Çarşamba, Nisan 10, 2013

TC Asortik Krep :)

Kısa kısa mı yazsam ne yapsam bu aralar, canım uzun yazmak istemedi. Facebook'ta bütün gün paylaşım yapıyorum,hoşuma gidiyor.Özellikle şu son TC  paylaşımı. 10 milyon kişi facebookta adının önüne TC ibaresini eklemiş.İyi etmiş :)  
Son uygulamalarda sağlık bakanlığından ve ziraat bankası gibi kuruluşlardan TC ifadesinin hükümet tarafından kaldırılmasını protesto ediyoruz.Bu gece okuduğum bir habere göre şirketlere de ihtar yazıları geliyormuş,adınızdaki Türk ibaresini kaldırın diye.Gelişmeleri takipteyim.
Kendi sayfam haricinde Fethiye ile ilgili bir sayfam, iş sayfam :) bir tane Çalış sayfam, kadın kolları,kaktüs grubum derken oldukça yoğun facebook  zamanım oluyor ilgileneyim derken.Hepside iyi gidiyor.Bin seksen yedi-1087-arkadaşım var ama bunların çoğu parti sayfası arkadaşlar  ve eklediklerimin hepsi genelde tanIdığım ya da sağlam olanlar.Çünkü diğer türlü sorgulamadan eklesem sorun yaşarım,şimdiye kadar pek bir sorun yaşamadım,bunu tanımadan eklememeye borçluyum.Günlük hayattan tanıyıpta çok samimi olmadıklarımı da eklemiyorum zaten.
Fethiye de bu hafta çok etkinlik var.Benim babam Kepirtepe Köy Enstitüsü mezunu, annem Edirne Kız öğretmen Okulu mezunu.Bu yüzden  17 NİSAN -köy enstitüleri kuruluşu-benim için önemli.Burada da köy enstitülüleri derneği tarafından etkinlikler var bu hafta.


Bizim çayımız var, çok çayları seven biri değilim ama parti çalışmasında çay yapmazsan olmuyor.


Çerkeslerin festivali var birde..

Bu hafta böyle geçiyor.Ben hala hangi diş hekimine gideceğime karar veremedim.Sezon açıldı ama işler çok yavaş gidiyor, hükümetimizi ülkenin halini yerlere göklere koyamıyor ya,yalan ; bütün turİzimciler sezon açacak para bulamadıklarından,ülkenin savaş durumları yüzünden -turizm bağlantıları bozuk-ve insanların psikolojisi yüzünden çok kötü bir nisan geçiriyoruz.Burada evleri olan İngilizler bile ortada yoklar.Birileri bizi uyutuyor,hala uyuyoruz...! Bunları konuşmaktan korkuyorsunuz çoğunuz biliyorum ama korkmak sorunu çözmüyor.Ya da görmezden gelerek ülkenin hali düzelmeyecek. Facebooktan paylaşımlar yapana sataşan bir guruh var ki onlara da ne desem gece gece bilemedim şimdi.
Ne çektiniz be..! Böyle giderse de çekeceğiz ama olduğumuz gibi de kalmayacağız, FARKINDA MISINIZ..? Desem...

Not: Hatay için Kitap Kampanyasına katılmak isterseniz...tık

7 yorum:

Unknown dedi ki...

İnsanların ne kadar korkup çekindiği,sizin yazınıza hiç yorum yapılmamış olmasından da belli zaten.Ama yazdıklarınızda sonuna kadar haklısınız.Korkunun ecele faydası yok,konu vatan ise gerisi teferruhattır.Sevgiler.

parıldayan çiçek dedi ki...

Kayınvalidem çerkez kayınpeder abaza .Kaybettik onları.Ama geleneğini göreneğini bilirim.Tabii ki yemeklerini çerkez tavuğu pastasız olmaz.mısır unu ile yapılan pastası var.sevgiyle kalın

lale dedi ki...

Benim Babaannem Türkiye'de doğan ilk Çerkeslerden...Ama bir Çerkesle evlenmeyip üstelik de dedem gibi bir baskın karakterle evlenince o da bastırılmış gitmiş. Ama hatırladığım kibarlıydı anneme gelin hanım ya da isminin arkasına mutlaka hanım takısı koyarak hitap ederdi... Neyseki babamın diğer teyzelerle dayılarla olan bağının yakınlığı nedeniyle bu kültürden uzak olmadık.

Şu at izinin it izine karıştığı günlerde farkında olmazmıyım herşeyin ama öyle toz duman içinde kaldık ki, şu toz inse de kim ak kim kara çıksa meydana...din bir kesime ait olmasa,sadece kişisel olsa mesela...Mesela sol gösterip sağdan vuranlar olmasa...

Özlem dedi ki...

ah asortikçiğim sorma 2013 yılı berbat başladı diğer yıllarda iyi değildi elbette ki ama senin de dediğin gibi sezon artık başladı ama bizde de tık yok , her geçengün daha kötüye gidiyor , geçenlerde buraya anket yapan biri geldi herşeyi saydım sıraladım , çevremde şikayetçi olan onca insan korkaklıktan hiç bir şey söylememiş yani herkes memnun değil ama memnuniyetsizliklerinide söylemiyorlar , tepkilerini ortaya koyamıyorlar , bu anketi kim düzenlenmiş, kesin o adam X partinin adamı deyip sadece yargılıyorlar iş icrata gelince sus pus herkes ...

sevgiler :)

Succuland dedi ki...

Sevgili Asortik Krep
Fena halde farkındayız ama uyuyanları bu derin uykudan uyandıramıyoruz. Korkmuyoruz bunları konuşmaktan. Ama asıl meydanlarda korkmamalıyız.

Aslı Budak dedi ki...

Annem de 1961 Edirne kız öğretmen okulu mezunu, tanışlar mı acaba?

Asortik Krep dedi ki...

asortikkrep1@gmail.com adresine mail bekliyorum,bence de soralım Aslı ;))