Cumartesi, Kasım 08, 2008

Sağlığınıza 2. bölüm (Thermamaris-Dalaman)

Bu resimler benim gezimizden bir kaç gün önce çektiklerim. Dalaman'a gittiğimizde Uzunbey'le önce tesisin son haline baktık sonra da organizasyonu yaptık.3 sene evvelden kalmış biri olarak orayı yenilenmiş bulduğuma da çok sevinmiştim açıkçası.Özellikle kükürtlü sulardan oluşan havuzlar olması çok güzeldi.Kaydıraklı olanda kükürtlü su ile dolu. Biz gittiğimizd ortadaki büyük havuzda doluydu ve kenarlarından su akıyordu. İlk görülen mavilik Nil Kaplumbağalarının yaşadığı göl, ikincisi ise Akdeniz. 800 m yürüyüş yolu ile de denize yakınsınız. . Termal havuz varken kimse denizi tercih etmedi birde.
Osmanlı zamanında gemilerle Afrikadan gelen ve orada bir popülasyon oluşturan Nil Kaplumbağaları , gölde yaşıyorlar.Arzu ederseniz besleyebiliyorsunuz.
İlk havuz hemen otelin önünde.Bu kükürtlü olan 26 derece diğeri yüzme havuzu.Tesisin tek termal olmayan normal havuzu da o.
Kükürtlü havuzlara baktığınızda görünüş sizi cezbetmeyecek belki ama içine gidiğinizde çıkan hava kabarcıkları bacaklarınıza dokundukça bir çeşit masaj gibi hissedeceksiniz.Kükürt yosunları su üstünde yüzdüğünden herkes huylanmadan giremeyebilir sanırım ama burası hem temiz hem de olabildiğince bu yosunlardan arındırılmış olduğundan rahatlıkla alışıyorsunuz. Suyun görüntüsü bu.
Havalar hala buralarda çok güzel olduğundan doğa da coşmuş bir biçimde .. Tesisin bitki örtüsü bakımlı ve arada hoş sürprizler var.
Büyük havuzun yanından görülen kapalı kışlık bölüm ve kaydırak.
Göl tarafından çamur banyosu yapılan yer.Ağaçların altından Nil Kaplumbağalarını besleyebilirsiniz ya da Çağılla Canberk gibi (Çağıl'ın arkadaşı) kanoyla göl turu yapabilirsiniz.. Hatta Çağıl gibi düşmek için her türlü oyunlar yapıp Canberk'i kanodan zorla iskeleye atabilirsiniz.Ben oradayken hem onları seyrettim hem de çamurları sürüp bekledim.Benim bulunduğum bölüm küçük ve göle bağlantılı iki bölümdü.Oraya Nil Kaplumbağaları girmiyor :)) Yani çamurları temizlemek için gölle bağlantılı küçük havuzda durulanıyorsunuz, sonra duşa girebilirsiniz.. Çamur ancak 3 durulamayla falan temizleniyor.Buradan çamura herhangi bir yerde girecek olanlar için tavsiyem, beyaz mayo ve bikinilerle çamur banyosu yapmayın.Kumlar o kadar inceki kumaşın arasına siyah siyah kaçıyorlar.Yalnız Çağıl kanodan düşseydi o koca kaplumbağalar ona doğru yüzerken ne yapacaktı çok merak ediyorum.
Benim en sevdiğim havuz :))
Deniz kumu da getirildiğinden havuzlar çevresinde kendinizi plajda gibi hissediyorsunuz.Bu kükürtlü havuzlara ilaç katılmıyor doğal olarak, zaten kükürt bulunduğundan suyun mikrop barındırma oranı yok.Yine de tesisteki bütün havuzlara su bir yerden girip diğer yerden boşalıyor.
Kaydıraklı havuz. O gün nedense çalışmıyordu bizde bir şey söylemedik. Çocuklar için sonradan keşke teklif etseydim diye düşünmedim de değil. Gerçi ben 3 sene önce akşama kadar orada çok eğlenmiştim :) Yine de bu sefer ona sıra gelirmiydi bilmem.
O gün herkesin ilgisini çeken jakuziler.. ve kapalı havuz.
Masaj odası.
Kapalı havuzlardan görünüm.
Doğal bar gibi bir ismi vardı ama ben jakuzinin birini buraya koymalarını tercih ederdim.. Söyledim de :)) Kapalı havuzun da üstü burası..Tepeye doğru bir eğim var ya o kullanılmış....

Otelin girişindeki zen bahçesi..

http://www.thermemaris.com/

1 yorum:

Adsız dedi ki...

beş yıl önce akapunktur dr.alik beyin asistanı ve masörü olarak burada bulunmuştum.bazı değişiklikler olmuş.fotoğrafları görünce özlediğimi hatırladım.çok güzel günlerdi.otel müdürü mehmet beyden ve tüm personelden uyum içinde çalışmıştık.herkese selamlar.haa bu arada yaptığım masaj akapunkturla beraber yapılan nokta masajı tekniğiydi.herkese selamlar.hoşçakalın.