Perşembe, Mart 08, 2007


Bu hafta başı Uzunbey'le Muğlaya gittik..Tabi ki yemek yerimiz Çınar Köfte Salonu..



Ara sokaklardan birine arabayı parkedip, işlerimizi hallettik.. Bu arada ben bol bol fotoğraf çektim :)



Pazartesi tüm günümüz Muğla ' da geçti..Muğla' nın tek sevmediğim özelliği mesela Kültür ve Turizm Müdürlüğüne gitmişsin..x Hanımla işin var değil mi? Saat daha 13.00 Adamlar sana o hanımın 15.30 dan erken gelmeyeceğini ve bilgisayardaki işin sadece o hanım tarafından yapılacağını söylerler..İyi de bu bilgisayar işi yani şifresi olan herkes girip o işi yapabilir değil mi ? Hayır..Yapamaz..Yani en azından Muğla' da bu iş böyle..Kahretsin bu Dünya' da Muğla ' da memur olmak varmış..Adamların imar müdürlüğü de bu turizm müdürlüğü de..Eğer x hanım gelmezse sizin 2.5 saatlik yoldan gelmiş olmanız durumu değiştirmez kardeşim..Hatta 2.5 saatte dönecek olmanız tekrar x hanımı bulamamak uğruna gelmenize engel de değil! Geleceksin onlar memur..İyi de bizde halkız ya.



Muğla-Marmaris yolu Sakar denilen ve oldukça yüksek ve manzaralı yol.Aşağıda görülen yer Gökova..



Göcek geçidi..öncesi.



Yeni evimizde 1 martta balkonda yaptığımız ilk kahvaltı :)



Cumartesi akşamı Çatı Ressamları için yaptığım sağlıklı salata..





Salatanın içinde bir kat haşlanmış ve çatalla ezilmiş patates haşlama..Üstüne havuç haşlama..En üstte ise sarmısak, sirke ve zeytinyağıyla robotta çekilmiş brokoli..Böylece üç renkli salatamız hazır :)
Herkes çok beğendi..Diğer kaptaki tatlımız irmik tatlısı ama üstüne benim yaptığım portakal reçeli ile servis edilmişi :)



Son resim İstanbuldan gelirken Annemin getirdiği Çarli'nin eşi Arzu tarafından bana hediye edilmiş fular-atkı.Örneği şimdiye kadar benim görmediğim bir örnek.Bu ip ve renk ile harika uyum sağlamış olduğundan taktığım zaman herkes örneğine baktı..Teşekkür ederim Arzu..Eline sağlık..

19 yorum:

Pretty Woman (Aka likeaprayer) dedi ki...

canım muğla gezinin resimlerine ağzımız sulanarak baktık burda gece gece :P afiyet olsun

bu arada aradım o numarayı yarın 12:00 de görüşmeye çağrıldım, hadi hayırlısı :)

Sanem dedi ki...

Benim memleket burasi ;) Mugla'nin en cok Gokova'ya gidisini severim, gecen gun anlatmaya calisiyordum sakar yokusunu birine, simdi karsimda duruyor. Gokovada'ki evler de harikadir bilirsin. Gocek deyince de aklima o guzel domatesler, seralar ve marina geldi simdi, saolasin Asortik, ne de guzel gitti bu resimler ;)
Sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

Abla'cım beğendiğine sevindim güle güle kullan... Yeni evimizde sizleri ağırlamaktan çok memnun olacağız (Sanıyorum siz İstambul'a geldiğinizde biz de taşınmış oluruz)

Adsız dedi ki...

Klavye ile hızlı yazım hatası, yanlışlıkla İstambul diye yazmışım:))

Asortik Krep dedi ki...

Pretty, heyecanla görüşme sonucunu bekliyorum :)

Sanem, çok güzel memleketin var :) Gez gez bitmiyo :)
Eski yazılarımdan birinde Akyaka gezimizde var..Ben de Akyaka'yı Eski Türk evlerinin yeni modernleşmiş hali olduğu için çok sevdim..Muğla'yı da gerçekten bir şehre benziyor diye sevdim ve konaklarına hasta oluyorum..Üzgünüm Göcek' te ben geldiğimden beri seralar yok yani ben görmedim..Onun yerine bol bol İngilizlere satılmak üzere yapılmış inşaat şantiyeleri mevcut.Marinası harika zaten..İlk zamanlarda orada müşterimiz vardı sık sık giderdim :)

Canım, ben de yeni evinizde sizlerle beraber olmak için sabırsızlanıyorum.Sevgiler..

gazel vakti dedi ki...

Asotikçim harika resimler herzamanki gibi. En çok önünde bisiklet olan ev fotosu hoşuma gitti. Hani benim oğlanların hala sürmesini bilemediği. o servis tabaklarından aynısından benimde var.Yaptıklarında harika gözüküyor.

Birde herşey değişir de Türkiye'deki küçük yerlerdeki memur anlayışı değişmez sanırım. Hani memur olduğu için kendini önemli hissetttirmek ve hissetmek açısından. Bence ego eksikliğinden yapıyorlar.

Adsız dedi ki...

NASIL TONGAYA DÜŞÜRÜP AĞZINDAN ALMIŞTIK LAFI AMA HANGİ RENKL OLSUN ÖYLEMİ BÖYLE Mİ DİYE. ARZU HEMENCECİK ÖRERİM DEYİNCE DE İNANMAMIŞTIM. GERÇEKTEN DE HEMEN HALLETTİ. GÜLE GÜLE KULLAN

Unknown dedi ki...

Selam Asortik, oralarda yaz var anlaşılan.Her nekadar bu sene İstanbul da da pek kış yaşandı denmez. Ama sizin oralar yemyeşil. Gelmek, görmek lazım.

Gamzeli dedi ki...

ohh ne güzel marmaris'i çok beğeniyorum, o yokuşlardan çok geçtim...Balkonda da kahvaltı yapmak enfes birşey olsa gerek...

Asortik Krep dedi ki...

Gazel Vakti, servis tabakları gazeteden:) ben bu modeli çok sevmiştim zaten..
Ben biraz idealistim..Para almasam da, alsamda aynı işi aynı hevesle yaparım..Yapmalarını da isterim.


Çarli, evet çok teşekkür ederim :)

uykucu dedi ki...

asortik merhaba evet malesef memuriyet öyledir (bende turizimdeyim ya)o kişi yoksa başkası onun işini yapmaz ve de mesai saatlerine hiç uyulmaz..(bizde öyle değil malesef:) tariflerin muhteşem salatayı hemen deniycem..sana gelen o atkı modeli ankarada acayip moda bende ilk gördüğümde çok şaşırmıştım yapımına ,bizim iş yerinde akşama kadar 3-4 tane örüyorlar bana bile ördüler hemde aynı renk.ama kış bitti.

Annelog Atölye dedi ki...

Ben de ehliyetimi Muğla'dan almıştım Asortik, bilirim o x hanımları y beyleri:))
Balkonunuzda keyifle sağlıkla uzun yıllar böyle güzel sofralar kurmanızı dilerim. Annen için yazdığın yazı ve seçtiğin fotoğraflar da çok güzel, nice sağlıklı yıllar dilerim annene.

Pretty Woman (Aka likeaprayer) dedi ki...

ve Pretty İzmirde Pazartesi itibari ile işe başlayacaktır :D

Her zaman her konuda destek olan Asortikciği sayesinde.. :))))))))

Seni Çok seviyoruz :) Mühendiz Beyiminin de selamları var sana duacınız :D bir ömürlük hayır duası aldınız hanfendi :) Bitanesiniz :)

Hülya dedi ki...

Peki sadece Gökova'yı seyretmeye gelelim Muğla'ya.Ve mümkün mertebe x hanımın 100m.yanından bile geçmeyelim.İyi ki uyardın.Beni kahreden işler bu işler.Cıngar çıkarası geliyor insanın.
Anneyle ilgili yazdığım mısralar evet bana ait.Beğenmene sevindim...

Age35 dedi ki...

Asortikcim,o ne güzel balkon,o ne güzel sofra...Ben bir gün o balkonda kahve içeceğim..İçime doğuyor..=))

balim dedi ki...

arimayasilgisi said...
Evinizin balkonu cok huzurlu gozukuyor. Orda bir kahvalti icin neler vermezdim.. Gule gule saglikla, mutlulukla, huzurla oturursunuz insallah.

Asortik Krep dedi ki...

Duha, evet buraları bahar bastı..Hatta turistler askılı dolasıyorlar ama biz hala hırkalarlayız :))
Gelmek görmek lazım , haklısın :))

Gamzeli, ben de Marmarisi beğeniyorum ama Fethiye daha bakir :)

Figen, o tarz aksesuarlarım benim modası geçse bile kalkmaz :)

Annelog, teşekkür ederim :)

Pretty, hayır dualarını ben haketmedim aslında..Beraber çalıştığım genç bir arkadaş var..O buldu işi :)
Yine de benim de katkım olduğu için memnunum..
Aleyküm selam.

Hülya, bloğuna bakınca anladım senin yazdığını..
Fethiye' de de güzel manzaralar var :)

Age35, çok mutlu olurum seninle kahve keyfini paylaşmaktan :))

Arımayasıgil, biz pazar sabahları aslında kahvaltı için bir sokak altımızdaki pazarda gözlemecilere gidiyoruz..Eğer öğleden sonra bir yere gideceksek evde kahvaltı hazırlıyorum ben..Senin için de hazırlarım :))

Gün dedi ki...

Balkona bayıldım, hep keyifli günleriniz olsun yeni evinizde, darısı başımıza :)

Asortik Krep dedi ki...

Gün, teşekkür ederim..Gerçekten darısı ev isteyen herkesin başına :)