Pazar, Kasım 20, 2011

hep yaşın ondokuz

Kabak Koyu dün akşam üstü. Olive Garden. Taze taze size Fethiye görüntüsü.Aslında bugün canım yazmak istemiyor.Bu yüzden bol fotoğraflı bir yazı olacak her zamanki gibi.

 Ares büroda ,canı sıkılmış,etrafı seyrederken...
 Bu kargo bu kadar zaman sonra internetten görüp destek için ısrar eden Zeliha Hanımdan.Ne dersem vazgeçmedi ve kargosunu mavikuş için yolladı.Bende yarın arkadaşlara teslim edeceğim.Biraz bekledi açılmak için ama görüntülemeden teslim etmek istemedim.
1. kargo
Bu da ikincisi.



CHP 'in cuma gecesi yemeğine gittik,Tuana tatil köyünde.Eski CHP 'lilerin fotoğrafları ve hikayelerini dinledik ,plaketler verildi.Eski zamanlar yadedildi, cumhuriyet bayramlarının kutlandığı eski zamanları konuştuk.Güzeldi.
Fethiye CHP İlçe örgütü yemeği.
Bu da TEMA 'nın temsilciler toplantısı.Ben sadece bir kısmına katıldım.
Cumartesi sabahtan işlerimizi halledip Uzunbeyle kaçamak yaptık öğleden sonra.Bu keçiler Kaya yolunda yaptığımız yürüyüşten.
Peygamber Devesi
Hillside üstündeki tepeden,dün hava çok güzeldi ve görüş açıktı.
Ares pozu.
Sonra hava madem çok güzel birde Karaağaç yapalım dedik.Yolumuzu Ölüdenize çevirdik,tam likya world 'ün tepesinde üç turist otostop yapıyordu, uzunbey durup köpeğimiz var,korkmazsanız sizi alabiliriz dedi :) Ares bagaja geçti,arka koltuğa  misafirlerimizi aldık.Biri Kanadalı,biri Japon, biri de Amerikalıydı. Biz onları Kelebekler Vadisinin üstünde bıraktık.Soldan Kirme'ye oradan da Karaağaç'a geçtik.
Alınca Likya yolu üstünde karşısında nefis bir deniz manzarası olan daha keşfedilmemiş yerlerden.Kabak Koyu'nun üstü aslında ama uçurum ve dağ yolu olduğundan ancak Kabaktan yürüyerek çıkıyorsunuz.Oysa biz araba yoluyla Kirme ve Karaağaçtan geldik.
Alınca
Ares
Öndeki tepenin altı Kabak Koyu.
Alınca da  arada taş evler ve köylü evleri mevcut ama küçük bir mahalle orası Karaağaç'a bağlı.

Alınca
Burası Karaağaç -Kirme arasında dağ yolu.Karşıda gözüken Akdağlar.
Karaağaç yolu, gemiler koyunun manzarası görülüyor,düşünün yani.. Rakım 1000.
Yavaş yavaş yoldan iniyoruz, ormanın yeni yaptığı bir yol.Daha önceki bir yazıda da kullanmıştım buradan bazı resimler.O zaman yol yeni yapılmıştı ama değişen bir şey olmamış bu arada.
Çeşmenin yalağını nerden bulmuşlar bilmiyorum-daha önceden yoktu.O civarda likya lahitleri var biliyorum ama görünce attım kendimi arabadan.Resmini çektim.O güzellliği çekmeden olmazdı.Ben bile alıp götürmek isterdim,umarım bir daha ki geçişte orada olur.Ya da müze alsın o güzelliği birileri götürmeden.
Dün hava o kadar güzel o kadar güzeldi ki Kabak Koyunda denize giriyordu biri.Bizde olive garden'dan seyrettik.Yemek yedik, güneş batarken hava soğumaya başlıyordu ve bu aralar sık sık kendimizi oralarda buluyoruz.
Olive Garden / Kabak Koyu

Gelecek cumartesi imza günü var Dr.Erol Mütercimler'in.Keçi kitabevinde saat 14.00 te.Daha önce Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivaline katılmıştı,çok severim.

Bu  gece bir düğüne davetliyiz,yine Tuana 'da.Sabahtanda İkinci el pazarı vardı,kalabalıktı ama keyifsizdi.Ya da biz çok yorgunduk.Sonra da kahvaltıya Yörük Müzesine gittik.


Her gittiğimizde değişik bir şeyle karşılaşıyoruz, bu seferde haşhaş tohumlarını pekmezle karıştırıp nefis bir tat yaratmışlar,bize  değişik geldi ve sevdik,belki siz biliyorsunuz.
Resimler taze taze,dünden ve bugünden.

Güncelleme.. Fethiye'ye kanalizasyon sistemi getirildi ama ancak mahalle mahalle bağlanıyoruz.Bizde site olarak resmi başvurumuzu yaptık.Oldukça büyük bir çukur olduğundan pek problem yaşamıyorduk ama mecbur tutulduğundan ancak bu zamanı buldu.Çukur giriş kapılarının önünde,üstü kapalı ve kaya bahçesi şeklinde örtülüydü,şimdi açtılar,doldurdular ve bağlantıları yapıyorlar.Günlerdir ortalık dağınık, diğer giriş kapısı benim arka balkonumun önü ve bütün işler bittiğinde kaya  bahçesinin yerini düzenlememiz gerekecek.Evde olmadığımızdan dağınıklık beni pek rahatsız etmedi ama sabırsızlıkla bitmesini bekliyorum.Bahçeye yeni bir düzenleme yapıp kaya bahçesi yerine bir hamak koyabilir ya da bahçeyi paylaşabiliriz ev ev.Bu yüzden toplantıyı ve bağlantının sonuçlanması önemli.

6 yorum:

Back to Black dedi ki...

yine gözüm gönlüm açıldı sayende :) duyduğuma göre Eşber YAĞMURDERELİ de fethiye deymiş...

Bil bakalım yaşın 19 şarkısı bana kimi anlatıyor:)

Derya dedi ki...

Harika fotoğraflardı yine, buranın gri havasından sonra resimlerle içim açıldı resmen, ben artık anladım burda doğsam da buralara ait değilim, gönlüm hep böyle güzel sahil şehirlerinde, ciddi ciddi düşünüp istiyorum gerçekten, birde o ares varya onu öpmek istiyorum, yüzü o kadar naif ki gel beni sev diyor her baktığımda.

Asortik Krep dedi ki...

Black, bak bende onu kaçırmışım,nerdeymiş..?
Takı takmayı sevmeyen küçük bir hanımefendiyi mi..? :)

Derya, Ares çok yakışıklı bir bey ve gerçekten naif bir yapısı var,huylarıda çok iyi uzunbeye diyorum ki köpek olsam ona aşık olurdum :))
Sahil şehirleri hakkında sana katılıyorum.Çok nadir yer, deniz olmasa da güzeldir.Bir gün bir yere gitmeniz gerekiyorsa lütfen buraya gelin..Hem çocuk büyütmek için iyi bir yer,hem de emekli olmak için.Bekliyorum..

birdysevda dedi ki...

Yazıların sayesinde uzun yıllar önce iki kez gittiğim Fethiye'ye yeniden gitmek istiyor canım.Olive Garden'ın manzarasına ise bayıldım.Tatil planlarımın arasına aldım bile ;) O yükseklerden deniz manzarasını seyrederek yürümek için, bahar yaza dönerken,oralarda olmak istiyorum nasipse.

Asortik Krep dedi ki...

Birdysevda,bekliyorum o zaman, yazılardan fazlası bende var :) dermişim... ;)
ve yorumun bena kuvvet verdi,teşekkür ederim güzel sözlerin için.
Bloğuna giremiyorum,açılıyor ama okuyamıyorum,sayfa kapanıyor,neden acaba..?

birdysevda dedi ki...

Hımm.Bu sorundan haberim yoktu hemen birkaç arkadaşıma kontrol ettireceğim herkeste aynı durum mu oluyor.Bizim buralardan fotolar vardı bende de bolca :)