Pazar, Nisan 19, 2009

Bugün sabahtan kalkıp Çağıl'ı dershaneye geçirdikten sonra kahvaltı edip çıktık Uzunbey'le.. Yapılacak bir işimiz vardı, sezon açılıyor ya geçen sene her gün yaptığımız bir işe yine teklif vermiştik, oldu.. 5-6 ay her gün gitmek gerekiyor tesise ama çoğunlukla Uzunbey, az şekilde beraber ve bazen de ben Çağıl'la gidiyorum.Çağıl'la gitmemin sebebi işin geç vakit teslim edilmesi.. (Hadi bakalım niye çünkü ertesi günün işi oluyor o iş:) Bu gördüğünüz yollarda arkadaş oluyor bana. Temel bir işimiz var ama bunun yanında paralel bir kaç işte yapıyoruz.. Yapmak zorundayız,tek işle dükkan dönmüyor buralarda.. (bizim tarzımızda işlerde) Neyse ordan çıkıp orman yolundan Kaya' ya gittik.
Yazın bu koylarda denize giriyor aileler..


Ares'i ben resim çekerken dayanamayıp saldık arabadan..Tekrar arabaya binmek istemedi,zaten bugün hava çok güzeldi,ilk defa kısa kollu gezdim bütün gün, turistler askılı geziyorlar ama artık buralıyız ya, haziran'a kadar yaz gelmiş sayılmıyor :))

Resimler öyle denk geldi,bu yüzden önce akşam sefamızın resmi..

Bütün gün dışarıda gezince mezelerde migrostan doğal olarak.

Arka yolda çok güzel bir yeşil alan var,çoğunlukla orda aileler haftasonu top oynayıp,piknik yaparlar..Görünce dayanamadım ve salalım mı onu yeşilliklere diye bir fikir attım.Korkumda ormana dalıp gitmesi aslında..Peşinden yakalayamayız kesinlikle .. Zaten av köpeği ya,tam onun alanları içindeyiz. (Yeşilin bu tonunu görmüşmüydünüz uzun zamandır ..? : )

Kaya'ya inen yol..


Önce Sarnıç' a gittik, eksik kalan iç mekan resimlerimi tamamladım. http://www.kayakoysarnic.com/

Selma ve Faruk, bize Türk Kahvesi ikram etti.. Biz daha sohbete başlamadan Poppy ile Ares oynamaya başlamıştı.. Gelen giden olunca -çünkü her kapının önünden geçen o güzel bahçeyi görünce içeri girmeden duramıyor- nasıl zaman geçirdiğimizi anlamadan bayağı oturmuşuz.
İç mekandan görüntüler..

Yazın geldiğinizde mutlaka rezervasyonlu gelmeniz lazım yemek için.Butik restaurant olduklarından ayakta kalabilirsiniz..ama Fethiye'ye her geleninde mutlaka bir kere görmesini tavsiye ederim. Özenerek iş yapan insanlar azaldığından iyi birer örnektirler turizm de..Üst katlarında bir de müzeleri var..Bir gittiğimde resimleyeceğim sizler için.. Mübadele zamanı Rumların etnografik yaşantılarını yansıtıyor.




Sarnıç

Ordan çıkıp Dean ve Ayşe'ye uğradık, Dean turdaymış, Ayşe ile bahçede oturup sohbet ettik..

Kaya . .

Birde Asortik Krep görüntüsü ..Aslında bugün şarap rengi bir tshırt giymiştim..Severim o rengi. Uzunbey fotoğrafımı çekecekti ve bloğa koyacaktım. Piller bitti ,bizde dolanırken unuttuk.Bir ara arabada onu beklerken kendi kendime yakalamıştım bu pozu.Harcanmasın dedim :)

Cuma günkü Gülderen'le sinema macerasından sonra gittiğimiz Cafe Penguen den bir resim.

Kaya' dan çıkıp ,alışveriş yapıp,Çağıl'ı da alıp eve geldik ve yemek keyfimizi balkonda yaptık bu akşam..
Yarın ve bu hafta yoğun olacak, cuma günü kısmet olursa teyzemin kızının nikahı için Ispartaya gideceğiz..Hazırlıklar var yapacağım.. Cuma günü sabahtan Çağıl sınava girecek ve biz işimizi erken ayarlamaya çalışacağız ki öğlende yola çıkabilelim. Akşam nikah ve kokteyl var.Erkek tarafı bizi ağırlayacakmış,o gece kalacağız orada. (Damadın babası Ispartalı ve orada yaşıyor bu yüzden nikah orada olacak, Ispartadan beni okuyan okuyucum var :) onun için özel yazıyorum,belki akraba oluruz ,kimbilir :P ) İstanbuldan Annemlerde geliyor Teyzemlerle.. Görüşmek için iyi bir fırsat olacak tekrar..Daha başka kimler gelecek bilmiyorum.Biliyorsunuz ki akrabalar kalabalık bende :)

10 yorum:

gönül dedi ki...

Asortik,yine beni kıskandırdın yani:))Sarnıç resimleri ahhh ah çok özlemişim valla,Faruk la Selmaya selamlarımı ilet gittiğinde lütfen,senide öpüyorum.

ASLI dedi ki...

Bloğunu beğenerek okuduğum yazarlardansınız :) Yine güzel resimler, şarkılar, yine güzel bir düzenleme. Isparta'yı görmüşlüğüm var. Bu arada Kuzeninizi Allah mesut etsin. Sevgiler..

burcu dedi ki...

merhaba yeniden uzun uzadıya takipcinizim bir kez yorum bırakmıstım size burcu ben...
bayılıyorum yazdıklarınıza,birşey paylaşmak istedim sizinle,benim sevgili fethiye aşığı hem de fazlasıyla ama benım görme fırsatım olmadı hiç kısmetse hayatımızı birleştirirsek yaşamak istediği yer oralar..:))
ama sanırım ilk tatil fırsatını orda geçirmek istıyorum.sizinle de tanışmayı çok isterim bu vesileyle...
sevgiyle kalın iyi haftalar...
kuzeninize de mutluluklar...

Anne İş'te dedi ki...

Sevgili Asortik;nasıl şanslı bir hatunsunuz,hep daim olsun.Deniz...deniz...deniz... ve siz çok daha fazlasını görüyor,yaişıyorsunuz hem de her gün....Ve resim bence de harcanmamalymış..İyi bir hafta bizlerden sizlereçççç

HAYAT dedi ki...

yeşilin rengine bayıldım.insanın içi cıvıl cıvıl oluyor.
restaurant'ın içi tek kelimeyle şahane.içinde olmak beni alır başka diyarlara götürür.
yeni çiftlerede ömür boyu mutluluk diliyorum.

Asortik Krep dedi ki...

Gönülcüm, bekliyorum ama artık arayı çok uzattın :)

Aslı , ben de daha önce Davraz gezisiyle gitmiştim Ispartaya..ama bu sefer bir başka gözle inceleyeceğiz artık :)

Burcu,ne zaman istersen görüşebiliriz :)
asortikkrep1@gmail.com

Asortik Krep dedi ki...

Anne işte, deniz görmeden günüm güzel geçmiyor benim :)

Hayat, teşekkür ediyorum yeni çiftler adına.. Kendileri şimdilik İstanbulda oturacaklar çünkü kuzen İstanbulda ünlü bir kolejde öğretmen :)Onun için zaten tatile denk getirildi nikah. Sonra belki Ankara da..

Tijen dedi ki...

Tostlar ne güzel görünüyor krep hanım! Bir de kuzugöbekli olsaydı mesela...

Rahsan Collyer dedi ki...

Böyle bir yerde yaşamak ömrü uzatır, ben de kıskandım. Kısmetse Haziran başı biz de Fethiye yollarına döküleceğiz bakalım:)

Asortik Krep dedi ki...

Tijencim, bir daha geldiğinde seni özel trekking turuna çıkaracağım :))

Rahşan Collyer, uğramanızı bekliyorum o zaman :))
asortikkrep1@gmail.com