Pazar, Temmuz 05, 2009

Bu güzel kolye arkadaşımın dükkanından.. Kendisi İstanbuldaydı ama ben hem sizle paylaşmak adına hem de örnek olsun diye bu fotoğrafları çektim. Rana ,Çarşı caddesinde vakıfbank sırasında bir dükkan ..Hem de arkadaşımın ismi :) Genelde etnik taş kolye takımlarımı, büyük taşlı yüzüklerimi , hediyelerimi buradan alıyorum. Taktığım zaman çok sorulduğundan ve çok beğenerek aldığımdan paylaşmak istedim. Kendisi zaten zevkli bir kadın olduğundan dükkan da fotoğraflamak istediğim çok obje vardı ama telefon gelince ancak bu kadarını çektim. Daha önce de Çalış'ta xmas pazarında çekmiştim birkaç görüntü.


Taşlar bazen beni rahatlatan bazen de içimde illa bugün bu rengi takmalıyım diyen bir takıntı oldu benim için. Burada da her istediğimi bulduğumdan rahat ediyorum ve genelde Rana'ya sorup öğreniyorum anlamlarını..Mesela geçen mayıs ayı pembe kök yakut bir takım aldım kendime yaşgünü hediyesi . Bu ara sık takıyorum.Yarı değerli taşlar ve gümüş takımlar hoşuma gidiyor genelde.Zaten altın pek takmıyorum artık.

Bileklikler,bilezikler..

Bu ipekle sarmalanmış kolayelere de hastayım bu aralar :) Bunları boynunuza doğaçlama sarıyorsunuz.. Her rengi mevcut.

Gözlük kılıfı keçeler..


Bunlarda keçe.


Şimdi gelelim daha yazmaya fırsat bulamadığım festivale.. Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivali.
Bu resim Behiç Ak, Sunay Akın, Akgün akova söyleşisinden..FKM de olduğundan afişleri günler öncesinden asılmıştı.

İzleyenler az gibi görünse de başlamasına yakın tüm sıralar doldu ve yazarların söyleşisi bitene kadar kimse kıpırdamadı.

Soldan sağa: Behiç Ak (elinde mikrafon olan) Sunay Akın, Akgün akova. Söyleşileri keyifli geçti. Çok yakın arkadaş olan Sunay Akın ve Akgün Akova birbirlerine sataşıp durdular :) Behiç Ak'da onları dengeledi sanırım. Çok konuşmayan biri ama karikatür duayenlerinden biriyle tanışmak keyifliydi..Kendisini ilgiyle takip ettim, tanışmaktan keyif duydum :)

Bu kısımda söyleşi sonrası imza etkinliği için..Natür kitap evi standı. Solda söyleşiyi izleyen Zeynep Oral, ve Hasan Subaşı. Bir başka gün Canan Tan'da geldi ama onun resimlerini bulamadım.
Her sene bir yazarı daha çok tanıyoruz ve seviyoruz.. Bu senenin sevilen yazarı Erol Mütercimler oldu. Bu resim Hisarönünde Natür Kitapevi standında gece çekildi ama aşağıdaki resimde göreceğiniz üzere söyleşiye gelenler haricinde yoldan sesini ve anlattıklarını durup dinleyenlerde çoktu. Zaten bitene kadar kimse sesini çıkarmadı.Ben çok sevdim..Atatürkçü tavrını ve anlatımını ve üniversitede ders anlatır gibi bize Atatürk'ü anlatmasını, çoğu insan bazı ayrıntıları bilmeden, sadece ezberden Atatürk hakkında konuşuyor.Erol Mütercimler sanırım Atatürk'ü güzel anlatabilen ender insanlardan. Bu dünyayı kadınların kurtarabileceğine inanan insanlardan biri de ayrıca.. En azından bunu bilen erkeklerden diyebilirim :)

Söyleşiden sonra kitaplarını imzaladı ve en çok soru ona geldi doğal olarak.. (Canan Tan'a sorulan geyik sorulardan farklı olarak.) Değişik bir kitlesi vardı, güzeldi.

Birde yaşını göstermeyen insanlardan olduğunu söyleyebilirim .. En çok onun resmini çektim sanırım..Herkes bir resim istedi onunla..

MaviKuş, standında arkadaşlar hazırlamış,benim çok hoşuma gitti. 4 gün boyunca festivali Hisarönünde çok keyifli geçirdik. Bazı sanatçılarda mutlaka uğrayıp bir şeyler aldılar bizden.. Çocuklarımız her sene olduğu gibi gece biraraya gelip eğlendiler bazen de yardım ettiler. Hepsi festivalde görevliydi :)
Bizim festivalin en tanınmış sanatçısı Sunay Akın' dır sanırım.En sevilenlerinden de biridir. Son zamanlarda her sene geliyor ama onun izleyici kitlesi farklı..Onlarda her sene geliyor.

Son gece bizim standımızı ziyaret etti ve herkese çay ısmarladı , bizden alıp götürdü.. Bizde bu fırsatı kaçırmadık :) Resmi ben çektiğimden ben yokum tabii ki..


Bu sene Babadağ'da kolbastı oynayan İngilizlerden oluşan halk oyunları grubumuz.. Hani Beyaz Show'a çıkan grup. Oyun çeşitlerini fazlalaştırmışlar ,o gece festivalede renk verdiler..



Bunlarda festival örnekleri.. Aysel' in kolyesi.Bu takıları teyzesi yapıyormuş, ismini de sormuştum ama unutmuşum.

Fatoş' un tişörtü.. Yaka kısmında görülen kısım örgü.Benim çok hoşuma gitti.

Bu bluz aslında Mudo'dan ama modeli çok güzeldi, Su modellik yaptı bana kendi bluzuyla..

Bir festival böyle geçti, kötü bir olay yaşanmadan ama güzel hatıralar bırakarak tamamladık dört günü.
Son gece Zekai Tunca vardı.İlk defa sanat müziği sanatçısı getirmiştik ama dinleyeni boldu :) Bende şarkılarını severim.. Akgün Akova fotoğraflarla ilgili bir sunum yaptı.Kendi fotoğraflarını irdeleyen bir showdu. Sunay Akın her zamanki gibiydi; güzeldi :)

4 yorum:

cesetizleri dedi ki...

İlk resimdekine sahip olmak için blogumu verebilirim :D Çok güzelmiş.

Back to Black dedi ki...

Rana' ya en kısa zamanda uğramam lazım bayıldım yaptıklarına ben neden bu kadar ayrıntılı düşünemiyorum diye canım sıkıldı biraz ne yalan söyliyeyim ama adım gibi acemiyim henüz :) sayende kabuğumdan çıkıp etrafımı görmenin zamanı geldiğini farkettim...

Tabiat Ana dedi ki...

Ranaya bayıldım :)
birgün o taraflara gelirsem sana geleyim beni oraya götür olmaz mı :)
sevgiler...

Asortik Krep dedi ki...

Yorumunu ilk okuduğumda bir sonraki yazıdaki zeytin ağacına gitti aklım :)) Ne kadar doğa sevgisi olan bir kız dedim içimden :P Helal çektim :))

Backtoblack,sayemde daha neler öğreneceksin gibi cesaretli bir cümle yazmak geldi içimden :))
Daha yeni başladık ..

Tabiat ana, tabii ki ..Ne zaman istersen :)