Pazar, Ocak 29, 2012

Bana göre o benimdi

Bu gece (cumartesi gecesi) fazla yazmak istemiyorum.Cuma günüm vardı,güzeldi,dostlar arasındaydı.Çağıl'la bugün kendi günümüz ilan ettik, sabah geç kalktı o, beni Uzunbey erken uyandırdı yürüyüşe gidelim diye ama ben gidemedim :)
 Neyse o çıktı ben kalktım.Sekizi çeyrek geçiyor,dörtte yatmış biri için biraz erken ama bir kalkınca aynı gün içinde mümkün değil uyuyamıyorum bir daha. Bilgisayarı aldım kucağıma, dünden kalan zeytinli poğaçayla kahvaltı ettim.Evet karbonhidratlarla ama bu ara diyete ara verdim.Oğluşla keyif yapıyoruz.Sonra ona dünden kalan yufkaya sosisli ve kaşarlı sigara börekleri yaptım. Geçen sabahta krep yaptım.Annemi aradım.Tam kırkbir dakika konuşmuşuz.Ben bu aralar ya da uzun süredir pek telefonla konuşmuyorum.Telefonlara küstüm.Canım kimseyle konuşmak istemiyor.Mecbur kalırsam telefon açıyorum.Beni ararlarsa da kısa konuşuyorum.Şevkimi kaybettim diyelim.Sebebi var ama yazmam.Bilen biliyor. 
İş telefonumuz turkcelldi, kendi aramızda ve müşteriyle konuştuğumuz telefon bu.Uygun tarife var diye aveaya geçtik ki iğrenç bir tecrübeydi.Günlerdir yazacağım,bir telefon hiç mi bir yerden çekmez, konuşurken kesilir ve aranınca hat vermez. Bir ay olmadı.Evden giriş kattan mümkün değil konuşmak,merdivenlere tüneyip konuşuyoruz. Arayınca kapalı gibi davranıyor :) nasıl beceriyorsa. Konuşurken pat diye kesiliyor. Tam dört kerede konuşma tamamlıyoruz.En sonunda Uzunbey sözleşmeyi bozdu ve bir ay olmadan biz bu sefer vodofona geçtik bugün.Sonuçlarını paylaşacağım AMA SAKIN OLA Kİ AVEA ALMAYIN.
Telefonla konuşmayı zaten sevmiyorum, iyice nefret ettirdi bana. Cezasını ödeyip değiştirdik firmamızı.Turkcell pahalıydı , birde vodofon deneyelim dedik. Şehir içinde oturupta kendi evinden konuşamayan bir tek biz mi varız allah aşkına...? 
Diğer hattım mecburen avea ama onunla sadece mutfaktan bulaşık makinesi önünden konuşabiliyourm annemlerle.İki hat aynı marka olup farklı yerlerde de çekmeleri garip değil mi..? 
Resim, benim yaptığım elmalı tarçınlı rulolar.
Ev yapımı  vişne liköründen ikram ettim cuma günü gelen arkadaşlara. Öndekilerde likörden çıkan votkalı vişneler bomba niyetine.
Hanife'dendi galiba bu örnek.Bu resimler makinada kalmış,kart olmadığı zamanda çekmişim.


Hanife 'nin gününde çekmiştim bu resimleri.
Etaminler.
Bu resimler Cafederin Zehranın gününden, makinede kalanlardan.
dükan diyeti için peynir

yumurtalı atıştırmalıklar
zeytinli ekmek
sufle
Bu fincanlarda başka bir arkadaşla  kahve kaçamağımızdan...
Benyamin Sönmez'in doğum günü anma konserinden.
Geçen hafta Nurperi hanıma gittik.Bu tutacaklar ona hediye gelmiş.Bende örnek olsun diye koyuyorum.

Kadriye Abla Fatoş' a bu güzel yeleği örmüş.Biz çok beğendik.

Fatoş'tan rica ettim, gönüllü mankenlik yaptı bize.Fatoş benim Dükan diyeti koçum aynı zamanda  :)

Kötü bir görüntü var sırada, hamileler  bakmasın ama hayvanseverler mutlaka imzalasın.İki köpeğin hikayesini okuduğumda üzüntüden midem bulandı.Son cümleler ise bir türlü aklımdan gitmiyor.Mutlaka okuyun ve dünyayı hangi tür insanlarla paylaşıyoruz bilin.Bugün facebookta bir cümle vardı çok hoşuma giden.

Bir Semtin Sokak Hayvanları Sizden Kaçmıyorsa

Orada Yaşayın Çünkü Komşularınız iyi İnsanlardır..

diyerek günü kapatıyorum.

Güzel bir şeyler görmek için buna bakabilirsiniz... Güzel bir şarkı için de buna tık tık...

4 yorum:

gülsen VAROL dedi ki...

Bir daha bana bu kötülüğü yapma!!! Yutkunmaktan boğaz fıtığı oldum.. :))
Aklımda sen... fikrimde sen... diye bir şarkı vardı hatırlar mısın ???? niye sordum BİL?

Banuca dedi ki...

Hangi birine yorum yazacağımı şaşırdım, yiyecek, içecek bu saatte aklımı aldı, elişlerinde içim kaldı, tek tek gelseydiler ya, şaşkına döndüm :)

öykü dedi ki...

muhtesem bı cok sey bı arada:)

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

canım tanıştığıma memnun oldum
çooook güüüüzel blog
bana da beklerim
:)))))