Salı, Şubat 18, 2014

Gözlerinin kahvesinden koy ömrüme, Kırk yılın hatrına sen kalayım....*

Çok çalışıyoruz.Yani bu kaçamaklar dışında.Parti çalışması diğer çalışmalar gibi değil. Bazen alan çalışması, bazen toplantılar sürüp gidiyor. Bu yüzden hayatımı erteledim.Gündüz büroya geliyorum.İşim olduğunca seçim bürosu, merkezi ve alan çalışmaları arasında mekik dokuyorum.Onun arasında ki seçim bürosu benim büroma çok yakın,arada gidip kendi işimle ilgili çalışıp dönebiliyorum da. Ben fotoğraf çok çekiyorum, bu yüzden işim hiç bitmiyor.Bunları sosyal medyada paylaşıyorum birde her şey bittiğinde. Mesela her cuma "kadınlara  çay saati" konseptli küçük toplantılarımız var başkan adayımız çıkıp konuşma yapıyor seçim bürosunda. Her salı ilçe merkez binasında toplantımız devam ediyor kadın kolları olarak , hafta arası nereye gezeceğimizi planlıyoruz. Mutlaka etkinlikler oluyor, bu pazar mesela Ares'inde katıldığı "hayvanlara şiddete hayır!" mitingine katıldık mesela.. Bazen organizasyonlarda da görev alabiliyoruz. Bütün bunları bir koordinasyon içinde yürütmek zorundayız. Pazar sabahı mesela Çalışta yürüdük, Üzümlüde kahvaltı ettik, öğleden sonra da miting yaptık.Akşamları kımıldayacak halim kalmıyor ama geçen hafta arası gece de bazı mahalle toplantılarına gittim başkanla. Şimdilik bu yoğunlukta gidiyor, nasıl devam edecek bilmiyorum ama randevularımı seçim sonrasına vermeye başladım arkadaşlarıma :)) 

Matisse Cafe- sahil bandı.



Ares büroda.

Kadın Kolları Günlükbaşı alan çalışması.




Bizim mahalle...

Komşularım...


An itibarıyla iyi ve önde gidiyoruz, çok çalışmamızla doğru orantılı olabilir ama seçim bu. Dışarıdan göründüğü gibi değil hiç bir şey.Bu yüzden bu konularda cak cak ötenleri sokak ve parti çalışmalarına hatta sandık başına davet ediyorum... Çoğu zaman sanal alemde her şeyi eleştirenleri hiç bir parti çalışmasında göremiyoruz.Size tavsiyem facebook' ta paylaştığımız resimler altına yorum yazıp çalışanlara akıl vereceğinize gidip kendi partinizde sandık görevlisi olun.Bence vatana daha çok hizmet etmiş olursunuz. "Ben çalışıyorum diyene de ben ne yapıyorum - hem çalışıp hem görev almaya çalışıyorum diyorum. Hadi diyelim ki hiç bir şey yapmadınız o zaman da hiç değilse bloglarınızda çalışabilirsiniz,etrafa gözünü kapayıp sonra da iş başına gelmeye kalkanlara beceremediniz demek iş değil. Böyle yazdığım için sinirlendiğimi düşünmeyin,hayatımın en sakin, en rahat , en sabırlı dönemindeyim.Çünkü başkasını seyretmiyorum.Gidip çalışıyorum, olmazsa da ben çok çalıştım ama olmadı diyebilirim.Bunun vermiş olduğu duyguyu da burada anlatmak mümkün değil.Bu seçimde uzun süredir ilk defa sandık görevi alamadım.Olsun bende arabamla gidip seçim bürosunda ben çalışmak istiyorum derim.Sandıklar arasında koordinasyona yardım ederim.Seçim öncesi de son tahminlerimi her zamanki gibi bu sayfada görebilirsiniz :)
Burada havalar çok güzel, kar gezisi yapacaktık dağlara ama dağların ancak zirvelerinde kar var.Sanırım bu gezi piknik olacak.Şu an büroda balkon kapısı açık oturuyorum.Hava açık ve güneşli,utanmasak denize girebiliriz.Güneş gittiği an serinlik çıkıyor ama asla geçtiğimiz senelerdeki gibi değil.

Aslında uzun uzun yazmaktı niyetim ama akşamları uykusuzluğa, gündüz işe yeniliyorum.Paylaşmak istediğim iki önemli konu var.

1-  İğneada da yaşayan  Orhan Uyanık için yazılan güzel bir yazı  Artık hayatta değil ve O'nu tanımanızı istedim, bu yüzden paylaşıyorum. O çok sevdiğimiz birinin eşi ve babası aynı zamanda.( Şubat ayının son günlerinde kaybettik)
2-Yorumsuz  bir yazı.

* Başlık bugün Cemal Süreya'dan ve bugün  çok sevdiğim annemin babası olan İsmail Dedem'in ölüm yıldönümü... Onu hiç unutmadık. Unutamam da. Başlık bugün onun için...

3 yorum:

Blogger Bolat dedi ki...

İnsanın mahallenize taşınası geliyor efem, bu gudubet binalarda parasız yatılı okuyan çocuklar gibiyiz:) kurtarın bizi!

gülsen VAROL dedi ki...

TÜM ÇALIŞMALARINDA,EMEKLERİNİN VE İSTEDİKLERİNİN NETİCESİNE ULAŞMANI CAN-I GÖNÜLDEN DİLİYORUM SEVGİLİ ASORTİK KREP'İM.
ÖZLEMİŞİM.. DAKİKALAR ÇABUK GEÇİYOR SAYFANDA GEZİNİRKEN..

Asortik Krep dedi ki...

Bolat,bizim mahalleden daha çok fotoğraf paylaşmalıyım o zaman..Çok güzeldir :)

Gülsen Hocam, sizi öyle özledim ki, kelimelerle anlatmam mümkün değil..! :)