Cuma, Şubat 03, 2012

Sen bana bakma ben senin baktığın yerde olurum*

(Aminthas Kral Mezarı  M.Ö.4.Yüzyılda yapılmış.)
Bu aralar insanlar mı çok  garip  ben mi soğudum bilmiyorum.Davranışlarda sapıtan tipler etrafımda kol geziyor.Bana sataşan ve dalaşanlar  için muhteşem bir söz buldum.
 "Dilini terbiye etmeden önce yüreğini terbiye et.Çünkü söz yürekten gelir,dilden çıkar." Mevlana.
Birde Avea'dan kaçsak bile o bizim yakamızı bırakmayacak anlaşılan. 21aralıkta geçici bir süre kontüre geçmek için dilekçe verdiğim Avea-Çağıl kullanıyor bu yüzden- hattı 26 aralıkta kapatıyor, bu konuda da bana buradaki temsilcisi (çarşı cad. startel diye uyduruk bir temsilci) bilgi vermiyor.Ben şimdi beş günün parasını ödemek zorunda bırakılıyorum.Birde üstüne bana bunu kanıtlayacak hiç bir belge vermiyor buradaki avea.Bunları bilmek benim görevimmiş,orda benimle konuşan hanım yetkili bile değil orda çalışmıyormuş! (bana kartınızı verin diyorum kadın adı ve erkek adı yazan iki ortaklı bir kartvizit adı veriyor ama avea kartı değil) ben ona güvenip birde nufus kağıdımla işlem yapmasına izin verdim,bunun sorumlusu da ben oluyorum arkadaşlar. Adam muhtemelen AVEA BAYİSİ bile değil, çalışanları yasal değil, ama ben tabelasına güvenip giriyorum,her şeyin ötesinde elimle nufus kağıdımı ona veriyorum, işlemleri yapıyor, bana dönüyor,tamam diyor, ben nerden bileyim o nufus cüzdanıyla başka bir iş yapmadığını.Bana bilgi de vermedi ve yasal bir belge verin ayın 21 inde geldiğimi gösteren diyorum o da yok.Bilerek geleceksiniz ben size öğretemem bunları dedi.Burada kadın çalışmıyor dedi, yani yapılan işlemin sorumluluğunu bu cümlelerle üstünden attığını sana bir akıllıyla(!) konuşuyorum. Gelişmeleri paylaşacağım,bekleyin.
Avea öpsün diye kazanmıyoruz biz o paraları...

CHP Kadın Kollarında salı toplantılarında Hale Hanım Şeker Fabrikalarının kapatılması konusunda küçük bir sunum yaptı bizim için. Mail grubumuzla paylaştık,arzu eden bana mail atarsa gönderebilirim çalışma raporunu.

Şubat 2. el pazarı vardı çarşamba günü, bu sefer her taraf elişleriyle doluydu bende bol bol çektim. Yazının içeriği biraz elektirikliysede resimleri bir o kadar elişi dolu. Danteller ve yemeniler çoğunluktaydı bu pazar.
Çarşamba akşamı birde kapak resmindeki Amintas'ın eteğinde favori bir restaurantımız var, gece oraya gittik hep beraber, her gittiğimizde hem karnımız hem gözümüz doyuyor.Biz o gece Çağıl'ın o gün kardan kapanan istanbul havalimanı yüzünden istanbula gidemeyişini kutladık :))


örgü yastıklar
etaminler


havlu kenarları
örgü çantalar
yemeniler
dantel örtüler

Hanife'nin oda takımı
Burslu öğrencilere bağışlanan geliriyle standı açan partiden arkadaşlar ve Fatoş.


şallar

etamin örtüler





Bu da motor için özel dikilmiş , örnek olsun istedim.
Pazardan sonra Yeni Dünya Restaurantta FIG için etkinlik vardı.FIG, buradaki yabancıların içinde oldukları ilk çalışma grubu.Adı Fethiye Uluslararası Grup. Belli bir düzende toplanıp o gün kendi pişirdikleri pasta ve kekleri satışa sunup kahve içiyorlar, bunun parasını da bağışlıyorlar.Bu tarz etkinlikler sadece kahve ve kekle sınırlı değil,aşağıdaki örnek bir çeşit eğlenceli yemek organizasyonu.Küçük bir tiyatro oyunu gibi düşünebilirsiniz. Bir anlatıcısı var ve hem yemek yiyip hem de soru ve cevaplarla eğleniyorlar. Parası burslara gidiyor ya da sağlık sorunu olupta parası olmayan ailelerin çocuklarına.
Bahriye Üçok parkı arkasında da küçük bir ofisleri var.


FIG' in o günkü görevli grubu.FIG başladığından beri desteklediğim bir gönüllü grubu.Benimle ilgili işleri olursa beraber çalışıyoruz.Çalışanlar para almıyor tekrar belirteyim.Parayı Fethiye de yaşayan çocuklar için harcıyoruz.Para harcama yetkisi FETAV'da. (FETAV'ın alt komitesidir)
Aminthas'a giden dar ve eski evlerden oluşan sokaklar.


Etkinlikler:
-Bugün Alesta Yacht Hotelin açılışı var, açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yapacak, saat 17.30 da. Bir terslik olmazsa orada olacağız.
-4şubat cumartesi  (yarın) CHP Kadın Kolları Geleneksel kahvaltısı için Boğaziçi Restauranttayız.
-pazar günü Çağıl İstanbula dönecek.
* Başlık, Özdemir Asaf.

9 yorum:

Derya dedi ki...

Yine o pazar görüntüleri beni benden aldı, etamin, dantel örtüler, şallar bir gün atlayıp gideceğim o pazara, fethiye yabancı değil nasılsa bana, yıllar içinde biraz değişmiş olsada, çok hevesleniyorum sizin fotoğrafları görünce, insanlara gelince, tuhaf gerçekten bende zaman zaman belki çoğu zaman düşünüyorum neden diye?bir an önce o elektriklerden kurtulmanız dileğiyle..

MELTEM dedi ki...

bayıldım eş işleri saygıyla eğiliyorum yapanların emeklerine sağlık
-avea ya gelince allah onları taş etsin,bende bir zaman epey mağdur olmuştum.hat aldım,tel.internete hiç girmedim ama internete bağlı olduğu için navigasyon gösteriyormuş ben bir kere bile bakmadım 380 tl fatura ödedim epey bi koymuştu sizede geçmiş olsun,bankalar,telekominikasyon hepsi bir sürü tuzak ama ister istemez yolumuz kesişiyor.
-chp içinse bende yıllardır kendilerine veririm oyumu ama izmirin durumu içler acısı,izmire hiçbirşey yapmıyorlar ve böyle devam ederse izmir chp nin kalesi izmir bile saf değiştirecek gibime geliyor.en koyu chp li şehir şehir mitingleri gezen halamız bile aynı durumda..
Sevgiyle Kalın,

NzlGl dedi ki...

Vallahi pazar fotoğrafları beni de benden aldı:))))) Aman Allahım harika şeyler....
Telefonla ilgili sorununuza gelince Allah kolaylık versin. Bizde çok denedik ben neredeyse cep tlf kullanmamaya karar verdim. Hangi operatör olursa olsun bir ay kazançlı oluyor sonra deymeyin gitsin:(

yokartıkyaa dedi ki...

Çok güzel işler çıkarılmış, sahiplerinin ellerine sağlık...Ve umarım canınızı sıkanlar,gerçekten de yüreklerini terbiye edebilirler.Mevlana'nın sözüne hayran kaldım,paylaşımınız için teşekkürler...

lale dedi ki...

Sondan başlayayım Ertuğrul Günay hem hemşehrim hem mahalle komşumuzdur.Anlayamadığım işlere imza atmıştır ben değişmedim demiştir ama ben yine de anlayamamışımdır. Artık benim anlayışsızlığıma versin ne yapalım.

Yabancıların bu tür çalışmalar içinde olması çok hoşuma gidiyor. Yaşadıkları yere güzellik katan insanlara ben yabancı demiyorum zaten.

Başlığa bayıldım....

Asortik Krep dedi ki...

Derya Kuzusu,gezerken aklıma hep şunu beğenir bunu beğenmez gibi yorumlar geldi senin için :))

Meltem,Aveanın kan kaybettiği reklamlarından belli.En çok o reklam veriyor.Sanırım çok hat değiştireni var.
İzmir devlete borç ödemesi gereken belediyeler içinde en çok vergisi çıkan belediyelerden biri ve yüklüce ödemeler de yapmış.Ankara hiç ödemiyor mesela, halka yansıtılanlarla yaşanılanlar çok farklı,çünkü yandaş medya da yer almıyor böyle haberler.Müfettişler tarafından incelenen dosyaları varken iş mi yapacaklar.2002 den beri ülke yönetimi farklı partide sıkıştırılmadıklarını düşünüyor musunuz..?
Belediye seçimlerinden önce bakın tüm CHPli belediyeler bir şekilde sıradan şikayetlerle meşgul edilecekler.Hiç AKP li belediyenin yolsuzluklarını duyuyor musunuz..?
Oysa günlerdir İzmir belediyesi okuyoruz ve bekliyoruz..
Ben normal yollarla iyi belediyecilik yaptıklarını düşünmüyorum.İstanbulda gördüklerim destek ve para ile yapılanlar beceri ve iş tecrübesi değil.Zaten "süper proce"leri olan kişilerin ülkeyi nasıl yönettiklerini görüyoruz,ben belediyecilik zamanlarında da istanbulda yaşıyordum.Neyin nasıl yapıldığını biliyoruz.O kadar demokratiktiler ki parkta ramazanda simit yiyenleri sen oruçlu değil misin diye sıkıştıracak kadar demokratiktirler.Kime ne anlatıyorlar, millet korkuyor da konuşmuyor.Biraz da çıkarlardan susuyorlar.
İzmir hayatının hatasını yapar.Tıpkı İstanbul gibi.Sevmediği bir adamla evlendirilen bir genç kız gibi hem de.

Asortik Krep dedi ki...

Nazlı Hanım, cep telefonu kullanmayı bende en aza indirgedim bu son olaylardan...

Yok artık ya, bende bayıldım bu söze..

Lale Hanım, bugün kendisi yorgun gözüküyordu :) Yorum yapmıyorum, beni artık biraz tanıyorsunuz,ne tarz bir yorum yapacağım ortada.
Yabancılar buranın gerçekten havasını değiştirdi itiraf etmeliyim ki :))
Başlığı bende çok sevdim :))Teşekkür ederim.

enne dedi ki...

En üstteki çiçek motifli yastığa bayıldım. Bu motiften bana hırka örecek biri çıkar mı? Anneme yalvarsam mı acaba?

Asortik Krep dedi ki...

Enne, bence de yalvarsan iyi olur :))