Pazar, Mart 09, 2014

Latin Çiçeği

Latin Çiçeği, kaç senedir yetiştirmek isteyip yetiştiremediğim çiçek.Bu sene artık denemek istiyorum.Hem size yazayım hem de kendim öğreneyim dedim.
Oldukça dayanıklı bir bitkidir.Yaz - sonbahar dönemlerinde genellikle kırmızı çiçekler açar.Yaprakları döken çok yıllık otsu bir bitkidir.Sarmaşığın uzun saplı, kırmızı boru şeklinde çiçekleri oldukça güzeldir.
Üretimi, yetiştirilmesi ve bakımı oldukça kolay olan latinçiçekleri, unutkan ve ihmalci bahçe severlerin bitkisidir. Her tipte ve özellikle zayıf nitelikle toprakta çok iyi gelişir. Serin ortamları sever. Az su ve pek az gübre ister. Gübresi ve sulanması artırılırsa, bitki çiçek açmayı unutur, yaprak vermeye koyulup yaprak güzeli olur.

 Latinçiçeği tohumları ilkbaharda ısınmış toprağa ekilir ve kısa sürede çimlenir. Tohumlan ekilmeden bir gece önce suya yatırılırsa çimlenmeleri daha da hızlanır.

Sarkacak şekilde bir saksıyla yükseğe asabileceğiniz gibi, tel örgülü duvarlara da sardırabilirsiniz.Çiçeğinden ve sanırım yapraklarından yemek ve çay yapılıyor.Ben uzun zamandır başka bahçelerde görüp özeniyordum, umarım tohumlarından tutturabilirim.

4 yorum:

parıldayan çiçek dedi ki...

Aaa annemin çiçeği. rengi ne güzel.Galatasaray renkleri.

Oglak Kizlari dedi ki...

Haydi hayırlısı.
Öperimkine.

Mutlu anne

Adsız dedi ki...

çok güzelmiş bu çiçek.
Asortik hanım şimdi aklıma geldi bulsanız bulsanız siz bulursunuz diye düşündüm.Benim sizden ricam küçük erkek bir golden yavru beslemek istiyoruz eşimle.ama henüz bulamadım.lütfen bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz.?şimdiden çok ama çok teşekkür ederim.

özlem(selit)

Asortik Krep dedi ki...

Özlemcim, istanbuldayım gelince ilgileneceğim konuyla. selamlar.