevzi'nin eşi Zeynep hamile,kısmet olursa bu hafta bebişi gelecek.Bizde buraya yeni yerleşen Zeynep yalnız kalsın istemedik ve ona ilk defa "baby shower "  hoşgeldin bebek partisi yaptık.
Aslında biz daha güzelini yapardık ama zamanımız azdı , bu yüzden hazır aldık.Zeynep'e sürpriz yaparak sadece benim uğrayacağımı hatta o bebek odası için bir şeyler alacağını söylediğinden yardım etmek istediğimi söyledim.Halbuki Fatoş, Zehra,Derin ve Zen  kapıya gidip elimizde balonlarla sürpriz yaptık. Zeynep birşeyler yememiz için alışverişe çarşıya gitmiş, evde yoktu.Kapıyı yardımcısı açtı :)) Esas sürprizi bize o yaptı.Bizde balkona konuşlandık.İki dakikada balkon parti yerine döndü.Beş dakika sonra bahçeye giren Zeynep süslenmiş balkonu ve kalabalığı görünce çok şaşırdı.Zehra bebiş için nefis bir güllü pasta yapmıştı.Elimizdekilerle oturup,hem oyun oynadık hemde yedik,sohbet ettik.İlk oyunumuz Zeynep'in karın ölçüsünü tahmin etmekti.Fatoş bildi :) Hediyesini verdik.Bir kaç küçük oyun daha oynayıp,o günün hatırası herkese alınan yelpazelerimizi paylaşıp Zeynep'le vedalaştık.Umarım mutlu olmuştur, biz çok eğlendik.
Fatoş'un kolyesi çok güzeldi,paylaşmak istedim.
Zehra'nın nefis pastası.
Bebişin ablasının yatağı da çok hoştu.
Bu da yeni bebişin yatağı.
Fevzinin annesi kırkyama yapıyormuş, onun hediyesi örtü.
Benim balkonda her yeri saran acem borusu.Üst cam yatak odamın camı, alt kat salon.
Balkonun önden görünüşü..Dalları temizlemek lazım bir ara,ön pencereyi kapatmışlar ama bu ağaçlar ve bitkiler sayesinde evim diğer yerlere göre oldukça serin.Bu fotoğrafı görünce aklıma  geldi.Bir zamanlar yine  böyle resimler çekip duruyordum :)  uzun zamandır  çekmemişim.
Zehra'nın bana hediyesi, mutfak saati.

Bu akşam aslında çalışmam lazım.Bilgisayarım olmayınca bir türlü çalışamadım.Yarın kadın kolları için bir program yapacağım.Gece için uzunbeyden randevu aldım bilgisayarı için.Bu akşam gece kuşuyum :)
Umarım bilgisayarımın parçası bir an önce gelir.Yoksa bilgisayarsız kalmak çok zor oluyor.
Bu gecenin şarkısı uzun süredir arabada dinleyipte kimin söylediğini bilemediğim parça. Creep sayesinde kimin söylediğini de dün öğredim :)
Model grubundan Fatma Turgut ... Değmesin ellerimiz.
Şimdilik bu kadar :)

16 yorum:

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Yine bir özet olmuş bu yazı:) keyifle böyle o evi saran çiçeklere baka baka okudum:)) Claire izin vermiyor mu şarkı söylemeye:))))

Asortik Krep dedi ki...

Şarkı çalmıyor plajda oysa benim beklentim klasik eski aşk şarkıları ve meditasyon müziğiydi :) Kedi ve köpekleri var ve Ares'le gidebiliyoruz ,bu da çok hoş.Gerçi bu hafta sonu Ares çok sıcak olunca bizimle gelmedi :))
Ben gözlerimi kapatıp dalga seslerini dinleyip içimden sevdiğim şarkıları söyledim sadece.

Adsız dedi ki...

sevgili Asortik,
yani o bilgisayar parçası bir de gelse sen neler döktüreceksin, bilemiyorum yani.
Seninle Turkuvaz kıyılarında dolaşıyoruz, sayende:)

Derya dedi ki...

Herşey çok hoş özellikle hediyeler ne mutlu edici, ama ben en çok plajda dalga seslerini dinleme kısmına takıldım :)

4 dedi ki...

Mum çiçeğiyle tanıştımtım bu sene.Harika bir çiçek.Sanki cam boncuklarla işlenmiş gibiydi.
Model grubunun diğer şarkıları da güzeldir.

Özlem dedi ki...

benimde sevdiğim şarkılardan bir tanesi , evinin resimlerini özlemişik:)) harika olmuş her bir yandan saran acem boryları ile :)

sufi dedi ki...

Çiçekler, cevizli ekmek ,pasta, bebişin ve ablasının yatakları,etamin örtü ve turkuaz kıyılar hepsi birbirinden güzeldi ve bundan böyle de hep öyle kalsın dilerim sevgilerimle.

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Sevgili Asortik; tüm fotoğrafların birbirinden hoş..Bu 'ekmekçi kadın' ın dikkatini cevizli ekmek hemen çekti zira. Ama çiçeklerle ilgili şöyle bir tespitim var: Çiçekler bazen insanın dış dünyaya açılan kapısıdır. Mesela bahçenin önünden geçen biri ilginç bir çiçek görür sende, durur sorar, böylece yeni bir iletişimin kapısı açılmış, yeni bir insanla tanışılmış olur. Ama bazen de insanı dış dünyaya kapatan bir unsurdur. Tıplı senin örneğindeki gibi; balkonu bir güzel örtüp orada rahatça ve görünmeden yemek yemeni sağlayarak..Kısacası çiçek her daim iyi bir şeydir. Sevgiler canım..

Asortik Krep dedi ki...

Creep, hayatta en çok yapmayı sevdiğim şeylerden biri Turkuaz Kıyıları anlatmak :) Yazmayınca mutlu olamayanlardanım.

Derya Kuzusu, dalga sesleri beni mutlu eden sesler arasında olduğundan arada böyle dinlemem lazım,yoksa depresyona giriyorum.Müzik ve dalga sesleri ise inanılmaz rahatlatıcı.Hem ben o sesleri gece bile çok uzaklardan duyabiliyorum :)

Bir deli dekor,hoşgeldiniz bloğuma :) Hoyalar çok çeşitli ve güzeller, bende iki tane var.Çiçekleri aynı.

Özlemcim,sitenin diğer evleri benimki kadar serin değilmiş,geçen konuşurken farkettim.Önde ve yanı kaplayan tamamen büyük bir çam ağacım, ön kapının önünde ağaç gülü ağacı, yanda acem borusu,alt katta ise beyaz yasemin ve sarmaşık gül ve japon gülü var.Yatak odasına çıkan begonvili bu kış sert budadık ki yazın açsın ve ön kapıda yine sarmaşık pembe gülüm var.Etrafı tamamen dolu ve yeşillik evleri seviyorum.Biraz da doğal gözükmeli,hepsi bu :)

Sufi, çok güzel dilekler bunlar , ben teşekkür ederim :) Sevgiler...

Lezzetli Somunlar, ekmekten tatmanı isterdim aslında,nefisti.Ben cevizli seviyorum diye bana cevizli yapıyor hep ama diğer çeşitleri de çok güzel oluyormuş.Büroda, getirdiği gün bitiriyoruz zaten.Simbo kullanıyor diye biliyorum.
Benim balkon estiğinden gece gündüz yemek için çok uygun oluyor.Yola bu kadar yakın ama bu kadar özgür olan bir yer de çok güzel oluyor. Bende sevgiler gönderiyorum sana.

Adsız dedi ki...

kaneviçeye çok eemek verilmiş,muhteşem işlenmiş..))ne yazıkki işlendiği kumaş yanlış..

Asortik Krep dedi ki...

Sevgili Adsız,o örnek olsun diye konmuş bir etamin, özel işlenmiş değil.

laleninbahcesi dedi ki...

hangi resme bakacağıma şaşırdım, öyle güzeller ki... Ötüler, çiçekler.

O bitki Karadenizde de oluyor. Sanırım o meyveler sonra siyah renk olacaklar.

Bitmesin hikayeniz, hikayemiz
Sevgiyle

pelince dedi ki...

Balkon ve çiçekler harika,miss gibi bir türk kahvesi keyfi yapmalı orada :) ortam harika..

Zehra Gürgen dedi ki...

Canım çoközledim, 1 hafta sonra biz iyileşmiş olacağız. balkonda kahve içmeye gel :)

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

mum çiçeği ne de güzel açmış.. benim de var ama henüz çiçeğini göremedim.. umutla bekliyorum..

elmalı kurabiye dedi ki...

açık söyleyeyim yazıyı şu an okumadım.Resimlere baktım durdum,hangisine bir laf ederim.kanaviçe örtüye mi,kaktüslere,sukkulentlere mi,...
ismini bilmediğiniz çiçeğin adı rus ortancası.çiçek çok güzel de yaprakları çok pis kokuyor.
sizdeki kaktüslere bayılıyorum.