Çarşamba, Mayıs 28, 2008

Her telden , her dilden..

Bir kaç gündür yine pek bloğuma bakamadım yoğunluktan.Hatta uzun zamandır kimseyi okuyamıyorum.Arada boş kalırsam seçmece tıklayıp bir yaramazlık var mı bakıyorum o kadar.Kaçırdığım yazılar için üzgünüm..Ya da zamanında cevap yazamıyorsam bu aralar affedin beni.Bütün kış herkes durdu yaza şimdi hazırlanıyorlar..Yeni işi de oturtmak zaman alır bilirsiniz.. Bu ay fethiyedeki etkinlikler :

5 haziran Dünya Çevre Günü..

6-7 haziran 2008 Batı Akdeniz Çevre Platformu

7 haziran 2008 Çalış Karnavalı

19-20-21-22 haziran Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivali-Ölüdeniz / Fethiye

Çalış Karnavalında Şükran Teyze de resim sergisi açacak..Hem komitedeyim hem de ona orada yardım edeceğim kısmetse..Bizde en iyi yüreyen okula kupa vereceğiz ..


Ölüdeniz Festivalinde konuğumuz Ahmet Selçuk İlkan bu sene..Geçtiğimiz sene Okay Temiz le çok güzel anlaşmıştık..Çok hoş biriydi , bu sene Ahmet Selçuk İlkan' ı biz ağırlayacağız..Uzunbey ama ben yardım edeceğim..Evde değil tabii ki otelde ama bütün işleri ile biz ilgileneceğiz..Hatta Grup Laçin için de ben Berna'yı asiste edeceğim..
Bu arada ben geçen hafta Biyoya özendim ve kendimi yaktım.Sağ dizimde çaydan oluşan bir kırmızılık ve parmak ucu büyüklüğünde su toplamış bir alanım var ama Allah için ilk yandığımda Biyonun bloğunu açıp ne sürülüyor diye baktım ve tavsiyesini dinleyip işe gitmedim :) Ertesi gün bayağı bir iyileşmişti yanık yerin durumu..
Çağıl'ın her gün 2 yazılısı var bu hafta..(Yarın tek)Gelecek hafta bir tane..Çocuğum sınavlardan helak oldu..Bir haftaya bütün yazılıları toplayan okul yönetimine ne diyeyim bilmiyorum..Doğal olarak başarının düşeceğini düşünüyorum..Bereket dershanesi bitti artık..Erken kalkmaktan ve yoğunlaşmadan dolayı güne yetemiyorum ..Pazartesi akşamı eve sekizi çeyrek geçe gidebildim..Çağıl'ın en büyük şikayeti buydu..Eve erken gidememem.Bu haftayı da geçirince rahat bir nefes alacağım seneyi bitirdik diye..

Uzun süredir sabahları denize gidip öyle işe gelmeyi düşünüyordum ama yapamıyorum daha..Bir şekilde bu yaz bunu uygulamam lazım.Çünkü yaz-kış yoğun çalışmaktan çok bunaldım.Haziranda hareketli geçeceğinden kaçacak zamanım yok.Uzunbey deseniz o benim üç katım çalışıyor..Bazen nasıl dayandığına şaşırıyorum..Ailecek bunalmış durumdayız yani..
Bazen insanlar neden size aptalmış muamelesi yapar ki..İlla farkındayız ve bak bunu yaparsan sonucuna katlanırsın mesajı alana kadar da zorlarlar iyi niyetinizi..Birde uzun zamandır buraya başka şehirden gelipte biz büyük şehirden geldik havasına girenlere nedense uyuz oluyorum..Geldiği de şimdi isim vermeyeyim ama İstanbulun beşte biri değil..Bu aralar en büyük zevkim bu insanları bozmak..Evet farkettiğiniz üzre psi-psi -kopatım şarkısına takılıyorum.Ben böyle değildim sonradan oldum.Sinirlerim bozuldu sanırım..Kendimi birşey dememek için zor tutuyorum özellikle de erkeklere..Uzunbey'in yanında ondan -başkasını kırdığım için-çekindiğimden dilimi zor tutuyorum ama yalnızken koyverdim gitsin yapıcam bak ilk kaşınana..Aslında en uyuz olduğum kitle "ayranı yok içmeye atla gider tuvalete " kitlesi..Özellikle bu tipler doğru düzgün çalışmayan, üç para kazanınca dötü kalkan tipler ama rastlarsa bir iki kendimi kısıtlamıyorum vallahi...Adam "pale" kılıklı, cebinde parası yok,sana akıl vermeye kalkıyor..Hıyar ben 8 senedir bu sokakların tozunu yutan, her türlü insanla iş yapmış bir İstanbulluyum.Gerizekalı ben daha çocukken her memleketten insan görmüşüm..Her kendini uyanık sananla çalışmışım..Üç numara öğrenmiş sanayiden bize numara yapacak.Hadi be! neyse bu aralar işte bu tiplere gıcığım yakında birine patlıcaaaaaaaam..Yanında karışanı olursa ona da..Hoş benim patlamam bağırıp çağırmakla değil laf sokmakla olacakta kendimi hür bırakacağım kesinlikle kısıtlamayacağım..kendime söz verdim.
Aslında bu konuda süper hatıralarım var ama yazamıyorum işte alenen..Belki yazarım, sadece seni bozmaya çalışan birini nasıl bozarsın üstüne..Kötü değil yani anlayacağınız :)
Ben mi kötüyüm ..? Evet ..Bu aralar öyle.
Bu kadar güzel resimler koy, bir de yazdıklarıma bak..!


Ben severim deniz yıldızlarını..Suda görsem bile çıkarmam, kuru varsa alırım ama özel olarak kurutmam..Hatta şu ünlü hikayedeki şey benim yaşam düsturumdur, bulduğumu da denize atarım :)

Evde Çağıl'ın banyoda bir sepet dolusu deniz kabuğum var benim..İğneadadan toplamıştım onları..Birde kum var ayaklı bir sabunluk içinde..
Banyo da o tarz aksesuarlar seviyorum ben.

Sabahtan beri bürodayım..Dışarı hiç çıkmadan çalışmak beni yoruyor tam tersine..Küçük bir kaçamak yapmak istiyorum ama şu yazı bitsin belki bir Kayaköy yaparım..

Kaçmak istiyoruuuuuuum..Nedense bu resmin altına bunu yazmak geldi içimden.. :)

Dün sevdiğim birinin teyzesini kaybettik burdan arkadaşım.Akşam onu görmeye gittik Uzunbeyle..Biraz geç işimiz bitti ama görmem lazımdı..Çok kötü değilim dedi ama görünce ben daha rahat ediyorum.Bu yüzden onu rahatsız etme pahasına gittim, iyiydi iyi ki gitmişim, ben de rahatladım.(mekanı cenent olsun)Haberi geç aldığımdan camiye gidemedim..Oysa ben sevdiğim insanlara karşı bu son görevi çok önemsiyorum..Orda olmak ona son kez veda etmek isterdim..Belki hayatındaki önemli insanlardan biri değildim ama nedense böyle hissediyorum işte.

Akşam Burcu ve Annemle daha sonra da Babamla uzun uzun konuştuk telefonla..Dünden yemeğimi de yapmıştım..Birde acıkmışız çok iyi geldi eve gidince hazır yapılmış yemek..Uzun süredir bu şekilde hazırlıklı olamıyordum akşam için..Daha sağlıklı beslenmek için elimden geleni yapmaya hatta daha fazlasını yapmaya çalışıyorum bu aralar..Yine de Çağıl'ın dediğine göre okulun yemekleri daha güzelmiş..Haklı aslında uzun süredir çok özenerek yemek yapamadım,işte itiraf ediyorum..Koşturmaca yapılan yemekte ancak bu kadar oluyor.Tatlı ve hamur işi zaten yapmak istemiyorum çünkü dayanamıyorum yemeden duramaıyorum tatlı ve böreği..Bende çok mecbur kalmadıkça yapmıyorum.
İki haftadır maniküre gidemediğim gibi pedikürüre de gidemedim..Geçtiğimiz ay ilk defa yüz bakımına gitmiştim Zen Güzellik Merkezine, bu ay başında yine randevum var..Güneye geldiğimden beri beyaz tenliyim aslında ama daha buğday tenli oldum ben güneşten..İster istemez yanıyorsun gezerken..Şu an kolumda saat izi var ki yazın takmam ben mesela izi kalıyor diye..ama bu bahar yanmış farketmeden..Bu yüzden yüzüm için de koruma aldım Avondan onu süreceğim sabahları..Daha çok sıcaklar başlamadı ama yanmaya başladık, ya da aslında sıcak ama biz çok alıştığımızdan çok sıcak gelmiyor..Çok güzel ve hoş bir yer..Babor kullanıyor bakım için..Sahibi de kafa dengi..Gidince hem bakım hem sohbet idare ediyoruz..Resim çekmiştim aslında ama nerede bulamadım bu yüzden bu resimlerle idare edin gelecek randevu yine resim çekip koyarım bloğa..


Resimler internetten..

11 yorum:

HAYAT dedi ki...

öyle duru anlatıyorsun ki yazıları valla okurken kendimi kaybediyorum bazen.kendini çok bilmiş insanlar için hani hep ben bilirim derler ya içinden geçenleri dışa yansıttığında bizim için de söyle bendede arada öyle şeyler oluyor hatta aynen bu sıralar sık oluyor.bazen insanlara cevap vermek bile istemiyorum.gıcık olduğum insanların dükkanın içine gelmesini istemiyorum cinnetleniyorum bu aralar biraz agresifliğim üzerimde sanki.değişik bi şeyler istiyorum hayatımda bi yerlere kaçıp kafamı dinlemek istiyorum huzuru bulmak istiyorum birazcık kafam yoruldu aslında tam bloğuma yazı yazılcak şeyler ilham getirdin bana:)
resimlerde bir harika ,

denizanasi dedi ki...

iki kere gelmiştim ben fethiyeye.. birinde lykiaile world de kalmıştım. e tabii hiç çıkmadık köyden. daha sonrasında ise hisarönünde bir yerde kalmıştık. o zaman heryeri dolaşmıştık. hatta fethiyede bir pazara bile gelmiştik.. ah güzel tatil günleri...

nilly dedi ki...

Seni fena kizidirmislar :) Haklisin, bende oylelerine dayanamiyorum ama birsey de diyemiyorum. Dununu unutanlar, ozentiler, ne oldum delisi olanlar, cok ama bos konusanlar...liste uzayip gider.

nilly dedi ki...

Seni fena kizidirmislar :) Haklisin, bende oylelerine dayanamiyorum ama birsey de diyemiyorum. Dununu unutanlar, ozentiler, ne oldum delisi olanlar, cok ama bos konusanlar...liste uzayip gider.

♥ Suzi ♥ dedi ki...

Deniz yıldızlarına bayıldım...yanık için de geçmiş olsun.Bu arada o çok bilmiş insanlara nasıl laf sokuşturulur?Lütfen 1-2 örnek ver,şu aralar çoook ihtiyacım var :))

sessiz balik dedi ki...

ama gerçekten süper resimlerdi asortikcim :)

sizin oralarda çalışmak daha bir farklı zorluklarda olmalı ; herkes tatil yapıp siz bütün gün büroda kalırsanız tabii bunalırsınız.
bence ne yapıp edip en azından öğle yemeğine biraz zaman ayırıp çıkmak lazım .hadi yazın kavurucu sıcağında neyse klimalı ohh ofis daha iyi olabilir ama şimdi bahar havasında çıkmak iyi gelir gibi:) bilmem ki

biyoya özenip yaktım dedin ya , bi kaza savmışsındır belki bununla gelmiş geçmiş olsun

Benim Hayatim dedi ki...

Resimlere bayıldım. DENİZE GİDİP İŞE GİTMEK Mİ? Şaka gibi valla. Yanık için geçmiş olsun, sıcakta hiç çekilmez.

Bu tip insanlara hiç kendini tutmamak gerektiğini düşünmekteyim. Senden Fethiye dinleye dinleye ilk öncelikli gitmek istediğim yer oldu. Hele resimler süper :)

Asortik Krep dedi ki...

Hislerimveben, yazdın mı yazını bloğuna gelip bakacağım :)

Denizanası, insan tatilin içindeyken farketmiyor ama daha sonra çok iyi geçtiğini farkediyorsun.Lkya World çok güzel bir yer gerçekten..Özellikle çocuklar diyarı :) Ben gittiğimde özellikle yemeklerini de çok beğenmiştim..Yalnız çok büyük..

Nilly, bvu aralkar asabiyim ben :)

Suzi,özelden kim olduklarını yaz bende sana taktik vereyim :))

Sessiz Balık, öğlenleri yemeğe gidiyoruz biz zaten, benim demek istediğim başımı kaldıracak zaman bulamadan çalışmaktı..Çok yorucu oluyor özellikle çok yoğunsak..Düşün masada müşteri var, Uzunbeyin müşterisi geliyor uzunbey yok mesela..Onlarla da ben ilgileniyorum bu arada telefon çalıyor bir müşteri ve bunların her birinin farklı konularda olduğunu ve daha bir müşteri çıkmadan diğerinin onun gitmesini beklediğini düşün..Bu günlerde işte bu konumlardayız.

Benim hayatım, bir sene öyle yapmıştım ,çok keyifli oluyordu :) Okul bitsin o moda girmeyi düşünüyorum :))

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Haaah afferim özenin özenin yakın kıçınızı başınızı.
Kaaardeşim siz hâla öğrenemediniz mi:"Biyonun dediğini yap,yaptığını yapma"kuralını.
Hadi ben sakar ördeğin tekiyim.Çocukken bile ananem fışfış kayıkçı oynatırken kolları çıkmış bi cam bebeğim.

Biliyorsun elimde tıp öğrencilerine ders olacak kadar ve iyi bir yanık belgeseline süper örnek teşkil edecek yanık fotoğrafları var.Aşama aşama ayrıntılı,cillop ;)

Yakmayın kendinizi,ben sizin yerinize yanarım huleynnn!

Geçmiş olsun
(Deniz yıldızları benim banyodaki sepettede var.)

Asortik Krep dedi ki...

Sağol,aklıma nedense ilk sen geldin :)

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

deniz yıldızları çok güzel :) nedense bana yazıyı okurken hiç rahatsızlık vermedi. hatta iyi bile geldi:))))

Haddini bilmeyenlere birilerinin haddini bildirmesi gerekir, sonuna kadar arkandayım :))